ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
FEB-2014
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

(Un) Restaurant (de mare) Class (ă)

TIPĂREȘTE

În 16.02.2014, fiind la Satu Mare, am acceptat să iau masa la acest restaurant, cu un grup de prieteni, la recomandarea unui coleg din localitate.

Câteva date despre restaurant: adresa - str. Liviu Rebreanu, nr. 11; pagina web restaurant-class.ro; deschis în 2004, renovat total în 2013, bucătărie românească şi internaţională (inclusiv pizza şi paste, meniu vegetarian şi fructe de mare); are o curte şi o terasă foarte faine (vara cred că-i o minunăţie să mănânci acolo); au seara o formaţie pentru asigurarea fondului sonor; acceptă cărţi de credit/debit; orar de funcţionare: luni-vineri, 11.00-23.00, sâmbătă-duminică, 12.00-23.00; este situat într-un cartier de case, liniştit.

Prima impresie a fost una pozitivă (cu toate că drumul, pentru un necunoscător al oraşului ca mine, a fost unul "încâlcit" - recomand folosirea gps-ului), clădirea/vila în care este găzduit restaurantul fiind foarte arătoasă, plus că are vreo 5 locuri de parcare şi datorită amplasării într-o zonă necirculată, se pot parca alte zeci de auto pe stradă, fără grijă.

Intrarea se face printr-un gand, în continuarea căruia este curtea cu alei pietruite, gazon arbori şi arbuşti, iar în partea din spate câteva foişoare, unde vara sunt amplasate mese pentru servirea mesei în aer liber.

Din gangul de la intrare, se intră în restaurant pe prima uşă în dreapta, restaurantul fiind amplasat într-un parter înalt.

Încă de afară se poate vedea că a fost renovat cu gust, s-au păstrat grinzile din lemn, aparente, geamurile termopan sunt din profile de lemn, într-un capăt există şi un şemineu, mesele sunt de diverse dimensiuni (4,6, etc.), noi am fost 9 persoane şi am avut loc toţi la o masă mare, deci restaurantul se pretează şi pentru diverse mese "sărbătoreşti" :)

Odată intrat în restaurant, am realizat că este un restaurant de mare clas (s) ă şi eram sigur că n-am să fiu dezamăgit de bucate. Şi, vă mărturisesc că aşa a şi fost!

Nu vă mai spun de decoruri alese cu gust (mult lemn băiţuit, iar lămpile sunt din fier forjat, de efect), curăţenia exemplară, ambianţa intimă (asigurată şi de muzica ce merge în surdină şi poate şi de ora puţin aglomerată când am fost eu), precum şi de personalul restaurantului, cu adevărat de clas (s) ă :)

Dar, hai să vă spun ce s-a comandat la masa noastră (nimeni nu a luat 2 feluri, dar nici nu merită, poţiile fiind extrem de generoase). 2 ciorbe (una a fost sigur de perişoare), 2 porţii de penne carbonara, o porţie de ceafă la grătar cu salată (proastă inspiraţie, să mergi într-un astfel de restaurant şi să comanzi aşa ceva - i-am şi spus asta colegei, da' ea nu şi nu :)) ), o pizza class (mărime medie, care de fapt a fost imensă - au gustat mai mulţi din ea şi s-a mai pus şi la pachet), eu am luat un platou de legume grillate, iar alţi doi colegi (cei din sătmar, aşteptaţi acasă de neveste cu bucatele aburinde), au luat doar câte un desert tradiţional, Somloi Galuska - servite foarte elegant, în pahare ( vezi P18, nu aşa cum am văzut la fotografia ce ilustrează celălalt review din această destinaţie, că erau aruncate într-o farfurie şi inundate cu sos - vezi aici, bleahhh ).

Platoul meu (de vreo 23 lei grei) a conţinut ceapă, ardei roşii, roşii cherry, dovlecei, vânătă şi ciperci, excelent gătite (grilate) şi asezonate, un adevărat festin. Plus că... la cele 105 kg. ale mele, mi-au fost absolut suficiente :)

Toată lumea a savurat bucatele şi s-au declarat mulţumiţi de calitate/cantitate/preţ.

La capitolul servicii dau doar 95% grad de satisfacţie, pentru că (nepermis la un astfel de restaurant, zic eu), ospătăriţa nu ştia integral/din minte, ingredientele din toate felurile servite. Spun asta deoarece, în primă fază m-am gândit să iau o salată cu ruccola şi seminţe, dar nu a ştiu să-mi spună ce conţine (în afară de ruccola şi seminţe), aşa că m-am reorientat.

