ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    FEB-2012
    DURATA: 8 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Secretul nedeslusit al marii piramide

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Deja frematam de curiozitate si nerabdare ca sa ajungem in apropierea ultimei minuni a antichitatii supravietuitoare peste timpuri. Am ajuns pe platoul Giza si am fost debarcati. De acolo se puteau inchiria camile cu care sa te deplasezi pana langa piramide sau se putea merge pe jos. Am ales plimbarea pe jos pentru a face fotografii, in plus, distanta de parcurs pe camile era foarte mica. Am fost lasati acolo 2 ore, timp in care sa le vedem pe indelete. Zona este puternic incarcata de energii telurice si magnetism iar amplasarea celor 3 mari piramide reproduce cu fidelitate constelatia Orion. Am trecut pe langa stapanii camilelor si ne-am indreptat catre minunile antichitatii.

    Marea piramida a lui KEOPS se inalta mandra catre soare chiar langa mine, ma puteam cocota pe ea dar era interzis. Nu am rezistat tentatiei si am sarit pe primul nivel doar ca sa absorb cat mai mult din energia ei. Am sarit jos imediat pentru ca de la inaltime am vazut paznicii ca se uitau urat in directia mea. Erau si cateva femei-politist, acoperite din cap pana in picioare (vezi foto), care vanturau niste bastoane destul de neprimitoare din punct de vedere al spinarii mele. Spiritul meu temerar de mare urcatoare pe piramide (vezi Mexicul) trebuia sa se potoleasca. Se putea intra printr-o spartura in piramida pe un hol lung si stramt, apoi prin marea galerie tot un fel de hol stramt dar foarte inalt. Acest hol se mai numeste si “galeria vibratiilor”. Ghidul a inceput sa maraie, am marait cu totii un fel de “ooooohm” lung, si totul a inceput sa vibreze in interior intr-un mod incredibil care iti dadea fiori reci pe sira spinarii, chiar si cablurile de pe perete tremurau. La capatul galeriei este asa numita camera a sarcofagului care vibreaza si ea din toate incheieturile. Vibratiile sunt atat de puternice incat se simt foarte bine si daca stai intins in sarcofagul de granit. Fenomenul este incredibil, piramida este o mare masinarie. Trebuie sa stiti ca in nici o piramida mare din lume nu s-au gasit morti sau mumii, deci clar ele sunt construite pe intreaga planeta cu un alt scop. Se pare ca sunt baterii gigantice menite sa canalizeze energiile extrase din pamant catre…. va las pe voi sa va ganditi. Dealtfel faraonul pe nume KEOPS, se pare ca nici nu a existat, el nu este pomenit nicaieri in alta parte si in nici o scriere. Marea piramida ascunde multe secrete in pantecele ei. Este singura piramida care are camerele interioare construite din granit masiv. Granitul este una din pietrele cele mai dure de pe pamant. In ziua de azi este taiat cu lame din diamant, dar atunci cu ce or fi fost taiate. Oare la ce folosesc camerele interioare gasite goale de micul robot explorator trimis de curand prin ele? In continuare a urmat camera reginei la care am ajuns aplecati printr-un put stramt si cu tavan foarte jos. Nerecomandabil celor care sufera de claustrofobie. Si aici cineva si-a incercat abilitatile vocale dar efectul a fost oarecum mai mic decat in sala sarcofagului.

    .

    Celelalte 2 piramide mari, cele ale lui Kefren si Mikerinos nu se puteau vizita asa ca ne-am multumit sa le dam tarcoale si sa le pozam in fel si chip.

    Pe langa cele trei piramide mari exista si o cateva piramide mititele si un muzeu al navelor gasite ingropate in acea zona. Piramidele mai mici au fost construite mult mai tarziu dupa cele mari iar acestea chiar au functia mormant faraonic, pornind de la idea respectivilor constructori ca piramidele sunt numai bune pentru asa ceva. Am vizitat muzeul navelor, dar nu este mare lucru, cateva nave din lemn destul de bine conservate avand in vedere materialul din care au fost construite si perioada enorma in care au stat sub pamant. Muzeul are pereti din sticla deci nici nu e nevoie sa intrati in el caci se vede totul de afara.

