47731 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Bucureşti

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.04.2014
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palatul Academiei de Studii Economice


Zilele acestea Academia de Studii Economice serbează 101 ani de la înfiinţare.

În data de 6 aprilie 1913 a fost semnat de către regele Carol I Decretul de înfiinţare a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (AISCI), cum s-a numit până în 1947 instituţia. „Artizanul” înfiinţării Academiei Comerciale, cum era numită instituţia pe scurt, a fost Ministrul Industriei – Nicolae Xenopol (primul ambasador al României în Japonia şi frate al istoricului A. D. Xenopol). În cinstea acestuia în toamna anului 2013 a fost dezvelit un bust în faţa ASE, autor Ioan Ladea.

Până în anul 1926 ASICI şi-a desfăşurat activitatea într-un spaţiu închiriat dintr-o clădire ce se afla pe locul actualei parcări din faţa Restaurantului Cina, vis-a-vis de BCU Bucureşti (Fundaţiunea Universitară Carol I).

Datorită creşterii numărului de studenţi şi a spaţiului impropriu de desfăşurare a cursurilor se ia hotărârea de a se ridica un local propriu. Rectorul Stanislas Cihoski, cumpără primele terenuri din Piaţa Romană (fostă Lascăr Catargiu – statuia acestui om de stat aflată iniţial în mijlocul Pieţii a fost reamplasată la ieşire de pe str. Povernei, vis-a-vis de Hotel Minerva).

Lucrările efectiv se desfăşoară între anii 1924-1926; este remarcabilă rapiditatea cu care s-a ridicat acest Palat; banii cheltuiţi atunci, dacă îi transformăm în moneda actuală, ar fi vorba despre aproximativ 26 milioane Euro.

Puţini trecători/bucureşteni au intrat în această clădire centenară deşi este atât de accesibilă. Pe plăcuţa de monument istoric sunt scrise următoarele: Edificiu în stil neoclasic, cu un volum de colţ de secţiune circulară terminat cu o cupolă, care marchează intersecţia dintre cele două corpuri. Faţadele sunt tratate monumental, efectul fiind sporit de utilizarea coloanelor colosale.

Arhitecţii ce au lucrat la proiectare sunt: Grigore Cerkez, Edmond van Saanen-Algi (olandez după tată) şi Arghir Culina. Cel care a făcut întreaga muncă este de fapt Van Saanen-Algi, lucru recunoscut într-o scrisoare şi de bătrânul profesor Cerkez (fapt dovedit de Nicolae Şt. Noica în ultima sa lucrare din 2014 referitoare la Palatul AISCI).

Terminarea lucrărilor în 1926 a adus în faţa bucureştenilor un imobil ce oferea condiţii de mediu şi studiu avansate pentru acele vremuri. Instalaţia de încălzire şi ventilaţie era cea mai modernă din ţară (existau 5 grupuri independente pe păcură pentru căldură şi 3 grupuri independente pentru ventilaţia cu aer). Instalaţia de apă avea trei reţele; existau 2 rezervoare mari în turnul amfiteatrelor; exista instalaţie de canalizare. Instalaţiile electrice beneficiau şi de o baterie de acumulatori în cazul întreruperii alimentării din reţeaua oraşului. De asemenea, exista o instalaţie de telefonie automată (Ericson), o instalaţie de sonerie (pentru clase şi chemarea oamenilor de serviciu) şi un sistem de ceasornice electrice (au fost montate 30 de ceasuri electrice).

La inaugurarea din 15 noiembrie 1926 în Holul de Onoare a Palatului a fost montată o placă, existentă şi azi. Pe placă dăinuie cuvintele: Acest palat s-a ridicat sub augusta domnie a Regelui Ferdinand I rector fiind Dl. Prof. Dr. I. N. Angelescu. Arhitecţi diriginţi: Profesor Gr. Cerkez şi E. Van Saanen-Algi. Arhitect control: A. Culina, 1924-1926.

