ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2013
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

DUBAI – o vacanta perfecta, partea 3

Ilustrație video-muzicală
Hamed Bouchenak - A Shebba


TIPĂREȘTE URM de aici

Urmeaza ziua a 6-a, penultima zi, si in suflet incepe sa-si faca putin loc tristeatea ca vacanta se va termina in curand. Dar dupa un moment nostalgic ne revenim si constientizam gandul ca trebuie sa profitam la maxim de ultimele 2 zile. Dimineata avem timp liber asa ca alegem sa mergem la plaja in zona Marina... stiti, plaja cu Zgarie Nori si apa de vis. Directia metrou insa, de data asta, coboram la statia a 4-a: Jumeirah Lakes Towers. Decizia pare a fi mai buna si, dupa ce trecem podul, ajungem pe celebrul Marina Walk. Aici: lux si eleganta. Terase, magazine si hoteluri scumpe, verdeata, flori si plaja la cativa pasi. Din ce ni s-a parut noua plaja este cam intre cele 2 statii de metrou, dar avand in vedere ca pe langa Dubai Marina este un santier care trebuie ocolit, cea mai buna varianta este sa cobori aici, la JLT. Tot statia asta ni s-a parut mai aproape si de Marina Mall, unde am mers la intoarcere, dupa plaja si dupa o plimbare pe frumoasa si renumita Marina Walk (drum pietonal marginit de terase, restaurante si palmieri).

Acest mall (se vede din metrou, e chiar pe bulevard) nu e cine stie ce impresionant, este chiar micut fata de celelalte, dar il asociez cu un delicios suc din fructe proaspat stoarse: mango, banane si capsuni (asa am ales eu combinatia, dar erau multe variante, aveau chiar si suc din papaya, pe acesta doar aici vazandu-l) care a costat doar 10 dhs (in Dubai e raiul cockteilurilor din fructe), l-am luat din Waitrose (supermarket) pentru ca la terasele de la etaj preturile erau mult mai mari.

Seara, la ora 19, aveam rezervare pentru cina de 7 stele la Burj Al Arab. La ora 16 si ceva plecam in cautarea unui taxi, pe care l-am gasit dupa vreo 10 minute de bantuit prin zona, ca niciodata, pana atunci erau taxiuri peste tot, dar nu ne enervam, pana la urma avem noroc si vedem unul liber (cele ocupate au beculetele rosii aprinse, cele libere au beculetele verzi aprinse) iar in 10 minute ajungem la destinatie: Madinat Jumeirah. Plecasem cu lectia invatata asa ca nu puteam rata aceasta zona superba. Pe taxi am dat 20 dirhami, adica 20 lei, cu tot cu bacsis (drumul a costat 16 dirhami si am rotunjit)... deci, inca o data, ne felicitam pentru hotelul ales atat de aproape de zonele de interes. Pe drum am vazut si celebrele taxiuri roz, conduse de femei, pentru femei. De fapt, nu sunt roz in intregime, au doar acoperisul roz, iar restul taxiului este crem, ca toate celelalte. In zona Madinat Jumeirah ne-am plimbat vreo ora jumatate. Ce sa zic, locul este superb si nu trebuie ratat de nimeni care ajunge in Dubai – cand veti privi pozele, veti intelege de ce. Preturile sunt mari la souk si nu merita sa faceti cumparaturi aici, la terase nu am fost deoarece ne astepta cina cea de 7 stele.

Celebrul hotel in forma de dhow (ambarcatiune tipic araba), Burj Al Arab este construit pe o insula privata si are 4 nivele construite sub mare. Clasificarea de 7 stele a fost acordata nu numai datorita luxului de care se bucura acest hotel ci si de serviciile pe care le ofera, cei cazati aici dispunand de cate un majordom personal menit sa le indeplineasca toate dorintele (informatie primita de la ghida noastra). Hotelul are 202 camere, de fapt apartamente, cea mai mica camera nu are decat 169 m2, iar cea mai mare are 769 m2!!! Toate camerele au scari din marmura, televizoare din plasma cu rame din aur, 13 sortimente de perne si produse de baie in valoare de sute de dolari. De pe un site am aflat ca apartamentele regale si probabil ca imens de scumpe au paturi rotitoare cu baldachin, covoare cu imprimeu de leopard si tavane din sticla. Din pacate noi nu am reusit sa vedem niciunul. Unul dintre cele sapte restaurante ale hotelului este suspendat la 180 de metri deasupra oceanului, in timp ce altul este construit in apa, are un decor subacvatic, si accesul se face printr-un submarin simulat... ne pare rau ca nu am mers sa il vedem, sau macar sa incercam sa il vedem, daca tot eram aici... poate data viitoare, daca va mai exista. Un alt lucru interesant mi s-a parut faptul ca oaspetii hotelului sunt transferati la si de la aeroport cu elicopterul sau cu masina (Rolls Royce, BMW), dupa preferinte.

