41708 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Must see' în Barcelona

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.07.2013
DE
Avatar amero
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 17.04.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
34 Rur
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palau de la Musica Catalana - coplesitor prin grandoare si bogatie


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
J. S. Bach - Concertul Brandenburgic nr. 3

Situare: in zona veche a Barcelonei - Ribera.

adresa: Palau de la Musica 4-6. Se poate ajunge pe jos din bulevardul Laietana, statie de metrou L1 rosu- statia Urquinaona sau linia galbena 4. Autobuze 17,19,40,45 sau cu buss turistic coborare in zona Barri Gotic.

Program 10-20,00, cafeneaua are program de la 9-24, oo, o cafea in micul restaurant Mirador, care are si o mica gradina cu mese costa 1,4 Eur.

Biletele de intrare au fost achizitionate /card/net, cu ora stabilita pentru ghid de lb. engleza. Un bilet costa 17 Eur iar pentru studenti, pensionari sau grupuri mai mari de 25 de persoane costa 11 Eur. Tururile cu ghid sunt in lb. engleza, spaniola, franceza, rusa si dureaza cca 55 de minute. De la ghidul de lb. engleza, o tanara remarcabila am primit informatii de exceptie prezentate cu profesionalism si calm.

In piateta din fata palatului se afla statuia lui Lluis Millet (1867-1941) compozitor, dirijor si director al Corului Orfeo, mare om de cultura, unul din fondatorii aceluiasi cor, discipol al lui Felix Pedrell.

Cladirea a fost construita dupa ce la inceputul secolului XX au fost demolate o serie de mici stradute pentru a face loc unui bulevard generos Via Laietana, care chiar este impresionant prin cladirile care il strajuiesc.

Palatul-sala de concerte a fost construit intr-un timp record nu numai pentru acei ani, dar chiar si pentru o perioada mai apropiata a timpurilor noastre intre 1905-1908 si a fost cu greu incadrat pe o straduta inconjurata fiind de cladiri care nu pot spune ca se remarca prin ceva anume.

Constructor si arhitect care a supravegheat indeaproape toata aceasta opera de arta arhitecturala a fost Lluis Domenech I Montaner, arhitect modernist (1850-1923) care s-a remarcat de asemenea si prin constructia spitalului San Pau din Barcelona. Palatul a fost construit pentru societatea corala catalana Orfeo, infiintata in 1891 de 2 muzicieni de exceptie Lluis Milet si Amedeus Vives. Corul Orfeo a avut in afara de acesti 2 muzicieni fondatori 28 de cantareti entuziasti dar fara educatie muzicala si 37 de sustinatori.

Initial constructia a fost platita de primarie si apoi un mare numar de magnati ai industriei catalane ai vremii au participat financiar la finalizarea ei.

Intre anii 1982-1989 constructia a fost extinsa sub indrumarea arhitectului Oscar Tusquets si Carlos Diaz, intrand in patrimoniul UNESCO in 1997.

Primul impact pe care l-am avut cu monumentala cladire a fost o mare uimire caci este o imbinare de stiluri moderne, incarcate de decoratiuni, putin obositoare ochiului dar totodata uluitoare prin bogatie si diversitate.

Fatada este foarte incarcata si o prima senzatie este de "prea mult" insa coplesitoare prin frumusetea ornamentelor usor haotic amplasate. Parterul are 3 stalpi grosi, deasupra 2 randuri cu cate 7 coloane placate cu gresie colorata cu motive florale. Apoi deasupra 3 balcoane cu busturile lui Palestrina, Bach si Bethowen si apoi mozaicul reprezentand pe membrii grupului Orfeo

Se remarca arhitectura catalana moderna - stil art nouveau cu linii dinamice, curbate, decoratiuni cu motive florale dar si umane. pe care am vazut-o si la edificiile construite de Gaudi. I s-a cerut arhitectului de catre persoanele care au sponsorizat constructia sa foloseasca materiale caracteristice zonei catalane, adica caramida rosie, fier.

Fatada care include grupul sculptural "the catalan song" realizat de Miquel Blay este emblema a intregii constructii. Acest grup a fost asezat pe coltul cladirii incat nu a impiedicat cu nimic ideea patrunderii luminii din exterior sau vederea din interior. Au fost folosite motive traditionale catallane, spaniole dar si arabe care s-au imbinat pe fatada palatului. Toate materialele si elementele de constructie de la caramida rosie, la fier, la mozaicuri si vitralii au fost asezate in asa fel incat sa dea senzatia puternica de transparenta. In grupul mai sus amintit am remarcat in prim plan muza muzicii care are in spate figura Sf. Gheorghe -patronul poporului catalan, in pozitia centrala din spatele muzei. Apoi alte figuri catalane sunt mama si copilul, un burghez, un muncitor, copii, pescari, un taran, un varstnic.