Conform ziarelor vremii la solemnitatea inaugurării Aula Magna a fost neîncăpătoare. Au participat patriarhul Miron Cristea, mitropoliţii Moldovei şi Ardealului, miniştrii, generali, ambasadorii SUA, Italia şi Anglia, ataşaţi comerciali, reprezentanţii Palatului Regal, directori ai Băncii Naţionale, profesori, arhitecţi, ziarişti etc.

Meniul servit cu această ocazie e interesant: Aperitive, Şalău a la russe, Sos mayoneză, Vol-au-veant cu ciuperci, Mazăre franceză în unt, Piept de Curcan, Salate de seson, Pepene, Îngheţate, Asortiment de fructe, Cafe, Vin Drăgăşani vechi, Champagne Rhein, Ape Minerale (document reprodus din cartea dlui Nicolae Şt. Noica)

În continuarea Palatului AISCI iniţial, pe actuala str. Căderea Bastiliei, vor fi ridicate încă două corpuri de clădire: unul în 1935 (numit „Clădirea Bibliotecii”), altul în 1940.

Între 2005-2009 au avut loc lucrări de restaurare, consolidare şi modernizare a Palatului şi a celorlalte corpuri de clădire. Chiar şi Aula Magna a fost restaurată (în 2002 şi 2008); totul a căpătat strălucire şi au fost puse în valoare elemente decorative importante.

Cine are o clipă de zăbavă poate păşi în interiorul Palatului ASE şi parcurge culoarele şi scările vechi de 100 de ani. Sunt superbe scările monumentale ce urcă şerpuind până la etajul 2. Luminatorul central, din sticlă colorată, aruncă lumini şi umbre pe mozaicul şi marmura aşternută la picioare. Un mozaic rozetă cu 6 raze străjuieşte podeaua chiar după uşile rotative de la intrare. Altul sub formă de romb, reprezentând sigla AISCI încadrată de doi şerpi, se află chiar în faţa scărilor monumentale. Deasupra intrării în Aula Magna o placă mare de marmură aminteşte destinaţia acestei săli: AULA.

Această Aulă a Academiei Comerciale ascunde o capodoperă a picturii româneşti. Este vorba despre pictura murală intitulată Istoria comerţului românesc (ori Istoria negoţului românesc) executată de Cecilia Cuţescu-Storck. Pictura în ulei, ce are 100 m2, a fost inaugurată în 1933, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la înfiinţarea AISCI. Pictura murală prezintă, în spirală, de sus în jos, istoria comerţului românesc începând din cele mai vechi timpuri, până în anii interbelici.

Multiplele elemente decorative (se remarcă medalionul AISCI înconjurat de cornurile abundenţei) fac din această Aulă festivă un punct central al Palatului. Luminatorul central e o adevărată operă de feronerie şi sticlă colorată. În nişele din Aulă sunt două busturi ale lui Virgil Madgearu şi Ion N. Angelescu, executate în marmură albă de Adrian Pîrvu.

Holul central şi scara monumentală sunt impresionante. Începând de la parter şi până la etajul 2 pe pereţi se desfăşoară Galeria Rectorilor, o salbă de portrete ale tuturor rectorilor ce i-a avut ASE-ul de-a lungul existenţei sale, realizate de Nicolae Aurel Alexi. De altfel, ASE-ul deţine mai multe opere de artă (pictură, sculptură, mozaic), puţin ştiute. În Pinacoteca ASE se găsesc tablouri de Henri Catargi, Margareta Sterian, Costin Petrescu, Ion Musceleanu, Eugen Crăciun, şi mai actualii Ion Sălişteanu, Dan-Cristian Popescu, Gheo-Vlad Boţan, Valentin Tănase. Întâlnim şi mozaicuri de Zoe Băicoianu (clădirea Cibernetică) şi Constantin Berdilă (clădirea Eminescu), precum şi sculpturi în lemn de Radu Aftenie (la intrarea din str. Căderea Bastiliei).

