ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Ne-am simțit bine la Vila Ittaca

TIPĂREȘTE

Pentru că era prima dată când ajungeam pe plaiurile Moieciului și doream să descoperim în liniște frumusețile zonei, aveam nevoie de o variantă de cazare care să ne mulțumească atât pe noi, adulții, cât și pe juniorul familiei. Pentru acest lucru trebuiau întrunite cumulativ câteva condiții: locație cu mai puțin de 10 camere, pentru evitarea aglomerației, acces la bucătărie pentru a pregăti mici gustări, existența unui grătar pentru că, nu-i așa?! este plăcut să savurezi seara o bere rece după o zi de drumeții montane în timp ce friptura sfârâie pe jar și, nu în ultimul rând, o curte măricică unde cel mic să aibă acces la un loc de joacă.

Nu cunoșteam zona decât de pe AFA și din alte surse de pe internet, așa că am făcut o listă cu locații de cazare care să corespundă cerințelor noastre. Am optat în special pentru locații din zona Cheia și Moieciu de Sus, pentru că doream să fim mai departe de aglomerația din zona Branului. Zis și făcut, am ajuns la Cheile Grădiștei într-o duminică în jurul orei 13.00 și am căutat să identificăm unitățile de cazare din lista noastră. Bineînțeles că metoda nu a dat roade din prima, întrucât primele două locații notate de noi aveau locurile ocupate, dar la a treia încercare am avut noroc. Am ajuns în fața Vilei Ittaca, am observat în curte locul de joacă și, întrucât cunoșteam de pe internet celelalte facilități ale locației, am sunat la telefon. Ne-a răspuns o doamnă amabilă care a ieșit imediat dintr-o anexă a vilei și ne-a invitat înăuntru să vedem camera. Locația ne-a plăcut, așa că am rămas aici pentru următoarele două nopți, achitând câte 80 de lei pentru o noapte de cazare.

Vila Ittaca este situată la numărul 53 B, pe raza satului Cheia din comuna Moieciu, județul Brașov. Locația de cazare se află la aproximativ 500 de metri după intersecția de la Cheile Grădiștei, pe partea stângă, pe direcția de deplasare către satul Moieciu de Sus. Vila Ittaca este o construcție cu parter și două etaje, dispunând de opt camere duble. La parter se găsește recepția, bucătăria, sala de mese și o verandă unde se poate sta la televizor în serile mai răcoroase. Pe fiecare etaj sunt dispuse câte patru camere duble cu balcon. Patru dintre camere au vedere către drum și alte locații de cazare aflate sub poala pădurii, iar celelalte patru oferă priveliște către panta înverzită și abruptă din spatele pensiunii.

Camera în care ne-am cazat se află la etajul unu al pensiunii. Accesul către etaj se face pe o scară curată cu trepte de lemn. Camera este spațioasă, pe jos fiind gresie, ceea ce nouă ne-a convenit întrucât aceasta se curăță mai bine decât mocheta. Într-o parte a camerei se află un pat matrimonial încăpător, unde am dormit foarte bine doi adulți și un copil de patru ani. La capul patului sunt amplasate două noptiere, iar una dintre ele susține o mică veioză. În partea opusă a camerei am avut minibarul și televizorul, încadrate de două dulapuri cu câte o singură ușă. Noi am avut suficient loc la dispoziție pentru bagaje, și credeți-mă că am avut destule. Unul dintre cele două dulapuri are montată o oglindă, iar imediat după ușă, lângă perete, este amplasat un cuier cu un dulăpior pentru încălțăminte în partea inferioară. Către balcon există perdea și draperie, care se poate trage pentru a estompa lumina în timpul unui pui de somn după-amiaza.

”Bine, bine, dar cum este încălzită camera pe timpul iernii?” ne-am întrebat noi atunci când discutam că locația ar fi o variantă bună de cazare pentru la iarnă. Pentru că în cameră nu există calorifer, l-am întrebat pe proprietar, iar acesta ne-a răspuns amabil că sistemul de încălzire este montat prin pardoseală.

Baia camerei este spațioasă, iar ușa este proiectată pe colț pentru a câștiga spațiu în cameră. Baia are gresie și faianță de culoare albă și roșie, iar aerisirea se face către exterior, prin micuțul geam de termopan existent. În baie există vasul de toaletă, dușul, chiuveta cu oglindă și un coș de gunoi. Am avut la dispoziție prosoape albe curate, dar și diverse consumabile (hârtie igienică și două pliculețe cu gel de duș). Am avut apă caldă cu presiune optimă tot timpul cât am fost cazați aici și, la momentul sosirii, baia era curată.

Balconul camerei este micuț, însă suficient pentru ca doi adulți să se relaxeze seara după plimbările din timpul zilei. Am găsit aici două scăunele pe care le-am folosit seara, după ce copilul adormea. Balconul este prevăzut cu o balustradă solidă, de lemn.

