ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 15.01.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Diana - un weekend reusit

TIPĂREȘTE

Gratie premiului de pe AFA, am purces la drum catre Sambata de Sus, in judetul Brasov, la Hotel Diana. Ne-am anuntat sosirea cu cateva zile in prealabil, iar persoana cu care am vorbit, administratorul hotelului din cate am inteles, a fost foarte amabil si ne-a confirmat disponibilitatea pentru perioada dorita de noi.

Accesul in statiunea climaterica Sambata de Sus se face de pe soseaua Sibiu-Brasov, iar inainte de Fagaras, la Sambata de Jos (unde se afla si vestita Herghelie de cai lipiteni) se face dreapta, soseaua urcand spre Sambata de Sus, se trece de aceasta localitate si dupa vreo opt kilometri se ajunge in statiune, la poalele Muntilor Fagarasului. Hotel Diana este situat chiar la intrarea in statiune pe soseaua principala, pe partea stanga a acesteia, fiind usor de remarcat chiar de la departare.

Hotelul este format din doua corpuri de cladire identice unite intre ele de restaurant la parter si de sala de conferinte de la etaj. Dispune si de o parcare incapatoare in lateral. De remarcat spatiul verde amenajat frumos si bine ingrijit din fata hotelului. Pe platoul din fata restaurantului se afla doua gratare mari gata pentru a fi folosite de doritori si o terasa compusa din scaune si mese rustice.

Tot undeva in lateralul hotelului exista si un mic teren de fotbal cu gazon pe jos.

Chiar daca acum sunt numeroase posibilitati de cazare la Sambata de Sus, au aparut o gramada de pensiuni, am inteles ca Hotel Diana a fost printre primele constructii ridicate in acest sens. Noi am fost cazati la etajul intai al corpului A al hotelului.

Camera imensa ca suprafata, cu mult peste ceea ce stim ca inseamna o camera obisnuita de hotel, cu mobilier impecabil, saltele confortabile in pat, baie cu cabina de dus, uscator de par si apa calda non stop, totul era curat si aranjat. Fiind zile ploioase si racoroase, peste noapte a functionat si caldura in camera.

Televizor cu programe multe care se vedeau bine, internetul mergea beton atat in camera cat si pe terasa sau restaurant.

Punctul forte al camerei noastre era balconul, imens si acesta, acoperit, avand o masa si patru scaune, cu vedere inspre spatiul verde si multitudinea de brazi de toate soiurile aflate in fata hotelului.

Curatenie impecabila si la receptie, in micul si cochetul salon cu semineu de langa receptie, pe terasa exterioara si in restaurant. Acesta din urma frumos aranjat, foarte incapator, ideal pentru organizarea a tot felul de evenimente.

Personalul hotelului se compunea din tineri, la receptie si la restaurant baietii erau imbracati la patru ace, tinuta pe care de exemplu nu am intalnit-o la alte hoteluri de renume si cu mai multe stele din tara. Politicosi si amabili, salutau tot timpul atat ei cat si fetele de la curatenie. Chiar inainte de plecare am cunoscut si bucatarul hotelului si ii multumim pe aceasta cale pentru pranzul oferit, daca tot timpul sunt asa de mari si de gustoase portiile de mancare, atunci pregatiti-va sa plecati de aici cu kilograme in plus...

Punctul de atractie il reprezinta cei trei cai ai hotelului si tanarul care avea grija de ei, total dedicat lor. Chiar am beneficiat de cateva ore de calarie prin toata statiunea cu Voicu, un semigreu superb si foarte bine ingrijit.

Statiunea este destul de mica, foarte linistita, recomandata pentru incarcarea bateriilor.

Cei care vin aici, majoritatea din cate am observat, vin in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, un loc de reculegere deosebit, avand o istorie incarcata si zbuciumata. Si chiar nu erau putini, din toate colturile tarii, asta am observat dupa numerele de la masini. Tot aici, un loc de pelerinaj este si izvorul parintelui Arsenie Boca (considerat Sfantul Ardealului), frumos amenajat in jurul lui si chilia acestuia de pe vremea cand slujea la Manastirea Brancoveanu. Chilia sapata in stanca de munte este mai departe de statiune si mai greu accesibila, noi nu am vizitat-o fiinca am avut parte de un timp ploios.

Exista si un parc de distractie in statiune, dotat cu tiroliene, tir cu arcul si alte activitati de agrement pentru toate varstele, iar iarna se poate schia pe o mica partie amenajata.

Nu doresc sa contest impresiile negative de pe AFA ale celor care au fost cazati la Hotel Diana in anii trecuti, vreau doar sa va spun ca totul a fost super ok, pe durata sejurului la hotel nu am fost deranjati cu absolut nimic, ba chiar tot timpul cand interactionam cu personalul hotelului eram salutati si intampinati cu zambetul pe buze, si asta nu numai noi ci si restul de turisti care erau cazati aici.

De ce sa va cazati aici? Hotelul are tarife bune pentru cazare, din cate am remarcat mai scazute ca ale pensiunilor din jur, este situat la soseaua principala asfaltata asa ca nu trebuie sa-ti distrugi masina pe drumuri improvizate catre alte unitati de cazare, restaurantul si mancarea excelente, camerele mari si confortabile si dupa cum spuneam mai sus posibilitatea de a calari prin toata zona caii hotelului. Si nu in ultimul rand, hotelul este foarte aproape de Manastirea Brancoveanu, vreo cinci minute de mers pe jos.

In incheiere vreau sa multumesc administratorului hotelului (pe care nu am reusit sa-l cunosc personal, am inteles ca era plecat cu alte treburi) si personalului de aici pentru weekendul reusit petrecut la Sambata de Sus si sigur vom mai reveni, cel mai probabil in toamna.


[fb]
---
Trimis de Tucu2009 in 17.07.14 02:01:58
Validat / Publicat: 17.07.14 09:01:47
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1732 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tucu2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Sambata de Sus-Manastirea Brancoveanu si aleea de acces
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Tucu2009
Alte impresii din această RUBRICĂDiana Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06527304649353 sec
    ecranul dvs: 1 x 1