37761 
nu sunteţi logat. - LOGIN
2013 bis - Întâlnire AFA Skiathos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.03.2013
DE
Avatar Admin
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Timisoara
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: ADMIN
DATE SEJUR
MAR-2013

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: SECȚIUNE OFFTOPIC [ÎNTÂLNIRILE AFA]

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Întâlnirea AFA 2013 bis - insula Skiathos, plaja Koukounaries -- 14-21 sept. 2013 - pregătiri, înscrieri, discuții organizatorice

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

Așa cum v-am "amenințat" :) repetat în ultima vreme (după succesul Întâlnirii Anuale AFA 2013 de la Septimia Welness & Spa, Odorheiu Secuiesc, din februarie), sunt hotărât ca din acest an să propunem cel puţin două întâlniri AFA per an.

Ideea de bază pentru această primă întâlnire "bis" a fost aceea de a încerca să condensăm una din vacanţele din vara 2013 cu o întâlnire AFA.

- să ne facem vacanţa în acelaşi loc, împreună (cine doreşte) sau separat (cine doreşte astfel) - plajă, călătorii etc.

- la sfârşitul acestui sejur, una dintre seri (cel mai probabil cea de vineri, 20 septembrie) va fi dedicată întâlnirii - cu o mică festivitate de înmânare a unor recompense pentru membrii remarcaţi (câştigătorii concursurilor săptămânale din prima jumătate a anului etc.), o petrecere privată cu muzică, dans, antren etc.

Beneficiind de sprijinul și suportul substanțial al agenției Aerotravel Lufthansa City Center, am obținut, la Târgul de Turism recent încheiat, prețuri super-avantajoase (vezi mai jos) pentru o destinație de vis, gen "o dată în viață" :) - SKIATHOS.

Știu că e foarte din scurt (prețurile de mai jos pot fi obținute doar de cei care se înscriu până în 5-6.04), însă merită să încercăm. Un mesaj de înștiințare va fi trimis în aceste zile tuturor membrilor AFA (care nu au setarea "nu sunt interesat de Întâlnirile AFA" în contul lor).

Mai menționez că înscrieri se vor putea face, probabil, și ulterior - însă prețul va fi altul, simțitor mai mare (expiră EarlyBooking-ul, în 31.03 - noi am obținut o derogare specială, până în 12.04).

--

DETALII TEHNICE:

- despre destinația în sine - SKIATHOS - nu cred că e cazul să vă dau detalii - este una dintre cele mai îndrăgite, mai apreciate și mai frumoase insule din lume!

Iar noi vom fi cazați pe cea mai faimoasă plajă a acestei "celei mai faimoase" insule - Koukounaries.

- avem 2 variante de cazare: - la hotel Skiathos Palace 4*, cu demipensiune sau la vilă 3 stele (Alexis / Dionissos)- fără masă. Ambele = cazări de calitate, cu piscină, foarte aproape de plajele Koukounaries și Maratha.

- ca transport până în insulă - recomand hotărât avionul - din București sau Cluj. Este la preț foarte avantajos (vezi mai jos prețurile) și, în opinia mea, economia financiară față de varianta transport individual sau autocar este mică și trage mult mai ușor în balanță față de câștigul de confort, timp etc.

Există și varianta transportului individual, dar trebuie ținut cont de prețul destul de mare al ferry-ului Volos - Skiathos (aprox 130 de euro / mașină + 60 de euro / pers).

În fine, ar mai fi și varianta unui autocar închiriat - mi-a fost sugerată de mai mulți membri, pe privat. Funcție de numărul de doritori, vom încerca să căutăm unul.

IMPORTANT: Numărul de camere (mai ales la vile) este totuși limitat, iar înscrierile prin varianta "avion" vor avea prioritate față de cele cu transport individual sau autocar.

--

PREȚURILE sunt în regim Early Booking și includ o reducere cu totul specială (suportată de AmFostAcolo).

- AVION:

- 339 euro / pers, 7 nopți cazare la vila Alexis sau Dionissos;

- 519 euro / pers, 7 nopți cazare cu DP la hotel Skiathos Place 4* (camerele renovate), cu demipensiune

Prețurile de mai sus sunt pentru zbor Bucureşti - Skiathos, cu Tarom. Pentru Cluj - Skiathos - Cluj e posibil să fie nevoie de plata unui mic supliment (voi reveni).

Prețurile includ transferul aeroport - hotel/vilă - aeroport și toate taxele.

Orar zbor:

Bucureşti – Skiathos 14.20:15.40; Skiathos - București: 16:30:17.50.

