ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2009
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.02.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

No, ce oameni sunt in Maramures!

TIPĂREȘTE

"Suita melodii maramuresene"

Dupa o vacanta foarte reusita in Bulgaria, am trecut pe la parinti sa lasam copilul (vacanta ce avea sa urmeze nu l-ar fi interesat, data fiind varsta:)) si am plecat la colindat prin tara, tintind Maramuresul! Sunt ani buni de cand am planuit un astfel de maraton, dar…nu a fost sa fie pana acum.

Pornim la drum cu noaptea in cap si poposim pentru cateva zeci de minute in Sighisoara. Frumoasa cum o stiti…numai ca la aceasta data este in mare renovare asa ca …ne-am strecurat printre mormane de materiale de constructie pentru a reexplora frumusetile locului…frumos, dar cu ajutorul celor in drept ar putea fi superb acest loc de poveste!!!

Mergem mai departe, trecem in revista Targu Mures – curat, cu oameni zambitori si relaxati – traversam Bistrita si incercam sa oprim pentru a manca…nu a fost cea mai buna alegere: intram, vine o dra si ne intreaba ce dorim…spunem politicos buna ziua, nu ni se raspunde…cerem meniul…oferta diversa, dar cand incepem sa intrebam de ciorbe…lista se reducea drastic, asa ca…de acum fiind in Ardeal si intampinati fiind de servicii ca la Bucuresti…o zbughim la fuga in masina.

Mergem mai departe, tragand cu ochiul in stanga si in dreapta la o cazare…si uita-ne ajunsi la Sighetul Marmatiei fara sa gasim nimic. Imi aduc aminte ca citisem despre o pensiune aici pe site asa ca ne indreptam catre acolo: suntem intampinati cu zambetul pe buze de fiica proprietarlor pensiunii Ileana Theodora Teleptean. Zic eu o pensiune care ii poate satisface si pe cei pretentiosi. Am stat aici 3 nopti, fiecare zi avand un traseu bine pus la punct cu ajutorul gazdei.

IN PRIMA ZI am mers la Muzeul Satului Maramuresean din Vadul Izei: frumos, mai ales ca dispune un relief adecvat, apoi Muzeul Memorial din Sighetu Marmatiei: IMPRESIONANT, am plecat cu greu dupa 3 ore. ”Muzeul Memorial nu este doar un muzeu in sensul comun al cuvantului, in care se pun diferite obiecte pentru a fi vazute, ci este el insusi o scoala, creata cu scopul de a reda generatiilor viitoare adevarurile traite de generatiile anterioare, de tatii si bunicii elevilor participanti” dupa cu spunea Ana Blandiana in 2005. Am trecut si pe la Casa Memoriala Elie Wiesel: interesant, mai ales ca treceam pragul unui detinator al Premiului Nobel pentru Pace in anul 1986.

Cu ochii holbati la ceas pe al carui cadran “limbile” se alegau fara mila, ne indreptam spre Manastirea Peri: nu s-au inventat cuvintele care sa descrie aceasta frumusete ale carei baze s-au pus in anii 1400…ramai fara grai: inalta de 78 de metri, mai inalta decat Statuia Libertatii din New York. Dam fuga la Sapanta, radam in hohote printre morminte:) …stiu, suna grotesc, dar asta face toata lumea odata ajunsa aici:). Si pentru ca mai aveam ceva timp la dispozitie pornim spre Tara Oasului. Prima destinatie: Certeze: nu am avut ce vedea (case noi, dar sa-mi fie cu iertare, gasesc mii la doar cativa km de Bucuresti in orice directie o apuc) si mergem spre Muzeul Satului Osenesc: ups: este 17.15, iar portarul ne zambeste si ne spune ca programul s-a terminat, sa revenim zilnic intre 9-17. Suuuuuper, ne pricepem sa facem turism!!! In plin sezon, intr-o zona care nu ofera f multe, ti se inchide usa in nas la ora 17 sau poate chiar mai devreme, poate la 17 deja tb sa iesi. Ma rog, ne intoarcem si in drum spre gazda noastra ne oprim la un mic pescuit pe malul Tisei. Luam lanseta din portbagaj (cum ar putea lipsi din masina unui pescar inrait?), socializam repede cu doi pescari, primim trei viermusi si gata momeala aruncata. Nu asteptam mai mult de 5 minute si gata prada: un mic pestisor deja cazuse in capcana noastra. Terminam cu pescuitul si cu fotografiatul ucrainienilor de pe maulul celalalt, ne salutam noii prieteni si plecam spre Vadul Izei.

