48599 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Limenaria și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.05.2014
DE
Avatar biancuta
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgu Mureş
înscris/ă în 03.04.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Micul palat de pe plaja Mettalia


În sejurul pe care l-am avut în Thassos, una din dorințele mele a fost să vizitez Plaja Mettalia și ”Palataki” (Palat) – sediul administrativ al fostului combinat / uzină metalurgică din Limenaria. Îmi doream să văd faimosul horoscop și labirintul despre care citisem în review-ul @georgianei.

”Palataki”, un edificiu vechi, aflat în ruină, dă senzația că străjuiește faleza din Limenaria. De fiecare dată când mergeam la plajă, mă uitam spre ”Palataki”, deoarece clădirea se putea vedea foarte bine de pe plaja Tripiti, și-mi spuneam că trebuie să mă duc acolo. Așa că într-o zi am pornit să vedem ruinele și plaja Mettalia.

Între Tripiti și Limenaria sunt în jur de 2 km. Clădirea se înalță pe un deal stâncos care practic delimitează faleza din Limenaria. Am urcat scările și am ajuns la Palat. O mulțime de sentimente contradictorii m-au cuprins când am ajuns în fașa clădirii. Tristețe, dezolare, dar și admirație față de tot ce a fost cândva acolo, pentru că acolo a fost una din cele mai mari fabrici metalurgice din Thassos și chiar din Grecia. Nu am putut să nu compar tot ce am văzut acolo cu numeroasele ruine ale fabricilor românești care erau, multe din ele, înfloritoare, iar azi sunt ruine, multe din ele fiind gata să se prăvălească peste trecători. Oare și fabricile noastre vechi vor deveni cândva obiective turistice?

În fața clădirii, pe panouri, sunt cîteva descrieri despre istoricul clădirii și al insulei. Insula Thassos a fost încă din perioada antică, exploatată pentru minereurile de zinc, plumb, argint și marmură, fiind pomenită chiar și de Strabon sau de Herodot.

Clădirea a fost construită de un om de afaceri german, Spiedel, între anii 1903-1905 care a obținut licența de explotare și a fost sediul administrativ al fabricii. În timpul celui de-al doilea război mondial a fost ocupată de armata inamică și o parte a fost distrusă. După război fabrica a fost preluată de altă companie, care a și refăcut distrugerile datorate războiului.

Tg. Mureș, un oraș cu 150 000 de locuitori, are un combinat unde lucreaza câteva mii de persoane, dar în trecut au fost mult mai mulți, poate chiar dublu față de câți sunt acum. Insula Thassos are în jur 15000 – 18 000 de locuitori, numai în Limenaria sunt cam 2500 de persoane. La această fabrică au lucrat, cu siguranță, multe persoane, nu vreau să avansez cifre, dar cu siguranță câteva mii. Este ușor de dedus că acolo lucrau majoritatea thassienilor, fie ei din Limenaria sau din întreaga insulă iar în jurul fabricii se învârtea totul. După vizita la vechea fabrică, am pomenit în fața gazdei mai în vârstă despre Palataki. Cum ea nu știa decât germana și engleza mai deloc, nu s-a lansat în discuții, a spus doar ”Palataki... eeeh... ” a privit câteva secunde în gol, a oftat, și apoi s-a retras. Cu siguranță a prins acele vremuri, fabrica fiind funcțonală până în anul 1963.

În interior situația clădirii e tragică: cioburi, tavane găurite, totul pare că e gata să se surpe... Nu recomand, oricum nu e nimic de văzut înăuntru, doar o clădire devastată și distrusă. În plus, accesul e interzis. În schimb, panorama asupra falezei e superbă și se poate vizita spațiul verde din jurul clădirii, unde au fost expuse câteva monumente din marmură, probabil abandonate odată cu fabrica. Monumentele sunt evidețiate și iluminate pe timp de noapte.

Pentru a ajunge pe plajă se coboară câteva trepte improvizate și se înaintează pe o potecă de pământ care trece chiar printre ruinele fabricii. Am trecut pe lângă furnale și cuptoare de prelucrare, care azi sunt doar fiare ruginite și pe lângă tot felul de construcții care cândva erau ateliere de lucru. Pe panouri citeam că zilnic se spălau în jur de 300 de tone de materiale. Multe din ruine sunt ”ascunse” de arborii înalți care au crescut acolo, vizibile fiind doar cele situate la înălțime. Turiștii care trec pe acolo au simțit nevoia să-și lase ”amprenta” în acest spațiu plin de amintiri pentru mulți, astfel ca tot drumul e ”pavat” cu inimi din pietricele albe în care și-au trecut inițialele numelui. E plin...

