ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 16 si 19

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    O zi la Venetia

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Pentru a doua zi a minisejurului nostru in Opatija (vezi impresii) oscilam intre vizitarea pesterii Postojna din Slovenia care se afla foarte aproape de locul unde eram cazati si o excursie la Venetia care presupunea un drum mai lung.

    Eu mi-as fi dorit sa vizitam pestera, una dintre cele mai mari grote europene, mai ales ca Venetia o vizitasem in 1998 in drum spre Campionatul Mondial de Fotbal din Franta cand am avut o cazare intermediara in zona Mestre.

    Totusi, faptul ca baiatul nostru cel mai mic era singurul din familie care nu vizitase Venetia (ceilalti 3 baieti mai mari ai nostri o facusera in 2004 in drum spre un turneu de fotbal din… Franta!) m-a facut sa cedez si sa alegem orasul Italian.

    Asa ca, dupa ce am servit micul dejun la hotel Imperial am plecat pe E61 spre Italia via Slovenia, mai exact prin localitatea Podgrad, fara probleme la vama si fara sa cumpar vigneta (am uitat sincer sa fiu, obisnuit cu Croatia, Serbia si Muntenegru unde nu ai nevoie!), riscand o amenda de 150 de euro + 15 euro, costul vignetei.

    Dupa circa 70 de minute treceam pe langa Trieste, cel mai estic oras al Italiei iar dupa cativa km intram pe autostrada care ne va duce pana aproape de Venetia.

    Daca Slovenia e o tara predominant muntoasa pe care as putea sa o compar cu Muntenegru, Italia nu pot sa o compar cu tarile prin care trecusem in acest circuit deoarece aici circulatia este mult mai intensa (in special a TIR-urilor) curatenia este la loc de cinste iar fiecare bucata de pamant este cultivata si irigata, ultima fiind o operatiune pe care nu am prea vazut-o in tarile balcanice.

    Din Trieste pana la Mestre am facut cam 80 de minute iar de aici pana la Venetia, cu toate ca sunt cativa kilometri, ne-a luat circa o jumatate de ora, pe podul care leaga cele 2 localitati Ponte della Liberta, mergand bara la bara.

    Dealtfel aveam sa ma conving intr-un final ca nu merita sa mergi cu masina in Venetia ci e mai bine sa o parchezi in Mestre iar de acolo sa iei un tren rapid sau microbuzul pentru a ajunge in Piazzale Roma, locul de unde se pleaca pentru vizitarea orasului.

    Daca insistati totusi sa ajungeti cu masina pana in oras e recomandabil sa faceti rezervare pentru parcare deoarece in plin sezon sunt probleme foarte mari in aceasta privinta (noi am fost la inceputul lui august).

    Totusi cand am ajuns in oras m-am bucurat deoarece am vazut o parcare acoperita, pe 10 nivele, deci masinuta noastra se putea odihni cateva ore la umbra iar afara erau aproape 40 de grade Celcius. Ghinion! Nu mai erau locuri decat la nivelul 10, ultimul, care era descoperit si cu vreo 40 de metri mai aproape de soare!

    La sfarsit, cand am platit parcarea, 29 de euro pentru circa 5 ore am realizat ca nu a fost ziua mea cea mai inspirata!

    Acest mic inconvenient nu a avut darul de a umbri in vreun fel bucuria revederii acestui oras fascinant, capitala regiunii Veneto, oras care vreme de vreo 8 secole a fost cea mai mare putere navala a Europei, un oras-laguna unic in lume, unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pamant.

    Venetia - orasul podurilor sau orasul gondolelor cum mai este supranumit se intinde de-a lungul gurilor de varsare ale raurilor Po si Piave, are circa o suta de mici insule locuite pe langa insula principala si este inconjurata de 150 de canale pline mai mereu de mici ambarcatiuni.

    Bineinteles ca din Piazzale Roma am luat ''vaporetto'' pe Canal Grande, pricipala “artera” de circulatie a orasului dispusa in forma de “S “intors si pe care se poate vedea cele mai importante palate venetiene, cele mai frumoase poduri si cele mai impresionante biserici.

    Dintre poduri, in numar de 4, cel mai cunoscut este Podul Rialto care este si cel mai vechi (a fost construit la sfarsitul secolului 16) iar mult timp a reprezentat singura modalitate de a traversa canalul pana la jumatatea secolului 19 cand a fost construit si Podul Academia.

    Podul Rialto, aflat in inima orasului, are o lungime de 29 de metri, latimea de 7.5 metri, cuprinde 3 sensuri de mers dintre care cea centrala serveste ca spatiu pentru comerciantii ce vand diverse bijuterii, panze, sticla de Murano si alte suveniruri.

    Am coborat din vaporetto in Piazza San Marco (unde altundeva?!), cea mai faimoasa si mai vizitata piata din Venetia, totodata si punctual cel mai jos din oras, loc care se inunde primul in timpul furtunilor de pe mare sau ploilor mai puternice si unde gasim cele mai importante obiective de vizitat: Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Clopotnita San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu Ceas, Biblioteca Nazionale Marciana, Procuratura etc…

    Ma rezum decat sa le trec in revista deoarece, pe de o parte au fost prezentate chiar pe acest sait cu lux de amanunte iar pe de alta parte sunt obiective atat de incarcate de istorie incat merita fiecare cate un review separat.

