43242 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Kaliakra Mare (ex Dobrotitsa) Hotel  (stele cf clasif. AFA:  3*+)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.08.2013
DE
Avatar valimi
vârsta 30-40 ani
DIN Slobozia
înscris/ă în 12.03.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 7 nopti
TIP: FAMILIE CU COPII
REGIM MASĂ AI
PREŢ SEJUR:
490 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul NU ar recomanda această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare

   

Coana Dobrotitso, mai da-te-n dragoSTEAUA mea!


Studiu de caz: Dobrotitsa - de ce doua si nu trei?

In urma unei investigatii amanuntite, procedand rabdator la parcurgerea punct cu punct si pe indelete a procedurilor de cercetare intru aflarea adevarului, marturisesc ca, in urma interogarii (‘nainte cu binisorul si p’orma cu oleaca de torturica) agentilor de turism, consultarii chiar si pe internet a saiturilor din aceeasi ramura a economiei mondiale, totul culminand cu un e-mail iscoditor transmis (unde credeti?!) taman la receptia hotelului, insa tratat cu ignore, ceea ce mi-a inrait suspiciunea, am aflat temutul adevar, spus verde-n fata si scris negru pe alb ulterior pe voucher, in legatura cu categorisirea turisticeasca a hotelului unde aveam de gand sa-mi uit amarul pricinuit lipsirea pe perioada nedeterminata de aproape un an de apopierea mangaietoare a litoralului bulgaratata pe perioada estivala: DOBROTITSA 2**. Asta e, amandoua sunt toate, ambele sunt ale ei, nu cu +, nu cu -, doua stele intregi.

Si atunci am cugetat: ba, astia sunt tampiti? De ce sa scazi tu din galoane lu’ coana Dobrotitsa? S-o mai fi stricat la aspect exterior din motive de etate? Probabil, dar asta nu cred sa fie criteriu la galonare. S-o mai fi zgarcit la servicii? Posibil, dar nici asta nu pare fi afectat instelarea altor hoteluri cu care ma mai cunosc eu, din pacate. Sa fi schimbat ponta bulgareasca sistemul de taxare a hotelierilor in functie de galoane? Asta parca-i de crezut, ca parca am vazut si la case mai mari cu stele cazatoare, iar surse de la agenturili straine sugereza asemenea. Insa fara o descindere in forta la fata locului, nici o supozitie, oricat de pertinenta, nu poate conduce la o concluzie temeinic ancorata in realitate, asa ca s-a trecut la completarea procedurala a cercetarii in vederea aflarii adevarului in ceea ce priveste scaderea drastica, cu cca. 33%, a segmentului instelat din firmamentul coanei Dobtotitsa, ca doar etatea nu-i mai permite sa umble stirba sub pretext ca-i va creste alta.

Iata-ma, asadar, infipt in ambii slapi in fata receptionerului care, desi cu buricul inca verde, prefera masina de tuns in schimbul aspectului de chelios cu mot in frunte, solicitandu-i intr-o limba de circulatie mei mult decat internationala sa se conformeze celor mentionate de imprimanta HP a lu’ tanti agenta de turism din birourile central – slobozene ale agentiei cu care am inteles sa tranzactionez efectuarea cercetarii sub pretextul vacantei anuale in sanul familiei la mare, sezonul 2013. In ciuda hotararii cu care incerc sa-mi infig privirea filtrata de lentilele de plastic ai parbrizului din dotarea-mi permanenta, reusesc sa atac numai pe la tample, urechi si, mai grav, pe la ceafa de dimensiuni specifice nationalitatii tanarului functionar, care ma ocolea vizibil in incercarea de a satisface dorintele unor laici conationali de-ai mei care, imbatati de mirajul spagii pe care o inaintasera junelui costumat de dincolo de tejghea, incercau sa schimbe pentru a patra oara camera din motive de neajungere la nas nici cu prajina. M-am adresat indatoritor celuluilalt tip pitit dupa un monitor PC tip TFT cu tub, care, dupa o scurta bulgarizare cu colegul proaspat uns la buzunar, a incercuit pe un tabel toate cele doua camere din corbul B in care va fi cazat grupul nostru. Asta a fost lesne pentru el, mi-am intiparit si eu in memorie cifrele incercuite, pentru a evalua virtual pozitia acestora fata de puntele cardinale din Bulgaria. L-am inoportunat ulterior pe coleg sa ne dea cartelele in vederea descuierii usilor, acesta insa s-a abandonat din nou dragostei sale pentru navigatie pe valurile line/furtunoase, dupa caz, ale internetului, lasandu-ne din nou pe mana impodobita cu ceas in urma a colegului care incerca unirea malurior Dunarii printr-un pod de flori ale limbajului international, exprimat in romgleza si bulgleza. Intelegator, am reglat nivelul rabdarii mele la foc mic, insa, datorita timpului scurs si a incetinelii cu care se ajungea la o solutie cat de cat aceeptabila pentru valoarea si pregatirea oaspetilor de seama carora nici apropierea de mare, nici de piscine, nici de terasa, nici de parc, nici de parcare, nu le prisosea, totul culminand cu incercarea de deposedare de camere prin aluncarea altei bancnote in detrimentul subsemnatului, am transmis ceea ce era de transmis si am fost ascultat. A durat mai mult, dar nu se cade sa manjim fateta frumosului sait cu duritatea, dealtfel indulcita si mult controlata, a celor transmise. Mi-a dat camere bune, nu mai stiu ce numere aveau, dar bune.

