ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 13 MIN

Al cincilea Paște la Duni

TIPĂREȘTE

Chiar dacă planurile inițiale de vacanță pentru anul 2014 s-au dorit a fi diferite, din obișnuință sau doar din inerție, dar și la presiunea prietenilor în final am ales din nou Duni și același hotel, Marina Royal Palace 5*, pentru a cincea oară.

La începutul lunii ianuarie 2014, am sunat la agenție, mai mult pentru a vedea cum stau cu rezervările pentru Paște, eu nefiind foarte hotărâtă să rezerv, deoarece încă mai cochetam și cu alte variante. Mi s-a spus că s-a vândut foarte bine și că îmi sugerează să mă grăbesc, altfel existând riscul de a nu mai prinde locuri. Nu mă așteptam la o asemenea cerere, cu atât mai mult cu cât, începând din acest an, politica privind regimul copiilor a devenit mai restrictivă, reducându-se vârsta până la care copilul beneficiază de gratuitate la 5,99 ani și acordându-se doar o reducere de 60% pentru copilul între 6 și 12,99 ani cazat în cameră dublă standard cu doi adulți plătitori. Creșterea de preț de 2 euro de persoană pe noapte ne-a determinat să alegem, inițial, camere cu vedere la piscină și nu directă la mare, cum rezervasem până atunci. După consultarea grupului de prieteni, a doua zi m-am prezentat la agenție pentru a face rezervarea și a plăti avansul. Ulterior, am fost sunată și informată că nu mai sunt disponibile camere cu vedere la piscină (cele mai multe din camerele hotelului), astfel că am acceptat fără să stau pe gânduri camerele cu vedere la mare.

Drumul

Traseul ales a fost următorul: București-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Karnobat-Burgas-Sozopol-Duni (mai multe detalii, aici), același ca în ultimii ani. Am plecat pe data de 18 aprilie la ora 5.15 din București și la ora 10.25 eram deja în parcarea hotelului. Ploaia care ne-a însoțit în prima parte a drumului ne-a redus viteza de deplasare. Ca element de noutate, aș semnala doar reducerea taxei de trecere peste podul de la Giurgiu de la 6 la 3 euro, astfel că am plătit doar 13 lei. La bulgari taxa de 2 euro a rămas neschimbată. Trecerea prin vamă a fost liberă. De asemenea, comparativ cu anul trecut, lărgirea cu încă o bandă a drumului pe tronsonul Ruse-Razgrad a fost finalizată, dar acest lucru îl constatasem încă din septembrie 2013 cu ocazia traversării Bulgariei în drum spre Turcia.

Parcarea

Am trecut de poartă doar după ce ne-am regăsit ambele familii pe tabelul acestora, ocazie cu care am aflat și numărul camerelor prealocate nouă și în care urma să fim cazați. Aviz amatorilor care speră să obțină o cameră ”mai bună” cu ajutorul unei atenții strecurate la recepție și care vor primi exact ce le-a fost deja repartizat, oricât ar cotiza.

Parcarea este absolut sigură, suficient de încăpătoare, bine organizată datorită celor care ne dirijau și ne indicau exact locul pe care să parcăm, astfel încât să putem pleca oricând și să nu blocăm alte mașini, dar și să încapă cât mai multe mașini. Ca de obicei, am ajuns printre primii și am parcat pe primul rând. Imediat a venit o mașinuță ca de golf în care ne-am îmbarcat cu toții și care ne-a dus până la recepție. Cam în același timp cu noi a ajuns și un autocar cu numere de Vâlcea plin de turiști, eu deja gândindu-mă la aglomerația ce urma la recepție pentru cazare. Interesant, nu știam că se poate ajunge la Duni și cu autocarul, negăsind asemenea variante în ofertele agențiilor din București. Am avut noroc, respectivii cazându-se prin intermediul ghidului care îi însoțea și până i-a organizat pe toți noi eram deja în camere.