Pe insula pe care se afla hotelul se intra numai daca arati rezervarea la punctul de control iar de acolo poti sa faci ce vrei, sa te plimbi si sa pozezi ce vrei. Drumul spre hotel se face pe un pod cu alei pietonale de o parte si de alta a drumului de masini. Pe pod se trece pe langa plaja privata a hotelului Jumeirah Beach – acel hotel care imita un val de mare.

La intrarea in restaurantul ales mai arati o data rezervarea, ti se ureaza o seara minunata si de aici esti pe cont propriu sa mananci, sa te plimbi, sa faci ce vrei.

De cum intri pe usa hotelului te intampina luxul: un hol imens de 180 metri inalțime, cu 8.000 m2 acoperiti cu foita de aur de 22 de carate și 24.000 m2 de marmura, acvarii cu pesti de o parte si de alta, in fata o fantana jucausa, aranjamente florale cu trandafiri si orhidee.

Noi am avut rezervare la restaurantul Bab Al Yam, a carui terasa se afla langa o piscina frumoasa. Mancarea e greu de descris, cam tot ce visezi sa mananci gasesti, am facut si cateva poze. La intrare sunt dulciurile si au fost si primele pe farfuria mea: tot felul de prajiturele unele mai bune ca altele si cu aspect deosebit. Inghetata vreo 8 feluri din care iti iei cat doresti si peste care iti pui ce topinguri iti doresti, bombonele, cereale, fulgi de migdale, dulceata, siropuri, si multe altele. Urma zona de branzeturi fine si paine de toate felurile iar apoi preparatele din peste, icre de manciuria, sushi, creveti, scoici, languste, etc. In continuare era zona de mancaruri calde: paste cu de toate, rata cu portocale, piure, cartofi la cuptor cu condimente, orez, alte legume, alte mancaruri cu carne care nu m-au pasionat dar mi-a placut o mancare cu cubulete de branza. Urma zona de gratar, facut pe loc: muschi de vita australian, piept de pui, feliute de pui cu condimente, creveti, peste, nu stiu daca am sarit ceva (porc nu era). Pe partea cealalta era zona de salate de toate felurile, masline, salata de vinete, humus, seminte. Ca sa gusti cate putin din fiecare fel iti trebuie 10 burti, eu mi-am luat cate putin din ce mi se parea mai interesant si m-am pastrat mai mult pentru desert – prajiturele si inghetata. Bauturile nu le-am avut incluse in pret iar preturile erau destul de mari cred, oricum ne-am orientat la fata locului si am descoperit printre felurile de mancare un cocktail de vanilie si ananas care ne-a fost suficient, era chiar pacat sa dai banii pe ceva de baut cand aveai acest cocktail delicios gratuit (vorba vine ca era gratuit pentru ca masa a costat destul de mult = 94 euro de persoana, dar am zis ca o data mergem si noi la 7 stele si e pacat sa ratam acest hotel, daca tot am ajuns pana aici). Aaaa, uitasem sa spun ca la intrare ne-au asteptat cu un paharel de bautura aperitiv de culoare rosie, nu cred ca avea alcool, era dulce si buna. Chelnerii erau foarte amabili, mereu veneau sa ne intrebe daca avem nevoie de ceva, ne zambeau si te faceau sa te simti minunat. Unul dintre ei era mai vorbaret si m-a intrebat din ce tara suntem, din Romania, zic... nu auzise de ea, i-am zis ca la noi este frig, ca ploua (nu ma gandeam ca va mai si ninge la sfarsit de martie).

Revin: am mancat in restaurant in acordurile de chitara ale unui cantaret talentat iar desertul l-am luat pe terasa, la maginea piscinei si la lumina feerica a felinarelor.

