ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 29.05.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 7 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

O experienta frumoasa

TIPĂREȘTE

Au trecut aproape 5 zile de cand am revenit in tara din concediul petrecut in Kriopigi la hotel Alkion. Avand in vedere ca de aceasta data am fost un grup mai mare de prieteni, pot spune ca per total ne-am simtit bine. Ca de obicei insa e loc si de mai bine.

Rezervarile le-am facut printr-o agentie cu filiala si in Brasov si au fost de tip early booking, perioada 7.06-16.06 (7 nopti de cazare), transport cu autocarul si regim demi-pensiune. Un cost total aproximativ de 980 lei/persoana.

Hotelul este situat intr-o localitate micuta. Cei care vor agitatie sau distractie ar putea fi un pic dezamagiti. Practic in 15 minute ai strabatut pe soseaua principala toata localitatea. Daca te plimbi si pe dealuri sau spre plaja se mai aduna ceva timp de descoperiri.

Desi pe site-ul agentiei si chiar si pe site-ul hotelului se spune ca ar fi de 4 stele, eu unul i-as da numai vreo 3 stele plus avand in vedere ca totusi curatenia si schimbul prosoapelor s-a facut de 3 ori in cele 7 nopti de cazare.

Personalul este amabil, desi pare uneori ca e un pic dificil sa te intelegi chiar si in engleza. Oricum nu va asteptati sa stie romana. M-am amuzat vazand o parte din batraneii cu care venisem pe autocar incercand sa isi comunice doleantele de parca erau la noi pe litoral, iar personalul hotelului sa se uite la ei ca la muzeu.

Locatia e una retrasa de la soseaua principala se coboara cam 400 de metri. Hotelul are curte cu piscina si dus langa ea, cateva mici instalatii pe iarba (topogan, mini cos-baschet, o casuta) pt copii, o terasa in curte cu bar si masa de biliard insa cu preturi un pic cam piperate (cam 3 euro o sticla de bere, 7 euro un coctail, 10 euro o pizza), preturi pe care le intalneai de altfel la orice terasa din orasel. Hotelul este compus din cateva cladiri tip studios cu parter si etaj cu terasa si un corp de cladire ca un hotel cu camere. Noi am fost cazati la studios. Dezavantajul era ca nu toate erau amenajate la fel: unele nu aveau chicineta, sau terasa nu era acoperita asa ca nu puteai sta la umbra pe ea. Ca avantaj este faptul ca unele camere aveau 3 paturi plus o canapea, altele 2 paturi plus canapea, deci o familie cu doi copii ar putea sta chiar bine intr-o astfel de camera, depinde doar de agentia prin care se fac rezervarile daca se permite acest lucru. Noi am stat cate 2 persoane intr-o camera, camera in care am stat cu sotia mai avea un pat pt o persoana si o canapea aproape la fel ca patul ca latime. Paturile erau single, dar unite. De asemenea unii din prietenii mei aveau o baie spatioasa dar luminata foarte slab. Cei cu chicineta nu au gasit-o dotata decat cu 2 pahare pt apa, deci daca voiai o cafea sau poate sa iti incalzesti ceva trebuia sa ai recipiente si tacamuri de acasa. Toate camerele aveau cate un televizor mic, insa nu se prindeau foarte multe programe (cateva grecesti, BBC, RTL 2 si un post rusesc - probabil datorita turistilor rusi care erau in numar consistent), insa pt cele cateva minute in care il butonam seara, era suficient.

Aerul conditionat desi era inclus in tarif nu prea pot spune ca isi facea simtita prezenta. Una din guri era montata deasupra chicinetei, departe de camera, iar cea din camera undeva sus avand mai mult puterea unui ventilator. Setasem la 5 grade temperatura aerului insa nici lasandu-l sa functioneze toata seara nu am simtit mare diferenta in temperatura din interior. Probabil sunt modele mai vechi care au cam iesit din garantie si fac si ceva zgomot. Noroc ca perioada aleasa (inceput de iunie) nu a fost foarte calduroasa.