Cele doua coloane de sprijinire a balconului de la etajul al II-lea amplasat pe fatada sunt decorate cu vitralii multicolore, motive florale si candelabrul care se aprinde noaptea, luminand feeric fatada palatului.

Sala mare a palatului are 2146 de locuri iar micul palat are 538 locuri, fiind construit in extensie in 2004 fara ornamente, ca o mica sala de concerte insa cu o acustica de cea mai buna calitate.

Motivele florale din interiorul salii inobileaza incinta, transmitand senzatia unei case cu multe flori.

Au lucrat pentru acest palat vitraliile - mozaicul central al acoperisului care are forma unei splendide lacrime Antoni Rigalt si Granell, mari maestri in domeniu. Sculpturile au fost executate de Eusebiu Aruan si Pau Gargallo iar mozaicurile de Lluis Bru., o pleiada de mari artisti spanioli.

Holul este decorat cu vitralii care reprezinta figuri celebre, pe stanga si dreapta sunt scari de marmura maiestoase pe care se urca la etaj. Balustradele de marmura sunt sustinute de balustrade galbene de geam transparent. Aceasta intrare in palat prin foier a fost facuta dupa renovare de Tusquets si Diaz, caci intrarea a fost conceputa initial. prin partea unde este grupul sculptural orfeo catalano.

Intrarea spatioasa a foaierului este mai modest decorata decat restul Palatului, dar arcadele generoase cu ornamentele lor florale din ceramica de culoare verde, roz si galben sunt de o frumusete uluitoare. In foaierul generos se poate servi un tapas, o bautura sau o cafea de catre vizitatori. Barul este situat intre coloane masive si este iluminat din spatele unor vitralii suspendate de exceptie in spatele acestuia. Intr-o vitrina de sticla a foaierului se afla o prezentare a grupului orfeo catalana- broderie lucrata in stil tipic modernist.

Sala Lluis Milet situata la etajul al doilea al palatului purtand numele fondatorului grupului coral este folosita ca si loc de spectacole dar si ca sala in care vizitatorilor li se prezinta istoria cladirii. De la parter la etaj sunt amplasate pe 2 randuri pe coloane mozaicuri.

Acestea sunt ornate cu busturi de bronz ale mai multor muzicieni de marca care au avut legatura cu palatul printre care Lluis Milet si Amadeus Vives, fondatori ai Orfeo catalano, Pau Casalsi, Eduard Toldra fondatori si dirijori ai orchestrei simfonice din Barcelona, Just Cabot presedinte al aceluiasi cor si pianistul Rosa Sabater.

Sala de concerte este remarcabila. Tema este reprezentata de un grup sculptural - alcatuit din femei tineri, cantand, care inconjoara circular in vitralii si bustul lui Ansem Clave, un regizor si dirijor faimos care a contribuit la revitalizarea cantecelor populare catalane., bust asezat in partea stanga a scenei sub un copac de piatra. Baza stanga a arcului sculptural realizat de Didac Massana si Pablo Gargallo reprezinta corul feminin care canta Warkyria de Wagner. Intre cele 2 coloane in stil doric, simbol al artei clasice se afla bustul masiv al lui Bethoven asezat acolo in onoarea marelui compozitor al odei bucuriei. Deci arcul reprezinta muzica populara-folk pe stanga si cea clasica pe dreapta.

Intr-o asezare semiciruclara pe partile laterale ale scenei sunt cele 9 muzee din mitologia greaca. Fiecare dintre cele 9 femei canta la un instrument diferit, ele fiind imbracate si pieptanate diferit intr-o prezentare sculpturala unica si de exceptie. La inceput aceasta lucrare reprezentand corpuri de femei iesind din perete nu a fost apreciata la justa ei valoare, acum criticii de arta sustin ca trebuie socotite printre cele mai bune realizari din domeniu.

Coloanele ornate cu bogate motive florale sunt minunate si am mai remarcat o excelenta sculptura din marmura alba reprezentand un cal inaripat.