A DOUA ZI traseul avea sa fie de vis: Cascada Cailor (cu telescaunul din Borsa Statiune): natura nu ne-a dezamagit cu aceasta minune. Nu pot trece mai departe fara sa va impartasesc “caldura” cu (virgula) care am fost intampinati: ne dam jos besmetici din masina, incercand sa ne dumirim de unde luam telescaunul…o dna striga (la propriu la noi) : “vreti sa urcati??? ” Noi daaa!! in cor, ca la scoala. “Pai atunci grabiti-va, altfel se opreste telescaunul si trebuie sa asteptati sa se stranga 20 persoane si aveti grija ca functioneaza pana la 16”…ajungem sus, iar la intoarcere mai luam o tura si de la colegu’: “haideti mai repede!!! ” Iar??? Ma uit in spate sa vad cati turisti asteapta…pe o raza care am putut eu sa o acopr dintr-o privire…nimic, dar ne grabim docili si dusi la vale am fost!

Mergem mai departe, avand ca destinatie Monumentul Martirilor de la Moisei: mare dezamagire cum este parasit…tot o lectie de turism marca inregistrata sa fie si asta? Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc cum grecii ne iau banii pentru orice bucata de piatra care are peste 10 ani. Ajungem la Sacel, la Fabrica de Ceramica (este un atelier de familie) : ascunsa fff bine printre stradutele satului, dar noi am fost incantati sa gasim un tanar care ne-a explicat pe indelete cum sta treaba cu olaritul si ne-a aratat bijuteria lui: un cuptor de peste 500 de ani.

Ne aruncam in masina si plecam mai departe: Manastirea Dragomiresti: frumoasa, a meritat micul urcus, si apoi mergem la Muzeul Tarancii Romance. Cand colo, ce sa vezi?: poarta inchisa. Nu se poate, mi-am zis, asa ca vad un satean si dau fuga sa il intreb cum putem face sa trecem si noi pragul muzeului. Sunt indrumata spre casa muzeografei sau gazdoaiei (ca se ma exprim ca la fata locului): pe straduta din dreapta muzeului, a doua casa pe partea dreapta. Aici aveam sa traim cea mai frumoasa experienta a excursiei: o doamna trecuta de 50 de ani care ne-a prezentat si cel mai mic cotlon al casei intr-un superb grai maramuresan. Pe langa spumoasa prezentare ne explica cum se intelege cu strainii in toate limbile pamantului…dar gandul imi zboara repede ca numai noi romanii putem sa ne bucuram de farmecul povestii…translatorul nu face decat sa strice toata vraja…Doamne, ore la dispozitie sa fi avut pentru cate avea de povestit tanti Maria.

Mai departe: Ieud: Biserica din deal din secolul al XVII: foarte frumoasa, cu pictura pe lemn si panza si Muzeul Etnografic Ieud: frumos, dar ce farmec sa mai aiba dupa experienta anterioara?!?