Am achitat la recepție taxa de parcare de 18 leva pentru trei nopți (6 leva pe noapte pentru autoturisme, la fel ca și în anii precedenți). Noi am plătit direct în leva, cei care aveau euro puteau schimba la biroul de schimb valutar de lângă recepție, dar cursul de schimb afișat de 1,80 leva pentru 1 euro este unul extrem de dezavantajos.

Cazarea

Am completat formularele de cazare și am primit câte două carduri pentru intrarea în cameră și două carduri pentru prosoapele plajă (noi nu le-am folosit). De această dată nu am avut brățări, dar le-au dat celor cazați la Marina Beach și așa făceau diferența. Știam deja că vom avea camerele la etajul 5, suficient de sus pentru gustul meu și așa cum solicitasem din momentul rezervării, alăturate, dar am cerut să le văd înainte de a face check in-ul. Am urcat însoțită de bell boy până în cameră. Singura nemulțumire în ceea ce privește camera a fost legată de existența a două paturi single în locul unui pat matrimonial cum aș fi preferat și cum solicitasem la momentul rezervării, deși fusesem avertizată că există riscul să nu îl primesc. Practic, nu aveam niciun motiv serios pentru a solicita schimbarea camerei. Prietenele mele, care aveau camera alăturată, au fost încântate de ceea ce au primit. Următoarele camere erau rezervate tot pentru prietenii noștri care urmau să ajungă dintr-un moment în altul. Mi-aș fi dorit să primesc aceeași cameră ca anul trecut. Din păcate, nimeni din grup nu-și mai amintea numărul camerei avute, nici măcar „vecinul” de terasă de anul trecut nu m-a putut ajuta. Îi las să-și ia în primire camera și fug pe scări un etaj mai sus, deoarece nu știam numărul camerei, dar știam să ajung la ea. Cobor la recepție hotărâtă să-mi încerc norocul. Solicit camera respectivă, dotată cu pat dublu, nu înainte de a le reaminti faptul că eram la a cincea vizită în hotelul lor și că mi-a plăcut așa de mult că am tot revenit bla bla bla. Managerul de recepție s-a dovedit extrem de receptivă la solicitarea mea, camera dorită, deși repartizată altcuiva, era încă neocupată (știam că probabilitatea să nu mai fie liberă era foarte mică, având în vedere ora matinală la care ajunsesem), astfel că am primit-o. Aveam ultima cameră de pe etaj din aripa dinspre mare a corpului central, o cameră ușor atipică, fiind situată pe colț, și, cel mai important, cu o terasă imensă pe care o împărțeam cu vecinul de vis a vis, dar care avea vedere la piscină și la mare.

Camera a fost suficient de mare, cu un pat dublu extrem de confortabil și cu o canapea extensibilă. Prima surpriză plăcută a constituit-o faptul că din acest an au fost înlocuite vechile televizoare cu tub, care stricau cumva aspectul camerei, cu LCD-uri. Minibarul a fost gol la sosire și așa a rămas pe durata sejurului. Seiful din dulap era contracost (7 leva/zi). Baia, foarte curată, cu chiuvetă și cadă, cu prosoape impecabile, aproape noi, care au fost schimbate zilnic, cu două căști de duș, un singur săpun solid, dozator cu șampon/gel de duș și uscător de păr. Cam puțin pentru o baie de 5 stele, însă pe mine nu m-a deranjat deoarece mereu îmi aduc cosmeticele proprii de acasă. Nu am avut nici halat și nici papuci, dar nici nu mi-au lipsit. Acestea se pot solicita, gratuit, la recepție. Neplăcut a fost faptul că am găsit chiuveta puțin înfundată, apa scurgându-se cu dificultate. Aș fi solicitat rezolvarea problemei, dar nu ne-am întâlnit în nicio zi cu camerista. Pe terasă aveam o măsută și două scaune, uscător de rufe și atât de mult spațiu că aș fi putut da lejer o petrecere acolo. Vederea la mare a fost perfectă, vedeam marea chiar stând culcată în pat, exact cum mi-am dorit. Privind spre stânga vedeam și o parte din parcarea hotelului. Cei care se trezesc mai de dimineață pot admira din balcon un superb răsărit de soare.

