54024 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Musai de văzut: Cascada Cailor

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.09.2014
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2009
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Remember: Cascada cailor, un ”must see” al Maramureșului


Urmare de aici

În cursurile de management pe care le-am făcut am fost învățat că oferta trebuie să fie diversificată, adică să nu plictisești eventualii clienți cu același gen de produse. Cum eu cred cu sfințenie în slova scrisă și în profesorii mei, măcar prin prisma sumelor cheltuite pentru aceste cursuri de dezvoltare persoanală, astăzi vă dau o pauză de la frumusețile județului Vrancea și o să vă plimb, alături de mine, tocmai în Maramureș. adică în locul unde trăiește tribul celor cu pălăriuțe mici și pantaloni largi, care nu strigă ci ”țîpuresc”, acolo unde 42 de grade nu poate reprezenta tăria alcoolică a unei băuturi ci, poate, al unei febre.

Vrâncean fiind nu o să fac eu apologia frumuseților naturale ale Maramureșului, mai ales că, dacă fac asta, mă-nțapă inima, eu fiind oarecum ciudos pe această temă. Cred că mare parte din vrânceni sunt așa și aduc ca probă versurile din nemuritoarea ”Miorița”, unde baciul vrâncean și cel ungurean au pus-o de-o tâlhărie în dauna blajinului baci moldovan; de ce au făcut ei asta, ei, bine, da: de ciudă, că ăla moldovan avea oi mai bune și câini mai bărbați și bla-bla-bla!

Mă rog, nu facem analiză de text literar, acuma vorbim despre Maramureș.

De regulă, când spunem ”Maramureș” fugim, repede, cu gândul, la ”Cimitirul vesel”din Săpânța. Eu, fiin'că așa mi-i rânza-n mine, sucită, cu filet pe stânga, declar că nu m-a impresionat, deloc, această locație! M-a impresionat frumusețea unei fete care vindea, nici nu mai știu ce, în curtea cimitirului, dar asta este o altă discuție, ce nu-și are locul!

Pentru mine, Maramureșul are câteva locuri frumoase de-ți iau aerul!!! Unul dintre aceste locuri îl reprezintă ”Cascada cailor”.

Din cauză de geografie, această cascadă este pe versantul nordic al Munților Rodnei, cică în imediata apropiere a localității Borșa. Cascada se află la altitudinea de 1300 m, in cadrul Rezervatiei Piatra Rea.

Cascada s-a format pe cursul raului Fântîna iar căderea de apă începe de pe podișul 'Podul Cailor'.

Ei bine, luăm cu aproximație cuvântile ”imediata apropiere” pentru că, după stilul ălora de stau la munte, ”imediat” înseamnă după ce treci trei munți. Aicea nu treci chiar trei munți, dar de mers trebuie să mergi!

Țin minte că, atunci când am auzit că ar fi mult de mers până acolo, noi, grupul care eram, ne-am codit. Era prima zi de Paște și chiar dacă Sărbătoarea Paștelului nu înseamnă chiar chiolhan, eram mai dornici de sarmale și friptură decât de urcat la munte.

Aș vrea să spun că am fost eu acela care a dat tonul ca să mergem, dar nu-s atât de mincinos ca s-o fac. Nu mai știu exact cum și la insistențele cui, dar, ne-am trezit la telescaunul din Borșa de unde am luat ”belete” pentru stația finală, singura dealtfel.

Să știți că, în ceea ce mă privește, eu am mari emoții cu deplasarea prin aer. Este clar, vin dintr- o familie modestă, visul lui Icar nu a existat în familia mea. Tata mi-a povestit că a făcut armata la aviație dar, mai târziu, l-am prins: păzea avioanele nu le folosea, la propriu, pentru a se deplasa.

Spuneam, deci, că m-am urcat în respectivul telescaun cu inima-n gât. Chiar dacă nu este foarte înaltă instalația, poți totuși să vezi Borșa și îmrejurimile. Și zău că ai ce vedea!

Toate-s bune și frumoase și la locul lor, până cobori din telescaun și începi mersul pedestru spre cascadă. Ca să ai spor, ”cuplezi fața”, ca să ai tracțiune. Mergi ceva timp, te uiți la peisaj și-ți mai trece de oboseală. La un moment dat dai de un indicator care-ți arată că, până la Lacul Știol ai de mers numai 2,5 h, unde ”h” nu este înălțimea, așa cum ai crede din fizică, ci ore, timp. Știm ca Einstein a spus că timpul este relativ, a și demonstrat asta, dar, la halul de oboseală în care ești, 2,5 h este o imensitate. Cuminței, plecăm spre partea unde indicatorul arăta că te poți rătăci în timp ce vrei s-ajungi la ”Cascada Cailor”.