Cluj - Skiathos: 18.40: 20.10; Skiathos - Cluj: 16.30: 18.00

- TRANSPORT INDIVIDUAL: 75 euro = 7 nopţi cazare vila Alexis / Dionissos; 215 285 euro = 7 nopți cazare + DP la SKiathos Palace.

- TRANSPORT CU AUTOCAR = preț cazare invidual + [? ] (urmează să fie stabilit, funcție de adunarea sau nu a unui număr minim de doritori).

--

REGIMUL COPIILOR

copiii beneficiază de reduceri excepționale. în cazul transportului cu avionul:

Skiathos Place (7 nopți cu DP, avion): primul copil 2-12 ani plătește doar 21 euro (plus taxe aeroport - 95 de euro = 116 euro), iar al doilea copil 2-12 ani = 248 euro (taxe aeroport incluse)

pentru cazarea la vile (transport cu avion): 148 euro (taxe aeroport incluse).

*** copiii sub 2 ani nu plătesc nici avion, nici cazare.

## cu transport individual: 42 euro / copil 2-12 ani la vile 3* (fără masă); la Skiathos Palace 4*: primul copil 2-12 ani = 10 euro (pentru 7 nopţi de cazare cu DP!); al doilea copil 2-12 ani = 112 euro.

===

AVANS. Fiind prețuri în regim de Early Booking, trebuie să ne mișcăm rapid. Avansul este de 50% din valoare și trebuie plătit până cel târziu sâmbătă, 6 aprilie.

Plata integrală (diferența) - până maxim vineri, 12.04.

==

Ca la orice regim Early Booking, rezervările nu pot fi anulate (și, în general, nici schimbate numele). Sper totuși să găsim înțelegere la co-organizator și, dacă se întâmplă ca cineva să nu mai poată veni, deși a plătit, să aibă măcar posibilitatea de a trimite altă familie.

Se poate, totuși, să încheiem o asigurare storno (nu e inclusă în prețurile de mai sus) care să acopere acest risc - costul suplimentar trebuie să fie f. mic.

==

Așa cum am scris și mai sus, este posibil să ținem deschise înscrierile și după expirarea termenelor de mai sus; prețurile vor fi însă altele -- simțitor mai mari, datorită expirării EB; în plus, nu pot garanta disponibilitatea locurilor (la avion sau la cazare).

--

Deși compun această înștiințare de mai multe ore, străduindu-mă să nu uit nimic, foarte probabil sunt lucruri / aspecte pe care nu le-am atins. Le vom clarifica însă pe parcurs, pe măsură ce apar.

--

O ultimă mențiune: eu merg. Va fi atât "obligație de serviciu" :), cât și principala mea vacanță din 2013 // l-am și învoit deja pe cel mic de la școală, pentru 16-20 septembrie :)

Lista participanților deja înscriși, precum și eventuale înscrieri de principiu - aici amfostacolo.ro/intalniri-afa.php?id=12

O discuție pre-preliminară despre organizarea acestei Întâlniri am mai purtat-o aici (acolo găsiți și unele scurte prezentări ale cazărilor - hotelurile Skiathos Palace și vilele Alexis și Dionissos) și amplasamentele lor în zona Koukounaries.

-

[adăugat ulterior]:

Pentru că avem solicitări, pot comunica valoarea suplimentului pentru camere cu vedere la mare - acesta este de 60 de euro / persoană pentru 7 zile.

--

contul în care se poate plăti avansul:

- RO16BRDE360SV87539013600 [euro], deschis la BRD Timişoara, pe numele ALACARTE SRL

Se poate plăti şi în lei, dar nu recomand, pentru că în acest caz cursul care trebuie folosit este BNR + 2%. Mai bine schimbaţi la o casă de schimb şi apoi plătiţi în euro.

Pentru cei care vor să plătească, totuşi, în lei, contul este RO32BRDE360SV81206533600 [lei]

-

[UPDATE]: prețuri pentru regim single (nu recomand, mai bine căutați să vă "cuplați" cu cineva):

- 819 euro - Skiathos Palace 4* + DP, cu avion

- 419 euro - vile 3*, cu avion

sau

- 430 euro - hotel 4* + DP, cu transport individual

- 150 euro - vile 3*, cu trasport individual

---
Impresii încărcate de Admin in 23.03.2013 19:27:59

Validat / Publicat: 23.03.13 20:31:48

VIZUALIZĂRI: 16489

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Admin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  10 PMA (din 10 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 7 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- Patri
[24.03.13 01:01:39]
» mesaj pers

   Hm, ce frumos suna, dar in acesta perioada nu sunt in Romania. In perioada iulie august, aveti ceva planificat?