Am folosit aerul condiționat doar pe cald puțin seara înainte de culcare. Așa cum este și normal, aerul condiționat nu funcționează dacă ușa de la balcon nu este închisă.

Curățenie s-a făcut zilnic până în prânz, baia a fost spălată și dezinfectată zilnic, prosoapele folosite au fost schimbate zilnic, patul a fost aranjat zilnic, mocheta nu cred că a fost aspirată, dar nici nu ar fi fost nevoie. Cearșafurile nu au fost schimbate pe durata sejurului.

Am primit și obișnuita felicitare de Paște din partea conducerii hotelului, diferită de cele din anii anteriori.

Restaurantul

Restaurantele a la carte, la care am fi putut merge gratuit, cu rezervare, nu au fost deschise în această perioadă. Mâncarea a fost foarte bună și pe gustul fiecăruia, conform așteptărilor. Nu voi da nota maximă la acest capitol, deoarece am sesizat o ușoară scădere a calității, comparativ cu anii precedenți. Am mâncat mereu pe terasa restaurantului, așezați la mese mai mici sau mai mari, după cum ne strângeam. Marea varietate de mâncăruri oferite nu a constituit o surpriză pentru mine. Preferatele mele au fost, la fel ca și acasă, preparatele la grătar, făcute afară, totul la vedere și până când termina de mâncat și ultimul turist. Pe lângă pește, carne de pui, curcan, vită și porc făcute la grătar, de legumele la grătar și de nelipsiții cartofi prăjiți, existau numeroase feluri de mâncare gătită, cu sos sau la cuptor, din acestea din urmă doar am gustat. La fiecare masă de prânz și cină găseam câte două feluri de supă/ciorbă, una cu carne și una fără, de fiecare dată altele. Am apreciat în mod special ciorba de miel oferită la prânz în prima zi de Paști, alături de pulpa de miel la cuptor, gătită impecabil. Ciorba de burtă de la cina din aceeași zi nu a fost la fel de bună cum ne obișnuisem sau poate cei care s-au servit înaintea mea au cules tot ce au găsit în oală. Tot pe terasă, era nelipsită lada frigorifică din care eram serviți cu 6 sortimente de înghețată, după gust, pe toată durata programului de masă. Înghețata nu era rea, copiii au fost încântați. La micul dejun, pe terasă se făceau clătite americane și omlete cu ce dorea fiecare sau ouă ochiuri. Erau momente când se formau mici cozi, dar pe noi nu ne-a deranjat acest lucru, de obicei mâncând mai devreme decât majoritatea. În restaurant există și un colț cu mâncare destinată celor care țin regim, mâncare ce poate fi dată și copiilor mai mici, constând în legume fierte și pește și carne de pui sau vită fierte, fără sare fără nimic. Eu am ocolit zona respectivă. Fructele au fost mai puțin variate, bananele erau tăiate în jumătăți, au fost multe prăjituri cu cremă, torturi, dar și baclavale (nu la fel de bune precum cele mâncate în Turcia, erau prea dulci și aveau prea puțină nucă). Când un anumit sortiment se termina, de obicei, aduceau altceva. Meniul special din prima zi de Paște a fost perfect. Cafeaua la filtru servită în restaurant a fost mai proastă decât îmi aminteam. Acest dezavantaj putea fi compensat cu succes de către espresso-urile excelente pe care le găseam la bar, alternate cu cappuccino sau frappe-uri, începând de la ora 9,00 dimineața. La bar exista și ness fără cofeină, dar mie nu mi-a plăcut, poate nefiind amatoare de cafea instant.

