ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2014
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Targu Jiu
ÎNSCRIS: 02.01.13
STATUS: JUNIOR
LUNA
AUG-2014
la PMM* = 23 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

NOUTĂŢI UTILE / [P]
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Casa Cartianu din ce in ce mai apreciata de turistii care viziteaza orasul Targu Jiu

TIPĂREȘTE

Fie că sunteţi turist sau călătoriţi în scop de afaceri, Pensiunea Casa Cartianu (casacartianu.ro) este o alegere excelentă pentru cazare in Targu Jiu. Soluţia noastră de cazare ieftină în Targu Jiu include: cazare în condiţii excelente, piscina modernă, centru SPA, loc de joacă copii, parcare amenajată, tenis de masă, inchirieri biciclete, partie de sanius, loc pentru grătar, internet wifi.

Cu locaţia sa convenabilă, pensiunea noastra oferă acces facil la destinaţiile de neratat ale oraşului Targu Jiu sau judetului Gorj. Oferind oaspeţilor servicii de nivel superior şi o gamă largă de dotări, personalul Pensiunii Casa Cartianu este decis să vă asigure că sejurul dvs. va fi cât se poate de confortabil. Piscina, centrul SPA, parcarea auto sunt doar câteva dintre facilităţile care diferenţiază Pensiunea Casa Cartianu de alte hoteluri din orasul Targu Jiu.

Oaspeţii pot alege din cele 5 camere matrimoniale, 3 camere twin si 3 suite, toate emanând o atmosferă de armonie şi pace totală. În plus, ofertele de agrement găzduite de hotel vă asigură o multime de lucruri de făcut în timpul sejurului dumneavoastră. Oricare ar fi motivul pentru care vizitaţi Targu Jiu, Pensiunea Casa Cartianu este locul perfect pentru o pauză antrenantă şi incitantă.

Pensiunea este din ce in ce mai apreciata de turistii care viziteaza orasul Tg Jiu atat pentru vacante cat si pentru afaceri find recompensata cu nota 9.8 pe amfostacolo.ro si cu nota 9.4 pe Booking.com

Pensiunea Casa Cartianu este situata in una din cele mai atractive si pitoresti zone regionale, este localizata in centrul judetului Gorj (la doar 5 km de Targu Jiu) si ofera un acces facil catre toate obiectivele turistice din judetul Gorj. Imprejurimile au elemente turistice de mare valoare istorica si artistica printre care putem aminti:

Casa Cartianu (aflata in vecinatate), este unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectura populara romaneasca, datata pe la sfarsitul secolului XVIII, fiind o casa boiereasca care a fost la origine locuinta fortificata (cula olteneasca). Cladirea este dispusa pe trei nivele, nota de unicitate a monumentului e data de salba de pridvoare de influenta albaneza, construite dupa 1821 pe toate laturile, cat si de scarile de acces care realizeaza legatura pe verticala. Au calcat pragul casei-cula Cartianu regele Carol al II-lea, Gheorghe Tattarescu, Barbu Stefanescu-Delavrancea. Aici functioneaza astazi un muzeu al costumului popular din zona Gorjului, cladirea fiind inscrisa pe Lista monumentelor istorice de valoare nationala exceptionala

Cula si muzeul satului de la Curtisoara (4 km) - infiintat in anul 1975, Muzeul Arhitecturii Populare Curtisoara cuprinde un numar de 30 de obiective care surprind modul de viata al gorjenilor de-a lungul timpului. El a fost construit in jurul ansamblului format din Cula Cornoiu si celelalte edificii ridicate de familiile care l-au stapanit.

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu (8 km), cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental de la Targu-Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuți in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi. Cele trei componente sculpturale monumentale, singurele din toata creatia artistului situate in aer liber – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Fara Sfarsit, sunt dispuse pe aceeasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime totala de 1.275 m. Se considera ca nu cunosti cu adevarat patrimoniul cultural romanesc daca nu ai vazut macar o data in viata ansamblul sculptural din Targu Jiu.