De câţiva ani, începând cu mandatul de rector al regretatului profesor Ion Gh. Roşca (ca o ironie a sorţii a murit anul trecut chiar pe 6 aprilie, în ziua aniversării centenarului) holurile din faţa Bibliotecii ASE (etajul 1 şi 2) găzduiesc periodic expoziţii de artă.

Sălile de lectură ale Bibliotecii adăpostesc de asemenea opere de artă. În sala de lectură Victor Slăvescu se află controversatele fresce ale lui Sabin Bălaşa, realizate în 2006 şi intitulate Feerie şi Geneză.

Pe alte holuri se află tablouri ale diverşilor profesori ai Academiei Comerciale, precum şi diplome internaţionale obţinute de aceştia. Întâlnim în interior un alt bust al lui Nicolae Xenopol (realizat de acelaşi Ioan Ladea) şi un bust în ciment al lui Nicolae Iorga realizat de sculptorul Iosif Constantin.

În 2013, la centenar, a fost inaugurat şi un mic muzeu al ASE, aflat în Palat la etajul 2. Se poate vizita gratuit, de luni până joi între orele 09-16.00, iar vineri de la 09-14.00. Conţine cărţi vechi din Biblioteca ASE, diverse documente privind istoria Ase, documente despre Nicolae Xenopol, despre profesorii celebri ai Academiei, diverse reproduceri foto, medalii şi distincţii.

Anul trecut s-au editat câteva cărţi interesante despre istoria ASE, istoria Palatului AISCI, istoria Bibliotecii, rectorii ASE etc.

Deşi nu sunt expert în arhitectură ori opere de artă sper că v-am făcut un pic curioşi. Vă invit să vă plimbaţi 10 minute pe holurile Palatului ASE. Merită!

---
Impresii încărcate de tata123 in 04.04.2014 10:48:00

Validat / Publicat: 04.04.14 15:03:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 4377


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15500 PMA (din 15 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.04.14 16:19:36]
» mesaj pers

   @tata123: Mai vin și eu cu câteva adăugiri:

   - am găsit aici o poză care arată clădirea veche a facultății pe vremea când statuia lui Lascăr Catargiu încă era în rondul Pieții Romane;

   - și altă informație posibil utilă, despre indicatorul de virginitate al absolventelor acestei instituții de învățământ superior: biloiul de pe clădirea veche. Se spune că acest biloi va cădea de pe acoperiș numai atunci când de pe treptele școlii va ieși prima absolventă fecioară (nu zodia). Pozele demonstrează că în ciuda bombardamentelor din al doilea război mondial, al cutremurelor din 1940, 1977, 1986, 1990 (sau '91?) și al multor alte intemperii naturale petrecute de la inaugurarea de acum 101 ani, bila e tot acolo. Mai bine o făceau reclamă la Schwartzkopf... :))

   Și în ciuda opiniei că

Puţini trecători/bucureşteni au intrat în această clădire centenară deşi este atât de accesibilă.

   trebuie să recunosc - eu sunt unul dintre aceștia. E într-adevăr o clădire care merită admirată, măcar pe dinafară, dacă n-aveți câteva momente să și intrați.

   Poate distinșii ei profesori ar fi trebuit și ei amintiți - contribuția lor la formarea multor generații de economiști de bună calitate fiind primordială. Personal, aș dori să menționez aici pe Dl. profesor doctor Ovidiu Nicolescu, pe care am avut chiar deosebita plăcere să-l cunosc personal. Din fericire, nu în calitate de student. :))

   Dar la fel de frumoase și cu o istorie destul de bogată în spate, plus o întreagă pleiadă de nume mai mult sau mai puțin celebre legate de acestea ar mai fi și Institutul de Arhitectură Ion Mincu, Universitatea București, Vechiul rectorat al Facultății de Electronică (ăla de la intersecția str. Polizu cu cal. Griviței - actualmente sediul nou înființatei FACULTĂŢI de INGINERIE MEDICALĂ) etc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Michi
[04.04.14 16:52:56]
» mesaj pers