Ospătarii au fost amabili și zâmbitori. O parte dintre ei rup și câteva cuvinte în limba română, dar înțeleg fără probleme limba engleză. La micul dejun umblau printre mese cu termosuri cu cafea și lapte cald, fiecare fiind servit după dorință. La restul meselor eram întrebați ce dorim de băut și serviți cu apă sau vin din sticle. Serviciile acestora nu au mai fost la fel de prompte ca în anii anteriori, bănuiesc că și numărul personalului a fost puțin redus.

Băuturile sunt numai locale, aceleași mărci care se servesc peste tot în Bulgaria la all inclusive, berea era slab alcoolizată. Nu știu cât erau de botezate, cred că depindea de numărul de cuburi de gheață puse în pahar. Lista cocktailurilor incluse în concept, cu alcool, slab alcoolizate sau fără alcool era suficient de variată pentru a satisface toate gusturile. Barmanii erau amabili, unii mai pricepuți, alții mai începători, astfel că același cocktail nu avea mereu același gust.

Plaja, marea și piscina

Dacă anul trecut am avut noroc de o vreme excelentă, frumoasă și caldă, astfel că am putut face plajă la mare în fiecare zi, anul acesta nu am mai fost la fel de norocoși. Vremea nu a ținut cu noi, a fost rece, a plouat și a bătut vântul. Singura zi caldă și cu adevărat frumoasă a fost cea în care trebuia să plecăm acasă. Ne-am plimbat pe plajă și prin resort îmbrăcați. Pentru prima dată am văzut și valuri pe plaja de la Duni. Nu credeam că se pot forma, dată fiind amplasarea acesteia într-un golf, protejată de dig. Chiar dacă nu am făcut plajă, voi acorda nota maximă la acest capitol, deoarece plaja este foarte lată, cu nisip, cu un număr impresionant de mare de umbrele și șezlonguri gratuite (mereu am zis că trebuie să le număr, dar iar am uitat), intrarea în mare este enervant de lină, caracteristici care nu se modifică de la un an la altul sau în funcție de vremea de afară.

Piscina interioară a hotelului are apă încălzită, dar este totuși prea mică. Noi nu am fost, dar copiii din grup au făcut baie în fiecare zi și au fost, ca de obicei, încântați.

Diverse

Un minus al acestui hotel îl constituie absența unei conexiuni la internet gratuite și de calitate. Există internet wireless contracost: 10 leva pentru o zi, 25 leva pe trei zile, 40 leva pe cinci zile, 50 leva pe șapte zile etc. Cei care au accesat în roaming internetul lor de acasă au plătit mai mult.

Hotelul organizează în fiecare an transport gratuit cu autocarele proprii ale resortului pentru cei care doresc să participe la slujba de Înviere la o mică biserică ortodoxă din Sozopol. Inițial am dorit să mergem și ne-am înscris la recepție, dar am renunțat apreciind că este prea frig și ar putea să și plouă. La miezul nopții am primit ouă roșii, vin, cozonac și prăjituri la restaurantul deschis special în acest scop. Bulgarii ne-au urat fiecăruia ”Christos a Înviat! ” în limba română. Am ciocnit ouă, am băut o cupă de șampanie (roșie) și ne-am retras la culcare înainte de întoarcerea celor care au fost la biserică.

Distracție și relaxare

Echipa de animatori a fost la fel de numeroasă ca și anul trecut, cu un program extrem de variat. În general, eu nu particip la activitățile organizate de aceștia, însă anul acesta am participat la vopsirea de ouă de Paști. Ne-au dat mănuși și tot felul de vopseluri, încurajându-ne creativitatea. Chiar glumeam cu prietenii gândindu-ne că vom ciocni și mânca a doua zi propriile opere de artă. Ne-am distrat amestecând culorile și la plecare ne-au dat fiecăruia ouăle vopsite de noi.

Copiii erau atrași în diferite activități specifice vârstei lor.

