ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.07.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Pitești
    ÎNSCRIS: 15.07.14
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    JUL-2014
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.33%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Capul Kaliakra sau promontoriul cu ape de smarald

    TIPĂREȘTE

    A fost prima data cand am ajuns la Capul Kaliakra, locatie usor accesibila pe drumul dintre Balcic si Vama Veche.

    Capul Kaliakra se află pe litoralul bulgaresc, la o distanta de cca 60 de km de Vama Veche și 80 km de Varna. Este un promontoriu cu o înălțime de 70 m, ce pătrunde în mare 2 km.

    La intoarcere din Albena, pentru ca observasem foarte multe indicatoare catre Capul Kaliakra, ne-am hotarat sa mergem sa vizitam peticul de pamant pentru care se purtasera atatea razboaie.

    Cel mai usor se ajunge din orasul Kavarna, unde se face stanga pe un drum asfaltat, in lungime de cca. 15 km, care trece prin cateva sate uitate de lume, campuri cu floarea soarelui, iar la final un camp cu…eoliene.

    La intrarea pe promontoriu se achita o mica taxa de 3 Leva, sau 10 lei de persoana, daca nu aveti Leva. Copiii au gratuitate. De mentionat ca peste tot aici se accepta lei romanesti fara probleme in loc de leva.

    Inainte de parcarea pentru autoturisme, pe partea dreapta am gasit un monument denumit “ poarta celor 40 de fecioare”. Legenda spune ca aici, pentru a nu cadea in manile turcilor, 40 de fecioare si-au legat cositele una de alta si s-au aruncat in apele inspumate ale marii. Monumentul a fost ridicat in memoria acestora.

    Mai in fata se afla parcarea pentru autoturisme, aproape plina cu autocarele sosite cu turisti. Langa parcare ca si de-a lungul aleii de acces se afla o multime de vanzatori ambulanti, care iti ofera mici suveniruri, sucuri reci, inghetata, etc.

    Am ramas impresionati de peisajele care erau superbe, facand o gramada de fotografii.

    Imaginati-va ca va aflati pe un balcon aflat la mare inaltime, iar sub voi se afla marea inspumata care se loveste de stancile de la baza peretilor iar si iar, necontenit, intr-o paleta de culori azurii si cu un zgomot asemanator tunurilor turcesti care rasunasera pe aceste meleaguri cu doar cateva secole in urma.

    Din vechea cetate nu a mai ramas decat poarta de acces, si aceasta reconstruita, cateva ziduri de aparare si multe ruine ale fostelor cladiri, biserici, fantani.

    Se gasesc de asemenea mai multe grote, acum astupate in parte, locuri de rugaciune pentru vechii calugari care se aflau pe aceste meleaguri.

    In capatul promontoriului se afla o mica capela, construita de localnici, in memoria Sfantului Nicolae, ocrotitorul pescarilor. Langa capela se afla unul din cel; e mai frumoase locuri de belvedere, situat in capatul extrem al promontoriului.

    De aici, pentru cei temerari, exista o potecuta cu trepte de piatra care coboara pana pe malul inconjurat de ape cu culori parca decupate dintr-o alta poveste.

    Pe drumul spre capela intalnim si un restaurant, amenajat intr-una din pesteri, terasa suspendata a acestuia fiind un loc superb unde puteti savura specialitati culinare din peste si nu numai. Preturile pentru o masa se ridica la cca. 20 -25 Leva pentru o persoana. Nu uitati sa savurati la desert o delicioasa inghetata facuta in casa pentru doar 6 Leva portia.

    Intr-o pestera invecinata se afla amenajat si muzeul de istorie si arheologie, unde puteti vedea vestigii ale vremurilor de mult apuse.

    Ca element de modernism, inn capatul promontoriului se afla o unitate de radiolocatie (accesul interzis), locatie ideala datorita asezarii geografice.

    Per total, noi am rămas placut impresionați. Nu ne gandeam ca putem vedea niste peisaje asa deosebite și o culoare atât de superba a apei, aspecte care au meritat din plin sa facem micul ocol in drumul spre tara.


    [fb]
    ---
    Trimis de wolf2001* in 23.07.14 15:01:24
    Validat / Publicat: 23.07.14 16:31:01
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

    VIZUALIZĂRI: 3924 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    ninel*
    [07.05.15 20:20:06]
    »

    Sigur merg si eu!!! Este atat de aproape de Calarasi.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ninel*
    Alte impresii din această RUBRICĂCap Kaliakra:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.95800399780273 sec
    ecranul dvs: 1 x 1