   Mersi

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[24.03.13 07:58:37]
» mesaj pers

   @Patri: deocamdată nu avem nimic planificat ptr iulie-august.

   Pentru sfârşit de iunie, însă, s-ar putea să organizăm o altă (mini)Întâlnire sub forma unui minisejur în Deltă, cu un hotel plutitor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cata_mincu
[24.03.13 09:37:54]
» mesaj pers

   Pare interesant, dar eu voiam sa ajung in Thassos anul acesta :)

   Daca vin cu masina personala pana cand trebuie sa ma hotarasc/platesc?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[24.03.13 09:45:59]
» mesaj pers

   @Admin:

Pentru sfârşit de iunie, însă, s-ar putea să organizăm o altă (mini) Întâlnire sub forma unui minisejur în Deltă, cu un hotel plutitor.

   Suna tare, tare frumos si locatia si perioada.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[24.03.13 11:24:13]
» mesaj pers

   @cata_mincu: pentru a putea obţine preţurile de mai sus (sunt în regim de Early Booking) - trebuie să vă decideţi până în 5.04. Pesemne se va putea şi mai târziu, însă la preţuri (probabil) simţitor mai mari.

   @Michi: am început deja pregătirile, am trimis solicitări, avem câteva oferte. Timp ne mai trebuie, de analizat - negociat - decis. Cu asta stau cel mai rău, însă, cu timpul... În aprox 1-2 săptămâni, sper eu că tot vom reuşi să finalizăm discuţiile / negocierile şi să prezentăm, aici pe sait, propunerea...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihaela Dinu
[24.03.13 12:33:05]
» mesaj pers

   Pentru noi suna tare bine, e un start bun pentru vacantele in Grecia. Si multumim pentru asta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- angi16
[24.03.13 14:34:29]
» mesaj pers

   Se poate opta si pentru alte perioade din an sau doar din 14 septembrie?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.03.13 15:46:07]
» mesaj pers

   @angi16: pentru alte perioade gasesti preturile pentru membrii AFA aici: amfostacolo.ro/oferte-spe ... sid=163#filtru2

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maximus1976
[24.03.13 18:01:09]
» mesaj pers

   Buna seara tuturor. Am sa incep acest ecou prin a preciza ca am fost acolo, in vizita, din Paralia se organizau excursii cu autocarul pana intr-un oras, nu mai stiu cum se numea, si apoi cu vaporasul.

   Plaja este SUPERBA, nisipul foarte fin, inainte de a muri * (a fi asasinata) Lady D a fost acolo, este totul la superlativ, in comparatie cu preturile de bun simt. se pot face scufundari la 30m, se vad coralii, etc. Eu am fost in august 2008, si m-am simtit super, numa ca nu am stat mult.

   Si eu voi opta pt aceasta vacanta, pretul este unul super bun obtinut, voi opta pt hotel, au conditii la *** echivalentul cu **** la noi. Ei se feresc sa obtina mai multe stele la hotel intrucat platesc mai mult impozite.

   Distractie placuta tuturor.

   In august 15, cand am fost eu, era super cald pe la orele 14, asa ca este foarte confortabil cu siguranta dupa 15 septembrie, apa va fi tocmai buna.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[24.03.13 21:42:58]
» mesaj pers

   @maximus1976: ecoul tău anterior (șters între timp) nu prea e inteligibil - poate reușești să rezumi în câteva cuvinte ceea ce ai vrut să spui acolo?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maximus1976
[24.03.13 22:39:00]
» mesaj pers

   am gasit pe net o oferta in perioada pe care o propuneti cu 415 euro de persoana/7 nopti/ cu avionul. Va trimisesm si voua sa o studiati si sa mai incercati o negociere, eu unul voi merge cu siguranta, insa as dori sa mai negociezi tu un pic cu ei, daca mergem mai multi e imposibil sa nu iti mai lase la pret. Aveau si mic dejun inclus, vorbesc de H. Skiathos Palace 4* pe Booking.com parca gasi oferta...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Admin
[24.03.13 22:46:53]
» mesaj pers

   @maximus1976: studiază mai bine, prețul găsit de tine nu include taxele de aeroport (95 euro / pers) și este doar cu mic dejun și - cel mai important - pentru camere promo (nerenovate).