Luminatorul din tavan este extraordinar de frumos, este sub forma de lacrima iar vitraliul in sine este impresionant. Textura sticlei filtreaza lumina in culori multiple. Tavanul este de asemenea ornat cu peste 2000 trandafiri de diferite culori.

Asa cum am mai spus intre 1982-1989 s-au facut unele restaurari, folosindu-se insa aceleasi materiale caramida, ceramica, marmura asa cum s-a construit in faza initiala. Au mai fost adaugate biblioteca, arhiva.

Intre 2006-2008 s-a refacut iluminarea grupuluimonumental orfeo catalano de pa fatada cladirii.

Dupa primul impact pe care l-am avut la vederea cladirii de usoara dezamagire, paramindu-se un amestec de stiluri si incarcatura arhitecturala, vizitarea intregului palat pe interior ma determina sa spun ca este una dintre salile de concert, teatru impresionante, coplesitor de frumoase.

va doresc tuturor vacante frumoase

pe web il rog daca poate sa introduca concertul brandenburgic nr. 3 al lui Bach si ii multumesc

---
Impresii încărcate de amero in 31.07.2013 13:22:24

Validat / Publicat: 31.07.13 15:01:42


 • Alte destinații turistice prin care a fost: Germania, Italia, Franta, Spania, Portugalia, Austria, Elvetia, San Marino, Cehia, Tunisia, Egipt, Ungaria, Slovenia, Turcia, Grecia, Rusia, Olanda, Belgia
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3265


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[31.07.13 13:36:51]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 14:16:38]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc frumos, f. greu am incarcat azi textul si pozele

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 14:59:51]
» mesaj pers

   @webmaster: va rog sa scoateti poza 21, am incarcat-o gresit de 2 ori

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 15:10:54]
» mesaj pers

   @webmaster: imi apare tot textul subliniat. puteti sa-l modificati? multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[31.07.13 15:34:25]
» mesaj pers

   @amero: era ceva de la ilustrația muzicală adăugată. Am eliminat-o, o vom reinclude în deschderea review-ului

   POza P21 a fist ștearsă (rog folosește pe viitor funcția SESIZEAZĂ, afișată cu roșu imediat dsub poză)

   -

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Locuri 'must see' în Barcelona" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 15:55:38]
» mesaj pers

   @webmaster: ok. multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[31.07.13 16:12:48]
» mesaj pers

   @amero: felicitari pentru articol, ca de obicei foarte detaliat si documentat... Palatul muzicii e si pentru mine o perla a Patrimoniului Unesco... e o bijuterie arhitectonica, un melanj de stiluri... e magie adevarata... m-a atras ca un magnet si l-am admirat de mai multe ori, dar nu a fost timp si pentru un concert... imagineaza-ti cum o fi sa te simti ca o regina in sala de concerte...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Silviu Lache
[31.07.13 16:15:05]
» mesaj pers

   Excelent rewiew!

   Complet ca informaţie şi scris din suflet.

   Aş adăuga doar că au un sistem de ticketing on-line excelent.

   Poţi să îţi alegi de pe fotografia sălii locul exact în care vei sta.

   Merită de audiat un concert, mai ales dacă începe înainte de apus.

   Pe lângă desfătarea auditivă - orchestra palatului este formată din instrumentişti de valoare, dar sunt şi concerte de chitară clasică excepţionale - se poate vedea şi uluitoarea transformare cromatică a sălii, graţie luminii filtrate de vitraliul luminatorului central, o capodoperă marelui arhitect "modernista" Lluís Domènech i Montaner.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- amero
[31.07.13 20:10:11]
» mesaj pers

   @mireille: multumesc, vise, vise, ... regina din mine era obosita la maxim, era prima zi in Barcelona si eram foarte impresionata de ceea ce vedeam. intradevar superb

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[31.07.13 20:38:09]
» mesaj pers

   @amero:

   Felicitări!

   Un review documentat și util despre unul din obiectivele pe care eu le-am ratat în Barcelona care merita superbonusul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 20:42:14]
» mesaj pers

   @Silviu Lache: multumesc pentru ecou si clarificari.

   din pacate era luna august si concertele erau mai rare, de 2 ori pe saptamana. a fost un obiectiv pe care mi l-am dorit mult si biletele le-am luat on line cu o luna in avans.

   poate voi ajunge odata sa ascult si un concert live.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[31.07.13 20:45:28]
» mesaj pers

   @nicole33: multumesc ptr. apreciere, daca nu m-ar fi incitat un articol al colegului TraianS si recomandarea lui documentata poate nici eu nu ajungeam sa vad aceasta sala de concerte numita meritat "palau"

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cdiana
[02.08.13 20:33:09]
» mesaj pers

   Foarte frumos!

