38539 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Canionul 'Şapte Scări' [Dâmbu Morii]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.05.2013
DE
Avatar mauricius*
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Timisoara
înscris/ă în 08.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2002
DURATA: 10 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De ce n-are ursul coadă la C7S


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Pasarea Colibri - Mugur de fluier

Eu nu am să vă povestesc despre frumusețea locurilor, ci am să vă spun visul meu despre acest canion. Era începutul unui nou mileniu și am visat că prin canion se plimbau copii de mână cu părinții lor, de la care învățau să cunoască muntele, să-l respecte și să-l iubească, la fel cum și eu am învățat de la părinții mei. Acest vis a devenit realitate în anul 2002, la inițiativa unui grup de iubitori ai muntelui, cu aportul substanțial al unei firme producătoare de papetărie din Săcele, al unei firme de alpinism utilitar, precum și cu sprijinul viceprimarului de la acea vreme. Proiectul de reamenajare a traseului turistic (și nu numai) a durat 12 luni și a beneficiat de o finanțare în valoare de 30.000 dolari din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Dar nu am de gând să vă plictisesc cu detalii despre cum am făcut rost de acești bani și etapele parcurse până când ne-am apucat efectiv de lucru.

Ideea de la care am pornit a fost de a dezvolta un parc montan pentru sporturi extreme și team building în zona Prăpastia Urșilor (piste de mountain biking, tiroliană, escaladă, rapel etc.), amenajarea traseelor turistice spre Canionul 7 Scări, Cascada Tamina și Peștera de Gheață, înființarea unui Centru de Informare Turistică în Dâmbul Morii având și competențe de administrare a zonei turistice (amenajări, marcaje, reparații, curățenie, promovare etc.), precum și constituirea unei “Patrule Montane”. Cum resursele financiare erau extrem de limitate și trebuia să începem de undeva, proiectul s-a concentrat numai asupra obiectivului cu impactul cel mai puternic, Canionul 7 Scări.

Am studiat pe internet modul în care erau amenajate și administrate parcuri similare din America, inclusiv amenajarea toaletelor ecologice și organizarea patrulelor de Mountain Rangers. Am căutat pe la părinți și bunici poze pentru a vedea amenajările care s-au mai efectuat de-a lungul timpului (o parte le puteți vedea pe siteul canionului) și am trecut la treabă. De fapt la treabă au trecut ei, deoarece eu aveam alte atribuții, în calitate de reprezentant al finanțatorului. Imaginați-vă că totul a fost transportat acolo cu spinarea, bucată cu bucată, și montat la fața locului.

Centrul de Infomare Turistică l-am gândit a fi amenajat în clădirea aflată în ruină chiar la intrarea în Dâmbul Morii de pe DN1, pe dreapta în fața poștei. Din păcate acest lucru nu a fost posibil deoarece Primăria Predeal (proprietarul clădirii lăsată în paragină) a refuzat toate propunerile înaintate de către săceleni. Drept urmare, Centrul a fost amenajat în Săcele mult prea departe față de locul în care turiștii interesați ar fi putut primi informațiile de care aveau nevoie. În plus era amplasat total nepotrivit față de nevoile de coordonare administrativă din teren. Dar atât s-a putut cu sprijinul pe care l-am primit din partea autorităților locale de la acea vreme.

Pagina web a Canionului 7 Scări în limbile română și engleză o găsiți aici 7scari.turistic.ro. Am verificat ieri și încă era activă. Vă recomand să selectați din meniu Atracții turistice și Film. Veți avea surprize, sper plăcute.

Patrula Montană a fost înființată pe de o parte pentru a asigura în permanență asistență turiștilor de pe traseu (inclusiv prim ajutor, sau să-i ducă de mână pe cei mai puțin curajoși) iar pe de altă parte pentru a ne semnala orice probleme administrative. Cred că de fapt mai potrivit ar fi să zic și pentru a păzi amenajările efectuate. Au fost angajați oameni iubitori ai muntelui, au fost dotați cu echipament montan de primă mână și cu toate materialele necesare pentru a interveni în orice situație. De asemenea au fost instruiți în acest sens și s-au pus bazele colaborării cu Serviciul Salvamont din Brașov.

