ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 07.07.14
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Impresionant

TIPĂREȘTE

La conacul lui Maldar am ajuns datorita unei reclame facute de un post TV la o placinta, un desert dorit de sotie. Din pacate bucatareasa care confectiona produsul culinar se transferase la un alt local. Noi am mers acolo 7 zile si nu ne-a parut rau.

Conacul arata minunat, fiind acordata o atentie deosebita fiecarui detaliu atat in interiorul cladirilor cat si curtii. Curatenia este desavarsita; in incaperi se face curat zilnic, prosoapele se schimba tot zilnic. Ce ne-a placut a fost modul in care se aranjau zilnic paturile, aveai senzatia ca te-ai intors in trecut si parca asteptai sa vezi vre-un boier sau vreo domnita din sec XVII - XVIII sa apara in cadrul usii.

In curte se afla o piscina foarte mare de care ne-am bucurat cinci zile din sase (a fost inourat). Merita sa stiti ca apa din piscina este tinuta permanent la temperatura de 23 grade deoarece o parte din apa incalzita de panourile solare este zilnic deversata in piscina. Apa e curata, foarte curata. Linistea este desavarsita, gonacul fiind amplasat pe un loc inalt, in mijlocul satului. Sa nu va inchipuiti ca satul are cine stie ce mare populatie. In centru de exemplu este o scoala parasita (desi localul pare a fi ca nou) aflata langa sediul politiei si magazinul "universal",

Sa revenim la curte: gazon taiat proaspatm pe care poti juca badminton, volei etc., multi brazi, legume, ceva visini si meri.

Am avut si o furtuna intr-o seara si pot spune ca este infricosator cand trazneste sau fulgera in zona.

Noi am avut micul dejun inclus si am mancat accidental pranzul si cina. Micul dejun a fost indestulator, dar se cam repeta in fiecare zi. Zilnic se servea sirop natural de soc pe langa sortimentele de ceai si cafea. Pranzul si cina le-am servit atunci cand am revenit mai repede din diferitele calatorii prin imprejurimi. Intentionat am evitat aceste mese deoarece nu ne-a placut meniul (nu ai de ales decat intre doua optiuni) plus ca nu a fost pe gustul nostru. Sa nu mai amintim ca bucatareasa care facuse acea capodopera de placinta prezentata pe postul TV se transferase in alta locatie.

Personalul a fost foarte politicos: cameriste, receptionista, la bucatarie, personalul de intretinere, etc.

Pretul este insa pe masura, atat la cazare cat si la masa. Apopos: contactati personalul conacului din timp daca doriti sa faceti rezervare. Noi am facut rezervare in aprilie pentru mijlocul lunii iunie.

Am efectuat si ceva vizite in imprejurimi: Pestera Muierii, Manastirea Polovragi, Manastirea Arnota, Horezu si satul Olari (aici se fabrica vasele de ceramica de "Horezu"). Acest mic sat se afla la aprox. 6 km de conac. Preturile articolelor din lut sunt sensibil mai mici decat in Horezu (1-3 lei per articol). Am sa va prezint pe scurt cateva informatii despre aceste excursii pentru a va starni interesul.

• Sfanta Manastire Polovragi se afla amplasata la aprox 18 km de conac. Legenda spune ca in pestera cu acelasi nume a trait zeul dac Zamolxe dupa ce romanii i-au invins pe daci. Manastirea dainuieste din sec XVI dar a fost refacuta de cateva ori, inclusiv de catre Constantin Brancoveanu.

• Pestera Muierii se afla cam la 18 km de conac si se viziteaza numai cu ghid. Vizita este destul de scurta (cam 40 minute. Nu este excesiv de frig si nici prea alunecoasa. Trebuie mers insa o bucata de traseu in pozitie aplecat pentru a nu face cunostinta cu stalagmitele.

• Manastirea Arnota poarta hramul Sfintilor Arhangeli Mihail si Gavril si are o istorie interesanta pe care va las s-o aflati la fata locului. Aici este mormantul domnitorului Matei Basarab, decedat in 1654. Vedeti ca drumul este ingust si tranzitat de multe camioane de mare tonaj care transporta piatra de la cariera aflata aproape de manastire. Biserica veche este o minunatie; la fel si cea noua.

• Localitatea Horezu nu este prea mare dar are un centru interesant, cu zeci de magazine in care gasiti aceleasi produse ca la dvs in localitate. Doar la iesire puteti intalni magazinele de ceramica.

• Satul Olari este "capat de linie" in sensul ca incepe la Nord de Horezu si se termina in munte. Sunt vreo 10 magazine de ceramica amplasate pe marginile drumului ce serpuieste continuu. Nu am vazut atatea autoturisme ARO la un loc de pe timpul cand produceam acest vehicol de teren minunat.

Recomand sa vizitati aceste locuri, cu precadere Manastirea Arnota. Mai pot fi vizitate si alte locuri pitoresti, inclusiv pestera Polovragi.

Mancarea in zone este foarte buna si ieftina cam peste tot. Lumea este prietenoasa iar privelistile de vis.


[fb]
---
Trimis de Cipolino in 26.07.14 23:45:06
Validat / Publicat: 27.07.14 01:37:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3187 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cipolino); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Vedere de pe versantul Manastirii Arnota
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.07.14 01:34:51]
»

@Cipolino, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Conacul lui Maldăr [Maldărești, VL]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.74375605583191 sec
    ecranul dvs: 1 x 1