Terasa este mare, inconjoara aproape jumatate din hotel si este pe malul marii. Am lasat geanta la masa si ne-am plimbat printre sezlonguri pe toata lungimea ei. Se vedea hotelul Jumeirah Beack foarte frumos luminat iar pe partea cealalta Dubai Marina. Muzica care ne insotea era linistitoare, si atmosfera era calda si relaxanta. Aici este si barul la care poti servi diverse bauturi iar pentru cei care stau la piscina pot comanda la bar direct din apa (scaunele de bar din zona piscinei erau direct in apa, barul fiind rotund si etajat, astfel incat o parte era pe terasa si o parte in piscina). Terasa era construita banuiesc ca din marmura iar pe centru erau palmieri luminati si flori printre sezlonguri. Era minunat. Ne-am intors la masa si nimeni nu se atinsese de geanta mea, nici nu ma gandeam ca ar putea fi altfel. Am mers apoi la toalete, nu puteam sa le ratam: aici orhidee albe, prosopele pentru sters pe maini, crema de maini si deodorant Hermes – banuiesc ca era pentru cei care foloseau piscina. Oricum crema de maini era divina si mirosul a persistat pana m-am culcat.

La plecare am mai facut cateva poze, am coborat scara rulanta pana in holul hotelului unde se aflau fantana si acvariile cu pesti si, cu regret, am parasit hotelul. Pentru o seara am simtit si noi luxul de care unii se bucura zi de zi.

Taxiul l-am gasit repede, l-am luat de pe drum desi puteam sa ii lasam pe cei de la punctul de paza sa ne cheme unul, dar stiam ca asa pretul este mult mai mare. Am cerut sa ne duca in zona Marina (chiar in zona in care ne ratacisem in ziua cand mergeam la plaja) ca sa incheiem seara in stil mare, printre ZgarieNori si palmieri stralucitori, pentru ca ne doream sa vedem aceasta zona si pe timp de noapte. Si a meritat, imaginile fiind de vis. Ne-am mai plimbat pe aici vreo ora si apoi am mers la metrou (era foarte aproape) si apoi la hotel.

Ultima zi, a venit mult prea repede si nu am realizat cand a zburat timpul. Deja programul il aveam stabilit in minte: dimineata plaja in JBP (cea privata unde ne ducea shuttlebusul de la hotel), apoi cateva cumparaturi finale in Emirates Mall, urmand ca ultima seara sa o petrecem ca si pe prima, la fantanile de langa Burj Khalifa. Si asa am facut. In camera ne-am intors la ora 22.30 iar la ora 00.30 am parasit hotelul si, in putin timp, Dubaiul – orasul care ne-a facut fericiti pentru o scurta perioada de timp. Am revenit acasa unde ne asteptau ploi si apoi ninsori. Si cum sa nu te gandesti ca vrei sa revii?

Ce e bine sa mai stiti (informatii oferite de ghida noastra si observatii personale):

- Emiratele Arabe Unite sunt formate din 7 state, care sunt conduse fiecare de catre un monarh sau seic; guvernul este format dintr-un consiliu suprem, format din 40 de membri. Presedintele Emiratelor este Khalifa bin Zayed Al Nahyan, el este si seicul celui mai mare emirat din uniune, Abu Dhabi, iar prim-ministrul uniunii este emirul Dubaiului, cel mai dezvoltat emirat;

- povestea orasului, fost port si oras de pescari si culegatori de perle, incepe in anii 60, odata cu descoperirea petrolului;

- tatal seicului Khalifa, decedat in 2004, se numeste Zayed bin Sultan Al Nahyan, iar el este cel care a unit cele 7 emirate in 1971 si datorita caruia Dubaiul a ajuns ceea ce este astazi; acesta a realizat faptul ca petrolul nu poate fi nesfarsit si, profitand de anii de boom ai petrolului, a facut investitii in modernizarea tarii; in cinstea sa, la Abu Dhabi a fost ridicata celebra moschee;

- celelalte 5 emirate sunt: Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah;

- aproape 100 % din bastinasii arabi nu lucreaza, doar administreaza afaceri;

- 80% din ei sunt analfabeti, motiv pentru care autoritatile au inceput sa arate un interes deosebit pentru invatamant; doamna ghid ne povestea ca daca intr-o familie tatal moare, guvernul asigura copiilor banii pentru studii in orice colt al lumii doresc acestia sa studieze;

- majoritatea bastinasilor arabi au o sotie, maxim doua; intre ele nu trebuie sa faca diferente iar ele trebuie sa se inteleaga una cu cealalta; la sfarsit de saptamana femeia alege daca vrea sa iasa la cumparaturi sau la masa, barbatul este obligat sa se conformeze, in caz contrar se poate ajunge si la divort iar acel barbat nu va mai fi bine vazut de societate;