Si incet, incet, iata-ne ajunsi la Botiza, mergem la Manastirea Botiza: gasim o maicuta care se ruga si ne alaturam si noi pentru cateva clipe de linistire sufleteasca. Hoinarind pe ulite, ne vine ideea de a pleca si noi cu un souvenir specific zonei: lasam geamul si punem intrebarea: gasim si noi ceva horinca? Omul incantat ne spune ca am intalnim maramureseanul potrivit si il urmam acasa. Cum as putea oare sa va transmit caldura acestei gazdoaie? Scoate repede o sticla pentru degustare si umple paharele…degeaba ripostram, ca nu bem, ca ne grabim…nu a fost sa fie pana unii dintre noi nu am dat pe gat cate un paharel…si cat ne-am uitam prin curte, gata paharelele pline…de acum suntem deja depasiti de situatie, asa ca refuzam politicos, iar gazda noastra se minuneaza instant: “NOO, ce oameni! Nu vreti sa beti…” Il convingem sa ne dea si o bucata de slana din rezerva proprie si dam sa ne urcam in masina…Dar aventura continua: ne invita sa vizitam Baile Sulfuroase, in imediata apropiere a casei. Dezolant: alta mina de aur absolut abandonata, ufff…

Stand la povesti, au mai venit cativa sateni sa ne mai povesteasca de’ale locului…Vad doi batranei venind de la munca cu caruta: scot repede aparatul foto. Badia cand ma vede, isi i-a repede femeia de dupa umeri si spune: “FOTO, FOTO”, ii zambesc si ii multumesc. Cand ma aude zambeste si imi spune: “am crezut ca sunt niscavai straini”. Acesta este taranul roman: dupa o zi de cosit sau intors de fan, batut de arsita, iti poate zambi stregareste!! Si acum regret ca vacanta noastra nu a inclus cateva zile in Botiza, dar sunt sigura ca nu va trece mult si ma voi intoarce pentru a asculta povestile acelor oameni minunati.

Cat de repede au trecut orele, asa ca ne indreptam grabiti spre Manastirea Barsana: reinfiintata in anul 1993, este un loc fermecator, ne-ar fi trebui vreo doua ore…

Dupa aceste doua zile de trecut pragul diverselor obiective turistice, nu pot sa nu va intreb: unde in lume ati mai intalnit muzee a caror intrare sa coste pe alocuri mai putin de 50 de centi (2 lei), sau maxim 1,5 euro (6 lei)??? No comment!

A TREIA ZI am plecat in aventura numita Mocanita: inedita calatoria cu locomotiva cu aburi in inima padurii. Nu au contat nici banchetele din lemn si nici frigul care l-am indurat dimineata, peisajul care ti-l ofera aceasta calatorie merita! Noua ne-a placut foarte mult, dar au fost si calatori care au tot socotit si numarat minutele…la popasul de o ora de la destinatie au pus o super intrebare: ce facem aici o ora in pustietatea asta…eu as zice sa le faca un mall acolo sa nu se plictiseasca astfel de turisti!! Daca mai pui ca pe tot traseul toate hartiile care nu le-au trebuit le-au facut sa zboare prin padure…aveti tabloul complet. M-am uitat in gara sa le vad masina pentru a afla de unde erau, replica sotului a venit imediat: de unde altundeva crezi ca puteau fi fitele astea? Yap, ne erau consateni “de bucuresti”.

Pentru a ne incarca bateriile mergem in Borsa la Restaurant Perla Maramuresului unde aveam “indicatii pretioase” ca o sa mancam cele mai bune ciuperci din zona si asa fuse: hribi cu pui sau hribi su smantana. Ca sa diversificam, degustam si mamaliguta cu branza si jumari. Totul o nebunie!!!

A PATRA ZI parasim Maramuresul indreptandu-ne spre Bicaz, cu gbndul de a mai sta doua zile. Mergem din pensiune in pensiune (full totul) dar norocul ne-a suras la Pensiunea Lostrita: superb, sincer nu am crezut nicio clipa ca o sa ne permitem sa stam acolo, dar supriza: super pret (mic), super servicii. Dar aveau sa ne ofere decat o singura noapte deoarece pentru a doua zi totul era rezervat.

