54230 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Pucioasa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.09.2014
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Bunea - obiectiv istoric și religios dâmbovițean


Voi încerca în câteva review-uri să vă dezvălui obiective mai puțin vizitate dar care merită atenția noastră. Chiar dacă multe sunt de factură religioasă, ele ne ajută să descoperim bucăți din istoria noastră românească. De cele mai multe ori îmbinăm turismul la mănăstiri cu peisajele minunate, drumețiile, istoria și religia. La numai 100 km de București se află un obiectiv turistic, dar și religios în aceeași măsură, ce ne poate ocupa în mod plăcut o zi de week-end. Pornind din Capitala țării, București, trecând printr-o fostă capitală, Târgoviște, pe lângă marea centrală de la Doicești, ajungem pe un drum pitoresc în stațiunea Vulcana Băi.

Vulcana Băi, stațiunea regină a apelor iodurate, la un moment dat, a cunoscut epoca sa de glorie la jumătatea sec. XIX – începutul sec. XX. La 1837 izvoarele de ape minerale de la Vulcana sunt menționate în notele de călătorie ale rusului Anatol Demidov. Pe la 1863 izvoarele sulfuroase și iodurate erau cunoscute de medicul orașului Târgoviște, ce le recomanda pentru afecțiuni gastrice, ginecologice și probleme ale aparatului locomotor. Localnicii își transformă locuințele pentru a oferi camere de cazare și construiesc mici cabane de lemn unde amplasează căzi de lemn pentru apa minerală și utilizează bolovani de râu pentru încălzirea instalației astfel create. Apele minerale au fost cercetate și prezentate atât de dr. Alexandru Saabner-Tuduri, cât și de dr. C. I. Istrati (fondatorul școlii românești de chimie). Treptat stațiunea și-a pierdut importanța, iar tentativa din anii 90 de a construi un complex balnear a eșuat.

După ce traversează linia ferată la Doicești șoseaua trece printr-o zonă cu vegetație bogată, influențată de râul Ialomița. Troițe din lemn ori piatră răsar din loc în loc pe marginea drumului. Intrăm în localitatea Vulcana Băi și nu la mare distanță vedem pe un stâlp un mic indicator spre stânga. Parcăm autoturismul pe acea alee și ne pregătim de drumeție. Vom vizita Mănăstirea Bunea.

După câteva case și anexe gospodărești drumeagul de pământ începe să urce. Trecem un pod, mergem ușor printre tăpșane pe care pasc vitele localnicilor. La un moment dat în întâlnim o baltă și un izvor mineral colmatat. Pe dealul de vis a vis se observă complexul religios internațional, numit Centrul Internațional Ecumenic Vulcana-Băi (formată dintr-o sinagogă, o moschee și o biserică ortodoxă), fondat în anul 1991.

Drumeagul continuă sinuos printre pajiști, apoi intră în pădure. E un drum de pământ, accesibil doar cu tractorul ori atv-ul, atunci când nu plouă; iarna aprovizionarea mănăstirii se face doar cu ajutorul măgărușilor. Este vorba de un drum de 3 km, aflat în permanentă urcare. Timpul de parcurgere este de aproximativ 1 ora, depinde câte pauze de odihnă ori de fotografiat efectuăm. În două curbe drumeagul ne solicită un pic mai mult (”La Vizuină” și la ”Buturuga Neagră”, denumiri date de săteni).

Am fost de trei ori la Mănăstirea Bunea, de două ori în anul 2009, atât primăvara, cât și toamna. Drumul prin pădurea de fag este o încântare; liniștea e spartă doar de foșnetul frunzelor mișcate de vânt și de trilurile păsărilor. Primăvara întâlnim floricele specifice; am văzut chiar și un viezure, cred. Toamna covorul ruginiu de frunze încântă privirea, pigmentat de ciuperci divers colorate. În câteva locuri ni se deschide o panoramă deosebită către munții Leaota.

După o oră de drumeție ajungem la poarta de lemn a mănăstirii Bunea. Secularul schit a fost ridicat pe vremea domnitorului Matei Basarab. Biserica veche a fost construită la 1654 de boierul Bunea Grădișteanu. Legendele vorbesc despre fuga boierului din calea turcilor ori a seimenilor răsculați și adăpostul găsit într-o grotă din pădurile Vulcanei. Deoarece a scăpat cu viață a hotărât să ridice aici o mănăstire închinată Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. Grota există și astăzi la circa 100 m de mănăstire, accesul făcându-se pe o scară de lemn.

Biserica veche are dimensiuni reduse și este declarată monument istoric. Lăcașul are formă de navă, cu absidă semicirculară în interior. Pronaosul e acoperit de o boltă, dispusă transversal; pronaosul e despărțit de naos prin doi stâlpi de zidărie, în secțiune octogonală. Trei ferestre înguste iluminează interiorul destul de întunecos. În 1785 i se adaugă un pridvor decorat cu coloane circulare. Pictura originală a fost acoperită tot în 1785 de alta a lui Radu Zugravu sin Mihai. Se pare că la această mănăstire a funcționat chiar o școală de iconari, timp de mai multe decenii.