Nu pot pune incidentul pe seama hotelului, cu atat mai putin sa transform evenimentul intr-un motiv pentru care coanei Dobrotitsa sa-i fi cazut vre-o plomba macar, ce sa mai vorbim de stele…Am trecut-o la exceptii, desi s-au cam indesit asemenea scene la receptie in ultimii ani la vecinii nostri sudici, insa, trebuie sa fim, totusi, ingaduitori cu bietii tineri lucratori ce nu pot trece cu vederea cei 10 euroi ce zambesc cu superioritate din pasaportul atat de multor turisti carpato-danubiano-pontici ce le pasesc pragul hotelului, si le depasesc pragul de suportabilitate al bunului simt.

Pentru a completa definitiv categoria exceptii de la capitorul servicii, as mai mentiona un barmar fusiform de la pool-bar, care, ignorand prinosul de clienti pe care i-l produceau desele parasiri ale postului in favoarea aprovizionarii celui mai frecventat local al hotelui cu gheata, pliculete de zahar, sau te miri ce alte marafeturi pe care le putea procura si in timpul pranzului, cand, conform fisei postului, isi umplea luleaua, mai avea si pretentia de a organiza un pic si activitatea de stat la coada. Astfel, daca doreai berica, trebuia sa te asezi ascultator la coada din dreptul aparatului ce umplea paharele cu lichidul cu pricina, daca doreai suculete, mergi, domnule, de stai la randuiala de la suculete. De doreai alte urcatoare la cap in combinatie cu mult-asteptata gheata sau alte licori, sau, si mai rau, cafea, care mai trebuia si preparata, omul te lua de-a dreptul de dusman. Mai-mai ca nu te gonea de la bar. Totul s-a rezolvat prin transformarea ad-hoc a barului intr-unul in regim autoservire, adica toata lumea intindea neregulamentar membrele superioare peste tejgheaua de lemn si se servea cu ce ii cerea pe moment lingurica sau ficatelul, dupa caz. Inevitabilele discutii generate si constatarea lipsurilor in gestiune au dus la autosesizarea atotputernicului manager peste baruri si restaurante si la disciplinarea nesocotitului pus pe intaratarea ingurgitatorilor preponderant de origine vlaha si moldava a preparatelor din dotarea locusorului sau de munca. Astfel, lucrurile au revenit pe fagasul normal, la fel si bauturicile si-au regasit fagasul catre euforizarea grupului de abonati la serviciile pool-bar-ului, deci inca o exceptie trecuta cu vederea. Cu atat mai mult cu cat, in timpul vijelioaselor evenimente, autoaprovizionarea cu bere de la dozator s-a soldat cu descoperirea unor halbe de 0,4 l tinute ostatice de catre cerberul ulterior admonestat, eu devenind mandrul posesor al unei astfel de prade de razboi, pe care cu strangere de inima si sperante desarte de regasire, am predat-o pe inserat celor in masura sa o administreze.