Resortul pune gratuit la dispoziția oaspeților săi zece terenuri de tenis, unele și cu nocturnă (aceasta se plătește), unde amatorii de sport sau doar doritorii de puțină mișcare își pot satisface această dorință. Anul acesta soțul nu a mai jucat tenis din lipsă de parteneri. Terenul de minigolf nu era deschis.

Am dansat și ne-am distrat la petrecerea de pe platoul de la piscina hotelului Marina Beach, cu muzică bună, internațională, dar și românească, alături de foarte mulți turiști de toate vârstele.

Nu au lipsit focurile de artificii și lansările de lampioane.

În fiecare seară, după cină, am preferat plimbările prin resort. Alții preferau să rămână pe terasa restaurantului la o șuetă cu amicii și un pahar de băutură.

Recomand acest hotel la care, cel mai probabil, voi reveni.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 11.05.14 19:51:03
Validat / Publicat: 12.05.14 08:02:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: 2xAquaazur-Constantin și Elena, Kaliakra Superior - Albena, 5xMarina Royal Palace - Duni, 2xRoyal Bay - Elenite, 3xRoyal Park - Elenite, Miramar- Obzor, Viva - Nisipuri, Grand Hotel Primorsko - Primorsko
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4741 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Marina Royal Palace - Răsărit de soare admirat din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74200 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    18 ecouri scrise, până acum

    dorupetre
    [12.05.14 11:55:22]
    »

    Adevarat tot ce ai scris! Pentru noi a fost Pastele cu nr. 6. De fiecare data spunem ca anul viitor mergem in alta parte, dar in ianuarie alegem la fel Marina Royal Palace. In fiecare an revad persoane cunoscute care aduc de obicei si pe alti prieteni. Cu siguranta ne vom intalni la Pastele viitor. Felicitari pentru postare!

    EDUARD1
    [12.05.14 15:11:13]
    »

    Super totul! Am observat din fotografii, inainte sa citesc ecoul, ca ai avut tot camera de anul trecut! Ai fost tare! Am vrut si eu sa merg la receptie sa le cer camera vecina, sa le spun ca tot vin de Pasti, la fel, de 5 ani, dar am renuntat cand am vazut noua camera, care a fost ok! A fost bine si in acest an, in ciuda rautatilor unor confrati care au scris ca mancarea a fost "foarte slaba"!

    fanespoitorul
    [12.05.14 15:45:13]
    »

    @EDUARD1: Degustibus. Nu-i poti multumi pe toti. Mie nu-mi place cand cineva depuncteaza la greu o locatie pentru niste lucruri marunte. Unul nou pe AFA sau care vrea sa mearga pentru prima data, chiar se sperie si poate alege o locatie mai proasta sau mai scumpa.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [12.05.14 23:22:25]
    »

    Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri și pentru voturi.

    Mă bucur că și alți colegi confirmă cele scrise de mine.

    N-ar fi rău dacă fiecare ar scrie despre ce și cum a fost la Duni.

    @Eduard1:

    Suntem telepatici. După ce am schimbat camera (prietenii mei nu au fost prea bucuroși că am părăsit gașca), chiar m-am gândit dacă și tu vei face același lucru.

    Cu poza P19 și următoarele am vrut să arăt și celor care nu au fost acolo cât de „foarte slabă” a fost mâncarea.

    Recunosc că am sesizat o ușoară scădere, dar prin comparație cu anii trecuți, cei veniți pentru prima dată la MRP nu au avut decât cuvinte de laudă și nu erau la prima ieșire din țară.