Treptat schitul se ruinează, la 1913 era părăsit. Pe frescele de pe pereți sunt scrijelite diverse nume, ani, cuvinte ale celor ce se adăposteau în biserica părăsită. Totuși în 1976 se efectuează câteva reparații. Reînființată ca mănăstire de călugări, în 1998, cu sacrificii, se ridică o biserică nouă (cu hramul Sf. Maria Egipteanca și Sf. Pantelimon), un corp de chilii și o clopotniță. Deși dominată de construcțiile noi, micuța biserică atrage prin masivitatea zidurilor, liniștea interiorului, fresca de pe zidul exterior, brâul sub formă de zimți de fierăstrău ce o înconjoară ori turlele îmbrăcate în tablă solzi de pește.

Biserica nouă încă nu era pictată în totalitate; se puteau dona bani pentru pictură. Aici se țin majoritatea slujbelor din mănăstire. Băncuțe și ronduri de flori multicolore înconjoară curtea.

La sărbători mari și duminica sătenii din satele înconjurătoare urcă la mănăstire pentru a participa la slujbe. Călugării sunt ajutați de localnici și la treburile gospodărești. În timpul uneia dintre vizite am prins un sfârșit de slujbă și apoi am fost invitați la masă. Atmosfera caldă atitudinea prietenoasă a celor din jur m-au impresionat.

Dacă vreți să combinați o drumeție la munte cu o vizită la un obiectiv istoric/religios Mănăstirea Bunea este o alegere potrivită.

---
Impresii încărcate de tata123 in 12.09.2014 23:02:27

Validat / Publicat: 13.09.14 00:57:08


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2100
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16400 PMA (din 17 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[13.09.14 00:56:18]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca "mic MiniGhid AmFostAcolo" pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[13.09.14 16:13:37]
» mesaj pers

   Foarte interesant! O manastire de care nici macar nu am auzit! Iar fotografiile imi fac dor nebun de natura! Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2009] Biserica veche - mănăstirea Bunea -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555086">Şterge vot</a></div><span id="v9555086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2009] Biserica veche - mănăstirea Bunea
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2009] Peisaj spre munți -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555134">Şterge vot</a></div><span id="v9555134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2009] Peisaj spre munți
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2009] Biserica veche de la Bunea - exterior -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555138">Şterge vot</a></div><span id="v9555138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2009] Biserica veche de la Bunea - exterior
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2009] Interior biserica veche Bunea -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555153">Şterge vot</a></div><span id="v9555153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2009] Interior biserica veche Bunea
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2009] Biserica nouă de la mănăstirea Bunea -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555159">Şterge vot</a></div><span id="v9555159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2009] Biserica nouă de la mănăstirea Bunea
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2009] Clopotniță la mănăstirea Bunea -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555167">Şterge vot</a></div><span id="v9555167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2009] Clopotniță la mănăstirea Bunea
foto tata123 [12.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2009] Drumul spre pădurea de fag -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555207">Şterge vot</a></div><span id="v9555207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2009] Drumul spre pădurea de fag
foto tata123 [13.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2009] Pată de culoare în pădurile Vulcanei -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555208">Şterge vot</a></div><span id="v9555208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2009] Pată de culoare în pădurile Vulcanei
foto tata123 [13.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2009] Primăvara în drum spre mănăstirea Bunea -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555209">Şterge vot</a></div><span id="v9555209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2009] Primăvara în drum spre mănăstirea Bunea
foto tata123 [13.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2009] Drumul prin pădure spre mănăstire -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555210">Şterge vot</a></div><span id="v9555210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2009] Drumul prin pădure spre mănăstire
foto tata123 [13.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2009] Accesul spre mănăstire -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av555211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv555211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=555211">Şterge vot</a></div><span id="v9555211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(555211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f555211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e555211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2009] Accesul spre mănăstire
foto tata123 [13.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2009] Indicator nume mănăstire. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635774">Şterge vot</a></div><span id="v9635774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2009] Indicator nume mănăstire.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2009] Curtea mănăstirii - clădire veche de chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635775">Şterge vot</a></div><span id="v9635775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2009] Curtea mănăstirii - clădire veche de chilii.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2009] Corp nou de chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635776">Şterge vot</a></div><span id="v9635776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2009] Corp nou de chilii.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2009] Pisania bisericii vechi. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635777">Şterge vot</a></div><span id="v9635777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2009] Pisania bisericii vechi.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2009] Pictură exterioară pe biserica veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635778">Şterge vot</a></div><span id="v9635778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2009] Pictură exterioară pe biserica veche.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2009] Drum prin pădure. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635779">Şterge vot</a></div><span id="v9635779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2009] Drum prin pădure.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2009] Icoane străjuiesc drumul spre mănăstire. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635780">Şterge vot</a></div><span id="v9635780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2009] Icoane străjuiesc drumul spre mănăstire.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2009] Pădurea din jurul mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635781">Şterge vot</a></div><span id="v9635781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2009] Pădurea din jurul mănăstirii.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2009] Plaiuri înainte de a intra în pădure. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635782">Şterge vot</a></div><span id="v9635782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2009] Plaiuri înainte de a intra în pădure.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105508089066 sec