Bucătăria Vilei Ittaca se află la parter și este dotată cu un frigider mare, având congelator și deschidere dublă. Lângă frigider am văzut un răcitor pentru băuturi, iar deasupra se afla cuptorul cu microunde. Mai departe am găsit aragazul și hota, dar și diverse corpuri de mobilier unde am avut la dispoziție veselă și filtru de cafea. Lângă aragaz este amplasată chiuveta, iar pe barul dinspre sala de mese am găsit prosopele pentru pus pe masă și un suport cu pahare. Deci sunt dotări suficiente pentru a te simți ”ca acasă”. Am avut acces nelimitat la bucătărie, însă noi nu am folosit-o decât pentru a pregăti micul dejun, întrucât ziua am fost plecați și am luat masa la diverse locații din zonă.

Lângă bucătărie se află sala de mese, curată și spațioasă, unde este amplasat și un televizor de mari dimensiuni.

Curtea vilei cuprinde parcarea, suficientă pentru 6-7 mașini, dar și spațiu verde cu diverse amenajări. Într-un colț al curții se află o anexă unde este instalată o masă de biliard, care poate fi utilizată contra-cost. Există în curte un loc de joacă pentru copii, ce cuprinde o căsuță din plastic, balansoar, leagăn, trambulină, un mic tobogan, dar și o măsuță cu scaune de plastic pentru cei mici. Juniorul nostru a fost foarte încântat ce ceea ce a găsit și imediat a trecut la ”exploatarea” noilor facilități. Dincolo de locul de joacă ne-am relaxat noi, adulții, pe șezlongurile amplasate în curte. Tot în curte mai sunt construite două foișoare cu mese și scaune, unul dintre ele putând adăposti probabil 10 persoane. Acest foișor cuprinde unul dintre cele două grătare ale pensiunii, pe care l-am testat și noi într-o seară. Curtea se continuă cu o pantă abruptă, o parte din acest spațiu aflându-se tot în proprietatea acestei locații. Oricum, în a doua seară petrecută aici m-am încumetat să urc până pe vârful dealului din spatele vilei, pe o cărare abruptă care a șerpuit printre copaci și fânețe. A fost o experiență epuizantă, care mi-a testat serios voința și rezistența de locuitor la bloc. Însă a meritat pe deplin; după ce am urcat continuu cam 30 de minute, am ajuns pe un platou de unde priveliștea era fabuloasă: am admirat de acolo crestele Bucegilor, munții Piatra Craiului, dar și Cheile Grădiștei, care rămăseseră mici pe fundul văii. Vă voi arăta și fotografiile...

Tot prin curtea vilei sunt câteva animale, doi câini și trei-patru pisici; însă acestea sunt destul de educate, întrucât nu vin atunci când stai afară la masă. Așa că pe noi nu ne-au deranjat în vreun fel, având în vedere că nu intrau în clădire. Despre proprietari, numai de bine. Aceștia locuiesc într-o anexă de pe lateralul vilei și nu sunt foarte ”vizibili”. Sunt două persoane comunicative și au fost receptivi la micile noastre doleanțe.

Accesul la internet se poate realiza cu ajutorul conexiunii wireless, prin routerul de la parterul vilei. Am utilizat seara laptopul atât în cameră, cât și în foișorul din curtea vilei și nu am avut probleme, semnalul fiind destul de bun.

La distracție și relaxare voi spune doar că zona oferă suficiente posibilități de petrecere a timpului liber. Poți face drumeții montane aproape în orice direcție; dacă dispui de automobil și vrei să faci puțin off-road poți vizita satele Măgura sau Peștera. Noi am fost acolo și pot spune că, în ciuda drumului dificil, traseul a meritat pe deplin. Am mers a doua zi și la Cheile Grădiștei Fundata, unde am servit prânzul și am avut parte de o priveliște deosebită. Aproape de Moieciu de Sus am vizitat ”Chișătoarea”, acea micuță cădere de apă care mângâie stâncile. Și, nu în ultimul rând, o vizită la Castelul Bran și la locașul în care a fost depusă pentru 28 de ani inima reginei Maria a României pot întregi un sejur deosebit (vezi impresii).

În concluzie, recomand cazarea la Vila Ittaca pentru petrecerea timpului liber într-o zonă deosebită, unde aerul curat și frumusețea naturii te îndepărtează de stresul urban al zilelor noastre.


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 30.07.14 14:08:29
Validat / Publicat: 30.07.14 16:24:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2196 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vila Ittaca văzută din stradă. Se observă o parte din parcarea locației.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster [30.07.14 16:26:54] »

excelent review-ul, a fost selectat... ca model didactic pentru un viitor curs despre "aşa se scriu revs de cazare"

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.07.14 16:50:46] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

alinaro [30.07.14 16:51:58] »

@webmaster: Aveti maaare dreptate! N-o sa fiu pe veci in stare sa scriu asa despre o cazare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Floryn81
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Ittaca [Moieciul de Sus]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045484066009521 sec
    ecranul dvs: 1 x 1