Plaja e foarte frumoasă și, înconjurată de stânci mari dar și de ruinele fostei fabrici, parcă are ceva misterios. Nisipul e negricios, fiind amestecat cu pilitură de fier. Intrarea în mare e stâncoasă, dar plaja are un farmec al ei. Parcă stă ascunsă după zidurile fabricii. Pe plajă este și o terasă, șezlonguri și umbrele, dar și mici creații din marmură. În apropierea plajei se află și faimosul labirint.

Când am ieșit din clădire se înnoptase. Pe întuneric, faleza luminată are un aer special iar panorama e superbă... În apropiere se trece peste un pod la fel de vechi, construit tot atunci pentru a asigura accesul în fabrică.

Este un loc aparte din Thassos care consider că merită vizitat.

---
Impresii încărcate de biancuta in 29.05.2014 11:56:48

Validat / Publicat: 29.05.14 14:17:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 5296


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26750 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de biancuta? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Chloe
[29.05.14 14:45:00]
» mesaj pers

   Chiar daca aceasta plaja este total neprietenoasa pentru familii cu copii (pietris in loc de nisip, bolovani si stanci in apa) noua ne-a placut cel mai mult.

   Si pentru ca era pustie si pentru ca aici am facut snorkelling si am vazut cei mai multi si cei mai frumosi pesti din Thassos, ba chiar si o mica caracatita

   Ca si regula: cu cat sunt mai mult stanci si pietre in apa, cu atat cresc sansele sa vezi fauna marina mai multa si diversificata.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
- iulianic
[29.05.14 16:29:37]
» mesaj pers

   @biancuta: Pentru panorama pe care o oferă privitorului înălţimea pe care e poziţionat Palataki, poate că aş ajunge acolo, dar pentru a vedea Palataki şi incinta vechii fabrici, nu, nici nu mă gândesc. Îmi e de-ajuns tristeţea care mă cuprinde când văd ruinele celei mai mari întreprinderi de anvelope din sud-estul Europei (unde am lucrat şi eu mulţi ani). Palataki - văzut în pozele tale - arată mult mai bine decât ceea ce a mai rămas din colosul industrial la care fac referire. Acolo s-a furat tot ceea ce se putea fura. Clădirea Centrului de Calcul - leagănul tinereţii noastre - acum doar nişte resturi de zid, parcă a fost bombardată.

Oare și fabricile noastre vechi vor deveni cândva obiective turistice?
Personal, nu cred. M-aş bucura ca măcar obiectivele turistice să fie cu adevărat obiective turistice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- biancuta
[30.05.14 00:07:18]
» mesaj pers

   @Chloe, și mie mi-a plăcut plaja foarte mult. Ai dreptate, plaja nu e pentru copii. Pe lângă pietre și stânci, am avut impresia că și valurile sunt foarte mari în zonă. Însă eu am apreciat frumusețea sălbatică a zonei.

   @iulianic, chiar recomand urcarea la Palataki pentru priveliște, dar și coborârea la plaja Mettalia, care, după părerea mea, este foarte frumoasă.

   Cât despre vechile fabrici românești... Din păcate, ruine asemănătoare sunt în fiecare localitate. E trist. Din fericire (sau din păcate?) nu cred că vor deveni obiective turistice, eu personal cred că majoritatea dintre ele intră în categoria celor care vor fi dărâmate, chiar dacă sunt mai vechi. În Tg. Mureș după 1990 s-au privatizat, ulterior falimentat mai multe fabrici, pentru ca mai târziu să le dinamiteze controlat. Nu s-au reutilizat, nu s-au restaurat, nu s-a dat o altă funcționalitate... Au dispărut complet. Și erau fabrici de renume chiar la nivel național (de ex. cea de de zahăr - Mureșul era unul din principalii producători). Și, mai sunt, dar...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- ebirsan
[02.06.14 22:38:23]
» mesaj pers

   Nu am fost inca in Thassos (ajung peste 30 de zile), dar in mod evident este o mare diferenta in mobilul care a dus la aparitia acestor ruine si ce a "cladit" timpul peste ele fata de ce s-a intimplat la noi.

   Aici a fost vorba de epuizarea zacamintului de fier si nu de nepasare sau privatizari dubioase. Mai mult decit atit, in zona respectiva (cu sprijinul nemijlocit al romanilor) s-a dezvoltat o zona turistica care demonstreaza un potential in crestere, numarul turistilor in Thassos fiind de la an la an tot mai mare.

