38055 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserica Boyana [Boyana]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.04.2013
DE
Avatar Nasshu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bascov [AG]
înscris/ă în 28.05.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
10 Leva
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica Boyana - patrimoniu Unesco


Având puțin timp la dispoziție în ultima zi a sejurului meu în Sofia, am decis să vizitez Biserica Boyana despre care am citit că face parte, începând din 1979, din Patrimoniul Mondial Unesco.

Pentru a putea ajunge la Biserica Boyana, a fost nevoie de o mica documentare cu ajutorul Google, pentru că nu prea există indicatoare în centrul Sofiei care să îndrume turistul în direcția cuvenită. Primul indicator cu Boyana se află la cca 500m de biserică, coordonatele GPS sunt 42.6452372,23.2654855

Fortăreața Boyana, astăzi un cartier aflat la periferia orașului Sofia, aflată pe pantele muntelui Vitosha, făcea parte din cele 35 de cetăți ce formau sistemul de apărare al orașului Sredets - denumirea veche a Sofiei. În interiorul fortăreței a fost construit un lăcaș de rugăciune, care astăzi este un exemplu de arhitectură medievală.

Dupa achiziționarea biletului (10 leva) am fost luat in primire de un batrânel - apreciez eu că avea spre 70 ani - foarte simpatic care vorbea engleza la perfecție.

Biserica este închisă în permaneță, dând asfel posibilitatea vizitatorilor să mânuiască niște chei foarte mari pentru a descuia ușa bisericii (cred că fiecare cântărește cca 500gr), moment în care moșuletul își spune ''placa'': ''în timp ce răsucești cheia puneți o dorință, dacă dorința ți se va îndeplini ''for me a bottle of wine ''

La intrarea în biserică este un panou pe care se specifică faptul că în biserica nu pot intra mai mult de 8 persoane odată, iar timpul maxim de stat în incinta bisericii trebuie să fie ‘’up to’’ 10 minute.

Din cauza regulei cu 8 persoane maxim / 10 minute ''in'', a trebuit să îmi amân vizita cu cca o oră pentru că tocmai venise un grup mare cu 2 autocare. Pentru mine nu a fost problemă pentru că în acest interval de o oră am vizitat - tot in zonă - Zlatnite Mostove despre care voi povesti în alt review.

În fine, am intrat în biserică unde mi s-a mai alaturat între timp și un grup de 4 tineri studenți (biletul 2 leva).

Bagajele gen rucsac de umar, genți, etc sunt lăsate în interior la intrare, pentru a nu deterioara frescele sau incomoda turiștii, locul fiind foarte îngust.

Moșulica ne face instructajul: poze în interior ''nada'', privitul gratis, iar daca vrem să ne'' gavarească'' cotizăm cu 10 leva (toți). Partea cu pozele nu mi-a plăcut gândindu-mă la cum arată un review pe AFA fără poze așa că a trebuit să renunț la camera foto, dar am reușit să fac câteva poze cu telefonul până cand m-a tras de ureche ''parintește'' moșulică - așa că la pozele din interior vă rog să scuzați calitatea.

După două, trei întrebări, moșulică văzându-ne interesați de istoria bisericii s-a simțit pesemne rugat, astfel că am avut parte de un SUPER ghid care, GRATIS, ne-a povestit încontinuu timp de 40 minute (a uitat de regula 10 min ‘’in’’) - cred că ar fi vorbit toată ziua dacă grupul de studenți nu ar fi trebuit să plece.

Biserica după cum se vede și în poza atașată, a fost construită în trei etape. Prima construcție - o mică absidă - și aici am avut nevoie de Google - în formă de cruce - a fost realizată la șfârsitul secoului X - începutul secolului XI, la mijlocul secolului XIII guvernatorul Kaloyan și soția sa Dessislava au contribuit financiar la construcția celui de-al doilea corp cu două etaje lipit de cel existent, iar ultimul corp a fost finalizat în secolul XIX din donațiile locuitorilor.

Etajul superior - nu cred că se vizitează, nu am văzut și a treia cheie - respectă arhitectura bisericii inițiale, adică o boltă semicirculară, pereții nordici și sudici prezentând doua nișe arcuite.

Pictura interioară este în două straturi. Primul strat de fresce datează din secolul XI-XII, iar azi mai poate fi văzut în părtile inferioare ale absidei și a peretelui de nord, dar și în partea superioară a peretelui de vest în primul corp.

Al doilea strat a fost realizat de o echipă de pictori necunoscuți în anul 1259, pictori care au realizat și frescele de la etajul superior.

