ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2013
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 30.07.08
STATUS: CHIBIȚ
TIMP CITIRE: 3 MIN

Limoncello & Tarte Flambee +Gaspacho

TIPĂREȘTE

Amalfi este un loc binecuvântat de Dumnezeu, este şi patria citricelor, puţini sunt cei ce au ajuns acolo şi nu au avut curiozitatea să încerce o specialitate locală, mă refer la Limoncello, care după mine este cel mai bun digestiv şi care mă face să visez în lunile de iarnă, la vacanţâ, la Italia, la soare şi mare!

Am găsit o reţetă puţin diferită de cea pe care am încercat-o eu, însă am încredere în ea, iat-o:

Ingrediente:

-20 lămâi mijlocii spre mari (pentru un parfum mai puternic vă recomand să adăugaţi şi 2/3 limes)

- o sticlă votcă

- o sticlă alcool alimentar 95%

- 4 ceşti cu zahăr

- 4 ceşti cu apă

Se spală bine fructele cu apă călduţă, apoi se curăţă cu un aparat de cojit cartofi astfel încât cojile să fie galbene pe ambele feţe (nu trebuie să conţină pieliţa albă) apoi se pun la macerat în borcane închise ermetic împreună cu votka şi alcolul 40 de zile, timp în care la 2/3 zile se agită uşor recipientele.

După 40 de zile se strecoară conţinutul borcanelor şi se amestecă cu siropul obţinut prin fierberea timp de 7 minute a apei cu zahăr, se pun încă 40 de zile la păstrat după care se pot turna în sticle şi se poate servii Limoncello (eu îl prefer rece de la frigider).

…. şi la o aşa parfumată băutură merge un aperitiv gustos şi foarte uşor de preparat, o specialitate Alsaciană, pe care mulţi o consideră srămoşul pizzei, mă refer la Tarte Flambee.

Incrediente!

Un aluat fraged, care se porţionează sau se pune întreg pe o tavă unsă în prealabil, aluatul se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se pune la frigider 20/30 minute.

Pentru toping se pun în blender 500 grame de cottage chese peste care se adaugă o ceaşcă de smăntână, o liguriţă de făină, sare, piper după gust şi două linguriţe de ulei după care se amestecă la blender.

Separat se taie fin. Bacon sau Kaiser sau Şunculiţă afumată ţărănească şi se pune la prăjit apoi se adaugă ceapă tăiată solzişori care doar se lasă până când se rumeneşte uşor.

Aluatul răcit se unge cu crema de brănză, apoi se pune şunculiţa cu ceapa prăjită şi se bagă la cuptor 15 miinute la 425 grade, se poate servii cu salată de sfeclă! Gata!!!

nu-mi rămâne decăt să vă spun Salve şi Bon Appetit!

Gaspacho spaniol

Ingrediente:

apă rece, 50 ml ulei măsline extravirgin, 25ml oţet din vin roşu,1kg roşii bine coapte, 1 căpăţână usturoi, 1 ceapă,2 castraveţi, 2 ardei graşi.

Roşile se opăresc şi se decojesc,castraveţii se curăţă de coajă, se taie un ardei bucăţi celălalt se păstrează pentru decor, se taie jumătate de ceapă,se adaugă usturoiul curăţat şi se pasează legumele in blender sau mixer impreună cu uleiul şi oţetul, se adaugă sare după gust, apoi se adaugă canţităţi mici de apă pentru a obţine vâscozitatea dorită, Se răceşte căteva ore la frigider şi se serveşte carnisită cu mici bucăţele de ceapă,castraveţi şi ardei ( eu pun la sfărşit şi busuioc verde)


[fb]
---
Trimis de webmaster in 17.08.13 11:15:49
Validat / Publicat: 17.08.13 20:58:58

VIZUALIZĂRI: 1469 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2019 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Admin
[17.08.13 20:58:08]
»

O reţetă culinară de, din sau despre vacanţă --- sau, poate, toate 3 simultan, de-din-despre vacanţă --- pe care unul dintre colgei vi-o pune la dispoziţie, aici, cu drag.

MCM
[17.08.13 21:58:06]
»

a ce pofta mi-ai facut. stai sa merg sa-mi pun un limoncello de la frigider )

Diaura*
[18.08.13 08:17:32]
»

@webmaster:

Esti sigur ca nu trebuie mai multa apa? Am si eu o reteta, in care la 1 l. alcool se adauga si 1 l. apa a carui rol este de a dilua alcoolul de 90 sau 95 grade.

In aceasta reteta 4 cesi de apa mi se par cam putine si cred ca lichiorul ar avea o tarie prea mare.

Daca se inlocuieste apa cu lapte, se obtine crema de limoncello si daca in loc de lamai se folosesc portocale se obtine lichior arancello.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmasterAUTOR REVIEW
[18.08.13 09:42:53]
»

@Diaura: cred că este şi o chestie de gust, reţeta postată pare să fie una veche( alcoolul de 95 grade se mai îndulceste cu vodka mai puţin alcoolizată) iar undeva la sfârşit se specifică faptul că se poate jongla cu cantitatea de apă şi zahăr, 2+2 ceşti pentru o băutură puternic alcoolizată, 3+3 ceşti pentru una medie şi 4+4 ceşti pentru o echilibrare perfectă intre dulce şi înţepător, totuşi se poate să ai dreptate... în limba engleză cuvăntul cup este ceaşcă, dar poate fi şi cană, astfel că depinde de gustul fiecăruia, pot să-ţi spun că am băut un limoncello făcut în Sicilia total diferit de unul cumpărat în Toscana!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Diaura*
[18.08.13 09:50:57]
»

@webmaster:

Ai dreptate; exista mai multe retete si tot atatea gusturi. (era doar o intrebare, o parere).

webmasterAUTOR REVIEW
[09.06.14 22:16:04]
»

Ieri am fost invitat la un grătar de către nişte prieteni buni care de câţiva ani lucrează în Spania, grătarul bun, nimic de zis însă drept aperitiv ne-a fost servit căte un bol cu gaspacho bine răcit, a mers de minune mai ales că ieri a fost o zi foarte călduroasă, nu ştiu dacă reţeta este identică, dar m-am găndit că în acestă perioadă merită să încercaţi aşa ceva, mie mi-a plăcut foarte mult, varianta servită a fost fără acele bucăţele de legume care apar în clipul adăugat la impresii în schimb avea busuioc verde care-i oferea o aromă deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, MCM
Alte articole din această RUBRICĂ (Alte) Subiecte off-topic:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042279958724976 sec
    ecranul dvs: 1 x 1