In rest, beneficiaram de conditii de cazare multumitoare, de curatenie facuta aproape zilnic si in masura sa nu ne afecteze deteriorarea celor gasite in ziua cazarii, de mancare buna si pe alese, de bautura pe care o gasesti pe tot cuprinsul taramurilor AI bulgaresti, de animatie buna pentru copii, medie spre slaba pentru adulti. Lui Gosho i-am substras ecusonul in timp ce-si etala calitatile de Pasa-ras-lungila tragandu-le capace mult mai scunzilor amatori de beach-volley pe care-i momise in scopul de a-i unili pe terenul din dreptul hotelului. Am umblat cu el la gat pana a doua seara trecand neobservat, dovada clara a atentiei de care se bucura turistii in ochii echipei de animatie.

Nu ca as vrea sa retez expunerea desfasurarii cerecetarii la fata locului, dar s-a cam para-povestit si ultra-expus cum arata fiecare in parte, cum sunt camerele de mari sau de mici, dupa dimensiunile si pretentiile fiecaruia in ceea ce priveste locul de intors, cum e mancarea de multa sau putina, de buna sau de lipsita de savoare, dupa capacitatea stomacului si gustul fiecaruia, insa cateva sunt aspectele care obliga pe coana Dobrotitsa sa justifice de ce sta cu steaua cazatoare invelita in batista si pitita in fundul posetei: in lobby a venit o gratioasa domnisoara la ceas de seara si ne-a incantat cu triluri compuse de compozitori celebri, probabil, de ne-a spart; intr-o seara au cantat mariachi (pe unul il suspectez ca l-am mai vazut la o nunta la Calarasi, in spatele unei harpe orizontale in care batea cu doua lingurite, dar nu asta e important); animatoarele pentru copii mi-au tinut-o pe cea mare ocupata de nu am stiut de ea; intr-o zi mi-am facut plinul pe un an la midii si crevete; restaurantul este de-a dreptul frumos, iar terasa destul de incapatoare; personalul de la baruri si restaurant era format din tineri isteti si harnici, care-si faceau treba grea cu zambetul pe buze si entuziasm (exceptand exceptia de care s-a facut vorbire in scris in randurile povestite mai sus).

Dupa atata risipa de caractere despre caracteristicile care dau sau nu dau stele in opinia mea coanei Dobrotitsa, am concluzionat urmatoarele: de-aia i-au luat steaua, ca era prea filotima, ca oferea prea multe de cinci lei, ca nu era in stare sa refuze sau sa dea peste nas, si ca sa para mai urata, de mai joasa speta. Ca in bancul ala cu calul dus la targ de era stirb, chior, nu tragea, nu mergea, nu manca – ca s-o faca de ras. Deja au inceput sa aiba success in strategia lor, din parerile scrise vara asta pe sait prima nemultumire a romanului e ca i-a stricat poza cu firma, cum sa se laude el ca a fost la doua stele?! Asta a fost si prima problema intampinata cand am incercat sa mai adun ceva masini in coloana catre Dobrotitsa de anul asta: mergem la 2*? La noi n-as intra intr-un hotel de 2* nici sa ma adapostesc de ploaie, au dreptate si ei.

Ei, nu-i rau. Poate asa vor disparea prosoapele/saltelele/tricorile/chilotii cu care se impodobesc dis-de-dimineata sezlongurile din imediata apropiere a malului marii, dar si (nu sau) a celor de la piscine, in ciuda mahmurelii profunde a celor ce nu-si ignora functiile de desteptator a gadgeturilor nici in concediu.

Poate asa vom beneficia de amabilitatea tuturor barmanilor, chiar si a flacaului care incerca sa raspunda prin metode evazive asediului romanesc instaurat la 10.00 AM la ‘otca cu oleaca di apa da’ separat.

Poate asa nu vom mai vedea mancarea rascolita prin toata tava in cautarea bucaticii perfecte, pentru a fi apoi abandonata pe masa in compania altor 3-4, sau se va mai scurta coada la gratar in lipsa celor care stau cu trei farfurii in mana pentru a le umple cat sa poata sa le scape pe jos trei metri mai incolo.

Nu mai zic ca m-am incins…

Parerea mea ar fi sa mai scada o stea coanei Dobrotitsa, sa fie un hotel de o stea, dar sa mentina preturile si conditiile.

Caz inchis.

Nu recomand! Salvati Dobrotitsa!