- pentru a deschide o afacere in Dubai, 51% din actiuni trebuie sa le cedezi unui localnic, acesta detinand astfel controlul;

- forta de munca este asigurata de pakistanezi, indieni, sau alte natii venite aici cu contract, nu au voie sa isi aduca familiile si nu au voie sa renunte la slujba, altfel sunt arestati; sunt platiti cu 150-200 de dolari, fata de tara lor unde castiga 5 dolari pe luna;

- barbatii predomina, femei sunt foarte putine, in metrou 90% erau numai barbati;

- politia nu prea se face vazuta, in schimb sunt camere de luat vederi peste tot si nimeni nu scapa nepedepsit iar legile sunt foarte dure, astfel infractionalitatea este aproape zero;

- in supermarketuri exista raion special pentru non-musulmani unde se gaseste si carne de porc, prin restaurante n-am vazut;

- cu alcoolul e mai problema pentru ca n-am vazut nici macar in supermarketuri (aici era doar bere fara alcool), acesta se poate servi doar la unele terase si restaurante;

- la intrarea in Malluri sunt semne cum ca nu ai voie sa ai umerii goi si fuste scurte (insa nu toti respectau asta), precum si atentionari ca nu ai voie sa te tii de mana (femeie cu barbat) – si nici nu am vazut cupluri tinandu-se de mana, in schimb am vazut barbati tinandu-se de mana unul cu altul;

- seara Dubai Mall-ul se umple de bastinasii arabi: ei in camasile alea lungi albe si cu baticul acela rosu cu alb pe cap, ele in negru, ca niste mumii – la unele doar ochii se mai vad, altele au libera toata fata, altele au acoperita toata fata cu un voal negru – nu stiu de ce difera acest aspect; pe dedesupt sunt imbracate normal, la una am vazut pantaloni roz, au genti si incaltari de firma, unele aveau adidasi. Tinutele acelea negre nu sunt toate la fel, unele sunt din voal, unele au lucraturi pe margini, paiete, dantele;

- pentru Burj Khalifa faceti rezervare din tara, direct de pe site-ul oficial (125 dhs si 5 dhs comision); procedati la fel si pentru Burj Al Arab (noi acum am cautat si am vazut ca merge si asa, ar fi fost mult mai convenabil, la restaurantul la care am fost noi costa 330 dhs cina) – pentru asta trebuie sa aveti un calculator conectat la net, o imprimanta si un card compatibil. Am citit undeva ca doar la 2 restaurante poti face rezervare daca nu esti cazat in hotel: cel la care am fost noi: Bab Al Yam si la inca unul pescaresc;

- iubitorii de Aquaparkuri au 2 variante de distractie: fie cel din interiorul hotelului Atlantis unde stiu ca se poate inota si cu delfinii, fie la Wild Wadi – aquaparkul de langa intrarea pe insula BurjAlArab-ului. Din cate am auzit cel de la Atlantis este mai spectaculos;

- ca sa obtii viza iti trebuie un sponsor, de cele mai multe ori se ocupa agentia de turism sau hotelul la care ai cazare si asta apare mentionat pe viza pe care o primesti in tara.

Nu ratati:

- fantanile dansatoare de langa Burj Khalifa

- madinat jumeirah si cina la Burj Al Arab

- safari in desert

- o plaja in Dubai Marina si o plimbare seara pe Marina Walk

- o plimbare in zona veche a Dubaiului

Noi mai aveam notat sa mergem in Parcul Za-abeel, la plaja Al Mamzar, la gradina zoologica si la gradina de flori – Dubai Miracle Garden – cea mai mare gradina de flori din lume, aflata in Dubailand, destul de departe de noi si recent deschisa, dar din pacate nu am avut timp pentru toate acestea. Poate data viitoare. La fata locului am mai vazut afise cu o croaziera de o zi pana la granita cu Omanul, printre niste stanci, intr-un peisaj de vis, mai multe nu stiu sa va spun, doar ca afisul arata bine si era tentant, dar mai mult nu ne-am interesat ca nu am fi avut timp.