Muzeul Judetean si Muzeul de Arta Gorj (8 km) - Muzeul Judetean a fost fondat in anul 1894, prin stradania lui Alexandru Stefulescu. Cladirea a fost renovata in anii 2007-2008. Sunt expuse materiale din paleolitic, neolitic, din epoca bronzului, perioada dacica, daco-romana, documente din timpul primelor formatiuni statale, din feudalism si din perioada moderna. Muzeul de Arta a fost infiintat in anul 1984, iar din 1993 functioneaza in sediul situat in Parcul Central al municipiului. Ofera vizitatorilor icoane romanesti vechi de o valoare artistica deosebita, studii si picturi de Vasile Blendea si Iosif Keber, pasteluri, exponate din secolul al XVII-lea apartinand scolilor flamanda si italiana, picturi de Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba si multi alti artisti clasici si contemporani.

Parcul Natural Defileul Jiului (12 km), este una dintre cele mai spectaculoase vai de rau care strabat un lant muntos din Romania. Parcul se intinde pe o suprafata de 11.000 ha de-a lungul Jiului incepand din depresiunea Petrosaniului pana aproape de Bumbesti-Jiu. Culmi de munti impadurite cu flora si fauna specifica, toate oferind priveliste spre Jiul involburat care trece hotarat printre poalele muntilor. Valea Jiului nu poate sa nu va impresioneze chiar daca va aflati doar in trecere pe soseaua care merge de-a lungul raului (www.defileuljiului.ro).

Castrul Roman de la Bumbesti Jiu si Vartop (14 km) - Castrul de la Bumbesti Jiu a fost construit si folosit intre cele doua razboaie de cucerire a Daciei de catre romani (101-102 si 105-106), dupa care a fost abandonat. Langa castru s-au gasit urme ce presupun o asezare civila. Misiunea acestui castru era de a supraveghea drumul roman ce pleaca de la Bumbesti prin Porceni peste munți, prin Pasul Valcan spre Sarmisegetuza precum si de a supraveghea populația dacica de aci. Este important faptul ca romanii si-au ridicat castrele lor in apropierea celor mai insemnate puncte strategice ale dacilor, in special in locurile cu turnuri de paza si sanctuare. Castrul de pamant si lemn, de la Vartop, masoara 126 m × 115 m si a fost cercetat prin sondaje de Tocilescu, Polonic, Florescu si Bujor, care au scos la iveala caramizi si țigle romane. Are un val de pamant lat de 14m si Inalt de 0,50 m-2 m, un sanț adanc de 0,50 m si lat de 11 m.

Drumul Neamtului si Poiana lui Mihai (15 km) - prin Pasul VIlcan trece Drumul Neamtului, suprapunandu-se pe o portiune de cativa km cu Drumul lui Traian spre Vulcan (face parte din drumul care unea, acum 2000 de ani, Drobeta cu Ulpia Traiana). I se spune asa, pentru ca, in primul Razboi Mondial, in urma declaratiei de razboi a Romaniei impotriva Austro-Ungariei de la 27 august 1916, romanii au trecut granita, ce se afla pe coama Meridionalilor, prin apropierea Pasului Valcan, sa elibereze Transilvania. Aici s-au dus lupte grele intre nemti si romani, transeele facute de soldati fiind vizibile si In ziua de azi. Drumul Neamtului, marcat pe harta ca drum judetean (DJ 664), desi ar merita titulatura de drum national, pentru ca leaga doua judete si chiar doua regiuni istorice, se desprinde din Drumul European 79 in dreptul comunei Turcinesti, o traverseaza spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Valcan si coboara in orasul Vulcan. Drumul Neamtului a avut si In 1600 un trecator celebru. Mihai Viteazul, care venise la boierii olteni ce-i mai ramasesera credinciosi, cu putin inainte sa fie ucis, a trecut pe el pentru a ajunge la Viena, sa ceara ajutor Imparatului Rudolf al II-lea. Legenda spune ca, inainte sa ajunga In Pasul VIlcan i-ar fi crapat calul, din cauza efortului, in locul numit acum Poiana lui Mihai, asa ca ar fi innoptat acolo, dupa care ar fi plecat mai departe pe jos.

Cheile Sohodolului (25 km) - sunt situate intr-o rezervatie complexa, (pe lungime de 10 km), de interes peisagistic si floristic, ce prezinta: pesteri, izbucuri, vegetatie de stancarie calcaroasa cu multe raritati floristice, specii rare de fauna etc. In Cheile Sohodolului intalnim sapate in stanca obiectivele naturale: “Narile” si “Inelul”.