Lucrările de amenajare până la canion au constat din refacerea potecii, a tuturor marcajelor turistice, unde a fost necesar s-au amenajat scări din lemn, podețe, balustrade, întărituri și îndiguiri ale albiei pârâului. Am crezut cu tărie că dacă vom amenaja locuri de popas civilizate cu mese, bănci, vetre de foc și coșuri de gunoi, poate vom mai civiliza un pic și turistul care vine în vizită. Nu prea a fost așa, deoarece nu o dată băieți întreprinzători au smuls din pământ mesele și băncile ca să le ducă la ei în curte. Sau localnici din zonă au venit cu calul ca să smulgă buștenii folosiți pentru consolidarea albiei pârâului, pentru a-i folosi ca lemne de foc. Pe urșii care ne-au rupt coșurile de gunoi nu ne-am supărat și am făcut altele mai robuste. Pentru mitocani n-am avut ce face și mobilierul frumos (dar tentat) a fost înlocuit cu altul mai din topor și drujbă. Picioarele meselor au fost înfipte aproximativ un metru în pământ, în speranța că poate așa nu le vor mai lua acasă pe post de suvenir. Sus în canion, după ce s-au curățat rămășițele structurii vechi, aluviunile și tot gunoiul, muncitorii au construit toată structura metalică de acces, s-au asigurat că totul este ancorat temeinic și oriunde a fost necesar s-a amplasat și balustradă cu mână curentă. Primii turiști care au verificat traseul au fost chiar familiile celor care au lucrat la reamenajare, putând fi astfel identificate și înlăturate toate dificultățile “piticilor”. Cel mai mic cred că avea 3 ani, îl puteți vedea în videoclip. Pe traseu a fost amplasată o gheretă, unde inițial își țineau muncitorii uneltele și materialele. Însă scopul său final a fost de “birou” al patrulei montane. Glumesc, dar cei din patrulă chiar aveau nevoie de un loc unde să se adăpostească în caz de vreme rea, deoarece ei făceau serviciu de permanență pe traseu. În plus trebuiau depozitate undeva la îndemână targa și celelalte materiale necesare pentru acordarea primului ajutor, diverse unelte și materiale necesare pentru reparații ocazionale.

Obiectivele principale pe care le-am avut în vedere pe toată durata lucrărilor au fost: siguranța turiștilor, grija față de natură și asigurarea sustenabilității proiectului. Dacă pentru primele două obiective soluțiile depindeau numai de noi, cu cel de al treilea aveam cele mai mari probleme. Cu alte cuvinte, trebuia să găsim resurse financiare care să asigure plata salariilor patrulei montane și costurile lucrărilor de întreținere și reparații de pe traseu, după finalizarea proiectului. De furnizarea sacilor, colectarea și transportul gunoiului se ocupa Primăria. Din păcate Consiliul Local nu a fost foarte încântat de susținerea în continuare a acestui proiect, sponsori nu erau pe vremea aceea (lumea preferând să-și dea banii pe mâna excrocilor de la CARITAS și FNI) iar asociațiile și fundațiile abia începeau să se formeze. Nu aveam altă soluție decât să solicităm turiștilor plata unei sume modice, adică 1-1,5 lei de persoană în banii de azi. Pentru a îndulci puțin pastila, am aprobat propunerea echipei de a realoca o parte din buget astfel încât să fie oferite gratuit turiștilor, împreună cu chitanța, o carte poștală cu canionul, un pliant și o pungă pentru gunoi (vezi pozele). Cu toate acestea, nu o dată cei care încasau taxa au fost îmbrânciți sau înjurați. Nu mai povestesc despre câte presiuni s-au făcut pentru stoparea proiectului, că doar deh, lucrul la care se pricepe cel mai bine românul este capra vecinului.