Bun si asa…ne reorientam si pornim in A CINCEA ZI spre judetul Buzau. Traversam Cheile Bicazului: la fel de spectaculoase ori de cate ori le vezi, facem un mic popas la Lacul Rosu, mult prea aglomerat pentru gusturile noastre, apoi trecem prin Harghita, Covasna, iar pana sa ajungem la Intorsura Buzaului, in comuna Dobarlau, vad un indicator spre Muzeu: zic: muzeu!! Audienta istovita riposteaza, dar spiritual meu de aventura ii convinge in timp util. Intoarcem si iata-ne in fata muzeului: Muzeul Maria. Deja de acum pot spune “bineinteles inchis”, dar devenind expert in “deschis porti” merg si caut muzeograful. Cu parere de rau mi se spune ca este plecat la fan, dar fiul acestuia se ofera sa ne deschida poarta, fara pretentii de ghid. Ce sa vezi?? Un muzeu particular in care proprietarul a cules tot ce creat omul pe pamant de sute de ani incoace. De la cuie pana la o Dacie 1300 sau de la animale impaiate pana la micutul balansoar din lemn in care fusese leganat insasi proprietarul cand era mic. Nu pot decat sa intuiesc ca povestirea lui nea’ Gheorghe Luca ar fi fost la fel de placuta ca si cea a lui tanti Maria. La tot pasul ti se atrage atentia ca “in acest muzeu nu se plateste intrarea”, dar daca ajungeti in zona, vedeti ca la intrarea in cladirea principala este o cutiuta pe care proprietarul a scris cu mult haz “aici sunt banii dumneavoastra”, asa ca ne-am conformat cu draga inima. Plecam foarte incantati de escala facuta si ne grabim sa mai prindem lumina pentru cateva fotografii la Barajul Siriului: un impresionant baraj din pamant, un loc minunat atat pentru o partida de pescuit cat si pentru drumetii. Ne continuam drumul pana in comuna Catina, unde aveam sa inoptam.

Si uite-ne, incet incet, la finalul micii noastre aventuri de 2000 de km. A meritat fiecare minut! Merita vizitat Maramuresul cat inca mai gasiti case si porti maramurese (muuuult mai putine decat ma asteptam) si merita vizitat cat oamenii aceia mai pastreaza traditiile. Sper din tot sufletul ca si copiii nostri sa aiba parte de astfel de experiente.

PS: cand voi avea timp, incerc sa revin cu detalii despre cele doua pensiuni.


[fb]
---
Trimis de mirelab in 06.09.09 22:53:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3428 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelab); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Primul popas: Sighisoara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2450 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

Cristian_h*
[07.09.09 12:58:36]
»

ca si pana acum, oricat de lungi ar fi povestirile dumneavoastra, impresia mea este ca se termina prea curand! Am citit tot "dintr-o suflare" felicitari. Un lucru am de spus, care ma uimeste si ma intristeaza: in mintea mea comuna Certeze a ramas ca un muzeu in aer liber al lemnului (1990) - mare pacat daca toate acele case superbe din lemn au disparut!

mirelabAUTOR REVIEW
[07.09.09 13:05:45]
»

Multumesc de aprecieri!

Legat de Certeze... nu stiu daca va pot transmite dezamagirea mea, mai ca imi venea sa plang. Am parcurs comuna DE 3 ORI, ne-am sucit, am intrebat unde este satul vechi, vatra satului, NIMIC, toti se uitau la mine ca la o ciumata! Pun mana pe telefon si imi sun o colega proaspat intoarsa din Maramures si care imi povestise de Certeze, zic: ce tb sa vad aici? "Cum? Nu ai vazut casele acelea? Ce case mari si frumoase si-au facut? " Am intrebat si gazda ce ar fi trebuit sa vad la Certeze (tot ma gandeam ca am ratat ce ar fi tb sa vedem...). PTIU, mi-am zis, chiar nu imi venea sa cred ca sunt considerate obiectiv turistic. "Disparut" este un cuvant prea bland, au fost rase pur si simplu de pe fata pamantului...