Manastirea Lainici (27 km) – numele manastirii este dat de trecatoarea unde se afla, cuvantul LAINICI fiind de origine greceasca si avand semnificatia de „trecatoare prin munti de piatra”. Biserica veche zidita a fost ridicata in anii 1812 – 1813 pe locul unei vechi biserici din lemn in forma de corabie (construita in 1770 – 1794). Dupa 1990 s-a ridicat o noua biserica, lateral de cea veche – sub forma de cruce greaca. In apropierea manastirii, la o altitudine de 750 – 800 m, se afla Schitul Locurele, sfintit in anul 1860. Deasemenea, in drumul dinspre Pensiunea Casa Cartianu catre Manastirea Lainici puteti vizita si Ruinele Manastirii Visina - la intrare in Defileul Jiului, manastire construita din piatra in timpul lui Mircea cel Batran (1386 – 1418).

Manastirea Crasna (29 km) - pozitia ei deosebit de linistita si singuratica a atras calugari rugatori înca de pe timpul Cuviosului Nicodim de la Tismana. In secolul al XVI-lea exista in raza satului Crasna o mica sihastrie cu biserica de lemn, inchinata Sfantului Ierarh Nicolae, unde se nevoiau cativa calugari retrasi de lume. In anul 1636, Dumitru Filisteanu din Filias, mare sluger, construieste la Crasna noi chilii si biserica din piatra de rau si caramida in locul celei de lemn si introduce viata de obste in manastire. Biserica a fost terminata la 24 septembrie 1637, dupa cum reise din pisania bisericii. Ctitorul bisericii si proprietarul satului, Dumitru Filisteanu era nepotul marelui ban al Craiovei, Dobromir, si var cu doamna Stanca, sotia lui Mihai Viteazul.

Manastirea Tismana (38 km), este cea mai veche manastire din Tara Romaneasca. Ctitorul manastirii a fost calugarul Nicodim. Legenda spune ca Nicodim a umblat mult pe valea raului si frumusetea peisajului a fost hotaratoare in alegerea locului pentru ridicarea lacasului sfant, pe stanca Starminei, cu o cascada ale carei ape se pravaleau de la inaltimea de 40 m in albia raului. Au fost si alte motive In alegerea locului: pastravul raului, padurile de castan comestibil, nucul si vita-de-vie care creste si in stare salbatica, dar si evenimentele istorice legate de mentinerea independentei Tarii Romanesti si stavilirea inaintarii influentelor catolice la sud de Carpati. Pe spatele unui document al domnitorului Tarii Romanesti Dan al II-lea sunt consemnate doua date si anume ca biserica s-a sfintit In anul 6886, adica 1377-1378 si ca Nicodim a murit In anul 6915 (1406-1407). In apropierea manastirii se gaseste Schitul Cioclovina.

Transalpina - DN 67C (55 km), este cel mai inalt drum rutier din intregul lant al Muntilor Carpati avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m), fiind consntruit de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa. La realizarea acestei cai rutiere au lucrat romanii in anul 104 d. Hr. pentru deplasarea armatelor lor spre capitala statului dac Sarmisegetuza. In timpul Primului Razboi Mondial a fost pietruita de armata germana, din ratiuni militare. In anul 1933 a fost reconstruita de regele Carol al II-lea care a fost impresionat de frumusetea si salbaticia peisajului prin care trecea soseaua. Inaugurarea soselei a avut loc In anul 1935 la Poiana Sibiului.

Cula Cioaba - Chintescu, Cula Crasnaru, Cula din Glogova si Ansamblul Cornea Brailoiu; Pestera Muierii si Polovragi; Cheile Galbenului si Oltetului; Statiunea balneoclimaterica Sacelu, precum si multe altele.


[fb]
---
Trimis de casacartianu in 17.08.14 15:39:44
Validat / Publicat: 18.08.14 07:49:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU JIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1490 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (casacartianu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 CAZARE IEFTINA TARGU JIU
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 5 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 23.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [18.08.14 07:51:06]
    »

    Articol PUBLICITAR, de prezentare din categoria "Noutăţi utile de la proprietari" (unitatea are dreptul la un astfel de articol per an)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    casacartianu
    Alte articole din această RUBRICĂPensiunea Casa Cartianu [Cartiu]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043994903564453 sec
    ecranul dvs: 1 x 1