Dubaiul este un oras deosebit si nu se incadreaza in tiparul oraselor europene. Aici zonele de interes se afla la distante mari una de alta, intre ele fiind fie santiere, fie desert. Fiecare zona in parte este de o frumusete rar de descris, insa ca sa ajungi acolo, drumul te poate dezamagi. De aceea si impresia mea proasta despre acest oras la primul contact.

O vacanta aici poate multumi pe oricine si poate satisface cele mai exigente gusturi, oricine poate gasi ceea ce isi doreste si ceea ce cauta, indiferent de pretentii: plaje superbe si ape limpezi, Zgarie Nori, lux si eleganta, resorturi de mare clasa, shopping, dar si cultura, traditie, distractie – aquaparkuri, safari, golf si multe altele. Aflat la numai 5 ore de noi, un loc sigur/safe unde infractionalitatea este aproape zero, un loc exotic pentru care nu ai nevoie de vaccinuri sau riscuri, Dubaiul este destinatia ideala pentru iubitorii de exotic si in acelasi timp destinatia cea mai comoda, care nu te da peste cap din cauza zborului lung si a diferentei de fus orar; in plus, aici va puteti bucura de putina vara in mijlocul iernii.

Inchei si eu asa cum a incheiat si ghida noastra, dorindu-va cat mai multe vacante si calatorii minunate, deoarece a calatori este unul din cele mai frumoase lucruri de care se poate bucura un om, nu neaparat prin ceea ce vezi ci prin senzatiile si emotiile pe care le traiesti in timpul unei calatorii.


[fb]
---
Trimis de cryss27 in 28.03.13 09:57:32
Validat / Publicat: 28.03.13 11:37:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9806 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cryss27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Plimbare de noapte in Dubai Marina - terase, flori si palmieri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmaster
[28.03.13 10:07:25]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

gettutza
[28.03.13 18:28:23]
»

@cryss27: Mi-au plăcut postările tale despre Dubai. Le-am citit cu interes pentru că este o destinație la care visez și eu de ceva vreme și din păcate o să mai visez în continuare pentru că nu este un oraș tocmai accesibil. Foarte faine și pozele. Dubai Marina de vis. Felicitări!

doina_pop
[28.03.13 20:09:23]
»

@cryss27: Asta da vacanta si expunere in detaliu. Nota10 +++.

pretul e de asemenea imbietor***.

webmaster13
[28.03.13 20:30:35]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

ARA
[28.03.13 22:44:54]
»

Superbonus, meritat din plin!

cryss27AUTOR REVIEW
[29.03.13 08:56:26]
»

Multumesc mult, am incercat sa fac o expunere cat mai placuta si cat mai putin plictisitoare. Pretul ne-a atras si pe noi si nu am putut refuza o asemenea oferta, desi am facut unele sacrificii ca sa ne putem permite. Avem noroc ca nu suntem prea cheltuitori.

Multumesc webmaster13 pentru ilustratia muzicala.

TraianS
[29.03.13 10:45:30]
»

Foarte interesante (si bine scrise) toate reviewurile din seria despre Dubai. Felicitari.

Sotioara ma cam inghionteste spre astfel de destinatii, dar prefer sa tin astfel de recenzii departe de ochii ei, altfel nu mai scap.

Multumim ca ne-ai povestit si noua.

Arya
[31.03.13 21:32:25]
»

@cryss27

Felicitari pentru vacanta frumoasa avuta intr-o destinatie la care altii doar viseaza si mai ales pentru modul in care ai ales sa o impartasesti cu noi.

M-ar interesa care a fost pretul excursiilor optionale.

Multumesc.

cryss27AUTOR REVIEW
[01.04.13 09:14:27]
»

@Arya: Candva visam si eu la aceasta destinatie si mi se parea de neatins, acum acest oras a devenit parca mai accesibil, oricum am prins o superoferta si pot spune ca am avut noroc.

Privind excursiile optionale ele au fost platite, la agentia cu care am plecat, direct in Bucuresti si au costat astfel:

- turul de oras 29 euro

- tur Abu Dhabi cu masa de pranz inclusa 74 euro

- pranzul care a devenit cina la BurjAlArab 92 euro

- safari in desert 49 euro.

Alte optionale au fost:

-excursie in Sarjah si Ajman

-insula Al Ain - nu s-a facut iar ghida ne-a spus ca nu e mare lucru

-turul Mallurilor - nu s-a facut pentru ca erau prea putini inscrisi

-croaziera pe Creek cu dhow-ul.