Inaugurarea redeschiderii pentru public a Canionului 7 Scări s-a realizat cu tot fastul cuvenit, tăieri de panglici etc., și a fost amplu reflectată în presă și la posturile de televiziune. În special ProTV Brașov a avut o echipă care a transmis în direct de pe traseu pe tot parcursul zilei. Faptul că ideea a fost bună s-a dovedit prin creșteri din ce în ce mai mari ale numărului de turiști care veneau în zonă. Numai în ziua inaugurării au fost numărați aproape 2.100 de turiști. Se stătea la coadă ca la carne pe vremurile de mult apuse, ceea ce se poate observa și din fotografii. Și când te gândești că în urmă cu numai șase luni aici aveau acces doar alpiniștii antrenați și cu echipament adecvat.

Reușisem să-mi văd visul cu ochii și nu am cuvinte de recunoștință pentru cei care s-au ocupat efectiv de reamenajare: Csobi și Mușat. Dar merită să-i amintesc aici și pe Radu sau pe Jonas.

De ce n-are ursul coadă? Păi pentru că cineva ne-a întins o mână de ajutor cu banii de amenajare și noi nu suntem în stare nici măcar să mai dăm din când în când o mână de vopsea pe scări. Mai ales acum când avem la dispoziție miliarde de euro de care ne batem joc! Uitați-vă de exemplu ce au făcut ungurii la Mako dintr-un ștrand de doi lei cu fonduri europene (am scris pe AFA despre Hagymaticum) și comparați cu ce fac ai noștri. Scuzați-mi amărăciunea din glas dar am pus prea mult suflet în acest proiect. Mai bine mă opresc aici ca să nu vă stric ziua.

Ca să nu creez confuzie sau să dezinformez, subliniez că pozele au fost făcute în preajma inaugurării, în anul 2002. Ah, să nu uit. Dacă prindeți o zi cu soare să vă faceți poze sub cascada mare, o să vă iasă un curcubeu de toată frumusețea!

Să aveți parte numai de cărări însorite și poteci bine întreținute!

Webmaster, te rog această ilustrație muzicală, doar audio, http://www.youtube.com/watch?v=yDpLhY4fYqo

---
Impresii încărcate de mauricius* in 13.05.2013 10:15:20

Validat / Publicat: 13.05.13 11:16:13

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
Articol considerat definitoriu pentru descrierea acestei destinații = a fost setat EDITOR' SEL - ce înseamnă EDITOR'S SEL?
VIZUALIZĂRI: 4304
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mauricius*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[13.05.13 10:26:19]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mauricius*
[13.05.13 10:46:57]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc foarte mult pentru această onoare. Crezi că este potrivit? Mai ales după atâta timp?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[13.05.13 11:14:32]
» mesaj pers

   De ce nu? natura are alte unități de măsură a vremii...

   Am acceptat prin excepție pozele cu rezoluție mai mică decât cea recomandată reglementar, ca să nu afectăm frumoasa descriere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sorindezmi
[13.05.13 12:01:56]
» mesaj pers

   @webmaster mauricius: super iniţiativă, felicitari tuturor celor din colectiv.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- bessondm
[13.05.13 13:09:39]
» mesaj pers

   @mauricius: Intamplator, am iesit ieri la o tura in Piatra Mare, cu destinatie finala Vf. Piatra Mare. Traseul ales a fost prin Canionul 7 Scari, unde o tablita infipta in stanca, la nivelul superior al primei scari ne anunta ca traseul prin canion este impracticabil. Prin urmare, am folosit ruta ocolitoare, traseu putin mai lung si nu asa spectaculos. La intoarcere insa, pe bancutele de lemn de la intrarea in canion, am intrat in vorba cu trei tineri (nu prea bine echipati de munte) care coborasera pe aceeasi ruta, dar urcasera pe scari. Am intrebat daca lipseste vreo scara pe traseu sau e vreuna total distrusa, cum am presupus citit tablita cu pricina, dar raspunsul a fost negativ. Asa ca, inainte de a pleca spre Dambu Morii, am tras si-o fuga pana sus, desi oboseala acumulata pe traseu ne indemna, mai degraba, sa nu incercam.