Asa cum am spus, lenjeria de pat a fost schimbata de 2 ori, iar prosoapele de la baie de 3 ori (unii din prietenii mei au zis ca la ei s-au schimbat prosoapele doar de 2 ori). Baia avea o cada spatioasa cu perdea de dus si era dotata cu doua sapunele si doua sticlute mici (una cu gel de dus si una cu sampon) ca la orice hotel care se respecta si geam de aerisire.

Terasele de la camerele aflate la etaj erau fie acoperite, fie cu tije pe care urma sa se catere niste plantute pt a se crea un umbrar, insa inca nu erau extinse pana la etaj, probabil nu erau plantate de prea multi ani si erau dotate cu o masa si 4 scaune.

Exista si internet wireless cu semnal oarecum slab, eu am reusit sa ajung la maxim 2 liniute de semnal stand in zona piscinei, insa sunt momente cand merge bine (am facut chiar cateva plati on-line) fara sa se blocheze. Semnalul depinde de locatie, de vreme si de cata lume il acceseaza simultan.

Mesele servite (am beneficiat de demi-pensiune) erau micul dejun si cina. Primul se putea lua in intervalul orar 7-10, iar cina intre orele 19-21. Ambele mese erau in regim de bufet suedez. Multiple feluri de mancare din care sa alegi si fara sa te limitezi. In general mezeluri, cascaval, masline, crenvursti, croissante sau alte mini-foetaje, oua (fierte, ochiuri, omleta), unt, iaurturi, dar si cereale sau fulgi si lapte pt doritori si desigur gemuri, marmelade, crema de ciocolata. Paine se putea servi paine obisnuita, sau de tip toast care se si putea praji. Se putea servi cafea, lapte, suc de portocale (nu fresh) sau ceai. Cafeaua am observat ca este mai slaba si daca nu luai micul dejun chiar la prima ora ajungea chiar lungita cu apa (am vazut ca nu adaugau foarte multa cafea la completare, mai mult apa fierbinte). Cina era compusa din multe feluri de mancare. Ca fel care s-a repetat in tot sejurul au fost pastele in diverse combinatii. In nici o zi nu au lipsit de la masa. Insa existau si feluri traditionale (micii grecesti sau sarmalutele grecesti in foi de vita), peste bine preparat, salate, tzatziki etc. Ca desert se serveau prajiturele asemanatoare baclavalelor, sarailiilor sau un pandispan insiropat, gris cu lapte, budinca sau jeleu si fructe (pepene si portocale). Desertul era o combinatie de 3 feluri de genul: baclava; jeleu si pepene sau pandispan, gris si portocale.

Nu erau incluse in costuri bauturile gen apa, vin (retsina) sau bere care se puteau cumpara dela restaurant insa la costuri exagerate: 1 sticla de apa plata la 1 l se putea cumpara cu 2 euro in timp ce la supermarket costa 1,23 euro un bax de 9 sticle de 500 ml.

Pt cei cu excursii optionale se oferea micul dejun de persoana sub forma de 1 sandvich + 1 ou fiert + 1 suc la cutie mica de carton cu pai + 2 fursecuri, iar cina se putea servi si dupa ora 21 daca ghidul insotitor avea bunavointa sa sune si sa ii roage acest lucru.

Pt mine unul masa a fost mai mult decat multumitoare, intr-o singura seara am dorit sa mananc in oras doar pt a incerca ceva din bucataria greceasca.

Nu pot spune ca felurile servite ar multumi pe toate lumea, depinde de pretentiile fiecaruia, ca si la noi unele arata mai rau sau par ticsite cu chimicale si E-uri insa se gasesc si mancaruri bunela gust.

Se putea sta la plaja pe sezlongurile de langa piscina, se putea inota in piscinasau se putea merge spre mare. La piscina, conform regulamentului hotelului nu era voie cu bauturi aduse din exterior, insa nimeni nu a comentat ca am avut o sticla de 500 de ml cu apa langa mine in permanenta.