   @Dragos: Interesant review. Trecem des prin faţa unor clădiri impunătoare fără să le cunoaştem istoria. Vedem în Bucureşti numai Mitici, clădiri ţipătoare şi câini vagabonzi. Bancul cu bila de pe clădirea ASE e foarte vechi, pentru că l-am aflat de la cineva care a absolvit Academia Comercială cu mult înainte de război. Nu înţeleg de ce nu poate fi punctat ecoul lui Dragoş? Aş completa lista de clădiri destinate învăţământului superior cu Politehnica din Polizu care a funcţionat cu toate facultăţile, cred că şapte-opt, nu numai cu rectoratul Electronicii, până s-a dat în folosinţă şi puţin timp după, Politehnica de la Grozăveşti. La Polizu am prins profesori de elită cum au fost acad. C. D. Neniţescu trecut pe linie moartă de savanta de renume mondial Elena Ceauşescu, prof. Iorga, fiul lui N. Iorga, acad. prof.dr. Gh. Spacu în ultimii lui an de viaţă (d.1955).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster
[04.04.14 17:12:39]
» mesaj pers

   @Michi:

Nu înţeleg de ce nu poate fi punctat ecoul lui Dragoş?
S-a remediat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.04.14 17:18:10]
» mesaj pers

   @Michi: clădirile din Polizu încă sunt ale Politehnicii, s-au schimbat doar facultățile. Și da, e și Facultatea de Chimie industrială acolo, doar că nu are clădirile la fel de frumoase cum era rectoratul nostru și în plus, nu se văd de la stradă. :(

   Dacă e să amintesc de un profesor pe care l-a avut școala noastră, care a adus o mare contribuție la ridicarea multor generații de ingineri de valoare, ar merita să-l menționez pe celebrul Profesor Edmond Nicolau (a fost șeful comisiei de la examenul meu de licență!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.04.14 18:43:01]
» mesaj pers

   @tata123: Am petrecut câţiva ani de tinereţe la ASE, e drept nu doar în "clădirea veche" cum îi spuneau studenţii pe vremea aceea, ci şi în celelalte două, cu mult mai noi. Alergam de colo dincolo, căutând sălile, după cum aveam programate cursurile sau examenele. Nu prea ne ardea atunci de admirat arhitectura, iar acum, la atâţia ani de la absolvire, review-ul tău vine şi îmi povesteşte în ce palat frumos am studiat. Sunt atâtea amănunte pe care nu le cunoşteam şi cred că acum, privind cu alţi ochi şi cu o altă înţelegere, o vizită la ASE ar fi binevenită.

   Profesorul nostru de Matematici speciale aplicate în economie spunea că ASE-ul este o "uzină de economişti". Oare câţi absolvenţi au ieşit pe porţile ASE-ului în cei 101 ani?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.04.14 19:18:38]
» mesaj pers

   Câte amintiri mă leagă de Academia de Studii Economice... Sunt 22 ani de când n-am mai intrat în Palatul tinerilor economişti! Ne face atât de bine să ne amintim din când în când de oamenii şi locurile care au fost şi sunt importante pentru noi...

   Sper ca din toamnă să se numere şi băiatul meu printre bobocii Academiei de Studii Economice!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[07.04.14 10:41:49]
» mesaj pers

   @iulianic: Dacă urmărim evolutia numărului de studenţi cred că vorbim de zeci de mii de absolvenţi. În primul an de funcţionare, 1913/1914 s-au înscris aproape 700 de studenti, în 1925/1926 puţin peste 1000, în 1938/1939 se înscriu 3600, în 1967/1968 avem 10.400 studenţi, în 1992/1993 găsim 17.500, iar în 2002/2003 sunt 33.746 de studenţi (probabil această cifră e un maxim atins).