   Pot sa-ti confirm ca totul a ramas neatins de cand voi ati depus acel minunat efort in 2002. Adica, mai precis, ca nimeni nu a facut nimic pentru a pastra in buna stare amenajarile speciale din canion. Pacat. Iar la baza lui, sub panoul de informare despre geomorfologia canionului, panou pe care este figurata si harta traseelor amenajate din masiv, foarte utila pentru orientare (cumva in dreapta, cum privesti P09) trona un mare maldar de gunoi. Daca la amenajarea scarilor din canion putem blama dezinteresul autoritatilor locale, pentru aruncarea mizeriilor in natura sunt de vina doar indivizii care nu inteleg fragilitatea ecosistemului si nevoia sa de conservare. Sau, mai pe scurt, indolentii care nu iubesc natura, agresand-o fara pic de rusine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- mirmicu
[13.05.13 16:54:41]
» mesaj pers

   Poate un sceptic ar spune ca o astfel de initiativa laudabila este o picatura de apa intrun ocean, comparativ cu miitocaniile care se intampla zi de zi. Eu zic ca din asfel de picaturi se pot forma oceane.

    N-am cuvinte sa-mi exprim respectul pentru ce ati realizat!

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mauricius*
[13.05.13 18:18:04]
» mesaj pers

   @bessondm: Să știi că acesta a fost unul dintre motivele pentru care mi s-a cerut să renunț la proiect. Montaniarzii din zonă au opinat că dacă vom facilita accesul la și prin canion, toți neaveniții vor da năvală și vor strica frumusețea locului umplându-l de gunoaie. Tocmai de aceea ne-am gândit să facem ceva mai mult decât simpla reparație a scărilor. Acum un deceniu încă mai credeam că dacă omul găsește un loc curat, frumos amenajat și cu un coș de gunoi la îndemână, nu-l va murdări. Din câte văd în pozele și impresiile voastre se pare că m-am înșelat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mauricius*
[13.05.13 18:24:20]
» mesaj pers

   @mirmicu: Mulțumesc foarte mult pentru aprecieri. Căutând pe net vechea pagină web C7S am descoperit că totuși ceva speranțe există. O asociație a preluat ștafeta și organizează anual acțiuni de curățire a zonei. Lăudabil, dar cu o floare (fie ea chiar și floare de colț) nu se se face primăvară. Siteul lor este floaredecolt.org - Ziua Canionului 7 Scări

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.05.13 18:54:56]
» mesaj pers

   @mauricius: degeaba sunt coșuri, dacă a) nu le golește nimeni și b) nu există patrule montane care să ardă amenzi (sau să dea zile de muncă comunitară la curățat gunoaiele) celor ce-și bat joc de natură.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mauricius*
[13.05.13 19:06:52]
» mesaj pers

   @Dragos: Corect!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[14.05.13 20:21:24]
» mesaj pers

   Foarte frumos review iar pozele sunt fabuloase. Lasă-l şi pe tataie să urce că azi sunt postaşii în grevă şi n-are cine-i da pensia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mauricius*
[15.05.13 11:24:59]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc pentru aprecieri. Trebuie să recunosc că m-am rușinat un pic pentru că n-am rezistat tentației de a scrie această glumiță care poate fi considerată ca deplasată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.05.13 15:51:30]
» mesaj pers

   TRECUT -Fiind "de-al casei", am avut ocazia de a străbate canionul imediat după (re) amenajarea acestuia. Din păcate însă, de-a lungul anilor, am avut ocazia şi de a vedea cum ideile şi eforturile unor oameni au devenit bătaia de joc a altora, ... cică tot oameni.