Felicit locuitorii din Certeze pentru gospodariile lor, dar eu, turistul, nu asta cautam...

mathilda
[07.09.09 13:57:48]
»

am ramas super incintata de review....Bravo! Sa reveniti cu tot mai multe reviewuri ale vacantelor Dvs.

mirelabAUTOR REVIEW
[07.09.09 14:02:07]
»

Mathilda, daca ai ceva timp la dispozitie mai gasesti cateva review-uri ale mele dand click pe nume (acest sfat este valabil numai daca nu stiai de optiunea aceasta. Multam!

mathilda
[07.09.09 15:22:04]
»

mirelab, merci de sfat....stiam de optiune insa astept ceva timp mai liber sa ma apuc de citit cum scrie la carte....fara intreruperi si alte chestii...^-^

deliapt
[08.09.09 14:01:39]
»

super!!!

multumim!

lizuk
[11.09.09 14:40:35]
»

Pot pune eu cateva cateva poze din locurile pe care tu le-ai vizitat?

Eu m-am nascut in Maramures, in Ieud de fapt, dar cu timpul mi-am pierdut bunicii, parintii s-au mutat si atunci am ajuns sa merg pe-acolo mai mult in vizita, ca un turist. Tocmai de aceea ma comport ca un turist si nu ca un localnic si fac poze cand mai ajung

mirelabAUTOR REVIEW
[11.09.09 15:35:18]
»

Multumesc pentru foto! Am si eu peste o mie si nu am apucat sa le ordonez si mai ales sa ma hotarasc pe care sa le incarc).

Frumoasa zona in care ai copilarit!!!

Cristian_h*
[10.10.09 13:50:40]
»

Inscriptie de la cimitirul vesel din Sapanta:

- Cit pe lume am trait

Turda Ion m-am numit

multe service-am avut

padurar si agricultor

si-am altoit si pomi.

Cooperativa de consum

de presedinte m-a pus

Am fost si primar la sat

la toti nu le-am fost pe plac

c-o zis ca-s om rau in sat.

Dara am facut si bine

la care-o tinut cu mine.

Si trei copii am avut

unu de mic o murit

si sa va mai spun ca ce-i

am avut si 2 femei...

pe amandoua le-am iubit

dar va spun le-am si lovit.

Dar acum imi cer iertare

de la mic si de la mare.

Trait 66ani mort la 1979.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mmierla
[16.10.09 13:46:38]
»

Excelente fotografii!

turist_calatorescu*
[17.10.09 11:17:19]
»

Stie cineva adresa de mail a ministrului turismului, ca poate ia notite de la mirelab si mai da afara din liota de consilieri bugetari care intocmesc rapoarte tampite. Si poate nu mai cheltuie ministerul bani aiurea pt cercetari stiintifice total anacronice despre turismul romanesc... Nu pot sa nu-mi amintesc de elucrubantele cercetari prezentate de profesori blazati si simandicosi intr-o conferinta cu pretentii, despre realizarile turismului romanesc... Hei acolo sus, locuiti in alta lume baieti!!! Coborati putin pe aici pe la noi ca din banii nostri si ai truditorilor astora marunti pe care nu-i sprijiniti cu absolut nimic papati voi bine. Si dumiriti-va functionarii necivilizati si pe toti cei din serviciile publice care vin in contact cu turistii ca ei fac melodia si deocamdata nu stiu sa cante decat prohodul turismului romanesc in timp ce tzopaiti fericiti ca l-ati ingropat alaturi de industrie si agricultura, ca sa nu iesiti din tipicul guvernantului istet din Romania de dupa 1989.

Admin
[23.10.09 11:10:29]
»

adaugat ilustratia muzicala trimisa de autoare.

multumiri, mirela, pentru mine personal e incantator sa citesc review-ul pe un fond muzical atat de potrivit!