Nu vă mint, se merge cu un pas alert, nu în dorul lelii. Peisajul rămâne spectaculos și, ca să uiți de oboseală, încerci să-ți aduci aminte de unde numele de ”cascada cailor”. Legenda spune că, dintotdeauna, pe Muntele Piatra Rea au crescut herghelii de cai, liberi și sănătoși, nestressați. Pășunile erau grase și caii fericiți.

Cum fericirea naște ciudă, după acești cai venea, când și când, câte un urs, să-i pape. Ca să-i poată prinde, ursul înghesuia caii spre platorul de unde se forma căderea de apă și, uneori, de spaimă, caiii cădeau de la înălțime.

Mmm, nu este o legendă prea veselă și, dacă stau să mă gândesc, nu prea e legendă ci fapt de viață. Ursul este spre vârful lanțului trofic, vă spun eu, care-s numai ochi și urechi la ”Animal Planet”, deci e normal să mănânce el caii și nu invers!

În fine, ajungem la poala cascadei. Fraților, este atât de frumos!!!

După ce facem fotografii peste fotgrafii, ne hotărâm să plecăm, înapoi, spre Borșa. Nu știu cum se face, când am venit la cascadă, am urcat. Acuma, coborâm urcând spre telescaun.

După câtva timp, ajungem la indicatorul care spune că, în continuare, de acolo și până la Lacul Știol, mai sunt doar 2,5 h. Îmi fac cruce cu limba, sper să n-aibă nimeni ideea de a merge spre lac.

Mi-e dor de telescaun și de terasa de la baza instalației. La urcare, am văzut că primeau bere!

Când bei berea, te uiți spre munți și-ți amintești, cu plăcere, cât de frumos poate fi. Și, te fudulești că ai fost acolo și că, punctele albe de pe harta țării tale s-au împuținat.

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 08.09.2014 18:39:42

Validat / Publicat: 08.09.14 19:40:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1950


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34850 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Rusalka
[08.09.14 22:25:03]
» mesaj pers

   Uite inca un motiv in plus pentru care trebuie sa ajung in Maramures. Imi doresc de ceva ani lucrul acesta. Asa ca va multumesc celora care prin asemenea articole ma convingeti ca intr-adevar e un MUST SEE Maramuresul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.09.14 06:41:02]
» mesaj pers

   @Rusalka: Da, Maramureșul este și are ceva aparte! Doar că este un turism activ, nu stai la pensiune! Adică, poți sta dar MM meritâ și trebuie umblat, scoyocit, efectiv.

   O destinație este și Lacul Iezer, Săpânța Peri, muzeul olarului, Moisei, Închisoarea de la Sighet, chezășul de la Vințu, Muzeul Satului maramureșan, ai ce vedea, crede-mă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- buterfly
[09.09.14 07:30:21]
» mesaj pers

   Iarasi vii cu chestii interesante de ma bagi in boala

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.09.14 07:33:52]
» mesaj pers

   @buterfly: da' ce, crezi că mie mi-a fost ușor să-ndur atâta frumusețe câtă are Maramureșul? :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[09.09.14 09:41:46]
» mesaj pers

   @căpcă1: Excelent! V-am citit cu mare placere, randuri relaxante, "racoroase";). Iar asta este doar un exemplu (la care am zambit pe sub mustati cu gura pana la urechi):

Să știți că, în ceea ce mă privește, eu am mari emoții cu deplasarea prin aer. Este clar, vin dintr- o familie modestă, visul lui Icar nu a existat în familia mea. Tata mi-a povestit că a făcut armata la aviație dar, mai târziu, l-am prins: păzea avioanele nu le folosea, la propriu, pentru a se deplasa.