''Biserica Boyana și-a câstigat faima mai ales datorită picturii din 1259, care evidențiează uimitoarele dezvoltări ale culturii medievale bulgare. Picturile se încadrează în pictura canonică creștină, aprobată în secolul VII de către Sinodul Ecumenic de la Niceea, din anul 787, și care a avut popularitate începând cu secolul XI. ''

În corpul estic - cel mai vechi - se păstrează foarte bine o frescă care îl reprezintă pe Hristos Pantocrator, înconjurat de 8 îngeri, imediat sub ea fiind reprezentați Sfinții Evangheliști Matei, Marcu, Luca și Ioan.

O alta frescă foarte bine păstrată - considerată de către experți cea mai bună reprezentare feminină din Evul Mediu - reprezintă portretele guvernatorului Kaloyan și soția sa Dessislava, alături de care se află și portretele Țarului bulgar Constantin Asen Tikh și Irina Tsaritsa.

Alte fresce foarte bine conservate ce pot fi văzute: Fecioara Maria și Copilul, Adormirea Maicii Domnului (The Dormition of the Virgin Mary), Sf. Anna, Sf. Joachim, Sf. Marina, Sf. Theodore the Studite și alti sfinți cărora sincer nu le-am reținut numele, plus nu mai puțin de 18 fresce care reprezintă scene din viața Sf. Nicholas - aflate în secțiunea a doua a bisericii.

Frescele sunt considerate capodopere autentice, cu o tehnică impecabilă, foarte complexe și pline de realism.

Potrivit experților, Biserica Boyana este singurul și cel mai impresionant monument, conservat in întregime, reprezentativ pentru Școala de pictură Turnovo din secolul XIII, frescele prezente în biserică jucând un rol important în dezvoltarea picturii medievale bulgare și europene.

La final, recomand vizitarea bisericii obligatoriu apelând la ghid - merită pe deplin cei 10 leva - altfel în 5 minute ai văzut tot, nu ai înteles nimic și dai cca 5 euro degeaba.

---
Impresii încărcate de Nasshu in 14.04.2013 13:15:56

Validat / Publicat: 14.04.13 14:02:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3241


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 42.64523720 N, 23.26548550 E - CONFIRMATE
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Nasshu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[14.04.13 14:01:59]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[15.04.13 09:41:22]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dandana
[25.04.13 21:57:28]
» mesaj pers

   la Boyana, domeniul Boyana, si-a avut resedinta Jivkov, un fel de Snagov al familiei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Nasshu
[25.04.13 22:10:53]
» mesaj pers

   @dandana: posibil, ghidul nu s-a lăudat cu asta, însă la care din odraslele Snagov-ilor te refereai? eu nu am auzit de familia asta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dandana
[03.05.13 08:01:42]
» mesaj pers