Alex_Macedo
[08.02.10 14:21:48]
»

Noah!... da' tzucutzi ochii tai Mirela si Doamne tzine-te!! , zic ardelenii cei voiosi.

Mersi de poze...

NOTA: A nu se puncta acest ecou!!

mirelabAUTOR REVIEW
[08.02.10 14:27:13]
»

, cu placere Alex... sunt de pe vremea cand aveam chef si, mai ales, timp de scris si incarcat foto... ce vremuri...

tot nepunctabil))

aida.alecu*
[30.06.10 11:10:35]
»

Asa frumos si atat de repede parcurs? Mai mai ca imi vine sa strig.

In ce priveste mocanita nu am suficiente informatii aici!

In ce priveste lectiile de turism se pare ca la noi nu se fac deloc...

mirelabAUTOR REVIEW
[30.06.10 11:56:45]
»

Asa frumos si atat de repede parcurs? Mai mai ca imi vine sa strig.

Nu sunt sigura ca am inteles la ce anume te-ai referit aici, dar daca este vorba de timpul alocat acestui concediu... da, poate fi considerat f putin, dar in acelasi timp poate ca a fost mai bine, am ramas cu amintiri placute si nu am descoperit mai mult din Maramuresul care nu mai este. Ca ne place sau nu, asta-i realitatea, Maramuresul dispare cu fiecare zi. Si asa cum spuneam, mi-as dori sa revin, dar pentru OAMENII care inca ii mai gasim acolo: au un suflet nobil si neatins de rautatile intalnite de noi la tot pasul prin marile urbe.

Nu stiu exact ce amanunte ai dori despre mocanita, asa ca am sa scriu una alta. Trebuie sa ajungi devreme acolo sa iti iei bilet, este destul de aglomerat, undeva pe la 7.30-8.00 ar fi numai bine pentru a va asigura ca urcati in urmatorul tren. Plecarea este la ora 8.30 si intoarcerea la 14.30-15, iar trenul nu va pleca pana nu se vor auzi apluze, asa ca nu va sfiinti sa aplaudati Batrana Mocanita. Nu circula in zilele in care ploua abundent, asa ca trebuie musai un pic de noroc.

Traseul parcurs in acest interval este de 21 de km si un pic, dar partea cea mai frumoasa de-abia de acolo incepe, sus in munte este mult mai frumos, cel putin asa spune sotul meu care a parcurs acel traseu acum ceva ani de multe ori. Pe acel traseu poti urca numai cu drezina, noi nu am stiut de aceasta posibilitate (mi se pare de departe cea mai buna alegere). Pretul este (sau mai bine zis era anul trecut) de 39 lei de persoana, iar cu drezina daca am inteles noi bine era 50 de lei.

Indiferent de anotimp sa fii inarmata si cu haine groase la tine (eventual si ceva fas pt o eventuala ploaie in munte), la prima ora a diminetii va fi destul de frig. Drumul este frumos, o sa vezi si PET-urile omniprezente pe meleaguri miroritice, dar mai apoi mocanita serpuieste prin munte, traverseaza Vaserul cand spre stanga, cand spre dreapta, apoi urmeaza o pauza de o ora la Paltin, considerat capat de linie, unde poti lua o masa la iarba verde (cu merindele din desaga) in toata regula sau te poti plimba pe carari de munte. Nu este mai nimic aici amenajat in afara catorva mese cu "scaune" din lemn, ceva utilaje pt exploatarea lemnului si o toaleta.

Tot drumul vei simti fumul locomotivei si o sa fii plina de funingine, o sa iti cam intre os in os de la bancutele de lemn, dar ce mai conteaza? tocmai ce te-ai intors din plimbarea cu batrana mocanita, restul... sunt fite!