Marea era cam departe, dupa o coborare pe un drum cu cateva serpentine de aproximativ 600-700 m. La un moment dat devenea un pic frustrant sa cobori atata pentru a ajunge la mare dar la o adica pt lenesi exista piscina.

Plaja era cam ingusta si cu un nisip cam incarcat cu pietricele, nu era prea fina. Intrarea in mare era lina, dupa un mic prag de pietre incepea fundul marii acoperit cu nisip si ajungeai cam 20 m in larg la o adancime de 1,70 m a apei.

In perioada sejurului nostru apa nu era foarte calda. De fiecare data primul contact se facea cu frisoane si sunete amuzante. Dupa ce te obisnuiai insa, parca nu iti mai venea sa iesi, mai ales ca apa era curata si limpede.

Daca mergeai pe plaja si treceai de zona de camping amenajata pt rulote, mai descopereai si alte plaje cu un nisip mai curat, deci erau locuri de unde puteai alege ca sa nu te plictisesti stand numai pe o singura plaja.

Ca si atractii turistice in afara marii si a orelor de plaja nu existau prea multe in Kriopogi. 2 supermaket-uri cu preturi bune, obisnuitele taverne (fast-food sau restaurant) si magazine de suveniruri.

Ca sa le iau pe rand:

- supermarket-urile erau aprovizionate aproape la fel, cu mici diferente, preturile oscilau si ele putin, la unul din ele, cei cazati la Alkion aveau reducere 5%, dar unele produse erau mai ieftine la celalalt supermarket chiar si cu reducerea aplicata, dar aveai de unde alege

- fast-food: nelipsitul gyros ajungea cam la 2,80 euro, dar echivala cu o shaorma mare de la noi.

- la tavernele restaurant preturile incepeau de pe la 7 euro/portie, noi am mancat la "Bistro" cam la 16-17 euro portia, dar a meritat toti banii. Servire ireprosabila, patronul un tip nemaipomenit si ne-a oferit un desert din partea casei la final

- magazinele de suveniruri sunt pline cu tot felul de chestii de la cele traditionale la cele kitsch, de la cele trebuincioase pt plaja pana la parfumuri si creme si sunt preturi pt toate buzunarele

Ce se mai poate vizita prin orasel? Ar fi o mica plimbare pe stradutele care urca pe deal, asta daca iti place sa iei contact cu viata din zona mai putin umblata de turisti, se pot vedea cele 3 izvoare care si dau numele localitatii (cam 25 minute de mers pe jos de la hotel Alkion), biserica (cam 15 minute de mers pe jos de la hotel Alkion) si la care pt cei doritori Sf. Liturghie incepe duminica undeva pe la ora 7:30 si se incheie pe la 11:00.

Ca sa vorbesc un pic de imprejurimi, intre Kriopigi si 2 din localitatile mai apropiate sunt cam 6 km. Noi am ajuns pana in Kalitheea, se poate ajunge cu o masina inchiriata (cam 45 de euro/zi) sau cu autobuzul (sunt statii amenajate in Kriopigi si este afisat orarul) cam la 1,60 euro/persoana biletul sau cu bicicleta (10 euro/zi inchirierea uneia) si desigur pe jos pt cine e incantat de o plimbare mai lunga (cam de 6 km). Kalitheea e o statiune mai dezvoltata, cu o zona de magazine de suveniruri mult mai mare si cu vreo trei supermarket-uri. Preturile nu difera foarte mult, la unele categorii de produse sunt usor mai mici ca in Kriopigi, la altele aproape identice. Avantajul e ca ai mult mai multe locuri de unde alege.

In Kalitheea plaja era cea care arata minunat, nisip fin, mare lina si inaintai mult in larg pana sa ajunga apa pe la 1.80 m. Am inteles ca existau si ceva cluburi pt doritorii de distractii seara si desigur multe taverne si fast-food-uri. La fel existau statii de autobuz pt intoarcere.

