ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.11.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.01.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Mai fain decât în pozele oficiale

TIPĂREȘTE

Deşi adresa oficială a pensiunii menţionează amplasarea acesteia în satul (de vacanţă) Dejani, ca să ajungi la destinaţie, venind dinspre Braşov, treci bine de toate casele din sat şi mergi destul de multişor, pe lângă alte pensiuni, până să ajungi la poarta... Paradisului Naturii. Ajunşi aici însă am avut parte de o surpriză plăcută: e unul din puţinele exemple de destinaţii turistice pentru care impresia de la faţa locului a fost mai bună decât cea formată anterior vizitei, doar privind pozele de pe site-ul oficial (nu că ar fi nereuşite, dar nu par "cosmetizate", aşa că nu ne-au impresionat prea mult - sau poate tocmai de aceea ne-am format o imagine destul de corectă, care nu a fost contrazisă de realitate, ci dimpotrivă - am descoperit şi frumuseţi pe care pozele nu le redau). Am avut noroc şi de o vreme splendidă, ceea ce a contribuit cu siguranţă la senzaţia de bine şi impresia plăcută despre răgazul petrecut aici.

Pensiunea beneficiază de o curte mare, pavată cu pietricele, cu parcare încăpătoare şi dispune de un teren de fotbal (sau, în fine, o porţiune de teren plat cu porţi), loc pentru foc de tabără şi 2 pavilioane pentru grătar, iar în partea din spate se coboară spre un lanţ de bazine şi un iaz cu păstrăvi. Cadrul natural e încântător şi totul e bine întreţinut - încă se lucrează să se amenajeze o fântână, poate n-ar fi rău să mai facă un spaţiu de joacă şi ceva leagăne pentru copii. Vara totul e verde în jur, sunt flori şi spaţii verzi îngrijite şi multă linişte.

Arhitectura vilei nu iese în evidenţă prin nimic, fiind construită în "stilul-fără stil" al viluţelor noi care au apărut de la o vreme pe la munte (şi nu numai). La parter este bucătăria şi o sală de mese, prelungită cu un spaţiu de "tihnă", cu canapele, tv şi băruleţ; pe scări se accede la nivelurile superioare - etajul 1 şi mansarda unde sunt dispuse camerele (unele prevăzute cu balcon). Camera aleasă de noi (că am avut posibilitatea să alegem, vizionînd mai multe) a fost la ultimul etaj: avea acoperiş înclinat, de mansardă, numai la baie, n-avea balcon, iar ferestrele erau pe trei laturi (spre partea din faţă a pensiunii şi parcare, spre lateral către unul din locurile de grătar şi, de la geamul din baie, spre iazul din spatele pensiunii). Mobilierul în cameră era din cel "rustic", nou şi fără personalitate, dar funcţional şi suficient: un dulap, cuier cu oglindă, tv + măsuţă, pat dublu cu noptiere şi veioze. Spaţiul în cameră e cam strâmt, dar te descurci fără probleme. Destul de curat şi aerisit.

În curtea pensiunii ai posibilitatea să stai la aer curat, să te joci, să admiri păstrăvii sau cei doi câini (unul "lup" care stă cuminte în lanţ şi un "schnautzer" lăţos şi ruşinos care, când eşti prin preajmă, nu îndrăzneşte să iasă din căsuţa lui). Nu am văzut balansoare sau tobogane, nici alte atracţii adecvate vârstelor mici, aşa că probabil copiii vor trebui să îşi ia de acasă jucăriile sau ceva echipament sportiv, ca să nu se plictisească. Ne-au plăcut mult băncile de lângă iazul cu fântâniţă arteziană din spatele pensiunii şi mesele (din buşteni de lemn masiv) cu băncuţe şi copertine din faţa pensiunii, unde poţi să iei masa, să joci o carte / rummy sau să stai la poveşti. Doritorii pot face grătare şi seara foc de tabără. O problemă deranjantă o constituie - cel puţin vara - viespile care sunt foarte obraznice şi înţepăcioase. Câţiva turişti au păţit-o, inclusiv noi, aşa că repelentele şi antihistaminicele / tratamentele anti-înţepături de insecte sunt musai de luat în bagaj. E greu să petreci în sânul naturii, bucurîndu-te de soare şi vegetaţie, fiind totodată complet ferit de insecte, dar totuşi nicăieri pe unde am mai stat în aer liber n-am întâlnit viespi atât de insistente. Şi în baie, dacă laşi geamurile deschise (nefiind prevăzute cu plase), intră o armată de viespi, pe lângă tot soiul de muşte şi fluturi.

Din câte am înţeles se poate servi masa la pensiune, dar trebuie să anunţi din timp. Când am fost noi bucătarul avea vacanţă - sau, în orice caz, era plecat - aşa că ne-am descurcat singuri cu mâncarea. Cu maşina se poate ajunge rapid la câteva restaurante şi pensiuni în apropiere unde oferta pentru masă e mulţumitoare.

În zonă am vizitat herghelia de la Sâmbăta de Jos (vezi impresii), mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraşului şi mănăstirea rupestră de la Şinca Veche, dar mai sunt obiective interesante pe care, din păcate, le-am lăsat pe o altă dată (chilia Părintelui Arsenie Boca, Mănăstirea Dejani, Cetatea Râşnov).


[fb]
---
Trimis de Klaudyia in 06.11.13 19:40:57
Validat / Publicat: 06.11.13 21:39:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DEJANI-RECEA [BV].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2630 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Klaudyia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Curtea din faţa pensiunii (în stânga sunt amenajate câteva locuri de parcare)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13250 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster33
[06.11.13 19:59:34]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

KlaudyiaAUTOR REVIEW
[06.11.13 20:11:04]
»

@webmaster33: E ok.

krondia*
[10.11.13 11:35:52]
»

Ţara Făgăraşului este într-adevăr foarte frumoasă dar multe obiective sunt prea puţin sau deloc cunoscute. Printre acestea se află şi cea mai veche moară de apă încă funcţională din satul Ohaba de unde se pot cumpăra diverse produse de casă, mănăstirea de la Bucium, dumbrava Vadului, băile de la Perşani şi lista poate continua. Dar, după cum spuneai, simplul fapt că te afli aici te încarcă pozitiv.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Klaudyia

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047274112701416 sec
    ecranul dvs: 1 x 1