   Fecilitari si sunt cu ochii pe dvs. ;).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.09.14 10:17:53]
» mesaj pers

   @alinaro: stimată doamnă, ca fieșce om, am și eu angoasele mele, în cazul de față, zborul sau deplasarea la înălțimi mai mari de vreo 2 metri! Cât despre faptul că o să stați cu ochii pe mine, asta mă ambiționează: găsesc eu o modalitate să copiez!!! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[09.09.14 10:27:47]
» mesaj pers

   @căpcă1: hehe, eu zic ca ti-a fost usor si chiar ti-a placut... hihihi. Hai recunoaste!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.09.14 10:30:23]
» mesaj pers

   @buterfly: eu nu o să recunosc, niciodată, nimic! Și-apoi, dacă mi-a plăcut, ce, așa și voiam! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[09.09.14 10:39:41]
» mesaj pers

   @căpcă1: :) intr-adevar, Maramuresul este frumos.

   Iar daca alegeti sa mergeti in iunie (cand este inflorit rododendronul, smirdarul sau bujorul de munte, cum vreti sa-i spuneti) si va incumetati sa parcurgeti cele 2h30 pana la Lacul Stiol (urcusul nu este dificil, cred ca e mai putin solicitant decat drumul de intoarcere de la cascada la telescaun - @căpcă1, asta ca sa va fac sa va para un pic rau ca n-ati urcat: p) si de acolo pana in saua Gargalau, veti descoperi o splendoare de "gradina montana".

   Si sunt multe alte locuri frumoase in afara de cele enumerate. Ceea ce pe mine m-a dezamagit insa la Maramures a fost procesul de constructie anarhic (ca in multe locuri din Romania, de altfel) si faptul ca sunt lasate in paragina casele vechi maramuresene.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.09.14 11:40:54]
» mesaj pers

   @iuliaen: Maramureșul este frumos oricând! De asta m-am convins în cele vreo 4 excursii făcute până acum, atât vara cât și primăvara. Cât despre ce nu-mi place, ar fi câte ceva: când am fost eu, Monentul de la Moisei era într-o mizerie cruntă! Pe stapele statuilor erau scrise cuvinte în ungurește, cred că nu de bine! Într-adevăr, erau niște construcții care nu-și aveau locul. De fapt, se bagatelizează și comercializează ieftin tradiția moroșană. Dar, hai să ne bucurăm de natura nealterată, încă, a MM!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iuliaen
[09.09.14 11:49:04]
» mesaj pers

   @căpcă1: Sa ne bucuram, de acord cu dvs. Dar mi-e ciuda pentru ca tara asta a noasta este foarte frumoasa si ar putea sa o duca atat de bine din turism daca nu ar fi cele mentionate de dvs mai sus si multe altele pe care le-as mai putea enumera si eu, dar care nu-si au locul aici...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.09.14 11:57:15]
» mesaj pers

   @iuliaen: ungurii câștigă din Balaton, într-un an cât noi în trei ani. Ungurii nu au munte, nu au mare ci, doar un lac! Nu mai vorbesc de Croația, Austria sau Grecia, țările astea-s din alt film.

   Cred însă că rolul acestui site este să promoveze frumosul și binele din turismul nostru! De aceea e bine să acordăm acea marjă de nuș' cât la sută fruseților țării asteia!

   La urma-urmei, de 24 de ani dăm credit unor Tănase Scatiu ai politicii românești, care doar ne-au dezamăgit, constant. Natura și frumusețile ei, nu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.09.14 11:59:32]
» mesaj pers

   @căpcă1: scuze, tastez de pe telefon, de aceea apar unele greșeli!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.09.14 12:27:32]
» mesaj pers

   @căpcă1:

Ungurii nu au munte

   Au un lanţ muntos ce aparţine Carpaţilor, Munţii Bukk, cu un vârf de cca 1000 de metri.

   Am vizitat în luna august o parte din acest lanţ muntos şi staţiunea Lillafured. Parcul Naţional Bukk (ce include şi muntele) are numeroase peşteri, cascade, izvoare frumoase şi mici lacuri.

   O cascadă frumoasă, o peşteră interesantă şi un lac se află chiar lângă această staţiune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.09.14 12:33:11]
» mesaj pers

   @traian. leuca: atunci, îmi cer scuze dar, Măgura Odobeștiului are 1001 m. Mă rog, ideea era că știu, vor și fac bani din turism. La noi, mai greu! Cu respect!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.09.14 12:39:25]
» mesaj pers

   @căpcă1: De acord cu modul de organizare, dezvoltare şi promovare a turismului maghiar (de-ar avea ei munţii noştri???).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- luciaoradea
[09.09.14 17:25:08]
» mesaj pers

   @căpcă1:

   Felicitari pentru un review plin de viata care transmite multe emotii, de tot felul... Si pozele cu cascada, splendide!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.09.14 18:16:13]
» mesaj pers