   @Nasshu: M-am referit la faptul ca Boyana era pt Sofia cam cum era Snagovul pt Bucuresti, adica o resedinta de vacanta pt conducatorul suprem :) De fapt am cam gresit, ar fi trebuit sa spun "un fel de Primaverii" pentru ca Jivkov and family isi petreceau acolo cea mai mare parte a timpului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[21.11.17 19:27:21]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Biserica Boyana [Boyana], SOFIA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2013] Intrarea în curtea bisericii, la poarta o mica expoziție de tablouri. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412027">Şterge vot</a></div><span id="v9412027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2013] Intrarea în curtea bisericii, la poarta o mica expoziție de tablouri.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2013] Panou pe care l-am întâlnit la toate obiectivele turistice din Sofia. Pentru 1 leva + cost apel un ghid audio în limba engleză. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412029">Şterge vot</a></div><span id="v9412029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2013] Panou pe care l-am întâlnit la toate obiectivele turistice din Sofia. Pentru 1 leva + cost apel un ghid audio în limba engleză.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2013] Costul biletelor, diferențiat pe diverse catogorii. În fiecare luni după ora 15 intrarea gratis. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412030">Şterge vot</a></div><span id="v9412030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2013] Costul biletelor, diferențiat pe diverse catogorii. În fiecare luni după ora 15 intrarea gratis.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2013] Alt panou cu câteva explicatii în limba engleză și bulgară, precum si planul bisericii. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412031">Şterge vot</a></div><span id="v9412031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2013] Alt panou cu câteva explicatii în limba engleză și bulgară, precum si planul bisericii.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2013] Biserica văzută dintre poartă, un mic paculeț și multă, foarte multă curățenie. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412033">Şterge vot</a></div><span id="v9412033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2013] Biserica văzută dintre poartă, un mic paculeț și multă, foarte multă curățenie.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2013] Pentru a intra în biserică avem nevoie de chei, dorințe și câteva sticle cu vin. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412034">Şterge vot</a></div><span id="v9412034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2013] Pentru a intra în biserică avem nevoie de chei, dorințe și câteva sticle cu vin.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2013] Moșulică - ghidul nostru pentru cca 40 minute. Merită și ultimul banuț pe care îl cere. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412035">Şterge vot</a></div><span id="v9412035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2013] Moșulică - ghidul nostru pentru cca 40 minute. Merită și ultimul banuț pe care îl cere.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2013] La intrarea în biserică sunteți atenționați că doar 8 persoane pot intra simultan, timp de maxim 10 minute. Eu am stat 40 min. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412037">Şterge vot</a></div><span id="v9412037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2013] La intrarea în biserică sunteți atenționați că doar 8 persoane pot intra simultan, timp de maxim 10 minute. Eu am stat 40 min.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2013] Imagine luată în ultimul corp construit, dincolo de această ușa se află renumitele fresce. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412038">Şterge vot</a></div><span id="v9412038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2013] Imagine luată în ultimul corp construit, dincolo de această ușa se află renumitele fresce.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2013] Câteva fresce expuse în ultimul corp construit. Aici se putea sta fără limită de timp. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412039">Şterge vot</a></div><span id="v9412039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2013] Câteva fresce expuse în ultimul corp construit. Aici se putea sta fără limită de timp.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2013] Frescă expusă în ultimul corp construit. Aici se putea sta fără limită de timp. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412040">Şterge vot</a></div><span id="v9412040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2013] Frescă expusă în ultimul corp construit. Aici se putea sta fără limită de timp.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2013] Primul și al doilea corp construit, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412041">Şterge vot</a></div><span id="v9412041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2013] Primul și al doilea corp construit, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2013] Frescă care îl reprezenta pe Hristos înconjurat de 8 îngeri, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412042">Şterge vot</a></div><span id="v9412042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2013] Frescă care îl reprezenta pe Hristos înconjurat de 8 îngeri, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2013] Frescă care îl reprezenta pe Hristos înconjurat de 8 îngeri, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412043">Şterge vot</a></div><span id="v9412043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2013] Frescă care îl reprezenta pe Hristos înconjurat de 8 îngeri, din păcate un pic cam neclară fiind facută cu telefonul.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2013] Fotografie făcută în primul corp construit. Dacă nu am uitat e vorba de cei 4 Evangheliști. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412044">Şterge vot</a></div><span id="v9412044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2013] Fotografie făcută în primul corp construit. Dacă nu am uitat e vorba de cei 4 Evangheliști.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2013] Fotografie făcută în primul corp construit. Dacă nu am uitat e vorba de cei 4 Evangheliști. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412045">Şterge vot</a></div><span id="v9412045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2013] Fotografie făcută în primul corp construit. Dacă nu am uitat e vorba de cei 4 Evangheliști.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2013] Frescă în al doilea corp construit, cred - dacă nu am uitat - că este vorba de Tzar-ul Constantin. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412046">Şterge vot</a></div><span id="v9412046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2013] Frescă în al doilea corp construit, cred - dacă nu am uitat - că este vorba de Tzar-ul Constantin.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2013] Fresce în al doilea corp de clădire, un pic cam neclare din cauza telefonului. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412047">Şterge vot</a></div><span id="v9412047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2013] Fresce în al doilea corp de clădire, un pic cam neclare din cauza telefonului.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2013] Fresce în al doilea corp de clădire, un pic cam neclare din cauza telefonului. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412048">Şterge vot</a></div><span id="v9412048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2013] Fresce în al doilea corp de clădire, un pic cam neclare din cauza telefonului.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2013] Partea nordică a bisericii, se văd etapele de contrucție. Pe scară se ajungea la etajul superior pe care nu l-am vizitat. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412049">Şterge vot</a></div><span id="v9412049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2013] Partea nordică a bisericii, se văd etapele de contrucție. Pe scară se ajungea la etajul superior pe care nu l-am vizitat.
foto Nasshu [14.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2013] Partea sudică a bisericii, la fel și aici se văd etapele de contrucție. -- foto by <b>Nasshu</b> [uploaded 14.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av412050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv412050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=412050">Şterge vot</a></div><span id="v9412050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(412050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f412050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e412050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2013] Partea sudică a bisericii, la fel și aici se văd etapele de contrucție.
foto Nasshu [14.04.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.107905864716 sec