   PREZENT -Delăsarea, nepăsarea şi nesimţirea continuă iar ceea ce ar fi putut fi o lucrare desăvârşită a naturii, pusă în valoare de o lucrare desăvârşită a omului, a ajuns într-o stare dezolantă.

   VIITOR -Mă tem că nu putem vorbi despre aşa ceva dacă lucrurile merg în aceeaşi direcţie. Ne rămâne totuşi speranţa.

   P. S. -Deşi sunt iubitor al naturii şi al muntelui, am început să mă cam satur de ideile unora (de altfel, mari ecologişti), care nu ştiu altceva decât "Să protejăm natura", folosind însă aceleaşi măsuri: să nu amenajăm nimic, să nu permitem accesul, să nu..., să nu... !!! Să-mi fie cu iertare, dar pentru ce să o protejăm dacă nu ne putem bucura apoi de frumuseţea ei?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mauricius*
[16.05.13 18:12:42]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: subscriu întru totul la ce ai spus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.06.13 09:20:48]
» mesaj pers

   Revin cu o informaţie care poate le va fi de folos celor ce aveau de gând să viziteze canionul în perioada următoare. Totodată, s-ar putea considera a fi şi o veste bună, mai ales că am tot discutat despre starea dezolantă în care a ajuns acest obiectiv turistic.

   Dacă până de curând existau doar avertismente referitoare la impracticabilitatea traseului însă canionul se putea străbate (binenţeles, fiecare asumându-şi riscul), se pare că în prezent accesul este interzis sau mai bine zis, este blocat. Nu am avut (încă) ocazia de a constata personal acest fapt ci am stat de vorbă cu cineva din echipa Salvamont care operează în zonă.

   Mai exact, am aflat că a fost demontată scara de la intrare (deci nu se poate urca deloc), că urmează să fie înlăturate efectele viiturilor - defileul va fi curăţat de aluviuni, buşteni, etc., după care se vor repara sau înlocui scările şi pasarelele de acces. În funcţie de mai mulţi factori (condiţii meteo, alocări de fonduri, cred că am auzit şi cuvântul „avize”) se preconizează că lucrările vor fi finalizate pe la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie.

   Şi încă ceva: îm această reamenajare se va include şi un BONUS pentru turişti. E drept că nu chiar în canion ci în imediata apropiere. Despre ce ar fi vorba? Deocamdată cred că ar fi mai bine dacă ar rămâne... SURPRIZĂ. Plăcută sau nu, vom vedea! Eu sunt mai mult ca sigur că din nou vor exista două tabere.

   Să sperăm că aceste planuri nu sunt doar vorbe în vânt şi că vor fi duse la bun sfârşit. Chiar ar fi păcat ca această deosebită atracţie turistică să fie lăsată în voia sorţii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sorindezmi
[04.06.13 11:17:54]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: Nu stiti cumva canionul Tamina se poate vizita, am înteles ca este aproape de canionul 7 scări. Am făcut rezervare din 23.06 în Săcele la o pensiune, expre pentru a vizita canionul 7 scări. Dacă nu vă supăraţi a-ţi putea să-mi recomandaţi ceva locuri sau trasee de vizitat în zonă, doarece nu am mai fost acolo până acum. Mulţumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.06.13 20:39:37]
» mesaj pers

   @sorindezmi: Până acum nu am auzit absolut nimic despre închiderea Taminei aşa că probabil este deschis (în caz că aflu ceva nou, o să vă anunţ). Însă trebuie să vă spun că acest loc este greu de comparat cu 7 Scări, în special din prisma dimensiunilor. Este un loc frumos dar nu la fel de grandios. Aşa că dacă vă hotărâţi să mergeţi până acolo, să nu aveţi aşteptări foarte mari.