    @dorupetre:

    Este foarte posibil să ne revedem și anul viitor. Și eu recunosc aceleași chipuri an de an.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    vio_andu_gaby
    [13.05.14 19:42:06]
    »

    @nicole33: Foarte tare, sincer ma bucur sa vad ca ati avut un paste fericit. Si vazand ca ati avut atatia ani la rand cand mergeti la RMP, inseamna ca aveti de ce. Sincer eu am spus doar punctul meu de vedere, pe care voi comunitatea sezlongurilor libere nu l-ati inteles si nu ati fost de acord cu el. Eu nu am spus decat ca nu se ridica la 5*. Daca d-voastra v-a placut acum eu va respect argumentele, in schimb mie nu mi-a placut, si au sarit si au fost multi..., care nu au fost de acord cu informarea mea despre RMP.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    vio_andu_gaby
    [13.05.14 19:49:54]
    »

    Iar cu P19 m-ai dat pe spate, a trebuit sa astepti pana duminica la pranz, in ziua de paste sa poti face aceasta poza. In incheiere ti-as recomanda sa citesti alte reviewu-ri ale romanilor care au fost in aceeasi perioada in Bulgaria la hoteluri de 4*, si sa faci o comparatie. Dar probabil abereaza.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [13.05.14 23:02:03]
    »

    @vio_andu_gaby:

    Nu am contestat dreptul tău de a-ți plăcea sau nu într-un loc sau altul. Faptul că nu vei reveni sigur nu-i va scoate din afaceri pe cei de la Duni, știut fiind faptul că, în continuare, locurile la acest hotel se vând ca pâinea caldă.

    ... in schimb mie nu mi-a placut, si au sarit si au fost multi..., care nu au fost de acord cu informarea mea despre RMP.

    „Informarea” ta despre MRP? Mie mi s-a părut mai degrabă dezinformare. Terenurile de tenis ba sunt cinci, ba recunoști că sunt zece, despre distanțele exagerate prezentate de tine, da, au intervenit și alții explicând cum stau de fapt lucrurile.

    ... cu un singur teren de fotbal si 5 terenuri de tenis la toate hotelurile, ...

    Sau ceea ce spune nicole 33, ca sunt 10 terenuri de tenis, adevarat dar betonate doar 2 cu iarba, si nu a specificat ca pentru a merge la un tenis trebuia sa pleci la ora 10 si veneai la hotel la 17, cu 2 ore de jucat restul il face-ai prin resort pana acolo.

    Contradicțiile au continuat după ce ți s-a atras atenția că nu toți cei care merg la Duni se mulțumesc cu condițiile oferite doar pentru că nu au termeni de comparație mai înalți, ironizând că nu ai pașaport etc.

    Se adeverește încă o dată cât de diferiți suntem ca oameni. Unii văd doar partea plină a paharului, în timp ce alții se încăpățânează să o vadă doar pe cea goală. Oricine poate realiza care în ce categorie se încadrează doar privind două poze; poza P19 de la review-ul meu și, respectiv, poza P18 de la review-ul tău (http://amfostacolo.ro/bulgaria-pareri, 4/duni-sozopol, 12,48/marina-royal-palace-hotel, 1618/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__48083. htm), unde tava plină cu pulpe de miel apare în plan secundar, în prim plan fiind doar ceva firmituri tranșate de către ajutorul de bucătar. Am uitat să precizez faptul că pozele din zona grătarelor au fost făcute la sfârșitul programului de masă, când turiștii terminaseră de mâncat, dar mâncare încă mai era și încă destulă.

    Constat cu regret că mai peste tot pe unde ai umblat ghinionul și insatisfacția s-au ținut scai de tine sau poate ești prea pretențios din fire, este dreptul tău să fii oricât de pretențios dorești, nu este ceva condamnabil, însă atunci ar trebui să-ți acordezi pretențiile cu banii plătiți pentru că toți merităm să avem concedii cât mai reușite din care să ne întoarcem încântați și relaxați.

    In incheiere ti-as recomanda sa citesti alte reviewu-ri ale romanilor care au fost in aceeasi perioada in Bulgaria la hoteluri de 4*, si sa faci o comparatie.

    Citesc TOT ce apare pe site în zonele care mă interesează. Și dacă tot vorbim de comparații, niște prieteni cu care m-am întâlnit anul trecut de Paște, evident la MRP, fuseseră cu un an înainte tot de Paște la Iberostar-ul din Sunny Beach și povesteau că nu încape comparație în ceea ce privește bucătăria celor două hoteluri, fiind extrem de nemulțumiți de hotelul pe care tu îl consideri etalon și regretând sărbătorile ratate din cauza unei alegeri nefericite.