   Din pozele voastre rezulta ca acolo exista inca sute de tone de fier vechi, transformate (mai mult sau mai putin voluntar) in obiectiv turistic. Daca ar fi fost la noi, respectivele piese metalice ar fi disparut de mult si probabil ar fi misunat in continuare "fauna" specifica scormonitorilor dupa fier vechi care in nici un caz nu ar fi generat o atmosfera idilica, asa cum rezulta din descrierile voastre despre Metallia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- biancuta
[03.06.14 09:59:51]
» mesaj pers

   @ebirsan, nu cunosc amănunte despre ceea ce s-a întâmplat în Thassos, însă ce am înțeles din tot ce am citit, este că după retragerea afaceristului german, fabrica a funcționat încă o perioadă. Eu personal cred că s-a retras ca urmare a noilor sfere de influențe apărute după război. În insula Thassos sunt foarte mulți vorbitori de limba germană, în special cei care sunt mai în vârstă. Eu îmi închipui că majoritatea populației, după închiderea fabricii, a rămas debusolată și mulți dintre oameni au emigrat în Germania.

   În legătură cu exponatele - poate nu am fost eu destul de clară - sunt valorificate cele din marmură. Nu știu cât fier este acolo, dar marmură încă este pe Thassos. Dacă ajungi la plaja de marmură vei avea ocazia să vezi cariera, de unde se extrag în continuare tone. Camioanele încărcate cu blocuri imense de marmură coboară în permanență de pe munte, dar nu știu dacă e o firmă autohtonă sau nu. În rest... dacă acolo nu ai o pensiune, atunci te ocupi de fabricarea dulcețurilor, a mierii, a uleiului de măsline și... cam atât. E adevărat că nici nu sunt o comunitate foarte mare, așa cum sunt la noi orașele mai mari, unde dacă nu ai o industrie sau dacă e vorba de un oraș monoindustrial, la un moment dat totul ”pică”.

   Dacă mergi în Thassos îți doresc distracție plăcută! Poți vizita, pe lângă plaja Mettalia, mai multe sate tradiționale, capitala insulei - Thassos Town - unde Muzeul de Arheologie cu orașul antic din apropiere le consider interesante, plaja Aliki unde din nou poți vedea ruinele unui oraș antic, Giola, piscina sirenelor, dar dacă ai copii e mai greu de ajuns, sau un tur al insulei pentru a vedea mai multe plaje frumoase.

   Insula e destul de aglomerată (plajele sunt pline), iar accesul la plaje uneori nu e atât de facil. De la șosea, în general, sunt pante destul de abrupte, poteci neasfaltate și lungi. Dar odată ajuns la plajă, uiți tot, pentru frumusețea locului merită.

   Insula are un farmec aparte, dat de peisajul sălbatic, stâncos, unde abia vezi o bucățică de pământ.

   Vacanță frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[04.10.14 04:44:51]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Limenaria și împrejurimile'" (nou înființată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [18.11.19 05:13:09]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512109">Şterge vot</a></div><span id="v9512109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2013] Faleza din Limenaria, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512110">Şterge vot</a></div><span id="v9512110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2013] Faleza din Limenaria, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512111">Şterge vot</a></div><span id="v9512111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512112">Şterge vot</a></div><span id="v9512112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria - drumul spre plaja Mettalia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512113">Şterge vot</a></div><span id="v9512113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria - drumul spre plaja Mettalia
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512114">Şterge vot</a></div><span id="v9512114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512115">Şterge vot</a></div><span id="v9512115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512116">Şterge vot</a></div><span id="v9512116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512117">Şterge vot</a></div><span id="v9512117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512118">Şterge vot</a></div><span id="v9512118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512119">Şterge vot</a></div><span id="v9512119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512120">Şterge vot</a></div><span id="v9512120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512121">Şterge vot</a></div><span id="v9512121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512122">Şterge vot</a></div><span id="v9512122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2013] Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512123">Şterge vot</a></div><span id="v9512123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512124">Şterge vot</a></div><span id="v9512124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512125">Şterge vot</a></div><span id="v9512125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2013] Plaja Mettalia Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2013] Plaja Mettalia si Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512126">Şterge vot</a></div><span id="v9512126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2013] Plaja Mettalia si Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2013] Plaja Mettalia si Palataki, insula Thassos, Limenaria -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512127">Şterge vot</a></div><span id="v9512127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2013] Plaja Mettalia si Palataki, insula Thassos, Limenaria
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2013] Faleza Limenaria si Palataki, insula Thassos -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 29.05.14] - <span class="allrVotedi" id="av512128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv512128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=512128">Şterge vot</a></div><span id="v9512128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(512128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f512128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e512128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2013] Faleza Limenaria si Palataki, insula Thassos
foto biancuta [29.05.14]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.107089042664 sec