   Ia întreabă, te rog, cât e prețul cu taxe aeroport, ptr camera renovată, cu demipensiune? :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[24.03.13 22:56:04]
» mesaj pers

   @maximus1976: pe booking zici că găsiși oferta?? și-aveau și avion inclus ăia de la booking? :)

   --

   prețul pe booking pentru camerele noastre (la Skiathos Palace) este de 495 euro / pers (7 nopți), doar cazarea și doar cu mic dejun - booking.com

   Noi avem și transport cu avion (incls taxe aeroport) și demipensiune doar cu 24 euro în plus (519 euro / pers)

   :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ionescunic
[25.03.13 09:30:35]
» mesaj pers

   Pe booking pretul unei camere renovate, doar cu mic dejun, in perioada aflata in discutie, este de 990 de euro, impartit la 2 = 495 euro de persoana fara transport si doar cu mic dejun inclus, asa ca prietene Maximus, nu te supara... dar noi descoperiram deja apa calda aici pe site, si roata si coada de la pruna... doar nu crezi ca venea Admin cu oferte expirate si la suprapret?

   Hotelul e unul din cele mai bune din insula, are o vedere exceptionala si sper sa va placa foarte mult vacanta aici, desi va doresc sa stati la hotel cat mai putin posibil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 2 voturi)]
- Admin
[25.03.13 09:40:39]
» mesaj pers

   n-aş vrea să par îngâmfat, însă nu cred că există sau va exista vreo ofertă care să se apropie măcar de cea prezentată mai sus - şi asta în primul rând pentru că AFA suportă o parte din costuri!

   Studiaţi (nu uitați să adăugați toate costurile, precum taxele de aeroport - nemenționate de regulă în alte oferte!) şi veţi vedea singuri.

    E un preț cu totul excepțional, pe care inițial vroiam să-l dăruiesc (ăsta e cuvântul cel mai potrivit, credeţi-mă) doar membrilor "seniori" AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tadela
[25.03.13 10:48:01]
» mesaj pers

   @Admin: Ne-ar tenta si pe noi sa mergem in Skyatos 4 pers. adulti+2 copii, dar nu renuntam la masina. Cazare la vila. Stie cineva cat e feri Volos- Skyatos sau daca exista alta varianta de feri.

   M-as opri si in nordul Greciei vreo 2-3 zile, o cazare buna la vila in insulele din nord daca puteti recomanda.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor
[25.03.13 11:18:47]
» mesaj pers

   Feribotul din Volos e în jur de 250 euro o mașină și 4 persoane dus-întors.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DB-01-VIN
[25.03.13 15:58:50]
» mesaj pers

   Acum am apucat sa citesc oferta -este super buna & atragatoare in acelasi timp. Chiar daca pe 30 mai plec in Thassos pt cateva zile, sper sa ma decid in timp util si pentru acest sejur din septembrie. Locatia + pretul + costul transportului sunt mai mult decat bune, deci daca nu se intampla nimic neprevzut, contati pe 2 persoane -nu m-am decis inca la ce hotel vom merge-cred ca voi urma optiunea celorlalti membri, adica daca majoritatea opteaza pentru cel de 3 stele, ma inscriu acolo, si invers.

   Motivul pentru care nu as reusi sa vin in Skiathos este: pe 21 septembrie este ziua mea de nastere, prin urmare cred ca ar trebui s-o sarbatoresc acolo cu 1 zi sau 2 inainte (in cazul in care plecam pe 21 sept. de acolo). Desi in Thassos voi pleca cu masina personala - fiind vorba de alte costuri (distanta, ferry, etc), pt. Skiathos (daca nu apare nimic) voi opta 100% pentru avion. O zi buna tuturor. R. R.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- angi16
[25.03.13 16:42:21]
» mesaj pers

   Nu stiu daca am inteles bine: pentru copilul peste 2 ani pretul pt cazare vila + avoin este de 148 E si la hotel 116 E? Mi se pare ciudat ca este ceva mai scump la vila!?

   Intrucat am trei copii m-ar interesa mai multe amanunte cu privire la regimul de masa (la ce se rezuma meniul si daca include apa/ sucuri) si daca se poate achita un supliment pentru All Inclusive.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Admin
[25.03.13 18:26:21]
» mesaj pers

   @angi16:

Nu stiu daca am inteles bine: pentru copilul peste 2 ani pretul pt cazare vila + avoin este de 148 E si la hotel 116 E? Mi se pare ciudat ca este ceva mai scump la vila!?
Poate părea ciudat doar dacă nu ești cumva obișnuită cu faptul că unele hoteluri acceptă copilul gratuit (pe când la vile acest lucru nu se întâmplă, de multe ori).

   Regimul copilului este "aproape gratuit" (1o euro / 7 zile, cazare + masă) la hotel. Vilele nu oferă această gratuitate (copilul plătește 6 euro / zi). Iată, deci, misterul celor 32 de euro suplimentari în cazul vilelor. :)

    (aş menţiona, suplimentar şi dincolo de această discuţie, că touroperatorul acordă o reducere cu totul specială copiilor, pentru zborul cu avionul; din cauza asta e biletul de avion atât de redus în cazul lor. Reducerea se aplică, în general, doar primiilor 10 copii înscriși, dar în cazul AFA este diferit).

