ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Chisinau
ÎNSCRIS: 20.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 7 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Dubai - cel mai …

TIPĂREȘTE

Dubai este orasul- stat cel mai, cel mai… Cea mai inalta cladire din lume, cel mai luxos hotel, cel mai bun drum, cel mai…. Si lista cu ,,cel mai’’ poate continua la nesfirsit. Odata ajunsa aici, m-am simtit la fel ,,cea mai’’…

Cea mai mare reusita din aceasta vacanta cred ca a fost alegerea hotelului. O locatie mai perfecta nu stiu daca putea fi- Radisson Blue din Downtown, la 10 minute de mers pe jos pina la Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. Imi amintesc si acum inaugurarea acestei cladiri in 2010, transmisa in direct de mai multe posturi internationale de televiziune. Stateam in fata televizorului si urmaream cu gura cascata marele eveniment. Acum am norocul sa ma aflu eu chiar aici, mai mult de la geamul camerei de hotel sa am priveliste spre Burj Khalifa.

828. Atiti metri are cea mai inalta cladire din lume. Turnul poate fi vazut de la o distanta de 95 de kilometri, a fost construit timp de 6 ani, iar costurie totale ale proiectului se ridica la 1,4 miliarde de dolari. Aceasta suma este de 6 ori mai mare decit bugetul Chisinaului pentru 2013.

Atractia cladirii o reprezinta Observatorul de la etajul 124, de unde poti vedea Dubaiul de sus. Mi-am cumparat biletul de intrare de pe internet, costa mai ieftin- 125 Dirhami sau aproximativ 400 MDL. In plus, de pe net iti poti alege ziua si ora cind vrei sa urci AT THE TOP si esti sigur ca ai un loc rezervat atunci cind vrei tu. Nu uitati sa printati biletele, pe care va trebui sa le prezentati la intrare.

Intrarea in cladire se face prin Dubai Mall, este simplu, doar sa urmezi indicatoarele AT THE TOP BURJ KHALIFA. Pare incredibil, dar am ajuns la etajul 124 intr-un minut, cu cel mai rapid lift din lume. Nu am amentit, nu mi s-a invirtit capul, nu mi s-au astupat urechile.

Cind iesi din lift, ramai fara cuvinte. Observatorul este construit in forma de cerc, astfel ca vizitatorii au posibilitatea de a vedea o panorama de 360 de grade. Asa ceva mai rar vezi.

Noi am urcat sus la ora 4.30 pm si am stat vreo 3 ore. Nimeni nu te alunga si nu-ti calculeaza minutele pe care le petreci aici. Astfel, am reusit

sa vedem Dubaiul de la inaltime si ziua, si noaptea. Am prins si un frumos asfintit al soarelui de- asupra insuleleor artificiale THE WORLD, care se afla inca in constructie si unde actrita Angelina Jolie si-a cumparat deja una din cele 300 de insule. Ma gindesc oare Moldova este pe aceasta harta?

Recomand sa va luati incaltamine comoda, in special pentru doamne, ar fi bine sa lase tocurile acasa, pentru ca sus nu este niciun scaun si nu ai unde te aseza.

165 de milioane de oameni au vizitat Burj Khalifa in 2012, aceasta fiind cea mai vizitata cladire dn lume.

Linga Burj Khalifa se afla si Dubai Mall- cel mai mare mall din lume cu 1200 de magazine. Daca aveti bani, aici e locul potrivit pentru shopping, puteti gasi toate brandurile, scumpe si mai putin scumpe. Mi-a ramas intiparita in minte o rochie de un albastru superb de la Eli Saab… am intrebat in engleza cit costa, iar vinzatoarea ne-a raspuns in romana 6000 de euro… Am vazut-o mai apoi imbracata in asa rochie pe o prezentatoare tv la festivalul de film de la Cannes.

