54137 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Kladovo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.09.2014
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Kladovo - Oraşul de la graniţă


Urmare de aici

În ultima zi a minisejurului nostru în Serbia, părăsind Lepenski Vir şi casele din mezolitic, am parcurs ultimii 17 km până la Donji Milanovac. Pentru a ne asigura în vederea drumului pe care urma să îl parcurgem până la Bucureşti, am decis să facem o nouă alimentare cu carburant, la aceeaşi benzinărie NIS la care mai opriserăm.

Continuând de-a lungul Dunării, am lăsat în urmă Tekija - satul aflat vis-a-vis de Orşova, reconstruit pe o nouă vatră o dată cu apariţia barajului de la Porţile de Fier, apoi Novi Sip - o mică aşezare, ultima înainte de a vira stânga spre punctul de trecere a frontierei.

La intersecţie, indicatorul către Cetatea Diana ne trăgea înainte, spre Kladovo. Pe malul fluviului, pe un platou întins, am găsit rămăşiţele Cetăţii Diana, una dintre cele mai importante fortificaţii romane de la Dunăre, construită în timpul împăratului Traian. Dacă vă aflaţi în preajmă, dacă vă plac vestigiile istorice şi nu vă grăbiţi, acodaţi-i Cetăţii Diana o oră din viaţa voastră!

Cu toate că trecuse de mult vremea amiezei, iar pe noi ne aştepta un drum lung, pentru că ne aflam atât de aproape de Kladovo şi pentru că nu ştiam când ne vom mai întoarce aici, de la Cetatea Diana am hotărât să continuăm spre oraş. Kladusnica este sătucul care precede intrarea în Kladovo, oraşul aflat la numai 6 km de graniţa cu România.

Situat vis-a-vis de Drobeta-Turnu Severin, Kladovo nu este un oraş mare. Are mai puţin de 10 mii de locuitori, dintre care mulţi trăiesc şi muncesc în străinătate. Nu ne aşteptam să găsim un oraş aglomerat şi nici nu am găsit, dar peste tot domnea o linişte parcă nefirească pentru noi, obişnuiţi ai marilor aglomeraţii urbane. Atunci când, derutaţi, voiam o informaţie, întorceam capul în dreapta şi în stânga căutând pe cineva căruia să ne putem adresa.

Ştiam că împăratul Traian a ordonat să se construiască în zonă o serie de fortificaţii, precum şi un pod pe care armatele sale au pătruns în Dacia. Voiam să vedem ce a mai rămas din Podul lui Traian, măreaţa construcţie de acum două mii de ani, de 1130 m lungime, care traversa Dunărea de la Kladovo la Drobeta-Turnu Severin. În oraş nu sunt indicatoare în acest sens, dar dacă întrebaţi, oricine vă va îndruma spre şoseaua care urmează malul Dunării. Nu vă aşteptaţi ca localnicii să cunoască engleză, aşa încât, decât "Traian’s Bridge”, mai bine întrebaţi "Trajanov most? " La dreapta, cam la 4 km după ieşirea din oraş, în loc pustiu, veţi vedea indicatorul stânga şi un drum secundar care sfârşeşte în Dunăre. Înconjurat de ape stătute, piciorul podului de piatră şi cărămidă îşi aşteaptă şi astăzi vizitatorii. Lângă Podul lui Traian, în vremea romanilor, a existat şi o fortificaţie - Pontes - din care încă de mai păstrează câteva ziduri.

Ne întorceam în oraş comentând cât de interesantă este această zonă din punctul de vedere al patrimoniului arheologic. Dovezi din preistorie până în timpurile medievale - descoperite de-a lungul Dunării, în mai multe locaţii - aşteaptă să fie văzute în muzee sau sub cerul liber, acolo unde au fost construite.

În Evul Mediu, slavii au fondat aici un nou oraş - Novi Grad - care a fost distrus de unguri în 1502. Turcii statorniciţi aici, l-au reconstruit în jurul anului 1524 şi l-au numit "Fethi Islam". Citisem că la Kladovo încă mai pot fi văzute rămăşiţele cetăţii Fetislam, dar nu îndrăzneam să mai propun şi căutarea acestui obiectiv. Rătăcind prin oraş în căutarea direcţiei către Podul lui Traian, orele avansaseră destul de mult, iar noi aveam un drum lung de făcut până în seară.

