42139 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Circuit în Țările Nordice

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.08.2013
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 23 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
1713 euro + 600 euro supl. single
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

În ţara lui Moş Crăciun, în Laponia


Cine vrea să-l întâlnească pe Moş Crăciun de Crăciun, adică pe 25 Decembrie, nu trebuie să plece în Laponia pentru că atunci moşul nu-i acasă, ci este plecat în lume cu sania lui trasă de reni, pentru a-şi împărţi darurile. Astă iarnă eu l-am aşteptat pe Moş Crăciun acasă la mine şi ştiţi ce dar mi-a adus? O invitaţie în ţara lui şi-n casa lui din Laponia. Mi-a spus că vara îşi mai trage sufletul după lungile-i călătorii, dar că se şi plictiseşte uneori de atâta linişte, aşa încât ar fi bucuros dacă i-aş întoarce vizita.

Bineînţeles, am acceptat încântată şi iată-mă plecând în ziua de 14 iulie - când la noi vara era în toi - înarmată cu haine groase, cu un aparat foto şi cu multă curiozitate, spre tărâmurile veşnic înzăpezite ale nordului european.

Am fost un grup mic, de doar 24 de persoane, toate cu aceeaşi dorinţă şi nerăbdare de a experimenta necunoscutul. Ţinta noastră n-a fost Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze şi parcul cu poşta sau biroul unde Moş Crăciun primeşte scrisorile din întreaga lume, aflat pe linia Cercului Arctic.

Capul Nord, acest miraj al oricărui călător pasionat de inedit, în prezent nu mai este doar un vis. Acest vis poate deveni realitate dacă avem cu adevărat dorinţa de a atinge cel mai nordic punct al Europei, locul de unde putem contempla soarele sau măcar lumina lui de la miezul nopţii, cu privirea pierdută în depărtările Oceanului Arctic, spre Polul Nord de care ne mai despart doar 2102 km.

La 71° 10' 21'' latitudine nordică, la Nordkapp, înconjurat de sălbatica şi copleşitoarea natură arctică fără de sfârşit, te simţi mic şi te minunezi că Dumnezeu a avut răgazul să te mai creeze şi pe tine. Te mai minunezi şi de tenacitatea nordicilor (pe care soarele îi binecuvântează prea puţine zile într-un an) pentru a construi acele fantastice tuneluri, unele total, altele doar parţial subacvatice, drumurile, podurile şi viaductele care străbat Scandinavia în lung şi în lat.

Peisajele deosebite ale Norvegiei, cu fiorduri spectaculoase, cu aşezări izolate de pescari, cu canioane şi văi ameţitoare stropite din belşug de apele care cad în cascade, fac parte din zone naturale de o frumuseţe şi de o puritate copleşitoare.

Insulele Lofoten, Drumul Trolilor, Drumul Vulturilor şi Drumul Atlanticului (considerat cel mai frumos drum din lume, legând prin poduri spectaculoase, pe o lungime de peste 8 km, mai multe insule şi insuliţe de pe coasta oceanului), cele două croaziere pe Geirangerfjord şi Sognefjord, precum şi cele 10 traversări cu ferry-boat-ul (mai lungi sau mai scurte, toate pe timp de zi), au avut menirea de a ne convinge o dată în plus de frumuseţile de netăgăduit ale Norvegiei. O mare bucurie pentru mine a fost şi faptul că programul ne-a permis să ajungem - pietonal - la gheţarul Briksdal, parte din cel mai mare gheţar al Europei care dăinuie încă în ciuda micşorării lente, dar progresive a dimensiunilor sale datorată încălzirii globale. Colosul de gheaţă colorată uşor în turcoaz, încreţit de topire, reîngheţ şi scurgere lentă de-a lungul văii, lacul format la bază, apoi şuvoiul pornind năvalnic în cascadă spre văi şi mai adânci, dau vizitatorului emoţii nemaitrăite.

O locuinţă laponă tradiţională, o colibă de pământ acoperită cu iarbă în interiorul căreia, în mijloc, arde mocnit un foc din buşteni, nu are mobilier, ci doar blănuri călduroase de ren. Am intrat şi am fotografiat confortul primitiv al vechilor nordici. Ce mai conta că mă umpleam de miros învăluită de fumul care se împrăştia peste tot înainte de a ieşi prin gaura larg deschisă din vârful colibei? Prin norul de fum priveam cerul şi mă întrebam cum era cu adevărat viaţa laponilor în condiţii de iarnă grea.