Dupa inca 4 km de Kalitheea exista un magazin Lidl, asa ca cei doritori puteau sa cumpere de acolo multe produse grecesti la preturi mai mici decat in statiune (de exemplu 1 l de ulei de masline de calitate in statiune era undeva la 6 euro, iar in Lidl ajungea pe la 4,60 euro), la fel si Ouzo sau maslinele sau berea.

In partea opusa, din Kripigi se putea ajunge in Pefkohori, o statiune aproape la fel de animata ca si Kalitheea, insa predominau tavernele si mai putin magazinele de suveniruri.

Agentia cu care am mers ne-a propus cateva excursii optionale, vizibil mai scumpe decat ce estimasem noi tinand cont de 2012 cand am ales unele in Thassos.

Se putea face o croaziera pt a vedea muntele Athos, excursii pana in Salonic (pt parcul acvatic sau pt tur al orasului si cumparaturi), o excursie de aproape o zi pana la Meteora, scuba diving, o mica croaziera pe un iaht, excursie la pestera Petralona si oprire la o fabrica de ulei de masline.

Preturile porneau undeva de la 30 de euro de persoana cea mai ieftina excursie pana pe la 70 de euro de persoana cea mai scumpa.

Noi am ales doar Meteora la 45 de euro/persoana. Pt cei care aleg Meteora, plecarea e undeva pe la 5:40 de dimineata si intoarcerea undeva in jurul orei 21. Fiind distanta foarte lunga totul va fi oarecum putin pe fuga, dar merita. In ceea ce priveste aceasta excursie pot oferi detalii pozitive, dar si negative.

Poate ca uneori depinde si de agentia prin care se merge, insa eu am constatat umatoarele aspecte:

1. Pozitive:

- faptul ca vezi o buna parte din Grecia continentala chiar daca numai din autocar si identifici poate si alte locatii ce merita vazute in alti ani

- poti gasi locatii cu suveniruri mult mai ieftine decat in statiunile de cazare

- Meteorele care pur si simplu iti taie rasuflarea, cred ca in Grecia merita sa revii in extrasezon numai pt Meteore

- amintirile adunate, pozele

- vizita la manastirea Sfintei Parascheva a grecilor (ocrotitoarea ochilor) pentru cei piosi exista manastirea cu izvorul tamaduitor, iar pentru simplii excursionisti un bazar inainte de a se trece podul spre manastire unde suvenirurile sunt extrem de ieftine si diversificate

2. Negative:

- pt plecarea din Kriopigi excursia e obositoare

- timpul de vizitare este redus aproape peste tot datorita traseului foarte lung

- agentia cu care am fost noi a oprit la un magazin de icoane si suveniruri, desi ni s-a spus ca puteam cumpara de acolo timpul a fost foarte scurt datorita si minutelor in care ni s-a povestit despre icoanele respective si preturile erau cam exagerate la multe articole. Nu recomand cumpararea de acolo decat daca chiar aveti bani multi de cheltuiala. Mai bine asteptati intoarcerea si oprirea la manastirea Sfintei Parascheva, in bazarul de acolo o icoana de genul celor ieftine din magazin care ajungea undeva pe la 15 euro se poate lua pe la 4-5 euro.

- faptul ca dupa ce urci la cele 2 manastiri din intreg ansamblul Meteorelor iti ramane putin timp sa le vezi in amanuntime. Esti practic intr-o continua fuga.

Ca sa concluzionez, Kriopigi este o locatie pt liniste si relaxare cu posibilitatea de a vedea si multe locuri din imprejurimi.

Concediu placut celor doritori!


[fb]
---
Trimis de shamash in 21.06.13 19:59:00
Validat / Publicat: 21.06.13 21:16:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: insula Thassos, oras Limenaria, Hotel Asterias
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (shamash); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Terasa camerei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    DoreD [22.06.13 00:10:29] »

    Mi-a placut. Complet, la obiect, simt ca am inceput sa cunosc zona. P05. Wow.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DoreD
    Alte impresii din această RUBRICĂAlkion (Alkyon) Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049637794494629 sec
    ecranul dvs: 1 x 1