Se pare ca preturile practicate initial de agentie erau foarte mari (pranzul la Burj Al Arab era 129 euro, safari 69 euro, turul de Dubai era 45 euro) si in sejurul din februarie (cel care s-a facut inainte de a merge noi) turistii au mers in optionale cu agentiile locale. Acum ghida spunea ca preturile au fost scazute atat de mult incat erau mai mici decat la orice alta agentie, dar noi nu am verificat acest aspect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sirbuvio
[06.07.13 19:47:52]
»

Vacanta perfecta, review-ul la fel...

Bravo.

Sper sa pot sa-mi duc si eu soata intr-o zi acolo, si sa se bucure ca si tine. Review-ul tau m-a facut sa ma hotarasc.

roth
[06.07.13 20:49:18]
»

Doar punctat, trebuie sa iau firul si sa citesc tot. Acum ca e mai usor/ieftin de ajuns nu se stie cand ma razgandesc... Dubaiul, am spus ca nu e o destinatie pe care o doresc inca, asta fiindca eu cred ca e prea exotica pentru gustul meu.

Voi citi si voi scrie parerea mea la fiecare rw.

vivaerica11111
[21.07.13 14:46:28]
»

Draga mea mi au placut postarile tale despre Dubai. Le am citit cu mult interes pentru ca este o destinatie la care visez si eu sa ajung.

Am o singura intrebare, deoarece am fost avertizata. intr-un alt comentariu postat, ca femeile"singure" deci fara insotitor, nu ar fi "favorizate"de a face aceasta excursie, desi imi doresc foarte mult. Daca poti sa-mi raspunzi care ar fi impedimentul DE CE?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sirbuvio
[21.07.13 17:42:25]
»

@erica - buna, uite aici niste explicatii. Nefiind obisnuita cu obiceiurile locului, eu as vedea o asemenea actiune ca un curaj... nesabuit.

nomadic.ro/europa/cum-sa- ... -tara-musulmana

si pentru mai multe informatii

google.com/#sclient=psy-a ... iw=1280&bih=827

Sugerez sa te alaturi unui grup.

Bafta in tot ce faci.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Remicade
[21.07.13 18:26:19]
»

Foarte ciudata chestia cu barbatii care se tin de mana, la ei se pedepseste sever asemene abatere. Sau astia din Dubai nu sint asa inapoiati?

cryss27AUTOR REVIEW
[22.07.13 09:50:12]
»

@vivaerica11111: Singura problema care ar putea sa apara, calatorind ca femeie singura, ar putea fi obtinerea vizei, posibil. In rest nu cred ca sunt probleme. Desi si eu initial am avut emotii de cum e lumea pe acolo s-a dovedit, in final, ca au fost nefondate. De fapt acolo este o lume extrem de civilizata, arabii cu treaba lor, europenii cu treaba lor, nu te baga in seama daca nu-i bagi in seama si daca ii respecti. Uneori, din cauza oboselii eu ramaneam singura iar sotul se plimba prin magazine si nu am avut incidente.

Avem o prietena de familie care merge in Dubai in fiecare an, de cativa ani incoace, si merge cu prietena ei (deci 2 femei) si nu au avut probleme de niciun fel, singura chestie este ca isi lua biletele din Germania, dar nu stiu daca conteaza asta.

Daca ati merge printr-o agentie ei se vor ocupa de vize si de tot si asa ati putea sta si mai linistite.

Ma bucur ca v-au placut postarile mele si ca le gasiti cat de cat utile, si nu pot decat sa va doresc sa ajungeti aici, e un loc minunat.

alunelu69
[12.08.13 20:30:43]
»

Suuuuuper descrierile... ai talent de povestitor nu gluma! Ai reusit sa ne aduci cu un pas mai aproape de mirajul Dubaiului.

Am si eu o rugaminte sa ma ajuti cu ceva indicatii referitoare la rezervare la Burj al Arab. Nu ca nu m-as descurca peaci pe net cu pasii de urmat, dar avand in vedere ca tu ai fost acolo stii ce sa ne recomanzi. Pana la urma dorim sa vizitam interiorul si daca altfel nu se poate decat cu restaurantul, poate ne recomanzi ceva metode... Multumesc anticipat si inca odata felicitari... alunelu69.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cryss27AUTOR REVIEW
[15.08.13 23:51:35]
»

@alunelu69: Multumesc frumos! Noi la Burj Al Arab am mers prin agentie si am dat destul de multicel, pretul initial a fost de 129 euro de persoana, ulterior au redus la 92 euro. Nu am stiut sa rezervam de acasa, mi s-a parut complicat, de acasa am rezervat doar pentru Burj Khalifa. Intorsi acasa ne-am uitat pe site-ul Burj Al Arab-ului si am vazut ca la restaurantul la care am fost noi ar fi costat 330 de dirhami de persoana, adica aproximativ 330 lei, ceva mai putintel decat am dat noi prin agentie. Deci intrati pe site-ul hotelului, mergeti la restaurante si la cel ales selectati book a table, apoi urmati pasii... Eu as recomanda tot Bab Al Yam, e foarte frumos si mai ieftin decat la altele. Succes!