Cu toate acestea, după ce ne-am încheiat programul în Kladovo, la ieşirea din oraş, pe dreapta, înconjurată de vegetaţie, am recunoscut Fetislam pe care o cunoşteam din imaginile de pe internet. Dacă tot ne-a ieşit în cale fără a o căuta în mod special, bineînţeles, am oprit pentru câteva fotografii. Poarta arcuită care trece prin zidul gros, nu este foarte înaltă. Trecerea vremii şi lipsa de îngrijire şi-a spus cuvântul asupra edificiului, dar dincolo de ea veţi descoperi un spaţiu imens, cu arbori şi multă verdeaţă. Pentru că ne grăbeam, nu am avansat prea mult. Din curtea interioară, pustie, am contemplat zidurile de piatră cu intrări tot arcuite, iar după câteva imagini surprinse Complexului Sportiv "Jezero" aflat vis-a-vis, am aruncat o ultimă privire oraşului şi am pornit întins spre graniţă.

Timpul petrecut în Kladovo a fost scurt, cu toate acestea suficient pentru a remarca liniştea şi curăţenia oraşului cu o biserică semeaţă şi un monument al eroilor, cu hoteluri, cafenele, precum şi cu o faleză de-a lungul Dunării care-ţi permite să vezi malul românesc şi oraşul Drobeta-Turnu Severin.

La Kladovo, la un supermarket, am cheltuit ultimii dinari. Nu aveam prea mulţi, dar pentru că experienţa turistică ne spunea că trebuie să alocăm un buget intrărilor la obiective, ne-am pregătit în acest sens şi pentru Serbia. Cum toate intrările la obiective au fost gratuite, iar celelalte cheltuieli infime, supermaketul ne-a ajutat să rezolvăm această problemă, dar ne-a oferit şi ocazia să vorbim româneşte. Aici, în zona de graniţă, în Banatul sârbesc (oraşul Kladovo are chiar şi o stradă care se numeşte Banatska), sunt mulţi sârbi cu origini româneşti sau care au învăţat româneşte.

N-aş vrea să închei fără a menţiona - pentru cei care nu ştiu - că oraşul Kladovo se poate mândri că l-a găzduit, temporar, pe Cuviosul Nicodim - unul dintre reprezentanţii de frunte ai ortodoxismului. De aici, în 1364, Cuviosul Nicodim a trecut Dunărea statornicindu-se pe valea Vodiţei, în ţinutul Severinului, unde a întemeiat Mănăstirea Vodiţa şi mai apoi s-a retras la Tismana.

---
Impresii încărcate de iulianic in 10.09.2014 20:50:10

Validat / Publicat: 11.09.14 02:00:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SERBIA.
VIZUALIZĂRI: 17859


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Marian Preda
[16.09.14 10:07:42]
» mesaj pers

   @iulianic;

   Interesant articol!

   Cu ingaduinta as dori sa adaug si alte obiective turistice, precum: Muzeul Arheologic ,,Djerdap - Portile de Fier'', aflat in centrul oraselului si Tabula lui Traian, ce se gaseste sub magistrala mai sus mentionata.

    ,,Trajanov most'' este situat la 4 kilometri de Kladovo, pe cursul inferior al fluviului, la hotarul satului Kostol si a fost construit in perioada 103-105 i. e. n. reprezentand in acea vreme o inginerie a renumitului Apolodor, fiind considerata o capodopera a civilizatiei romane.

   De asemenea, in Kladovo se afla si o plaja amenajata, in lungime de 900 de metri, situata in apropierea falezei.

   Toate cele bune! vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic
[16.09.14 10:53:00]
» mesaj pers

   @Marian Preda: Despre Muzeul Arheologic ştiam, dar datorită faptului că timpul ne-a fost cel mai mare duşman când am fost la Kladovo, nu l-am vizitat. Bineînţeles, nici pentru plajă nu am avut timp. Era mai mult de ora 16, nici măcar nu trecuserăm în România, iar până la Bucureşti aveam încă o cale lungă.

