ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2013
DE roth
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.11.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

TENERIFE ziua 3 sau in larg la orci, delfini si alte vietuitoare.

TIPĂREȘTE URM de aici

Ziua 3

Totul a inceput cu o planificare din ziua precedenta, planificare ce cuprindea plimbare pe mare, plaja langa Los Gigantes si satul Masca.

Mergem noi frumos in port la Los Cristianos sa ne interesam de preturi pentru o plimbare pe mare, gasim ceva avantajos asa ca nu stam prea mult pe ganduri.

Cu biletele achizitionate si destul timp la dispozitie decidem sa ne plimbam pe faleza prin port. Cu ochi dupa suveniruri nici nu bagam de seama ca timpul a trecut si cand decidem sa mergem la locul de imbarcare vedem ca deja vaporasul era plin. Aratam noi documentele ce ne dadeau dreptul la acea plimbare si domnul care era la imbarcare da un telefon dupa care ne spune ca in 10 minue va veni cineva si ne va lua.

Ramanem asadar pe mal, vine un bait si ne indruma catre o barca de mare viteza. Wau... doar pentru noi? da, fiindca nu am mai incaput pe vapor, sunt mai multe agentii care lucreaza cu acelasi vas, am avut norocul sa primim un fel de plimbare privata. Baiatul care a fost si marinar si ghid a reusit sa ne fascineze prin legatura lui cu mediul inconjurator, precum si prin cunostintele vaste de care dadea dovada.

Prima oprire in larg e langa o testoasa pe care o ia frumos din apa si o curata de crustaceele adapostite pe la incheitura membrelor. La o intrebare fireasca de ce face asta si ce cauta acele vietati prinse de pielea broscutei aflam ca asa calatoresc si ei mai usor pe distante mari insa din acest motiv broasca nu se poate scufunda sa se hraneasca fiindca o ciupesc si aceasta de durere sta la suprafata.

Plecam in mare viteza, spre deliciul nostru dupa ce ne-am obisnuit cu saritul pe valuri si ne-a trecut cumva teama ca vom ateriza in apa spre o colonie de delfini. Nu trece mult si frumoasele vietati i-si fac aparitia. O mama si un pui fac deliciul zilei.

Cumva, parca era ziua noastra norocoasa, mai in larg vedem si ceva balene, nu ne putem apropia foarte tare, parca a spus ceva de genul ca nu e voie legal la o distanta mai mica de... nu mai stiu cati metri. Admiram de aceasta data doar niste cocoase/spinari si pornim la plimbare mai departe. Admiram formatiunile stancoase din larg, vedem si vaporul pe care trebuia sa fim si noi, conducem barca... asa de fita.. la relanti si suntem lasati pe o plaja neagra unde este capat de drum pentru cei ce cuboara din satul Masca printre munti.

Prima baie!!, nu pot sa spun si singura dar... am facut-o si pe asta. E tare ciudat sa stai pe o plaja neagra, chiar daca lava e concasata si are o granulatie destul de fina... nu e nisip asa cum stim noi. Iesi din apa si ai intre degete ceva negru... brrr.

Stam cam 1h pana ce vine un alt vapor al aceleiasi companii si ne ia si pe noi sa ne duca inapoi in port. Nu exista alta posibilitate de a ajunge asa ca destul de inspirati cei care detin vapoate au aici un birou de vanzare bilete. Totul este defapt o fatuca cu un chitantier ce vine dimineata si pleaca spre seara, sunt ore binestiute la care trece cate un vas, asa ca daca ajungi inte ai posibilitatea sa te bucuri de plaja si apa.

Asa am avut si noi un grup de tineri, probabil elevi fiindca pareau toti de o varsta si era cu ei o doamna mai serioasa, ce tocmai au coborat din sat si au stat ceva vreme la plaja. Intorsi la tarm decidem sa servim si masa tot aici, asa ca luam un platou mix de peste pentru 2 persoane, cartofi copti in tast in loc de paine si inghetata sau crema de vanilie cu zahar ars la desert.

Toate 4 persoane am mancat super bine si la final nota nu a depasit 90e, cu cate o bere pentru baieti.

Ne intoarcem la hotel luam masina si direct Satul masca scrie pe noi. Puteam ca pentru 20e sa luam un taxi insa asta e indicat doar dimineata fiindca el te lasa acolo si tu cobori printre munti pe o vale abrupta un traseu ce dureaza cam 3 ore. Ajungi la plaja despre care am vorbit si daca nu esti pana in 16.30 max 17 ca sa ajungi in port poti plati si 100e in loc de 11 cat e biletul de vapor.

Satul Masca e faimos prin vechimea lui, prin ceea ce a pastrat ca autentic de foarte multi ani. Se ajunge cu masina pe un drum destul de serpuit si ingust... atentie persoanelor cu rau de masina, sunt portiuni intinse unde nu ai cum sa stationezi.

Satul in sine este o asezare pe trepte, gen culturile de vii in terase pe care le stim de pe la noi.

Ai aici un restaurant si ceva magazine de suveniruri, este si o parcare micuta care permite sa lasi masina in plin soare... de unde si umbra... pentru a face cativa pasi prin zona,

Asa am petrecut ziua 3* zi pe care am incheiat-o printr-o plimbare la plajele apropiate de hotel.

Am avut la noi apa si sendwich-uri asa ca am cheltuit doar vaporul/barca si pranzul la restaurant.

Urmeaza siua 4*


[fb]
---
Trimis de roth in 07.07.13 23:32:52
Validat / Publicat: 08.07.13 00:38:59
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3691 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15949 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

mireille
[16.09.13 12:58:46]
»

un superbonus pentru o viitoare destinatie...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mireille
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Tenerife:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041224002838135 sec
    ecranul dvs: 1 x 1