    In jurul piramidelor s-a descoperit orasul construit anume pentru cei care lucrau la ele. Mitul cum ca ele au fost construite cu sclavi a cazut. Orasul constructorilor avea case mari destinate familiilor muncitorilor, avea multe bucatarii enorme alaturi de care s-au dezgropat munti de schelete de animale gatite in respectivele bucatarii. In plus muncitorii erau rasfatati cu bere din belsug, in acest sens au descoperit vreo cateva fabrici de bere in zona. Iata ca faraonii ii tratau bine pe muncitori, le ofereau salarii decente, case gratuite, scoli, temple, mancare buna cu multa carne (proteina absolut necesara pentru astfel de efort) si pe deasupra ii rasplateau cu bere. Muncitorii erau mandri sa isi serveasca faraonul. Ramane un mister motivul pentru care orasul a fost parasit si piramidele uitate in negura timpului.

    Ceva mai incolo se inalta trufas SFINXUL cel batut de vanturi si ros de furia nisipurilor. Acesta este unul dintre cele mai interesante obiective. Animalul ciudat cu trup de leu si cap de faraon (se pare capul lui Kefren) are multe secrete inca nedescoperite. Se poate ajunge si jos langa el trecand printr-un portal din piatra si se poate inconjura statuia si atinge. Senzatia de a ajunge intre labele ciudatei creaturi e nepretuita! Vantul permanent si omnipotent al desertului iti arunca in ochi mici rotocoale de praf si iti sulfa parul in toate partile. Desigur exista si medicament pentru asta, haiducii egipteni abia asteapta sa asalteze turistele cu par lung si sa le vanda carpe albe si snururi impletite ca ale arabilor, acaret numai bun de pus pe cap. Nu am scapat de insistentele lor pana nu am cumparat 2 acareturi anti-vant si pana nu le-am indesat vartos pe cap ca sa vada ceilalti haiduci ca nu mai avem nevoie. Intr-un fel au fost bune ca am putut sa ma uit la Sfinx in voie.

    Acum cativa ani s-a descoperit prin scanare sub labele din fata ale sfinxului, o mare sala care adaposteste printre alte obiecte niste artefacte metalice si de asemenea un urias labirint subteran. Din pacate autoritatile egiptene nu sunt de acord cu excavatiile chiar daca in acest sens nu s-au cerut fonduri sau mana de lucru ci doar permisiunea de a sapa. Treaba devine dubioasa mai ales daca cititi profetiile vizionarului Edgar Cayce care spune ca exact acolo sub labele sfinxului s-ar afla ingropata istoria adevarata a lumii. In fine, sa speram ca la un moment dat vom avea si noi, muritorii de rand, privilegiul de a afla ce anume ascunde ciudata faptura a desertului.

    Dupa ce ne-am saturat noi de dat tarcoale piramidelor si sfinxului am fost luati cu autocarul si dusi la masa la un restaurant cu specific egiptean, mancare buna, totul frumos dar noi eram nerabdatori sa ajungem la Muzeul Egiptului si sa il salutam pe Tutankamon, desigur daca o fi pe acasa...

    rog webmasterul sa adauga urmatorul clip

    https://www.youtube.com/watch?v=COqe8dNC-No

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 06.09.14 08:14:11
    Validat / Publicat: 06.09.14 14:10:34
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3787 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P21 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [06.09.14 14:05:34] »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    nickro [06.09.14 15:11:13] »

    Politia calare seamana, la vestimentatie, cu ISIS (nu zeita, ci gruparea jihadista, Islamic State of Irak and Syria).

    buterfly* [06.09.14 17:21:27] »

    @nickro: hihihi... Isis a ajuns de la mama divina, muma padurii! erau pasnici baietii cu camilele.

    buterfly* [06.09.14 18:33:41] »

    @webmasterX: multumesc webmaster!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, nickro
    Alte impresii din această RUBRICĂCroazieră pe NIL:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039819955825806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1