   Mă bucur însă că am reuşit să vedem măcar o mică parte din obiectivele turistice ale orăşelului Kladovo, inclusiv "Trajanov most", iar pentru restul… sper să ne întoarcem cândva.

   Mulţumesc pentru ecou, mulţumesc pentru urări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2014] Kladovo - Oraşul aflat la graniţa cu România. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554031">Şterge vot</a></div><span id="v9554031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2014] Kladovo - Oraşul aflat la graniţa cu România.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian sau ceea ce a mai rămas din el. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554032">Şterge vot</a></div><span id="v9554032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian sau ceea ce a mai rămas din el.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554033">Şterge vot</a></div><span id="v9554033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554034">Şterge vot</a></div><span id="v9554034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554035">Şterge vot</a></div><span id="v9554035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2014] Kladovo - Podul lui Traian, rămăşiţe de acum 2000 de ani.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2014] Kladovo - Drobeta-Turnu Severin văzută de lângă Podul lui Traian. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554036">Şterge vot</a></div><span id="v9554036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2014] Kladovo - Drobeta-Turnu Severin văzută de lângă Podul lui Traian.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2014] Kladovo - Lângă Podul lui Traian, direcţia spre Pontes. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554037">Şterge vot</a></div><span id="v9554037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2014] Kladovo - Lângă Podul lui Traian, direcţia spre Pontes.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2014] Kladovo - Biserica oraşului, frumoasă, într-un cadru verde. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554038">Şterge vot</a></div><span id="v9554038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2014] Kladovo - Biserica oraşului, frumoasă, într-un cadru verde.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2014] Kladovo - Ieşirea din oraş şi drumul către graniţă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554039">Şterge vot</a></div><span id="v9554039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2014] Kladovo - Ieşirea din oraş şi drumul către graniţă.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2014] Kladovo - Monumentul eroilor aflat lângă biserică. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554040">Şterge vot</a></div><span id="v9554040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2014] Kladovo - Monumentul eroilor aflat lângă biserică.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2014] Kladovo - Sensul giratoriu de la ieşirea din oraş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554041">Şterge vot</a></div><span id="v9554041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2014] Kladovo - Sensul giratoriu de la ieşirea din oraş.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2014] Kladovo - Turla înaltă a bisericii orăşeneşti. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554042">Şterge vot</a></div><span id="v9554042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2014] Kladovo - Turla înaltă a bisericii orăşeneşti.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2014] Kladovo - Curăţenie, linişte şi flori în centrul oraşului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554043">Şterge vot</a></div><span id="v9554043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2014] Kladovo - Curăţenie, linişte şi flori în centrul oraşului.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2014] Kladovo - Oraşul văzut de la distanţă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554044">Şterge vot</a></div><span id="v9554044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2014] Kladovo - Oraşul văzut de la distanţă.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam, fortăreaţa turcească văzută din şosea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554045">Şterge vot</a></div><span id="v9554045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam, fortăreaţa turcească văzută din şosea.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam, fortăreaţa turcească. Intrarea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554046">Şterge vot</a></div><span id="v9554046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam, fortăreaţa turcească. Intrarea.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Interiorul porţii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554047">Şterge vot</a></div><span id="v9554047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Interiorul porţii.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Gunoaie în încăperile porţii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554048">Şterge vot</a></div><span id="v9554048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Gunoaie în încăperile porţii.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Poarta văzută din interior. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554049">Şterge vot</a></div><span id="v9554049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Poarta văzută din interior.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Curtea interioară a fortăreţei turceşti. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554050">Şterge vot</a></div><span id="v9554050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Curtea interioară a fortăreţei turceşti.
foto iulianic [10.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Poarta văzută din interior. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av554051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv554051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=554051">Şterge vot</a></div><span id="v9554051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(554051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f554051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e554051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2014] Kladovo - Fetislam. Poarta văzută din interior.
foto iulianic [10.09.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.129516124725 sec