In Dubai Mall gasesti restaurante pe toate gusturile, un acvariu imens, cinema, patinoar…

In fiecare seara veneam in acest loc pentru a savura spectacolul fintinilor dansatoare- cele mai frumoase din lume. Ne asezam pe terasa unui restaurant si asteptam cu sufletul la gura sa inceapa show-ul de lumini si apa care danseaza in ritmul a diverse melodii. Este ceva uimitor. Spectacolul se repeta la fiecare 30 de minute, dar de fiecare data este diferit … cred ca am vazut dansul havuzului de zeci de ori si tot nu m-am saturat …

Miracle Garden – cea mai frumoasa gradina de flori naturale din lume. A fost deschisa recent, in februarie 2013, iar din cauza temperaturilor inalte, pe parcursul verii, gradina va fi inchisa. Asa ca, vizitind Dubaiul la mijlocul lunii mai, am ajuns la tanc. Miracle Garden se afla intr-un cartier nou, numit Dubailand. In aceasta zona nu prea circula transportul public, citisem pe internet ca de la Mall of Emirates se poate de luat autobuzul F30, dar cum nu aveam mult timp la dispozitie, am decis sa luam taxiul. Si nu orice taxi, de aceasta data am zis sa ne rasfatam un pic cu taxiurile de lux, care, ca pret, costa dublu fata de cele obisnuite. Noi am mers cu un Lexus, iar de obicei masinile de taxi sunt Tayota Camry. De notat ca printre automobilele de serviciu ale primarului de Chisinau este si o Tayota Camry.

Sa revin la Miracle Garden … peste 45 de milioane de flori de toate culorile si marimile. Autoritatile spera sa atraga aici peste un million de turisti anual. Intrarea costa doar 4 Euro, dar vizitatori erau foarte putini. Probabil din cauza caldurii, care era aproape insuportabila. Nici nu avea altfel cum sa fie, doar ne aflam in pustiu, chiar daca eram inconjurati de milioane de floricele. E cu adevarat o gradina miraculoasa …

Daca ai ajuns in Dubai si nu te-ai plimbat prin Dubai Marina, inseamna ca nu ai vazut Dubaiul. Este zona de lux a emiratului care trebuie vazuta atit ziua, cit si noaptea. Am ajuns aici cu un taxi pe care l-am luat de la Miracle Garden si am platit 50 de Dirhami (10 Euro). Prin cartierul cu zgirie nori a fost creat un canal artificial de-a lungul Golfului Piersic, care face ca Dubai Marina sa fie o Venetie de lux a Emiratelor.

Recomand in aceasta zona restaurantul Aquara cu o panorama si atmosfera deosebita. Intrarea se face prin Yaht Club, iar preturile sunt accesibile.

Ne-am intors de aici la Burj Khalifa cu metroul, care este cel mai lung metrou din lume fara pilot. In plus, trenul nu cirula pe sub pamint, asa cum ne-am obinuit noi, dar la suprafata. Din Dubai Marina pina la Burj Khalifa am mers cam jumatate de ora, dar iesirea din metro ne-a luat cam o ora. Asa ca daca aveti stabilita o intilnire, calculati-va bine timpul.

360° este unul dintre cele mai cool cluburi din Dubai. Este amplasat pe o insula in mijlocul marii si ofera o panorama de 360 asupra Golfului Piersic, dar si a faimosului hotel de 7 stele Burj al Arab. Intrarea se face prin hotelul Jumeirah (in forma de val de mare). Daca e sa vorbim de hotele, nu stiu de ce, dar Burj al Arab nu m-a impresionat foarte tare, spre exemplu mult mai mult mi-a placut Jumeirah Hotel si Atlantis, care este situat pe insula in forma de palmier. Nu am fost la cina la Burj Al Arab, am incercat sa fac rezervare pe internet, dar locurile erau ocupate cu o luna inainte, poate ca data viitoare o sa am mai mult noroc.

Covoare cusute cu fir de aur – asa ceva nu am mai vazut pina acum. Sunt lucrate manual si au diferite dimensiuni. Turistii nu au voie sa fac poze, intrucit modelele sunt unicat. Pretul unei astfel de capodopere poate fi negociat si incepe de la 700 $. Nu am gasit poze cu covoarele nici pe internet.

Dubai Museum – este muzeul principal din Dubai si reprezinta cea mai veche cladire din emirat. A fost deschis in 1971 si reprezinta modul traditional de viata din Dubai. Merita vizitat, de fapt el era inclus in city-tur.

