ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 2 nopți
team-building
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIPĂREȘTE

Impreuna cu un grup de prieteni - pescari (foarte) amatori - am programat o partida de pescuit pentru un weekend si ne-am ales zona Dunavat, unde nu mai fusese niciunul dintre noi.

PENSIUNEA CALIFAR a fost luata in calcul de la inceput pentru urmatoarele considerente:

- acces facil (se merge pe strada asfaltata pana la pensiune)

- pozitia buna (locatia este inconjurata pe 3 laturi de apa)

- parcare incapatoare pentru autoturisme

- posibilitatea de a o ocupa in intregime (sunt 8 camere duble dispuse pe 2 etaje)

- masa poate fi servita acolo, avand bucatarie proprie.

Acum, desi am citit ce s-a mai scris pe AFA, nu prea mi-a fost de ajutor. As fi vrut mai multe detalii referitoare la spatiul de cazare, la conditiile de masa si mai ales la cum merge cu pescuitul pe canale, unde e mai bine, cat costa barcile, daca avem la dispozitie barci cu vasle, cu ce momeli sa venim, de unde sa le luam, daca e peste sau nu, etc…

Aceste informatii o sa le regasiti mai jos si sigur va vor fi utile.

Spatiul de cazare – cele 8 camere au bai proprii, sunt dotate cu TV si AC, WI-FI, au plase de tantari la geamuri (inclusiv la cel de la baie) si, din grija personalului pensiunii, fiecare camera avea si un aparat electric cu pastille de tantari. Tantarii chiar sunt o problema in apropierea apei, mai ales dimineata si seara. Ar fi bine sa aveti la dvs si creme gen Autan si gel pentru calmarea mancarimii produse de intepaturi (mai ales daca veniti cu copiii).

Curtea este spatioasa, avand parcare pentru autoturisme, un spatiu pentru parcarea barcilor pe uscat, pe termen lung, debarcader, spatiu pentru gratar cu foisor, piscina (115 cm adancime), loc de joaca pentru copii. Alte facilitati: terasa (la parterul pensiunii, cu plasa de tantari) si restaurant in interior.

Masa – se poate opta pentru pensiune completa sau demipensiune.

Noi am platit 150 lei/persoana/zi pentru demipensiune si am fost foarte inspirati ca am ales asa. In prima dimineata, doamnele de la bucatarie ne-au facut niste pachete cu sandvisuri, pentru ca am plecat foarte devreme si am anuntat ca nu stam la micul dejun. A doua dimineata am avut un mic dejun copios, care putea satisface orice gusturi, fiind foarte bogat: platouri cu branza, carnati, slanina, platouri cu rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, farfurii cu cremvusti si oua ochiuri, precum si unt, dulceata si o farfurie cu prajituri cu malai (calde, scoase din cuptor). Am atasat o imagine elocventa.

Masa de seara a fost indestulatoare si delicioasa (prima seara - gratar pui/porc/mici/carnaciori, icre, platou rosii, branza, castraveti, ceapa, slanina, etc. si a doua seara – bors de peste, saramura de peste, peste prajit, mujdei, icre si prajituri de casa cu visine). Nu este nevoie sa aduceti provizii (noi am adus mancare dar ne-am intors cu ea, ca nu a fost nevoie).

Informatii pentru pescari- desi pensiunea este inconjurata de apa, ideal este sa incercati sa va deplasati cu barca pe canalul Dunavat, sa alegeti un loc potrivit (veti primi ponturi si de la barcagiu). Nu sunt barci cu vasle, ci numai cu motor. Costurile plimbarii cu barca sunt in functie de cati cai putere are si de capacitatea acesteia (nr. de persoane 2-7). Exista barci disponibile atat pentru a duce pescarii cat si pentru plimbari de agrement pe canale. Noi am fost la pescuit, am platit 120 lei/ora, 2 persoane, in barca de 25CP, care ne-a lasat la locul dorit si ne-a luat seara la o ora stabilita. Am venit cu nada si momeli din Bucuresti, dar se pot lua si din Tulcea, de langa bariera. Rapitorul merge mai mult dimineata, pana se ridica soarele (maxim ora 11-12), la intersectie de canale merge bibanul, iar crapul prefera porumbul uscat. Plumb! Nu uitati de plumb- sa aveti destul, bucati de min 100-200 gr. Alt pont - incercati sa nu va asezati pe un canal circulat, caci va vor deranja barcile continuu.

Cu privire la traseul spre pensiune, am plecat din Bucuresti pe A2, Constanta, Babadag, dreapta spre Murghiol, Dunavatul de Jos. Dar dupa Babadag drumul a fost foarte prost si la intoarcere am mers prin Tulcea. Spre Bucuresti se poate merge si prin Harsova, drumul fiind foarte bun. Pe acest traseu gasiti si peste (uneori proaspat) la vanzare, la preturi destul de bune. (Asta pentru cazul in care capturile din Delta nu au fost pe masura asteptarilor sau au ramas in adancuri…)

Cu speranta ca va sunt de folos, atasez si imagini cu pensiunea si imprejurimile.

Locul este ideal atat pentru pescuit cat si pentru o iesire cu familia. Asa ca… distractie placuta si FIR INTINS! ;)

Destul de util?


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 20.06.14 11:45:27
Validat / Publicat: 20.06.14 12:46:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4272 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 new egreta hotel- vazuta de pe canal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [20.06.14 13:13:30]
    »

    @silvia tudoran: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    silvia tudoranAUTOR REVIEW
    [20.06.14 13:39:30]
    »

    @webmaster: da, locatia este exacta, acolo unde este cursorul rosu. confirm si pozitia pentru New Egreta Hotel. am multe poze pentru review, dar conexiunea mea nu e foarte buna. o sa incerc mai tarziu... nu v-am uitat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    silvia tudoranAUTOR REVIEW
    [23.06.14 09:12:19]
    »

    @webmaster: pretul a fost de 150 lei/pers/zi.

    deci, la inceput, la pret sejur trebuie sa scriu 600 nu 300 lei (pentru cele 2 nopti, 2 persoane). Rog, modificati- daca se poate. Acum am sesizat eroarea...

    Multumesc!

    ===

    (by WM) rezolvat / corectat.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    silvia tudoran
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Călifar [Dunavățu de Jos]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049804925918579 sec
    ecranul dvs: 1 x 1