   @luciaoradea: Mulțumesc pentru aprecieri, chiar mă onorează!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[07.11.14 14:05:20]
» mesaj pers

   Zi, ai transpirat în telescaun, ai? Da, da meeeeeerită! Ceva caș mâncat-ai de la stâna de la sosire sau ați "tăiat-o" spre cascadă? Frumoasă rău de tot, deși mie mi-a scos sufletul până acolo (am eu un motiv). Văd că și voi ați ratat mocănița la Borșa, ultima cu care am fost era pe valea Arieșului acu' hăăăt ani. DALAS, adică da' las' că mai ajungem noi pe acolo!

   Cât despre review... ce să mai tot spun : haios și informat! Valabil și invers! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[07.11.14 14:24:00]
» mesaj pers

   @puiutea: neeah, nu era nici o stână sau, de frică, n-am mai văzut-o! Dar, da, zona e tare, tare frumoasă, aproape la fel de frumoasă ca -n Vrancea! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[07.11.14 14:45:19]
» mesaj pers

   @căpcă1 - Da, da, Lepșa și drumul până acolo, Cascada Putna (fără taxă când am fost eu). Și nu numai...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[19.02.17 22:19:46]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Musai de văzut: Cascada Cailor, BORŞA" (nou-creată, între timp, pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2009] am plecatără cu telescaunul, spre munți -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553304">Şterge vot</a></div><span id="v9553304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2009] am plecatără cu telescaunul, spre munți
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2009] începem să urcăm, motiv de mari emoții din partea-mi -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553305">Şterge vot</a></div><span id="v9553305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2009] începem să urcăm, motiv de mari emoții din partea-mi
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2009] Borșa se face din ce în ce mai mică, e acolo, jos -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553306">Şterge vot</a></div><span id="v9553306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2009] Borșa se face din ce în ce mai mică, e acolo, jos
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2009] Nu-mi pasă de înălțime, eu mă uit la peisaj! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553307">Şterge vot</a></div><span id="v9553307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2009] Nu-mi pasă de înălțime, eu mă uit la peisaj!
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2009] Gata, ajunsărăm la gara de telescaun din vârf. -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553308">Şterge vot</a></div><span id="v9553308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2009] Gata, ajunsărăm la gara de telescaun din vârf.
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2009] Ei, ce spuneți, e frumos? -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553309">Şterge vot</a></div><span id="v9553309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2009] Ei, ce spuneți, e frumos?
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2009] Brândușe în pădure -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553310">Şterge vot</a></div><span id="v9553310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2009] Brândușe în pădure
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2009] Brândușe, am spus -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553311">Şterge vot</a></div><span id="v9553311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2009] Brândușe, am spus
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2009] Se vede cascada dar, până la ea mai avem plămâni de scuipat -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553313">Şterge vot</a></div><span id="v9553313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2009] Se vede cascada dar, până la ea mai avem plămâni de scuipat
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2009] Nu mai știi în ce parte să te uiți ca să vezi frumusețea muntelui -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553314">Şterge vot</a></div><span id="v9553314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2009] Nu mai știi în ce parte să te uiți ca să vezi frumusețea muntelui
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2009] Nu mă credeți? Uitați-vă și voi! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553315">Şterge vot</a></div><span id="v9553315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2009] Nu mă credeți? Uitați-vă și voi!
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2009] Peisaj forestier -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553318">Şterge vot</a></div><span id="v9553318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2009] Peisaj forestier
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2009] Cascada, din ce în ce mai aproape -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553319">Şterge vot</a></div><span id="v9553319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2009] Cascada, din ce în ce mai aproape
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2009] Am ajuns!!! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553320">Şterge vot</a></div><span id="v9553320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2009] Am ajuns!!!
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [APR-2009] Cascada -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553321">Şterge vot</a></div><span id="v9553321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2009] Cascada
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [APR-2009] Și tot cascada -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553322">Şterge vot</a></div><span id="v9553322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2009] Și tot cascada
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [APR-2009] La baza cascadei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553323">Şterge vot</a></div><span id="v9553323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2009] La baza cascadei
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [APR-2009] Gata, plecăm! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av553326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv553326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=553326">Şterge vot</a></div><span id="v9553326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(553326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f553326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e553326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2009] Gata, plecăm!
foto Yersinia pestis [08.09.14]
# [50 PMA, fara bonus]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.282895803452 sec