4869 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clujul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.11.2009
DE
Avatar cristinadumitru<b></b>*
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 19.01.09
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2008
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
EUR
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2 adulti

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Plimbare prin Cluj Napoca


Tatiana Stepa - "Juramant pentru Ardeal"

La inceputul anului 2008 compania aeriana Wizzair a avut o oferta speciala la biletele de avion: 1 euro biletul de avion pe ruta Bucuresti - Cluj - Bucuresti. Cum nu puteam rata asa oferta, am cumparat doua bilete si la jumatatea lui aprilie eram in Cluj Napoca.

Dupa ce ne-am cazat la pensiunea Max am pornit sa strabatem Clujul pe jos. Prima oprire: Biserica romano-catolică Sfântul Mihail - unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice construite în stil gotic în Cluj-Napoca. Este situat în Piaţa Unirii din centrul orasului şi se numără printre monumentele emblematice ale Clujului. Din pacate grupul statuar Matei Corvin se restaura si am ratat astfel sansa unor fotografii reprezentative pentru Cluj... pe data viitoare...

Biserica romano-catolica Sf. Mihail este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din România, cu 70 de metri lungime şi o înălţime maximă de aproape 80 de metri.

Cateva repere cronologice despre impozantul edificiu:

Printr-un act eliberat la 19 august 1316, Carol Robert de Anjou acorda o serie de privilegii şi libertăţi Clujului, printre care era şi dreptul oraşului de a-şi alege liber preotul şi parohul.

Biserica a fost înălţată pe un teren care servise drept cimitir şi unde existase capela Sf. Iacob. Au rămas foarte puţine date referitoare la ridicarea edificiului. Principalul document păstrat este unul eliberat de curtea papală de la Avignon, din ianuarie 1349, prin care se iertau păcatele celor care ar ajuta financiar la construirea lăcaşului. Ridicarea bisericii s-a desfăşurat în două faze: prima faza intre 1316 – 1390, cand este finalizat altarul, urmată de o a doua fază între 1410-1487.

Au fost proiectate două turnuri pentru faţada principală, dar nu a fost ridicat decât cel de nord-vest între 1511-1543. În 1697, turnul este distrus ca urmare a unui incendiu şi reconstruit în stil baroc în 1744. A trebuit demolat în 1763, după ce un cutremur îl deteriorase foarte mult. În 1837, s-a început ridicarea actualului turn cu ceas pe faţada de nord, fiind terminat în 1860. Turnul a rămas şi astăzi ca cel mai înalt turn de biserică din România.

Numeroase restaurări au scos la iveală picturi murale din sec. al XV-lea. Ultima restaurare a bisericii a avut loc între anii 1957-1960.

De-a lungul timpului biserica a fost catolică, luterană, reformată, unitariană, iar în 1716 este retrocedată bisericii catolice.

De-a lungul vremii, edificiul a fost martor la diverse momente importante: aici a fost botezat Matia Corvin si au fost investiţi principi ai Transilvaniei Gabriel Bethlen, Sigismund Rákoczi, Sigismund Báthory şi Gabriel Báthory.

De aici am pornit mai departe prin Cluj si pe stradutele inguste am ajuns la Casa Matei Corvin din Cluj, iniţial Casa Stefan Kolb. Este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj si edificiul în care s-a născut, la 23 februarie 1440, regele Matei Corvin, fiul voievodului Transilvaniei Iancu de Hunedoara. Ulterior regele a decis scutirea clădirii de taxe şi impozite, scutire pe care au respectat-o şi domnitorii ce i-au urmat.

Clădirea a fost construită în secolul al XV-lea şi este amplasată în interiorul primei incinte de apărare aparţinând vechii cetăţi. Iniţial a apartinut sasului Stefan Kolb. Conform unor alte surse, ar fi fost folosită drept han, iar în 1740 a fost cumpărată de urbea clujeană, fiind de-a lungul timpului închisoare si spital.