Plaja… hotelul nostru era situat la 15 minute de mers cu masina pina la Jumeirah Beach Park. In fiecare dimineata un autobuz ducea turistii gratis la plaja, iar dupa amiaza avea grija sa-i aduca inapoi. Intrarea pe plaja costa 5 D, inchirierea unui chez- long- 10 D, iar o umbrela -15 D. Atentie, doua zile pe saptamina, pe plaja au acces doar femeile. Noi am prins acele doua zile cind nu era nici zare de barbat pe plaja. Chiar si masinile politiei care patrulau pe malul golfului, erau conduse tot de femei.

Pe plaja sunt turisti de tot felul, cei mai mult insa vorbeau in rusa.

Agentiile de voiaj ofera o sumedenie de excursii pentru turisti: de la city –tur pina la vizitarea statului vecin Oman. Va propun mai jos preturile citorva excursii oferite de agentia Royal Park.

City Tur Dubai- 35 $

At the Top Burj Khalifa- 60 $

Abu Dhabi -80 $, prinz inclus

Ferrari Park- 110 $

6 Emirate intr-o zi- 120 $, prinz inclus

Excursie la Oceanul Indian- 70 $

Aquapark Atlantis- 80 $

Musandam, Oman- 120 $

Safari in pustiu- 70 $

O zi in Burj al Arab- 450 $ (cina si masaj incluse)

Zbor cu elicopterul- 450 $

Ski Dubai- 150 $ (prinz inclus)

O zi in Abu Dhabi

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite si se afla la o distanta de 120 km de Dubai.

Cum intri in Abu Dhabi, primul lucru pe care il observi sunt copacii, este un oras mult mai verde decit fratele sau Dubai. Nu in zadar autoritatile cheltuie anual milioane de dirhami pentru intretinerea parcurilor. Al doilea lucru care iti sare in ochi sunt zgirie norii, care aici sunt mai ,,cuminti’’, dar asta nu inseamna ca in capitala nu sunt cladiri care sa te faca sa spui ,,wow’’.

Aceasta cladire in forma de moneda a fost inaugurata in 2010 si este primul zgarie-nori circular din lume.

Primul popas il facem la Moscheea Sheih Zayed, cea care poarta numele primului presedinte al EAU. Desi este construita recent, aceasta este considerata a fi una dintre cele mai importante moschei din lume, a treia dupa Mecca si Medina.

Nemulsumanii au acces in moschee, insa trebuie sa respecte anumite reguli. Barbatii nu au voie sa intre in pantaloni scurti, iar femeile trebuie sa fie bine acoperite din cap pina-n picioare. Abaya nu este obligatorie, insa mie mi-a facut placere sa port aceasta ,,rochie neagra''.

La intrare este asternut un covor rosu, iar incaltaminte se lasa intr-un loc special amenajat.

Moscheea este construita in intregime din marmura alba, adusa din Italia.

Are 96 de coloane in interior si peste o mie in exterior.

Pe jos este asternut cel mai mare covor din lume. Are o suprafata de peste 6.000 de metri patrati, cintareste 45 de tone si a fost tesut in Iran de catre 1200 de muncitori timp de 2 ani de zile.

In 2012, moscheea a fost vizitata de catre 4,6 milioane de oameni.

Emirates Palace este hotelul fara stele, e atit de luxos incit 5 stele ar fi prea putin spus, asa ca a fost mai simplu sa-l numeasca Palat.

Acesta este al doilea cel mai scump hotel din lume, primul loc fiind ocupat de Marina Bay Sands din Singapore.

Accesul turistilor nu este permis, insa daca iti faci rezervare, aici poti savura un desert si cafea cu pudra de aur. Pentru aceasta placere mai putin obisnuitava trebui sa scoateti din buzunar aproximativ 30 de $. Anual, in restaurantele acestui hotel, 9 kg de aur se duc pe prajituri si cafea.

Urmatorul popas il facem la Heritage Village. Este un muzeu in care este reconstituit modul de viata al beduinilor. Tot aici este s o mica piata de suvenire, care mi s-au parut mai ieftine decit in Dubai.

Fiind situat pe malul Golfului Arab, din gradina muzeului Abu Dhabi se vede foarte frumos.