    Există în Bulgaria și hoteluri mai bune, dar și mai scumpe, tot așa cum există și multe altele mult mai proaste decât acesta. Alegerea rămâne la latitudinea fiecăruia.

    ... Ultimul lucru care as vrea sa il mai adaug despre acest hotel este, ca, chiar merita 7*dar doar la arhitectura si iti dai seama cand se fotografiaza omul cu Palatul lui Suleiman cu el, este cel mai bun!!!

    Nu cred că vei găsi pe acest site vreo poză cu mine împreună cu vreun hotel sau obiectiv turistic de orice fel și din orice țară, astfel că nu înțeleg rostul acestei ironii.

    Profit de ocazie pentru a întreba webmasterii dacă persoanele care apar în fotografiile tale și-au exprimat acordul pentru a fi făcute publice.

    fanespoitorul
    [14.05.14 08:06:11]
    »

    @nicole33: Subscriu cu ce ai scris mai sus. Nici eu nu am nici o poza cu mine printre cele incarcate.

    userbusy
    [14.05.14 09:33:22]
    »

    In legatura cu traseul folosit, cum s-a prezentat anul acesta, fata de anul trecut. Noi vom merge in iunie, data trecuta am ales varianta prin Varna iar anul acesta ne gandeam sa incercam varianta pe care ati fost voi. Poate poti sa mai revii cu ceva amanunte in plus.

    Multumesc!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [14.05.14 18:09:58]
    »

    @userbusy:

    Drumul a fost în cea mai mare parte la fel ca și anul trecut. Dacă o parte din gropi au fost astupate, în schimb au apărut și altele noi. Am făcut mai mult ca timp față de anul trecut, deși am fost pe același drum, cu aceeași mașină și cu același șofer, deoarece a plouat o mare parte din drum, vizibilitatea fiind mult mai proastă, iar pe anumite tronsoane fost mai aglomerat.

    Nu am ce amănunte suplimentare să aduc, cred că dacă citești impresiile mele despre drumul spre Duni de anul trecut din mai sau, mai recent, cele despre drumul spre Antalya din toamnă (parte din traseu fiind comună) te lămurești. Pentru alte detalii, revino cu întrebări punctuale și îți voi răspunde.

    Așa cum am mai spus, această variantă este mai scurtă și mai liberă decât prin Varna-Burgas, cu mai puține serpentine, iar porțiunea de autostradă nici nu se compară dpdv al calității asfaltului cu cea de Varna.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dumitrescu Ion
    [22.05.14 15:30:54]
    »

    Am si eu o nelamurire! De ce ai luat-o spre Karnobat si nu iesi direct pe autostrada mai repede? Nu se poate iesi direct din drumul de Turcia, eu parca am vazut anul trecut o iesire dar nu sunt foarte sigur!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [22.05.14 17:37:13]
    »

    @Dumitrescu Ion:

    Din ce se vede pe hartă și din ce am observat anul trecut prin septembrie-octombrie nu cred că se poate intra din drumul de Turcia direct în autostradă. Există o variantă de a intra mai repede pe autostradă decât am făcut-o eu, dar aceasta presupune un ocol de circa 25-40 de kilometri al cărui rost eu nu l-am văzut. Nu-mi prea folosea să intru mai repede pe autostradă, atât timp cât drumul spre Karnobat a devenit mult mai liber și fără radare încă de anul trecut, deoarece tot traficul Sofia-Burgas s-a mutat pe noua autostradă.