   Cât despre distanţa faţă de 7 Scări... nu ştiu ce să zic. De la Dâmbul Morii (de unde se pleacă din DN 1 spre 7 Scări) se mai merge pe şoseaua naţională încă vreo 7-8 km spre Predeal. La un moment dat, pe partea stângă a şoselei se vede indicatorul ce marchează începutul traseului. Pentru a vă face o idee despre cum arată acel loc, puteţi arunca o privire pe poza P20 de la acest articol. Nu ştiu dacă folosiţi un GPS însă pentru orice eventualitate o să adaug coordonatele acestui loc: 45.539032 / 25.588384. Referitor la traseul turistic, acesta nu este greu de abordat, este marcat şi se parcurge în aproximativ o oră.

   Despre alte trasee din zonă o să vă scriu pe privat. Ar fi mai multe de scris şi nu cred că ar fi potrivit să le înşirui aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sorindezmi
[07.06.13 07:26:30]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: multumesc mult

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[05.08.13 03:34:03]
» mesaj pers

   Articolul, considerat DEFINITORIU în descrierea destinației respective, de importanță și utilitate maxime adică, a fost adnotat drept EDITOR'S SEL, odată cu implementarea acestei categorii de anotare în program.

   Efectul principal: articolul este afişat primul în lista impresiilor din această destinaţie, în lista ordonată după "data sejur" (şi nu ultimul, precum în acest caz, anterior - având ca "dată sejur" anul cel mai vechi).

   -

   Note: 1) afișarea prioritară (în lista impresii) NU este activată în ordonarea după "data adăugării"

   2) Mai multe despre "ce înseamnă că un articol este adnotat "EDITOR'S SEL" puteți citi aici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[03.08.14 13:35:08]
» mesaj pers

   @Admin: ai facut o treaba buna punind acest articol inaintea tuturor celorlate altfel eram destul de confuza cum de n-a mai scris nimeni de atita timp.

   Avind in vedere ca ieri AmFostAcolo, o sa vin si eu cu impresiile mele proprii.