   Felicitari pentru review si pentru ca ai fost acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[02.08.13 22:52:24]
» mesaj pers

   @cdiana: multumesc, este un loc de exceptie, te incarca pozitiv, oricand l-as mai vizita

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2012] imagine din sala palatului, orga pe fundal, vitraliile luminoase laterale ,,sculpturile de exceptie reprezentand cele 9 muze -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446685">Şterge vot</a></div><span id="v9446685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2012] imagine din sala palatului, orga pe fundal, vitraliile luminoase laterale ,,sculpturile de exceptie reprezentand cele 9 muze
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2012] cei peste 2000 de trandafiri colorati care impodobesc tavanul palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446688">Şterge vot</a></div><span id="v9446688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2012] cei peste 2000 de trandafiri colorati care impodobesc tavanul palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2012] balconul din partea stanga a palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446690">Şterge vot</a></div><span id="v9446690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2012] balconul din partea stanga a palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2012] scena palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446691">Şterge vot</a></div><span id="v9446691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2012] scena palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [AUG-2012] adevarate opere de arta amplasate pe tavanul palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446692">Şterge vot</a></div><span id="v9446692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2012] adevarate opere de arta amplasate pe tavanul palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2012] vitraliile confera o luminozitate desavarsita -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446693">Şterge vot</a></div><span id="v9446693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2012] vitraliile confera o luminozitate desavarsita
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2012] primeam explicatii -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446695">Şterge vot</a></div><span id="v9446695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2012] primeam explicatii
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [AUG-2012] tavanul uimitor al palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446697">Şterge vot</a></div><span id="v9446697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2012] tavanul uimitor al palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2012] imagine din foaier, aceleasi vitralii de exceptie -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446700">Şterge vot</a></div><span id="v9446700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2012] imagine din foaier, aceleasi vitralii de exceptie
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2012] luminatorul din tavan cu vitralii exceptional de frumoase -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446701">Şterge vot</a></div><span id="v9446701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2012] luminatorul din tavan cu vitralii exceptional de frumoase
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2012] vedere partial-dreapta a salii luata de la ultimul nivel al palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446702">Şterge vot</a></div><span id="v9446702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2012] vedere partial-dreapta a salii luata de la ultimul nivel al palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2012] o vedere de ansamblu a interiorului palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446703">Şterge vot</a></div><span id="v9446703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2012] o vedere de ansamblu a interiorului palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2012] pe fundal este partea noua adaugata a palatului. vechea cladire se oprea pana la tavanul cu trandafiri -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446705">Şterge vot</a></div><span id="v9446705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2012] pe fundal este partea noua adaugata a palatului. vechea cladire se oprea pana la tavanul cu trandafiri
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2012] tavanul palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446707">Şterge vot</a></div><span id="v9446707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2012] tavanul palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2012] luminatorul din tavanul palatului, sub forma de lacrima cu vitralii de o frumusete rara -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446710">Şterge vot</a></div><span id="v9446710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2012] luminatorul din tavanul palatului, sub forma de lacrima cu vitralii de o frumusete rara
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2012] fatada cladirii noi a palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446711">Şterge vot</a></div><span id="v9446711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2012] fatada cladirii noi a palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [AUG-2012] din incinta palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446712">Şterge vot</a></div><span id="v9446712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2012] din incinta palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P25 [AUG-2012] coloane cu mozaicuri, lustre, vitralii in holul palatului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446714">Şterge vot</a></div><span id="v9446714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2012] coloane cu mozaicuri, lustre, vitralii in holul palatului
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P26 [AUG-2012] balcoanele interioare din marmura -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446715">Şterge vot</a></div><span id="v9446715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2012] balcoanele interioare din marmura
foto amero [31.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P27 [AUG-2012] sala palatuluila ultimul nivel -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446716">Şterge vot</a></div><span id="v9446716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2012] sala palatuluila ultimul nivel
foto amero [31.07.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2012] scara de marmura care duce la etaj cu stucaturi florale -- foto by <b>amero</b> [uploaded 31.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av446718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv446718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=446718">Şterge vot</a></div><span id="v9446718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(446718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f446718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e446718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2012] scara de marmura care duce la etaj cu stucaturi florale
foto amero [31.07.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.133735895157 sec