---
Impresii încărcate de valimi in 21.08.2013 11:56:58

Validat / Publicat: 21.08.13 13:18:08

VIZUALIZĂRI: 2435
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- cosminap
[21.08.13 14:50:30]
» mesaj pers

   Nici că se putea o prezentare mai completă!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Andox
[21.08.13 15:09:08]
» mesaj pers

   @valimi: tot nu ți-ai cumpărat aparat foto? Că nu văz nici o po (a) za...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[21.08.13 15:14:49]
» mesaj pers

   @Andox: pana in vecini nu merita sa mama cocot in ceruri cu blueru, asa ca de ceva vreme poz (n) ele mele au devenit strict personale, cu prea multe moace pe ele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adynutza26
[21.08.13 16:12:39]
» mesaj pers

   @valimi: Nu te-ai dezmintit: fara cuvinte, de nedescris, minunat, extraordinar de poetic si nu in ultimul rand extrem de util review-ul tau. Multumesc ca m-ai scutit de o verificare la fata locului. Cu siguranta va fi una din optiunile mele pentru anul viitor, chiar si daca va ramane doar cu o steluta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ilincalif
[21.08.13 16:13:55]
» mesaj pers

   Doamne, nu e primul text scris de valimi pe care il savurez, dar de data asta, fiind vorba de destinatia noastra de anul acesta, l-am citit cu tripla atentia si am ris in hohote, de mi-am speriat si colegii de birou!

   Bravos, nenicule, asa sa ne tot tii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[21.08.13 19:02:35]
» mesaj pers

   Mai oameni buni, mai ales cei care merserati si v-a placut, nu mai laudati atat hotelu', sa ne ramana si noua un loc de relaxare mai pe mocangeala, ce naiba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fanespoitorul
[21.08.13 22:26:10]
» mesaj pers

   @valimi: Calistrat Hogas era mic copil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[22.08.13 10:51:15]
» mesaj pers

   @fanespoitorul: ca si cum ai spune: Hadrian Copilu e un mare om!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fanespoitorul
[22.08.13 12:04:14]
» mesaj pers

   @valimi: Nu-l cunosc. N-am auzit de el. A scris ceva pe undeva??

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[22.08.13 12:27:40]
» mesaj pers

   @fanespoitorul: nu a scris nu a citit, garantat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[22.08.13 15:12:01]
» mesaj pers

   @valimi: nu mai bea atata bere si-ai sa vezi o singura moaca...

   Vad ca te caznesti din greu sa "imiti inimitabilul", adica stilul lui Alex Macedo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[22.08.13 15:46:22]
» mesaj pers

   Baai Aleeeex, auzi ce zice nea doctoru', cica am baut apa, ptiu... bere dupa tine si m-ai molipsit de inspirationism de mi-ai stricat stilu'! Bine ca nu m-am intepat in perfuzia lui cu compot de piersici intregi, ca incepeam sa scriu poeme fara rima despre Ploiesti, unde a vazut el turnu ala inalt din care iese foc, nu stiu cum ii zice, ce E fel de fel de constructii pe acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 299 PMA1 (din 2 voturi)]
- dorgo
[22.08.13 16:34:56]
» mesaj pers

   @valimi: amice, pune si tu niste poze de la balgarschii olinclusiv la reviu, nu-ti fie teama, ca pentru cateva kile-n plus, chiar daca sunt fara justificare, nu te salta fiscu', (e decat sorici pe burici, nu e cocosei de aur la saltea dositi)...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[22.08.13 21:41:47]
» mesaj pers

   @dorgo: sincer, nu vreau sa pun in situatie dificila autoproclamatii sportivi cu pozele mele la bustul gol de la mal du mer, unde ai vazut tu sorici cu patratele?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Criss78
[17.01.14 14:37:28]
» mesaj pers

   E cea mai tare "poveste "pe care am citit-o vreo data! am ras cu lacrimi! foarte frumoasa prezentarea, si sunt de accord cu tine in legatura cu acea stea cazuta! :))) Am fost la acest hotel in 2012 si o sa revin anul asta! Am fost foarte multumita de conditii, in mod special ca a fost plaja f aproape, parculetul pt copii din spatele hotelului si piscine si mancarea si absolut totul a fost perfect, raportat calitate -pret! :))) Si apropos, nici eu nu-l recomand! duceti-va la noi in Romania ca e mai "bine"! hahahahaha

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.101701021194 sec