S-au servit şi hidratări (vorba inconfundabilă a inconfundabilului meu/nostru prieten Alex_Macedo :)) ) sucuri, cafeluţe şi o sticlă cu/de vin.

Câteva preţuri, la produsele luate de grupul nostru - ceafa la grătar (200 grame) - 25.90 lei; ciorba de perişoare - 11,90 (celelalte ciorbe tot pe acolo); pennele carbonara - 18.50 lei şi pizza (cred că a fost spre) - 20 lei. Nu ştiu alte preţuri pentru produsele luate de noi, dar pentru alte produse am să încarc câteva foto cu o parte de meniu, pentru a vă putea face o imagine despre varietatea acestuia şi preţurile normale (aş spune eu).

Concluzia: AmFostAcolo, îl recomand, pentru că este cel mai bun restaurant din sătmar şi este (cu siguranţă), un restaurant de mare CLASS (Ă) !


[fb]
---
Trimis de creivean in 22.02.14 12:33:56
Validat / Publicat: 22.02.14 13:40:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SATU MARE.

VIZUALIZĂRI: 3903 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vila Class - Satu Mare, pe strada Liviu Rebreanu, nr. 11, vedere asupra parcării.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

crima [22.02.14 14:23:44] »

@creivean

Apropo de știut integral/din minte ingredientele din felurile servite și de Somloi Galuska.

Anul trecut, la Odorheiu Secuesc, la Septimia, la restaurant, comandam masa de prânz. Lui Peter, ospătarul tău preferat... .

Soția îl întreabă ce-i cu găluștile alea, de sunt trecute la desert. Peter răspunde că nu-s găluști d-alea de știm noi, din ciorbă, că-s un desert specific zonei. Nevastă-mea insistă: o.k., și din ce sunt făcute? Se uită Peter în jos, oftează, se uită iar în jos, oftează din nou și spune: "Vă rog să mă scuzați... știți... cunosc din ce sunt făcute, dar... nu cred că pot să spun corect în românește... dacă doriți, vă spun în engleză... " )

Să-ți fie de bine și... la bună (re)vedere!

creivean [22.02.14 14:32:46] »

Cristi, mai mult ca sigur că asta-i explicaţia şi în cazul salatei cu pricina. Limba maternă a chelneriţei era cea maghiară.

Cât despre Peter, mi-l amintesc... prin... ceaţă (nu aburi)

Mulţumesc că ai trecut pe aici...

Michi [22.02.14 14:53:43] »

Mi-a plăcut şi review-ul şi pozele, în special P08. Păcat că-i cam depărtişor restaurantul de casa noastră că mintenaş am merge.

Ciclop72* [22.02.14 15:18:22] »

Mi-a cam lasat gura apa. La capitolul "hidratari", cam slabut. Doar nevasta-mea mai include apa si cafeaua la bauturi.

creivean [22.02.14 15:31:22] »

Mama Michi, apropo de P08 şi P09, aşa am hotărât eu să respect dreptul altora la propria imagine. Nu aveam acceptul lor de a-i posta pe net, le-am blurat imaginea feţei! Asta apropo de discuţiile "de dincolo"

@Ciclop72, eram totuşi la 150 km. de casă, iar unii eram cu maşinile. Ar fi fost prea riscant (nu încurajez sub nici o vorbă condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru mine un beţiv la volan este egal cu o bombă pe roţi, ce poate detona oricând).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marocanu21 [22.02.14 16:38:17] »

@creivean: Ai luat ceva si la ,,pachet''? Nu de alta dar avem balcon comun dupa cum ne-a repartizat Ovidiu!

creivean [22.02.14 16:43:07] »

@marocanu21:

Sincer, dacă tot ne-om vedea, prefer să ne cinstim cu o Pălincă de Bihor, nu cu dovlecei (la grătar)

Andox [22.02.14 17:12:57] »

Ce vad eu in poza cu legumele tale??? Sa nu-mi spui ca iar...

creivean [22.02.14 17:31:03] »

Cristi, na-na, n-am mai pus-o în gură din 10.05.2012

Michi [22.02.14 18:36:42] »

@creivean: ştiam problema de la Odorhei aşa că acum am apreciat consecvenţa.

MCM [25.02.14 23:24:51] »

@creivean: ţe romantic maică... să mănânci seara, la o masă in dreptul şemineului aprins din P12. Eeee!!! La Mistral or avea şemineu?

@Andox: măi tu măi, Vogue sunt de fete! Ar fi grozav să văd un bărbat elegant şi serios fumând "sticks-urile" alea!!! De unde ştiu că-i elegant? Indiciul este in P23.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ciclop72*, crima, marocanu21, MCM, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Satu Mare? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071216106414795 sec
    ecranul dvs: 1 x 1