   M-a emotionat foarte mult pasiunea pentru frumos a acestui domn care a scris articolul si sint dezamagita ca n-am gasit surpriza despre care scrie Urjanclaudiu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2002] Tati, nu te ține de mine că ești om în toată firea! -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416910">Şterge vot</a></div><span id="v9416910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2002] Tati, nu te ține de mine că ești om în toată firea!
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2002] Codrule, codruțule, ce mai faci drăguțule? -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416911">Şterge vot</a></div><span id="v9416911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2002] Codrule, codruțule, ce mai faci drăguțule?
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2002] Ce bine mi-ar prinde o tiroliană până acolo! -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416912">Şterge vot</a></div><span id="v9416912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2002] Ce bine mi-ar prinde o tiroliană până acolo!
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2002] Un mic semn de recunoștință pentru cei care au făcut ca acest vis să devină realitate. -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416913">Şterge vot</a></div><span id="v9416913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2002] Un mic semn de recunoștință pentru cei care au făcut ca acest vis să devină realitate.
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2002] Mesele și vatra focului au fost testate temeinic înainte de inaugurare -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416914">Şterge vot</a></div><span id="v9416914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2002] Mesele și vatra focului au fost testate temeinic înainte de inaugurare
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2002] Șase! A venit șeful în inspecție. Doi cu ranița și unul cu apa -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416915">Şterge vot</a></div><span id="v9416915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2002] Șase! A venit șeful în inspecție. Doi cu ranița și unul cu apa
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2002] La inaugurare. Așteptăm cuminți la rând. -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416916">Şterge vot</a></div><span id="v9416916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2002] La inaugurare. Așteptăm cuminți la rând.
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2002] S-a deschis în sistem hop-on, hop-off la C7S -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416917">Şterge vot</a></div><span id="v9416917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2002] S-a deschis în sistem hop-on, hop-off la C7S
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2002] Patrula Montană ne veghează discret din tufișul din stânga -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416918">Şterge vot</a></div><span id="v9416918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2002] Patrula Montană ne veghează discret din tufișul din stânga
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2002] Aici începe aventura -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416919">Şterge vot</a></div><span id="v9416919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2002] Aici începe aventura
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2002] Nu este recomandat pentru rafting, deși s-a încercat -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416920">Şterge vot</a></div><span id="v9416920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2002] Nu este recomandat pentru rafting, deși s-a încercat
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2002] I whish I could fly over the rainbow, so high... -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416921">Şterge vot</a></div><span id="v9416921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2002] I whish I could fly over the rainbow, so high...
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2002] Să-mi spună și mie cineva care-i nordul și care-i susul?! -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416922">Şterge vot</a></div><span id="v9416922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2002] Să-mi spună și mie cineva care-i nordul și care-i susul?!
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2002] Să ne tragem un pic sufletul că mai e mult până departe -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416923">Şterge vot</a></div><span id="v9416923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2002] Să ne tragem un pic sufletul că mai e mult până departe
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2002] Tataie, ai greșit direcția! Pensia se dă în vale la poștă. -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416924">Şterge vot</a></div><span id="v9416924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2002] Tataie, ai greșit direcția! Pensia se dă în vale la poștă.
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2002] Aoleu, dar ce urmează acum? -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416925">Şterge vot</a></div><span id="v9416925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2002] Aoleu, dar ce urmează acum?
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2002] Și-acum încotro? În sus sau în jos? N-aveți careva vreun distonocalm la îndemână? -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416926">Şterge vot</a></div><span id="v9416926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2002] Și-acum încotro? În sus sau în jos? N-aveți careva vreun distonocalm la îndemână?
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2002] Sus, sus, sus la munte sus, dar nu la Vidra de sus ci la C7S -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416927">Şterge vot</a></div><span id="v9416927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2002] Sus, sus, sus la munte sus, dar nu la Vidra de sus ci la C7S
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2002] Luminița de la capătul... scării -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416929">Şterge vot</a></div><span id="v9416929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2002] Luminița de la capătul... scării
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2002] Uf, că mai avem un pic și am scăpat -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416930">Şterge vot</a></div><span id="v9416930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2002] Uf, că mai avem un pic și am scăpat
foto mauricius* [13.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2002] Victorie! Am reușit. -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416931">Şterge vot</a></div><span id="v9416931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2002] Victorie! Am reușit.
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2002] Centrul de Informare Turistică -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416932">Şterge vot</a></div><span id="v9416932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2002] Centrul de Informare Turistică
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2002] Pliantul Canionului 7 Scări -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416933">Şterge vot</a></div><span id="v9416933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2002] Pliantul Canionului 7 Scări
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2002] Carte poștală Săcele -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416934">Şterge vot</a></div><span id="v9416934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2002] Carte poștală Săcele
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2002] Carte poștală Piatra Mare -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416935">Şterge vot</a></div><span id="v9416935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2002] Carte poștală Piatra Mare
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2002] Carte poștală Pagina web C7S -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416936">Şterge vot</a></div><span id="v9416936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2002] Carte poștală Pagina web C7S
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2002] Carte poștală Canionul 7 Scări -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416937">Şterge vot</a></div><span id="v9416937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2002] Carte poștală Canionul 7 Scări
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2002] Altă Carte poștală -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416938">Şterge vot</a></div><span id="v9416938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2002] Altă Carte poștală
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2002] Un wallpaper de vis! -- foto by <b>mauricius*</b> [uploaded 13.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av416939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv416939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=416939">Şterge vot</a></div><span id="v9416939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(416939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f416939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e416939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2002] Un wallpaper de vis!
foto mauricius* [13.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.141228914261 sec