    Deoarece o parte dintre ele le vizitasem impreuna cu sotia in 1998, iar copiii nu vroiau sa stea la cozile interminabile de la Basilica San Marco (care are o arhitectura impresionanta) si Clopotnita (cea mai inalta cladire din oras - 99 metri), am preferat sa colindam pe stradutele inguste din jurul pietei, sa ne bucuram de prietenia celebrilor porumbei din piata, sa cumparam cate ceva din magazinele prezente in numare foarte mare in preajma pietei si sa ne tragem sufletul la terasele din zona.

    In momentul in care canicula si foamea ne-au rapus, ne-am retras intr-o pizzeria de langa Basilica San Marco unde am servit 4 pizza si cateva sucuri la un pret destul de piperat - de aceea multi turisti in piata serveau mancare “la pachet” iar multe terase aveau mesele goale chiar daca era in plin sezon.

    La intoarcere am admirat biserica San Giorgio Maggiore aflata pe insula San Giorgio in fata pietei San Marco si am mai facut o scurta sedinta de shopping in asteptarea vaporasului care sa ne duca la Piazzale Roma.

    Tot in statia San Marco am observant taxiuri acvatice cu pret de pornire de 13 euro si taxare la fiecare minut cu 1,80 euro, o cursa pana la aeroportul Marco Polo ajungand pana la 100 de euro; tot pana la 100 de euro poate ajunge si 40-50 de minute de plimbat cu gondola unde incap maxim 6 persoane.

    Drumul de intoarcere a decurs fara probleme cu exceptia opririi la primul OMV in Slovenia (in Italia nu am gasit!) unde a trebuit sa asteptam circa 20 de minute ca sa alimentam datorita a doua masini din Bacau care, dupa ce au alimentat au purces la cumparaturi, la achizitionat vignete, la satisfacut necesitatile fiziologice etc… fara sa-si mute masinile de la pompa - lipsa de respect tipic romaneasca.

    La vama din Croatia am gasit un vames plin de zel care ne-a verificat foarte amanuntit si care i-a obligat pe copii, care stateau pe bancheta din spate sa-si puna centurile; ne-am conformat si am plecat mai departe ajungand seara la Opatija.

    O excursie de care copiii in primul rand au fost foarte incantati!!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de marocanu21 in 07.04.13 21:47:41
    Validat / Publicat: 08.04.13 00:47:10
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 9880 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P25 porumbei in piata San Marco
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 31 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [08.04.13 00:46:47]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    traian.leuca †
    [08.04.13 09:02:54]
    »

    Parcarea în Veneţia (insula) este problematică în sezon şi foarte scumpă.

    Totuşi în insula Tronchetta, parcarea este mai ieftină decât în Piazzale Roma. Tronchetta se află la intrare în insulă, pe partea dreaptă a podului Liberta.

    Cel mai avantajos este ca atunci când mergi cu maşina, să te cazezi (parchezi) în zona continentală a Veneţiei (Mestre, Favaro Veneto).

    Eu m-am cazat în Favaro Veneto, luam autobuzul (1,20 euro preţ bilet) şi în 10-15 minute eram în Piazzale Roma.

    Altădata am luat chiar din Favaro, abonament pentru vaporetto, în care a intrat şi preţul biletului pentru autobuz.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [08.04.13 09:13:57]
    »

    @traian. leuca: Faptul ca ne-am hotarat ad-hoc sa vizitam Venetia nu mi-a dat posibilitatea sa ma documentez amanuntit iar prima data fusesem cu autocarul si nu m-a interest parcarea.

    Data viitoare sigur voi proceda altfel!

    dianabzs
    [08.04.13 11:30:35]
    »

    am auzit ca vara, din cauza caniculei, apa din canale incepe sa aiba un miros neplacut, de balta, de mlastina. ati sesizat acest aspect?

    noi am fost in martie 2012 si nici vorba de acest miros, dar erau si numai 23 grade.

    de curiozitate, cam cate grade erau in august?

    ati avut o vacanta frumoasa asa ad-hoc cum o numiti

    dvs. !

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [08.04.13 11:51:04]
    »

    @dianabzs: Este un miros specific apei statatoare pe canale dar suportabil (poate si pt faptul ca frumusetea orasului iti taie respiratia!) care dispare in piata San Marco.

    In schimb datorita caldaramului si cladirilor din piatra precum si lipsei vegetatiei caldura e uneori insuportabila in jurul pranzului-eu am aproximat-o la aproape 40 de grade in piata; pe Canal Grande se simte un pic de briza.