Intre anii 1902 – 1935 aici a functionat Muzeul Societăţii Carpatine Ardelene, unul dintre cele mai frumoase muzee din Transilvania la vremea respectivă, dedicat turismului, etnografiei şi balneologiei. Aici era expusă o colecţie de peste 7. 000 de obiecte, cuprinzând ceramică, broderii, unelte agricole, porturi, obiecte casnice rurale. După cel de-al doilea război mondial clădirea a adăpostit o perioadă un colegiu, iar apoi Universitatea de Artă şi Design, care o foloseşte şi în clipa de faţă.

Bineinteles ca nu puteam rata o vizita la Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Se intinde pe o suprafaţă de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului si cuprinde peste 10 000 specii de plante din toate colţurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal. Printre atracţiile grădinii se numără Grădina Japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu şi o căsuţă în stil japonez), Grădina Romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care şi o statuie a lui Ceres, zeiţa cerealelor şi a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească. In perioada in care noi am vizitat Gradina Botanica incaperile in care erau cactusi nu se puteau vizita: deoarece fusesera rupti de catre vizitatori, accesul era interzis, din pacate...

Daca ajungeti in Cluj, nu ocoliti Cetăţuia, o fortificaţie construită intre anii 1715 – 1735, cu ziduri in forma de stea cu turn si bastioane, în vârful dealului cu acelaşi nume. Panorama ce o veti avea asupra orasului merita efortul! Aici sunt si cateva terase unde, mai ales daca vremea este frumoasa, puteti petrece o dupa-amiza placuta.

Cat priveste fortificatia, porţile de acces dinspre vest şi sud nu mai există, au mai rămas în picioare doar cele din sud-est si nord. Deasupra porţilor şi în interiorul incintei se aflau diferite clădiri care adăposteau spaţii administrative, o garnizoană şi un depozit de armament. Fortificaţia a fost ridicată cu scopul principal de a asigura controlul asupra oraşului, după trecerea Transilvaniei sub stăpânire austriacă, dar a fost folosită de multe ori şi ca închisoare, îndeosebi în perioada Revoluţiei de la 1848. Aici a fost întemniţat şi executat la 11 mai 1849 pastorul sas Stephan Ludwig Roth, unul dintre eroii Revoluţiei. In 1995 a fost înălţată o cruce imensă din fier, în locul celei distruse de comunişti în anii 50. Crucea iniţială a fost ridicată în memoria celor întemniţaţi aici.

Un alt obiectiv ce merita vizitat este si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, primul muzeu etnografic din România, care şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, de la înfiinţare până în prezent. Această instituţie a adunat, în cele opt decenii de activitate, cu răbdare şi competenţă ştiinţifică, zeci de mii de mărturii ale civilizaţiei tradiţionale din spaţiul românesc.

In iunie 1922 se hotărăşte înfiinţarea la Cluj a unui muzeu etnografic. Jaloanele programului ştiinţific, în baza căruia urma să funcţioneze Muzeul, au fost trasate în şedinţa din 22 iunie 1922. Acestea prevedeau ca Muzeul nou înfiinţat să cuprindă toate ramurile etnografiei, nu numai arta populară, să cerceteze, să adune, să păstreze şi să valorifice ştiinţific obiectele şi fenomenele culturii populare româneşti şi ale naţionalităţilor coabitante, să formeze un vast fond documentar, valorificat prin expoziţia pavilionară, prin secţia în aer liber şi, în principal, prin studii de specialitate.

O plimbare pe jos prin Cluj Napoca va dezvalui si frumoase monumente, precum cel inchinat lui Avram Iancu, Mihai Vitezul sau Horia, Closca si Crisan. Catedrala Ortodoxa este o adevarata bijuterie arhitectonica. Foarte frumoase si vechile case din centrul orasului, insa aspectul le este mult stirbit de groaznicele cabluri ce formeaza un adevarat paienjenis!

Cu bine,

Cristina si Cristin DUMITRU

---
Impresii încărcate de cristinadumitru* in 04.11.2009 23:44:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3600
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (cristinadumitru*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  2550 PMA (din 10 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- cristinadumitru*
[04.11.09 23:55:39]
» mesaj pers

   webmaster, cum ti se pare ca fond sonor

   http://www.trilulilu.ro/folkforever/b57dfd95bc620d ?

   Multumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[05.11.09 00:38:24]
» mesaj pers

   Imi pare ca... suna la fix ptr ardeleanul din mine :)

   Adaugat ca ilustratie muzicala melodia Tatianei Stepa, indicata de cristina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Andc
[23.12.09 08:01:16]
» mesaj pers

   Foarte frumos articolul tau despre Cluj, felicitari Cristina, eu sunt clujean si nu cred ca as putea scrie un articol atat de frumos despre orasul meu. Din partea mea ai maxim de voturi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ancamariagadea
[08.01.10 23:27:40]
» mesaj pers

   Un articol foarte frumos. In urma cu 10 ani am vazut pentru prima data Clujul, incepandu-mi studentia. Un oras aparte, incarcat de istorie, un simbol al Ardealului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RobertCodescu
[29.09.10 14:51:33]
» mesaj pers

   Felicitări pentru review, 400 PMA şi-mi cer scuze că mi-am permis să bag şi eu nişte poze, făcute-n iulie, de când am adus-o pe Porumbiţa mea la o tabără de pictură organizată de Şcoala de Arte din Cluj Napoca!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2008] Bastionul Croitorilor - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 04.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22926">Şterge vot</a></div><span id="v922926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2008] Bastionul Croitorilor - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [04.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2008] Statuia lui Baba Novac - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 04.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22927">Şterge vot</a></div><span id="v922927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2008] Statuia lui Baba Novac - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [04.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2008] Biserica Reformata - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 04.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22928">Şterge vot</a></div><span id="v922928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2008] Biserica Reformata - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [04.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2008] Catedrala Ortodoxa - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 04.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22929">Şterge vot</a></div><span id="v922929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2008] Catedrala Ortodoxa - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [04.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2008] Catedrala Ortodoxa si Monumentul Avram Iancu - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 04.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22930">Şterge vot</a></div><span id="v922930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2008] Catedrala Ortodoxa si Monumentul Avram Iancu - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [04.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2008] Catedrala ortodoxa - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22931">Şterge vot</a></div><span id="v922931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2008] Catedrala ortodoxa - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2008] Monumentul Avram Iancu - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22932">Şterge vot</a></div><span id="v922932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2008] Monumentul Avram Iancu - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica Sf.Mihail - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22933">Şterge vot</a></div><span id="v922933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica Sf.Mihail - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22934">Şterge vot</a></div><span id="v922934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22935">Şterge vot</a></div><span id="v922935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22936">Şterge vot</a></div><span id="v922936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2008] Biserica Romano-Catolica - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2008] Casa Matei Corvin - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22937">Şterge vot</a></div><span id="v922937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2008] Casa Matei Corvin - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22938">Şterge vot</a></div><span id="v922938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22939">Şterge vot</a></div><span id="v922939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22940">Şterge vot</a></div><span id="v922940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2008] Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2008] Primaria Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22941">Şterge vot</a></div><span id="v922941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2008] Primaria Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2008] Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22942">Şterge vot</a></div><span id="v922942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2008] Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2008] Gradina Botanica - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22943">Şterge vot</a></div><span id="v922943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2008] Gradina Botanica - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2008] Gradina Botanica - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22944">Şterge vot</a></div><span id="v922944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2008] Gradina Botanica - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2008] Biblioteca Universitara - Cluj Napoca -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22945">Şterge vot</a></div><span id="v922945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2008] Biblioteca Universitara - Cluj Napoca
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2008] Monumentul Horea, Closca si Crisan -- foto by <b>cristinadumitru*</b> [uploaded 05.11.09] - <span class="allrVotedi" id="av22946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv22946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=22946">Şterge vot</a></div><span id="v922946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(22946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f22946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e22946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2008] Monumentul Horea, Closca si Crisan
foto cristinadumitru* [05.11.09]
# [50 PMA, +BONUS]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113303899765 sec