Până a vedea nordul extrem al continentului - Nordkapp - cu toate atracţiile lui, am avut de străbătut un drum lung. Opţiunea a fost tot pentru autocar şi tot pentru grup ("turmă" cum obişnuiesc unii să-l numească). Cu plusurile şi minusurile lui, acest gen de turism este cel care mă avantajează cel mai mult deocamdată. O săptămână a durat până să ajungem în Norvegia şi alte cinci zile ne-au fost necesare pentru drumul de întoarcere, dar n-a fost loc de plictiseală. Am trecut prin minunatele oraşe hanseatice şi, bineînţeles, prin fermecătoarele capitale nordice. Micuţele şi fermecătoarele oraşe Jyvaskyla, Rovaniemi, Russenes, Tromsø, Harstad, Bodø, Mo I Rana, Trondheim, Molde, Forde, Bergen, Upsala, precum şi mult mai importantele Cracovia, Varşovia, Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Oslo, Stockholm, Malmö, Copenhaga, Berlin, Dresda, Praga ne-au arătat - cam pe fugă - tot ceea ce au ele mai frumos, îndemnându-ne să revenim în city break-uri pentru o explorare mai tihnită.

Traseul, deşi lung (în 23 de zile am parcurs peste 12000 km), nu a fost solicitant. Ca întotdeauna în circuitele organizate, timpii de deplasare alternau cu cei de vizite, tururi pietonale şi momente libere pentru shopping sau servirea mesei, astfel încât se crea un echilibru benefic pentru toată lumea.

Asemenea unor nomazi mereu privind spre drumul ce ni se deschidea în faţă, în lunga noastră călătorie am înnoptat de fiecare dată în altă parte. Doar capitala suedeză, Stockholm, ne-a oferit adăpost consecutiv în două nopţi la acelaşi hotel. Dacă ţin cont şi de faptul că Budapesta ne-a primit atât la dus cât şi la întors la Hotel Tulip Inn Millennium, constat că în cele 22 de nopţi ale periplului nostru am fost găzduiţi în 20 de hoteluri (de 3* şi 4*, cu mic dejun inclus). Poate că niciodată n-am avut ocazia să conştientizez mai bine diferenţa de dotare a hotelurilor clasate identic, dar atât de diferite în fapt. Am multe poze şi însemnări. Nu ştiu dacă toate acestea interesează, dacă cineva va avea răbdarea sau curiozitatea să le mai citească. Sper că, în timp, să pot face referire şi la ele.

Aparatul foto a lucrat aproape fără încetare, iar grija noastră permanentă era să nu uităm să avem acumulatorii încărcaţi. Am făcut mii de poze, dar am nevoie de timp să le descarc şi să le organizez pe toate.

Dacă îndemnaţi de copilul din voi veţi pleca spre tărâmul lui Moş Crăciun, nu uitaţi să vă înarmaţi cu carduri foto de rezervă, cu haine potrivite şi cu bani, cu cât mai mulţi bani pentru că totul acolo este scump, iar tentaţiile sunt multe. De la ornamentele pentru bradul de Crăciun achiziţionate chiar din casa moşului, renii de pluş şi clopoţeii în cele mai neaşteptate forme şi dimensiuni, din sticlă, porţelan sau metal, până la vestimentaţie (inclusiv blănuri fine) şi accesorii vestimentare, mezeluri şi conserve de ren, ba chiar şi blănuri sau coarne de ren şi elan, toate vă pot suplimenta bagajul la întoarcere.

Un lucru care m-a frapat este acela că duminica parcul de la Moş Crăciun este închis. Este adevărat că nu erau prea mulţi vizitatori când am ajuns noi acolo, personal chiar nu m-ar fi interesat să intru, dar mi se pare de neconceput ca un parc de distracţie să fie închis în zi de duminică.

N-aş vrea să uit să avertizez că în perioada de vară, în nord plouă destul de des. Un nor se scutură peste pământ atunci când te aştepţi cel mai puţin, dar dacă ţii seama de acest amănunt şi eşti pregătit, nimic nu te va surprinde. Umbrela sau - şi mai bine - o pelerină nu trebuie să vă lipsească din bagaj. Este adevărat, pelerinele se gasesc acolo la tot pasul, dar - bineînţeles - costă mai mult decât la noi. Pelerina mea (cumpărată dintr-un magazin de obiecte de camping din Bucureşti), a costat de 4 ori mai puţin decât una din Norvegia.

În general, în partea de sus a Scandinaviei, în iulie temperaturile oscilau între 10 şi 15° C, iar la Nordkapp, pe platformă, erau 5° C.