    A fost o senzatie ,,altfel''acest circuit planificat partial, plin de neprevazut dar foarte frumos si plin de invataminte!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mariana.olaru
    [08.04.13 15:20:48]
    »

    După descriere, această excursie pare a fi fost doar o... trecere prin Veneția, firească de altfel pentru doar o zi de vizitare avută la dispoziție. De aceea, cred că review-ul tău a fost selectat ca mini -ghid turistic pentru această destinație pentru că răspunde la trei întrebări esențiale pe care orice turist și le pune când își alege o țintă turistică în condiții similare: cum ajungem acolo, ce putem vedea într-o singură zi și ce, unde, mâncăm.

    Păcat însă că ilustrația foto nu este la fel de explicită, multe fotografii sunt mai mult de familie decât de interes turistic, aproape jumătate sunt lipsite de text explicativ, iar la unele explicația este inexactă. De ex. P08 nu reprezintă ”palat pe Canal Grande”, ci este clădirea Bisericii Santa Maria di Nazareth”, aflată, adevărat, pe malul Canal Grande.

    Spunând acestea, nu vreau să minimalizez cu nimic efortul tău de a redacta și a publica acest review. Este lăudabil că încerci să fi alături de noi când revezi amintirile călătoriei la Veneția, iar noi, suntem datori cu mulțumiri, pentru că multora ne aduci aminte de aerul, atmosfera și chemarea Veneției.

    Ceea ce vreau să spun de fapt, este că merită să mai mergi acolo, chiar dacă ai mai fost de două ori, pentru că Veneția descoperită în profunzime, nu doar ca o vizionare la televizor, este mult mai captivantă. Spun asta din conștiința propriei experiențe, căci și eu, am văzut Veneția prima oară, ca la defilare. Apoi, de câte ori am mai poposit acolo, am redescoperit parcă alt oraș al lagunelor, de fiecare dată altul, de fiecare dată mai cuceritor. Pentru asta însă e nevoie să intri în biserici, în muzee, în magazine de tot felul, să vizitezi insulele, să vezi măcar un apus de soare și să visezi la vremuri trecute sau viitoare...

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [08.04.13 16:11:31]
    »

    @mariana. olaru: aveti mare dreptate in privinta timpului acordat acestui superb oras; din pacate eu si sotia am platit tribut de doua ori la vizitarea Venetiei-prima data am fost cu un grup de 48 de persoane iar seara trebuia sa ajungem in Lyon, Franta iar a 2-a oara sa satisfacem curiozitatea a 2 tineri nelinistiti care nu prea se omoara cu bisericile sau muzeele ca sa nu mai spun de faptul ca aveam cazare in Opatija, Croatia.

    Am spus ca o sa fie o ''data viitoare'' dar atunci o sa fie cu avionul, pentru cel putin 3 zile si decat in doi!

    In ceea ce priveste confuziile si lipsa de texte explicative de ''vina''e meciul Steaua-Iasi de duminica seara, atunci cand am postat.

    Iar eu nu sunt vreun ''Napoleon''sa fac mai multe lucruri deodata si sa le fac bine. Mea culpa!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    iulianic
    [09.04.13 09:43:05]
    »

    @dianabzs:

    …am auzit ca vara, din cauza caniculei, apa din canale incepe sa aiba un miros neplacut, de balta, de mlastina…

    Eu am fost de două ori la Veneţia, de ambele dăţi doar "în treacăt" şi tot de ambele dăţi la începutul lunii septembrie. Nu discut de aspectul particular, inedit, de monumentele acestui oraş.

    Deşi era cald, nu era insuportabil. Neplăcută a fost inundaţia întregii Pieţe San Marco, inclusiv a minunatei biserici. Să vezi cum refulează apa tulbure şi urât mirositoare, să nu poţi intra în biserică decât pe uşa laterală (cele din faţă fiind închise din cauza apei care începea să se adune), să găseşti în biserică podeţe de lemn instalate acolo pentru ca vizitatorii să nu calce în baltă, dar tot să nu scapi de a te mura la picioare la ieşire (când toată piaţa era numai apă) …

    Norocul nostru a fost că era cald afară. Cum ar fi fost în luna martie?

    În perioada mea de început pe AFA, am scris despre aceste momente: vezi impresii

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dianabzs
    [09.04.13 16:52:40]
    »

    iti spun cum ar fi fost in luna martie - pentru mine, distractiv. am plecat la drum foarte informata si o inundatie nu ar fi fost o surpriza neplacuta, stiind ca exista acest risc.

    asa ca mi-am inghesuit prin bagaje si o pereche foarte draguta de cizmulite de cauciuc de la Leonardo.

    nu le-am folosit pentru ca vremea a tinut cu noi, a fost superba, nici ca se putea mai bine 23 grade, soare bland, cer senin, sa te tot plimbi de dimineata pana seara

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    MCM
    [09.04.13 17:11:04]
    »

    Pentru cei interesati exista site-uri, ca acesta comune.venezia.it/flex/cm ... T/IDPagina/2104, unde pot vedea prognoza pentru acqua alta. Sunt utile si verificate. Pt noi (in luna februarie 2013) a fost folositor.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dianabzs, iulianic, mariana.olaru, marocanu21, MCM, traian.leuca
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073237895965576 sec
    ecranul dvs: 1 x 1