Am inteles ca din cand in cand mocanita mai sare de pe sine si toata lumea este mobilizata la repunerea ei, dar noi nu am oprit decat pentru o alimentare cu lemne la un moment dat si pentru aprovizionarea cu gogosi nu prea reusite si foarte scumpe, dar deh, cand toti mananca gogosi nu poti rezista ispitei (mocanita opreste special pentru cele 3 cosnite cu gogosi ale unei maramuresence, ce evaziune dle in creierii muntilor

Atentie mare la fotografii: trebuie sa fii pe faza, o clipa de neatentie si imaginea mult ravnita a disparut, iar intoarcerea nu iti va mai oferi acelasi unghi

Nu stiu daca ai vazut toate fotografiile atasate (le gasesti in a doua parte a paginii aici).

A, si sa nu uit, sa nu uitati sa vizitati Cafeneaua/Barul Elefant din gara - foarte dragut loc!!

Cam astea ar fi de spus, daca mai ai intrebari, nu ezita!

mariana
[30.06.10 12:09:37]
»

Mirela, hribi fara o palinca?

mirelabAUTOR REVIEW
[30.06.10 12:12:39]
»

Cum sa nu?? Asta a fost un alt motiv pentru care am fugit repede acasa din Maramures...licorile bahice de prin zona creaza maaare dependenta (cat am stat acolo am avut dintii negrii de la afinata pusa la dispozitie de gazde in fiecare seara).

Dar na, asta sunt amanunte pentru prieteni, sper sa nu asculte nimeni pe la usi pe aici

aida.alecu*
[30.06.10 22:00:12]
»

Multumesc f mult...chiar se poate scrie mai mult despre mocanita si tocmai v-am convins sa faceti asta pentru mine si sper ca si pentru altii care vor cauta aceste informatii! Da imi venea sa strig ca ai ramas atat de putin acolo si ne-ai fermecat un pic dupa care ne-ai lasat cu ochii in soare, detaliile date acum sunt f pretioase. Iar pozicile imi plac tare mult, nu mai zic de cea cu picnicul traditional...Bravo tie, ai surprins multe pentru cat ai stat. si eu tot pentru oameni ma intorc in maramures sunt extraordinari... Cineva m-a acuzat ca am dat note desi am scris ca nu am fost, am trecut luna iulie anul acestapentru ca nu am reusit sa merg cu mocanita, dar eu am fost in maramures de 2 ori, iar oamenii raman aceeasi, numai noi schimbam poate atitudnea prin atitudinea noastra si peisajul prin poluare!

Multumesc inca o data ca ti-ai facut timp sa imi dai aceste detalii atat de pretioase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aida.alecu*
[30.06.10 22:03:01]
»

Horilca e de mare pret la ei, la munca sau la un taifas e nelipsita! Si adevarul e ca daca zabovesti prea mult si te fura peisajul nu ca devii dependent, devii beat crita!!

dorgo
[25.07.10 10:51:22]
»

@mirelab

No, ca frumos ai mai scris despre Maramu'!

Ai ceva puncte si de la mine,pacat ca nu mai apari...

aida.alecu*
[25.07.10 15:26:47]
»

Revin, revin, sunt obosita moarta dupa un drum de 11 ore din Maramures! Ce vreti, am fost in vacanta sa mai adun impresii! Va spun tot mai tarziu! E o adevarata poveste! Doamne atat de frumos si gata...sa terminat!..Si mai trebuie sa vin si cu foto pe care le-am promis...cand imi mai trag sufletul o sa scriu tot, cu toate ca mi-ar trebui inca un concediu sa pot scrie chiar tot!

mirelabAUTOR REVIEW
[25.07.10 20:31:00]
»

@dorgo, multam de aprecieri Mai apar din cand in cand, dar timpul este inamicul meu nr unu'

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, Alex_Macedo, Cristian_h*, deliapt, dorgo, lizuk, mariana, mathilda, mmierla, turist_calatorescu*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Maramureș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066256046295166 sec
    ecranul dvs: 1 x 1