Acolo, în adierea vântului arctic, în lumina de la miezul nopţii, la 21 iulie 2013, fiecare am primit câte un certificat care atestă că am vizitat cel mai nordic punct al Europei. Am sărbătorit evenimentul cu şampanie, poze şi multă voie bună. Dar, despre asta şi despre toate celelalte, sper să pot scrie în viitor.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 06.08.2013 20:04:03

Validat / Publicat: 06.08.13 22:18:13

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 9484


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[06.08.13 22:06:27]
» mesaj pers

   Împreună cu probabillele continuări, Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- florinsta
[06.08.13 22:41:32]
» mesaj pers

   Ma intrebam de ce ai disparut de pe site dar acum e clar. Asteptam povestiri amanuntite. Nu sint multe 23 de zile? Eu nu cred ca as rezista atit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[07.08.13 11:11:07]
» mesaj pers

   @florinsta: Îţi mulţumesc! Nu mă aşteptam ca cineva să remarce absenţa mea temporară de pe AmFostAcolo.

   Nu am ales eu să plec 23 de zile. Programul era astfel alcătuit, iar eu, acceptându-l, am acceptat implicit şi durata lui de desfăşurare. Am mai făcut circuite lungi şi ştiam la ce să mă aştept. Faptul că se făceau pauze la 2-3 ore, că deplasările cu autocarul erau alternate cu vizite la obiective sau opriri în punctele de belvedere pentru poze şi relaxare, că în timpul deplasărilor ghida (cu dragoste de meserie, înarmată cu un bogat material documentar) prezenta fiecare orăşel prin care treceam, oferea muzică sau filme, precum şi norocul de a face parte dintr-un grup mic, dar bun, toate acestea au făcut să nu simt că drumul a fost lung.

   Vacanţe frumoase şi drumuri bune oriunde şi oricând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
- TraianS
[07.08.13 11:51:28]
» mesaj pers

   O zona despre care stiu foarte putin. Astept si eu sa citesc continuarile.

   Calatoriile astea in circuit au ele dezavantajele lor, dar si multe avantaje. Unde mai poti vedea atatea, la un pret atat de mic?

   E o adevarata cascada de noi locuri, experiente si cunostiinte care te izbesc intr-o perioada foarte scurta de timp. Imi inchipui ca e si greu de asimilat totul. :)

   Cand e un grup frumos - trebuie sa fie o placere. Buba mai mare, e cand grupul e aiurea - atunci o vacanta frumoasa, se poate transforma in chin :) Multi poate de aceea evita o astfel de vacanta.

   Sunt curios sa vad ce ati descoperit in aceasta calatorie si sa citesc despre locurile prin care ati fost.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- iulianic
[07.08.13 16:27:56]
» mesaj pers

   @TraianS:

E o adevarata cascada de noi locuri, experiente si cunostiinte care te izbesc intr-o perioada foarte scurta de timp. Imi inchipui ca e si greu de asimilat totul.

   Aşa este, Traian! Ai intuit perfect. Noile informaţii şi imaginile reale care ni se perindau prin faţa ochilor sau cele din filmele documentare cu care ghida ne bombarda efectiv, au venit peste noi ca o avalanşă pe care numai sfârşitul circuitului a mai putut-o stăvili. În mintea mea acum este o mare "varză" pe care încerc s-o organizez cu ajutorul notiţelor, pliantelor şi hărţilor pe care le-am păstrat, dar mai ales cu ajutorul fotografiilor care spun cel mai mult.

   Pentru ca un circuit de acest gen să iasă bine, foarte important este şi grupul. Nu cunoşteam pe nimeni la început, dar am sfârşit prin a lega prietenii. Am plecat din Bucureşti doar 9 persoane, până la ieşirea din ţară am mai cules câteva, apoi - la Berlin - ni s-au mai alăturat 8 persoane care au ales să călătorească până acolo cu avionul. Şi în cazul nostru au fost mici disensiuni şi astea se datorau în principal faptului că fiind preponderent femei, exista un apetit exagerat pentru shopping şi deci era necesară repetarea obsesivă a atenţionării de a se respecta orele de întâlnire la autocar pentru ca programul - şi aşa încărcat - să nu fie dat peste cap. În rest… totul OK. Am sărbătorit în autocar trei aniversări (între care una a mea), s-a cântat "Mulţi ani trăiască! " şi s-au servit bunătăţi.