   Trebuie făcută o distincţie însă între numărul de studenţi înscrişi şi numărul de absolvenţi. De exemplu, în 1918 au fost doar 9 licenţiaţi, în 1921 au absolvit 47 de studenţi, în 1924 doar 61 şi-au luat licenţa.

   În anul universitar 2013/2014 în ASE sunt înscrişi 21.113 studenţi (ciclul licenţă, masterat, doctorat).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2014] Aula Magna din Palatul AISCI - pictură murală de Cecilia Cuţescu-Storck -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502954">Şterge vot</a></div><span id="v9502954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2014] Aula Magna din Palatul AISCI - pictură murală de Cecilia Cuţescu-Storck
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2014] Luminatorul central din Aula Magna -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502955">Şterge vot</a></div><span id="v9502955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2014] Luminatorul central din Aula Magna
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2014] Placuta de semnalare -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502956">Şterge vot</a></div><span id="v9502956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2014] Placuta de semnalare
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2014] Faţada principală a Palatului ASE -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502957">Şterge vot</a></div><span id="v9502957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2014] Faţada principală a Palatului ASE
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2014] Placa marmură dezvelită cu ocazia inaugurării Palatului (1926) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502958">Şterge vot</a></div><span id="v9502958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2014] Placa marmură dezvelită cu ocazia inaugurării Palatului (1926)
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2014] Piesă metalică cu sigla AISCI -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502959">Şterge vot</a></div><span id="v9502959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2014] Piesă metalică cu sigla AISCI
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2014] Ornament în Aula Magna -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502960">Şterge vot</a></div><span id="v9502960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2014] Ornament în Aula Magna
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2014] Privire de ansamblu cu scările monumentale -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502961">Şterge vot</a></div><span id="v9502961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2014] Privire de ansamblu cu scările monumentale
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2014] Placă marmură dezvelită cu ocazia inaugurării Corpului Bibliotecii (1935) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502962">Şterge vot</a></div><span id="v9502962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2014] Placă marmură dezvelită cu ocazia inaugurării Corpului Bibliotecii (1935)
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2014] Bustul lui Nicolae Xenopol amplasat în faţa Palatului ASE (2013) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502963">Şterge vot</a></div><span id="v9502963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2014] Bustul lui Nicolae Xenopol amplasat în faţa Palatului ASE (2013)
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2014] Imagine din Muzeul ASE -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502964">Şterge vot</a></div><span id="v9502964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2014] Imagine din Muzeul ASE
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2014] Imagine din Muzeul ASE -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.04.14] - <span class="allrVotedi" id="av502965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv502965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=502965">Şterge vot</a></div><span id="v9502965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(502965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f502965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e502965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2014] Imagine din Muzeul ASE
foto tata123 [04.04.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2014] Scară interioară. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635797">Şterge vot</a></div><span id="v9635797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2014] Scară interioară.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2014] Turnul rezervoarelor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635798">Şterge vot</a></div><span id="v9635798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2014] Turnul rezervoarelor.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2014] Ornamente arhitecturale pe ASE. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635799">Şterge vot</a></div><span id="v9635799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2014] Ornamente arhitecturale pe ASE.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2014] Privire spre „bilă”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635800">Şterge vot</a></div><span id="v9635800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2014] Privire spre „bilă”.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2014] În prim plan „bila de pe ASE”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635801">Şterge vot</a></div><span id="v9635801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2014] În prim plan „bila de pe ASE”.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2014] Pe culoarele ASE-ului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635802">Şterge vot</a></div><span id="v9635802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2014] Pe culoarele ASE-ului.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2014] Amfiteatru în ASE. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635803">Şterge vot</a></div><span id="v9635803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2014] Amfiteatru în ASE.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2014] Frumos amfiteatru în ASE. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av635804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv635804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=635804">Şterge vot</a></div><span id="v9635804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(635804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f635804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e635804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2014] Frumos amfiteatru în ASE.
foto tata123 [09.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.157431125641 sec