Prinzul, de tip buffet, l-am luat la un restaurant traditional. Erau atitea feluri de bucate, incit nu am reusit nici macar sa gust din toate. Dupa ce am mincat pina nu am mai putut, e timpul pentru o croaziera. Traversam drumul si urcam pe o corabie. Plimbarea noastra pe golf dureaza vreo 20 de minute, timp in care ne arde soarele de-a binelea, dar admiram in schimb peisajele frumoase al capitalei.

Ultimul popas il facem la Ferrari World. Pina a veni aici, nu ma simteam atrasa de parcurile de distractii, dar de cum am intrat in aceasta ,,lume’’ simteam cum adrenalina se urca la cap. Din pacate, am facut doar poze nu ne-am plimbat cu masini de curse, intrucit aici trebuie sa cumperi bilet separat si ai nevoie de o zi intreaga ca sa te dai cu toate ,,masinile’’ de acolo.

Cind vorbesc de ,,cel mai’’ nu exagerez deloc, Dubai este orasul in care totul este la gradul superlativ.

Dubai se afla acum in secolul 22, ne spune ghidul nostru Murat, care ne face un city- tur al orasului. De asta aveam sa ne convingem putin mai tirziu. Aici totul se dezvolta cu viteza luminii, iar orice idée, oricit de trasnita nu ar fi ea, poate fi pusa in practica. Nu in zadar, la intrare in Burj Khalifa este scris un citat al emirului Mohammed bin Rashid al Maktoum:

,,The word ‘impossible' is not in leaders' dictionaries. No matter how big the challenges, strong faith, determination and resolve will overcome them. ’’

Evident, nu l-am cunoscut pe sheikh-ul Dubaiului personal, dar l-am cunoscut prin ceea ce a reusit sa realizeze in acest colt de lume, un colt de lume, care a devenit in doar citeva decenii centrul universului. 400 de companii din cele 500 care sunt incluse in Revista Forbes isi au sediul in Dubai.

Populatia Emiratelor Arabe Unite este de 10 milioane. In Dubai locuiesc 2 milioane de oameni, dintre care doar 176 de mii sunt cetateni ai emiratului, ceilalti sunt imigranti din toate colturile lumii- chinezi, indieni, pakistanezi, romani, chiar si moldoveni am intilnit. Aproape 200 de nationalitati traiesc aici, ceea ce inseamna ca Dubai este un exemplu de toleranta.

Daca esti invitat in ospetie la un arab, trebuie sa stii ca este nepoliticos sa refuzi cafeaua. Totusi, poti sa bei maxim 3 cesti, daca ceri mai mult, gazda va considera ca esti lacom.

Una dintre cele mai late autostrazi din lume trece tot prin Dubai. Sheikh Zayed Road are 14 benzi, cite 7 benzi pe sens.

Noaptea dupa 12, pe strazi incep adevarate raliuri intre Ferrari si Lamborghini. Daca ziua prin centrul orasului se circula cu 100-120 km la ora, atunci dupa miezul noptii, cei cu masini luxoase merg cu pina la 280 km/h. Cu asa viteza, nici radarele nu –i pot surprinde, asa ca politistii s-au plins sheikh-ului de aceasta problema. Si care credeti ca a fost solutia? Politia a primit in dotare Ferrari, Bandly, Lamborghini, iar recent si un Aston Martin care valoreaza citeva milioane de euro. Totusi, pedepsele pentru depasirea vitezei sunt destul de dure, amenda poate ajunge si pina la 10.000 de Dirhami (circa 2000 de Euro). Mai mult, conform unei noi prevederi din Codul Penal soferii risca si pina la 2 ani de puscarie. 15 % dintre amenzile impartite zilnic de politie pentru depasirea vitezei, sunt acordate soferilor care conduc cu cel putin 200 km/h.

In Dubai, poti sa vezi semafoare duble, adica semafoare pentru masini obisnuite si altele, amplasate undeva mai jos, pentru automobile sportive.

Daca ai Ferrari sau Lamborghini nu inseamna neaparat ca esti foarte bogat. De obicei, acesti bolizi sunt condusi de tineri care vor sa atraga atentia cu masini de lux. Majoritatea dintre ei iau credit de la banca si isi cumpara bijuterii pe 4 roti.

Placutele de inmatriculare... valoreaza uneori cit 10 masini.