   Despre confortul călătoriei mai trebuie să adaug că fiind atât de puţini, fiecare a avut la dispoziţie 2 locuri. Să fi văzut calabalâc… tot felul de haine, mai groase şi mai subţiri, încălţăminte de schimb, peturi cu apă, sacoşe cu cumpărături, pliante, şepcuţe de soare şi pelerine de ploaie… un adevărat talmeş-balmeş. Mă întreb ce ne făceam dacă grupul era de 50 de persoane.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] În Țările Nordice - Paradisul clopotelor de la Ravintola. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706545">Şterge vot</a></div><span id="v9706545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] În Țările Nordice - Paradisul clopotelor de la Ravintola.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2013] În Țările Nordice - Am ajuns la Cercul arctic. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706546">Şterge vot</a></div><span id="v9706546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2013] În Țările Nordice - Am ajuns la Cercul arctic.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2013] În Țările Nordice - În locuința vechilor laponi focul ardea pe vatră. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706547">Şterge vot</a></div><span id="v9706547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2013] În Țările Nordice - În locuința vechilor laponi focul ardea pe vatră.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2013] În Țările Nordice - La Cap Nord, pătrunși de frig, dar fericiți că am atins cel mai nordic punct al continentului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706548">Şterge vot</a></div><span id="v9706548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] În Țările Nordice - La Cap Nord, pătrunși de frig, dar fericiți că am atins cel mai nordic punct al continentului.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] În Țările Nordice - Frumusețea naturii în Norvegia. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706549">Şterge vot</a></div><span id="v9706549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] În Țările Nordice - Frumusețea naturii în Norvegia.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2013] În Țările Nordice - Punem și noi o pietricică pe moviliță, semn al trecerii noastre pe acolo. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706550">Şterge vot</a></div><span id="v9706550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2013] În Țările Nordice - Punem și noi o pietricică pe moviliță, semn al trecerii noastre pe acolo.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] În Țările Nordice - Suveniruri la margine de drum. Toate se pot încerca. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706551">Şterge vot</a></div><span id="v9706551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] În Țările Nordice - Suveniruri la margine de drum. Toate se pot încerca.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2013] În Țările Nordice - Apă, munte și plante sălbatice în Norvegia. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706553">Şterge vot</a></div><span id="v9706553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] În Țările Nordice - Apă, munte și plante sălbatice în Norvegia.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2013] În Țările Nordice - Norvegia, popas în mijlocul naturii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706556">Şterge vot</a></div><span id="v9706556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] În Țările Nordice - Norvegia, popas în mijlocul naturii.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2013] În Țările Nordice - Nu, nu fac autostopul! Este doar o ședință foto. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706559">Şterge vot</a></div><span id="v9706559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] În Țările Nordice - Nu, nu fac autostopul! Este doar o ședință foto.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2013] În Țările Nordice - Traversare cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706569">Şterge vot</a></div><span id="v9706569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] În Țările Nordice - Traversare cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe ferry-boat, de la Moskenes la Bodø, ne autofotografiem. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706570">Şterge vot</a></div><span id="v9706570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe ferry-boat, de la Moskenes la Bodø, ne autofotografiem.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas în micul oraș Mo I Rana. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706571">Şterge vot</a></div><span id="v9706571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas în micul oraș Mo I Rana.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] În Țările Nordice - Moment de odihnă în gara din Mo I Rana. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706572">Şterge vot</a></div><span id="v9706572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] În Țările Nordice - Moment de odihnă în gara din Mo I Rana.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas la Trodheim, al treilea oraș ca mărime din Norvegia. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706574">Şterge vot</a></div><span id="v9706574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas la Trodheim, al treilea oraș ca mărime din Norvegia.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2013] În Țările Nordice - Aici apa este întotdeauna foarte rece. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706575">Şterge vot</a></div><span id="v9706575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] În Țările Nordice - Aici apa este întotdeauna foarte rece.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe terasa hotelului din Molde. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706576">Şterge vot</a></div><span id="v9706576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe terasa hotelului din Molde.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe platforma de belvedere de pe 'Drumul Trolilor'. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706577">Şterge vot</a></div><span id="v9706577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2013] În Țările Nordice - Pe platforma de belvedere de pe "Drumul Trolilor".
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2013] În Țările Nordice - Ghețarul Briksdal, parte din cel mai mare ghețar din Europa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706578">Şterge vot</a></div><span id="v9706578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2013] În Țările Nordice - Ghețarul Briksdal, parte din cel mai mare ghețar din Europa.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706580">Şterge vot</a></div><span id="v9706580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2013] În Țările Nordice - Popas la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului.
foto iulianic [15.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2013] În Țările Nordice - Una dintre numeroasele cascade ale Norvegiei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 15.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av706585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv706585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=706585">Şterge vot</a></div><span id="v9706585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(706585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f706585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e706585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2013] În Țările Nordice - Una dintre numeroasele cascade ale Norvegiei.
foto iulianic [15.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113237857819 sec