Pentru ajutor: jumeirah.com/en/hotels-re ... at-burj-al-arab

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alunelu69
[16.08.13 19:48:43]
»

@cryss27: Super multumesc! Daca mai am ceva intrebari mai deranjez...

gabserp
[17.01.14 22:50:30]
»

Foarte frumos si util acest minighid pentru Dubai. Si eu as vrea sa merg in Dubai la sfarsitul lunii februarie. Am aceeasi teama, cum va fi sa merg singura. PRietenul meu lucreaza in Doha si vrem sa ne intalnim DUbai. M-am interesat la o agentie si pachetul cu avion+cazare+viza incluse este undeva la 580 euro, ceea ce mi s-a parut rezonabil pentru 6 nopti. Acum sa vedem daca ma incumet sa plec singura . Cam multe restrictii in tarile arabe, ce-i drept.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Iulian-007
[12.03.14 21:52:23]
»

Interesant, tinand cont ca merg pentru prima data in Dubai. Din data de 22 Martie 2014 accesul este mult usurat. Viza se obtine direct la sosire pe aeroport. Accesul pe insula si in jurul hoteului se face numai daca ai rezervare, chiar daca se merge pentru fotografii? Spre Abu Dhabi autostrada are limita de viteza? Deoarece am facut deja rezervari hotel si masina pentru Iulie chiar daca sunt temperaturi mari din ce am auzit.

In general preturile la mancare cum sunt prin mall-uri chiar apa de baut, ca nu suntem pretentiosi eu si gaska de fotografi care mergem exclusiv pt. photo-tour. Pt. O escapada in desert trebuie ceva taxe (avem inchiriate 2 masini 4x4) ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cryss27AUTOR REVIEW
[14.03.14 09:42:47]
»

Accesul pe insula, banuiesc ca te referi la insula Palmier, se face gratuit, se poate vizita imprejurimea hotelului Atlantis si receptia acestuia. De aici se pot lua bilete pentru Aquapark-ul hotelului.

Daca te referi la insula pe care se afla Burj Al Arab, aici nu se poate intra decat cu rezervare (sunt niste paznici la intrarea pe insula si aici trebuie sa arati rezervarea), dar poze cu hotelul se pot face de pe plaja.

Nu stiu ce sa zic de autostrada spre Abu Dhabi, pot doar sa iti spun ca in tot orasul sunt autostrazi si ca se circula foarte repede si nu ai voie sa circuli cu viteze prea mici.

Taxiul mergea cam cu 120 km/h.

In Malluri preturile sunt foarte bune, unele produse sunt mai ieftine decat la noi. Apa este foarte ieftina, la fel si sucurile din fructe (si delicioase, de toate felurile, recomand pe cele de guava), mancarea de la vitrina calda era ieftina (de ex pizza), mai scumpe mi s-au parut dulciurile. Si atentie, nu se gasesc bauturi alcoolice in supermarketuri, nici macar bere. Acestea se pot consuma doar la terase sau se pot lua din duty free si consuma in camera, nu pe strada.

De taxele pentru desert nu stiu, insa merita sa faceti un safari adevarat cu un sofer profesionist, se opreste si pentru poze.

In iulie e foarte cald, noi am fost in martie si la pranz erau si 40 de grade, sau pe aproape.

Vacanta placuta!

Iulian-007
[16.03.14 13:30:53]
»

@cryss27: Oricare agentie, umfla putin preturile, ca altfel din ce ar mai trai? In general eu fac excursiile individual, si ies mult mai avanajos fata de oferta agentiilor.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69, ARA, cryss27, doina_pop, gabserp, gettutza, Iulian-007, Remicade, roth, sirbuvio, vivaerica11111
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Dubai:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070379972457886 sec
    ecranul dvs: 1 x 1