Dupa numar iti dai seama daca proprietarul este cu adevarat bogat. Masina sheikh-ului are numarul 7 pe care l-a cumparat la licitatie cu 4,6 milioane de dolari. Cel mai scump este numarul 1, care costa 14 miloane $, iar numarul 10 costa 2 milioane $. Mai mult, afacerea cu numere este una profitabila, oricind iti poti scoate numarul la licitatie … :)

Totusi, daca arabii isi permit sa-si cumpere asa masini, inseamna ca lumea nu o duce rau. Pensia minima este de 2600 $. Barbatii se pensioneaza la 55 de ani, iar femeile la 50 de ani.

Pentru localnici, salariul minim este de 3000 $ in Dubai, 6000 $ in Abu Dhabi. Cei mai bogati sunt totusi arabii din statul vecin, Qatar, cu un salariu minim de

10 000 $ lunar.

Cei mai bine platiti sunt banchirii, urmati de juristi, dentisti (20.000 $ lunar), arhitecti, petrolisti si profesori.

In zona Jumeirah se afla unele dintre cele mai frumoase vile, e un fel de ,,Valea Morilor’’ de la noi, doar ca aici casele au fost oferite gratis localnicilor in 1999. Acestia nu au voie sa le vinda, dar nici nu prea locuiesc in ele, pentru ca prefera zone ,,mai linistite’’. Asa ca le dau in chirie strainilor. Pretul unei case variaza intre 75.000 si 150.000 $ pe an. O vila are cel putin 8 camere.

Islamic Bank ofera credite de pina la 5 ani cu 0 % dobinda. Va vine sa credeti? De aceste servicii pot beneficia nu doar localnicii, dar si cei care muncesc legal aici. Doar ca persoanele care au trecut de 65 de ani nu pot obtine permis de munca in Dubai.

Preturi in restaurante:

Cafea -23 Dirhami

Pepsi, 7 UP-14 Dirmahi

Salata Caesar-40-50 Dirhami

Suc fresh-34 Dirhami

Supa crema- 50 Dirhami

Sushi-50 Dirhami

In Emiratele Arabe Unite gasesti reprezentante ale tuturor confesiunilor religioase, mai putin evrei. Cetatenii Israelului nu au acces in Emiratele Arabe Unite. Mai mult, turistii care au fost in anii trecuti in Israel, pot avea probleme la intrarea in tara. Asa ca daca aveti in pasaport visa israeliana, mai bine schimbati pasaportul, asa cum am facut-o eu, ori cereti sfatul consultantului de la agentia de turism. Nu e de glumit. Arabii urasc Israelul … Am pomenit intr-o discutie ca am fost in Israel si ca e o tara frumoasa si mi-am aprins paie-n cap… Mai bine evitati subiectul.

Cele mai vechi cladiri din Dubai au 40 de ani, dar arata ca unele dintre cele mai noi din Chisinau. Dubai arata ca un santier, permanent se construieste ceva nou. Recent a fost inaugurat Infinity Tower, o cladire care se remarca de departe prin design-ul sau neobisnuit.

Si daca aici e raiul pe pamint, cu siguranta ca multi si-ar dori sa obtina cetatenia Emiratelor. Sa stiti ca nu este simplu deloc, pentru barbatii straini este imposibil, iar pentru femei exista o singura conditie, sa te mariti cu un localnic si sa traiesti impreuan cel putin 15 ani.

Avortul este interzis, asa ca in medie o familie are cite 11-12 copii. Case de copii nu sunt, la fel nici case de batrini. In schimb, sunt destul de multe persoane cu grad de invaliditate, si asta pentru ca se casatoresc rude cu rude.

Dubai este unul dintre cele mai sigure orase, rata criminalitatii fiind de doar 4 %, dar majoritatea infractiunilor sunt comise de imigranti. Asta inseamna ca nu iti este frica sa mergi noaptea pe strada, sa mergi la cluburi, sau sa lasi pe plaja geanta cu acte si bani.