    Fiecare este liber să aleagă varianta mai convenabilă pentru el.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dumitrescu Ion
    [22.05.14 18:53:28]
    »

    @nicole33: Bun, dar de la Karnobat ai intrat pe autostrada sau ai mai trecut prin Aytos?

    nicole33AUTOR REVIEW
    [22.05.14 22:30:28]
    »

    @Dumitrescu Ion:

    Am descris traseul urmat spre Primorsko în 2010 și spre Duni în 2011,2012,2013 și 2014: Traseul a fost următorul: București-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Karnobat-Burgas-Sozopol-Duni (pentru mai multe detalii -- vezi impresii).

    Nu am ales și nici nu voi alege vreodată varianta Shumen-Aytos-Burgas, chiar dacă acesta este, într-adevăr, drumul cel mai scurt. Aviz amatorilor care setează GPS-ul pentru drumul cel mai scurt. Cu ani în urmă drumul era plin de gropi de îți rupeai mașina, am înțeles că s-ar mai fi reparat pe ici pe colo, dar serpentinele, „spectaculoase” cum le numea o prietenă, vor fi tot acolo și mă vor determina mereu să aleg o variantă mai rezonabilă pentru mine care am rău de mișcare. Chiar dacă drumul ar fi fost perfect, dar nu este, în acest caz prefer să fac niște kilometri în plus și să mă simt bine decât să-mi fie rău.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    EDUARD1
    [23.05.14 16:13:34]
    »

    @Dumitrescu Ion: Se poate intra direct in autostrada, din drumul de Turcia! Asa am fost anul acesta la Duni! Se mai merge ceva in plus, cam cat a spus nicole33, poate pana in 20 km, nu am calculat cu atentie, dar se intra in autostrada prin bretele! Si autostrada este excelenta, de acolo mai erau cam 85-90 km pana in Burgas!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dumitrescu Ion
    [25.05.14 20:24:05]
    »

    @EDUARD1: Multumesc mult! De fapt asta am vrut sa stiu! Am fost de mai multe ori in sud, dar nici odata n-am urcat pe autostrada atat de devreme, si vroiam sa stiu sigur acest lucru, deorece plec de Rusalii!

    justelenah
    [29.05.16 15:22:49]
    »

    Foarte bine argumentat articolul tau. Noi mergem in August si mi-a placut f tare camera voastra. Poate ma ajuti din experienta ....As vrea sa solicit si eu (am platit pentru o camera cu vedere la mare) o camera cu o terasa asa frumoasa, noi vom merge cu fetita noastra si as fi super incantata sa fie o camera care e cat de cat ferita de galagie dar cu terasa si pat dublu. Copilul sigur va avea canapeaua extensibila. Imi poti sugera ce sa sa solicit mai explicit?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [30.05.16 06:18:20]
    »

    @justelenah -

    As vrea sa solicit si eu (am platit pentru o camera cu vedere la mare) o camera cu o terasa asa frumoasa, noi vom merge cu fetita noastra si as fi super incantata sa fie o camera care e cat de cat ferita de galagie dar cu terasa si pat dublu.

    Camerele cu vedere la mare au, în marea lor majoritate, două paturi single. Dacă doreşti neapărat pat matrimonial, atunci alegi cameră cu vedere la piscină şi la mare.

    Numai două camere din cele peste 300 ale hotelului beneficiază de o asemenea terasă. Eu am fost de Paşte şi am ajuns foarte devreme, chiar printre primii, în ziua în care s-a deschis hotelul.

    În resortul de la Duni camerele sunt prealocate anterior sosirii. În august, când hotelul este absolut plin, posibilitatea de a-ţi alege o anumită cameră este minimă, iar probabilitatea de a putea primi una din cele două camere cu terasă este practic nulă.

    Camerele cu terasă se află la etajul şase în corpul dinspre mare. Sunt ultimele două la capătul holului.

    Succes şi vacanţă plăcută!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dumitrescu Ion, EDUARD1, fanespoitorul, justelenah, nicole33, userbusy, vio_andu_gaby
    Alte impresii din această RUBRICĂDRR Marina Royal Palace Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090011119842529 sec
    ecranul dvs: 1 x 1