Minunile Emiratelor nu se opresc aici. Tara va continua sa ne uimeasca si in urmatorii ani- in Abu Dhabi se construieste o filiala a muzeului Louvre. Un simulator de zburat in cosmos va indeplini visul baietilor din copilarie. Dubaiul vrea sa dea lovitura cu o cladire care se va roti la 360 de grade si nu in ultimul rind, cele 7 minuni ale lumii in marime naturala, care vor fi inconjurate de Zidul Chinezesc. Cu siguranta voi reveni in Emirate peste citiva ani ca sa vad si aceste minunatii.

Cel mai mult insa nu m-au impresionat atit zgirie-norii si frumusetea orasului, cit faptul cum au reusit acesti oameni sa depaseasca 7 secole in doar citeva decenii- de la beduini care locuiau in corturi si mincau lacuste, la unii dintre cei mai bogati oameni din lume. Dubai se afla acum in sec. 22, iar cum va arata orasul peste 50 de ani, e greu de imaginat …


[fb]
---
Trimis de feliciarosca in 26.06.13 14:46:09
Validat / Publicat: 26.06.13 16:37:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (feliciarosca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P53 Dubai Marina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28550 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster
[26.06.13 14:58:50]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

traian.leuca †
[26.06.13 21:51:13]
»

Exceptional review!

Pacat ca pozele sunt putine, iar cele atasate review-ului nu sunt insotite de explicatii suplimentare.

Oricum meritati multe felicitari.

As vrea sa va acord eu superbonusul dar nu am cum, aceasta fiind treaba programului.

Jupi
[26.06.13 23:30:57]
»

Unul dintre cele mai bune rw-uri despre Dubai!!!

Daca plec in Dubai, dau print si sunt gata de plecare

feliciaroscaAUTOR REVIEW
[26.06.13 23:49:28]
»

@traian. leuca: Multumesc, am multe poze din Dubai, promit ca mai adaug

feliciaroscaAUTOR REVIEW
[27.06.13 00:35:22]
»

@Jupi: mersi, ma bucur ca pot fi de folos aveam inca multe de scris, dar nu vreau sa plictisesc cu un articol prea lung

Jupi
[27.06.13 09:03:15]
»

@feliciarosca: eu chiar te rog sa mai scrii. imi place stilul, capteaza, si ce spui chiar este interesant, sunt informatii utile (nu bati campii)

sirbuvio
[06.07.13 19:12:55]
»

uau. ce review! felicitari!

vasi_pop86
[10.07.13 12:36:12]
»

@feliciarosca: Cat de multe poti sa scrii.

Eu si cu sotia vrem sa petrecem acolo luna de miere... si acum tot caut infomartii...

Felicitari pentru review... cel mai bogat si explicit vazut de mine pana acum.

Claudia70
[23.07.13 14:22:16]
»

La ce preturi era mancarea in Dubai... in afara de restaurante mai puteai manca si in alta parte?

elgom
[25.08.13 17:26:01]
»

Buna. Si eu vreau sa plec in octombrie.

Super prezentarea!

Poti sa mi spui cu ce agentie ati fost? As vrea sa nu am surprize...

Nota 10 de la mine pt descriere!!!

feliciaroscaAUTOR REVIEW
[25.08.13 17:40:43]
»

@elgom: Eu am plecat printr-o agentie din Chisinau,

(TOP TUR) cu zbor din Odesa.

feliciaroscaAUTOR REVIEW
[25.08.13 18:01:55]
»

@Claudia70: Am scris in review preturile din restaurante, dar puteai sa maninci si la fast food. Puteai sa iti cumperi produse alimentare din supermarket, preturile erau cam ca la noi.

elgom
[25.08.13 22:59:14]
»

@feliciarosca: poti sa mi spui daca era net /pc la hotelul radisson si aveai acces ca si client. Ma gandeam la rezervarile pe care le ai facut.

La abu dahbi ai fost pe cont propriu sau agentie?

Cum e clima, ce haine sa mi iau... octombrie va fi similar cu perioada in care ai fost tu

Mai spuneai ca ti a placut un hotel jumeirah. Ca si locatie cum e fata de radisson? Voi urma multe din sfaturile tale si voi alege unul din cele 2...

Merci!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
feliciaroscaAUTOR REVIEW
[26.08.13 14:12:07]
»

@elgom: 1. Da, in hotel era Wi- Fi peste tot si din cite imi amintesc se dadeau cu chirie si tablete pentru cei care nu aveau un pc.

2. In Abu Dhabi am plecat prin intermediul unei agentii de turism, iar biletul l-am cumparat din holul hotelului.

3. In mai cind am fost eu, clima era ok, erau vreo 30-35 de grade C. In octombrie cred ca va fi cam la fel. Deci, ai nevoie de haine de vara. Peste tot erau conditionere asa ca aproape ca nu am simtit caldura.

4 Mi-a placut hotelul Jumeirah, el se afla chiar pe malul marii linga faimosul hotel Burj al Arab. Diferenta de pret dintre Radisson si Jumeirah e destul de mare. Eu am intrebat la o agentie din Chisinau, zbor la mijlocul lui septembrie 2013 si o saptamina in Jumeirah costa cam 4000 de $, in timp ce o saptamina in Radisson Downtown e in jur de 1000 $. Daca ai bani sa stai in Jumeirah, nu se mai pune problema banilor pentru taxi ca sa ajungi in centrul Dubaiului, asta daca vrei sa admiri in fiecare seara fintinile dansatoare. Pot sa va mai recomand si alte hotele foarte bune, dar la fel destul de departe de centru -Atlantis si Rixos, ambele situate pe insula artificiala in forma de palmier. Un sejur aici costa 2500 $ si respectiv 1600 $. Preturile sunt de la agentiile din Chisinau cu zbor din Odessa, dar cred ca nu difera foarte mult fata de cele din Romania. Asta asa ca sa va faceti o idée generala. Alt hotel foarte frumos este The Address, situat chiar linga Burj Khalifa. Aici o saptamina ajunge pina la 3700 $. Si nu in ultimul rind va recomand hotelul Armani, deocamdata unicul hotel Armani din lume, care se afla chiar in Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. Ce n-as da sa stau macar o noapte aici Un sejur costa cam 4000 de $.

elgom
[26.08.13 20:07:37]
»

@feliciarosca: pretul la sejur e de 2 pers sau una [?].

Ma refer la hotelurile bune.

Ma gandeam la un 3000 e de cheltuit... sau cel putin asa am bugetul, pt cazare si avion...

feliciaroscaAUTOR REVIEW
[27.08.13 10:41:34]
»

@elgom: pretul e pentru o persoana

Muffin2009
[19.11.13 14:49:37]
»

@feliciarosca:

Ultimul popas il facem la Ferrari World. Pina a veni aici, nu ma simteam atrasa de parcurile de distractii, dar de cum am intrat in aceasta ,,lume’’ simteam cum adrenalina se urca la cap. Din pacate, am facut doar poze nu ne-am plimbat cu masini de curse, intrucit aici trebuie sa cumperi bilet separat si ai nevoie de o zi intreaga ca sa te dai cu toate ,,masinile’’ de acolo.

Voi pleca in Dubai in ianuarie si ma intereseaza o excursie la Abu Dhabi care sa includa vizita la moschee dimineata apoi Ferrari Park pt toata ziua pt ca vreau sa ma dau in toate ride-urile. Unde gasesc asa ceva? Cei de la Royal Park nu au.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
feliciaroscaAUTOR REVIEW
[21.11.13 17:48:18]
»

@Muffin2009: Nu stiu daca gasesi o excursie de care vrei tu. Cel mai probabil poti sa mergi dimineata la Moschee iar apoi la Ferrari Park doar daca iti organizezi un tur pe cont propriu. Sau intrebi la agentiile de turism de pe acolo. Pot sa-ti mai dau un contact de la o agentie Karma Tourism- 92723820. Din cite am inteles, din hotelele din Dubai poti suna gratis.

Muffin2009
[23.11.13 22:37:40]
»

@feliciarosca: Mai mult ca sigur voi vizita Abu Dhabi-ul pe cont propriu, e un autobuz din ora in ora din Dubai catre Abu Dhabi, voi merge cu el.

Merci de raspuns!

Manuela Albani
[21.06.14 17:56:35]
»

@feliciarosca: exceptional review!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Claudia70, elgom, feliciarosca, Jupi, Manuela Albani, Muffin2009, sirbuvio, traian.leuca, vasi_pop86
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Dubai:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.81990790367126 sec
    ecranul dvs: 1 x 1