   -

   referitor la celelalte întrebări: nu sunt în măsură în acest moment să furnizez detalii despre conţinutul dempensiunii (mă interesez şi revin cu info). All-Inclusive-ul însă... nu cred că e posibil.

   Sfatul meu, însă: dacă AI-ul este important sau foarte important pentru voi, atunci mai bine orientați-vă spre altceva. În opinia mea, Skiathos și AI sunt doi termeni profund incompatibili...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cris_Alb
[25.03.13 18:40:52]
» mesaj pers

   @Admin: Buna ziua, numele meu este Cristian Albescu, un membru nu foarte activ al acestei comunitati. Am primit mail-ul referitor la intalnirea din Skiathos si pot pune la dispozitia dumneavoastra un autocar in cazul in care sunt solicitari in asa sens. Evident la niste tarife preferentiale. In caz ca sunteti interesati de astfel de mijloc de transport, pot reveni cu detalii tehnice, confort si fotografii

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Admin
[25.03.13 19:00:54]
» mesaj pers

   @Cris_Alb: Salut Cristian. Oferta e evident binevenită & bineprimită. Să vedem câţi doritori vom avea şi apoi bineinţeles că putem "bate palma".

   Există un nr minim de persoane înscrise pentru se acoperi costurile etc?

   Sau, altfel, ne-ai putea scrie un preţ pentru transportul până în Skiathos şi retur? (indiferent de nr de persoane -- urmând să calculăm noi, atunci, singuri, preţul per persoană)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- angi16
[25.03.13 19:04:34]
» mesaj pers

   @Admin: Multumesc pentru raspuns, ma interesa si o pensiune completa/AI deoarece impreuna cu familia mea ar merge si bunica care "ar sari peste" excursiile optionale si ar ramane la hotel impreuna cu copiii cei mici!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cris_Alb
[25.03.13 23:35:43]
» mesaj pers

   @Admin: Va multumesc ca ati fost atat de prompt in a-mi raspunde si va voi raspunde cam cum am calcula pretul transportului. Am ceva date pe care urmeaza sa le aflu, dat fiind ca sunt destul de nou in acest sistem si inca nu am facut Grecia cu autocarul. Asta si in ideea ca ati vrea sa calculati singuri costul deplasarii cu autocarul. Si aici trebuie sa aflu cam cat sunt taxele de drum pentru autocar in Bulgaria si Grecia. Plus va trebui sa aflu daca se poate trece cu autocarul pe insula cu ferry boat si care e pretul.

   Astfel, la 2.000 km (adica Bucuresti - Skiathos si retur), motorina, diurna soferi, cazare soferi (la vila), taxa de drum in Romania - asta ar fi undeva in jur de 1.950 euro. In plus ar mai fi taxele de mai sus si dislocarea, adica drumul de la Iasi la Bucuresti si retur - cca 350 euro. Presupunand ca ne-am duce undeva spre 3000 euro total, la 40 turisti platitori ar fi 75 euro, la 30 platitori 100 euro. Voi incerca sa fiu si mai exact intr-o postare viitoare. Bineinteles, daca sunt turisti de pe traseul nostru, ii vom putea imbarca chiar din orasul lor. Daca considerati necesar, pot trimite niste poze sa se vada despre cel fel de autocar este vorba si pot oferi detalii privind confortul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- DB-01-VIN
[26.03.13 08:39:19]
» mesaj pers

   Am citit despre varianta deplasarii cu autocarul si in principiu se poate conta si pe mine (2 persoane 100% si inca 4 persoane cu care duc munca de lamurire) in cazul in care sunt doritori. Eu sunt din Targoviste dar pot ajunge usor la Bucuresti. Pretul "orientativ" este bun, insa nu trebuie uitata diferenta mare de confort si timp care se regaseste in acesta optiune. Am fost pe distante asemanatoare prin Europa atat cu autocarul cat si cu avionul, si pentru cei care vor o parere obiectiva sugerez 100% avionul-mai ales ca pretul intregului pachet (cu avion inclus) este foarte convenabil. Eu la sfarsitul lui mai am ales transportul cu masina personala pana in Thassos pentru ca suntem cate 4 persoane in fiecare masina iar distanta este destul de mica-cam 750km X 2 = 1500km (cu un ferry la Keramoti de 20euro), dar oricat de mult mi-ar placea sa conduc, nu pot sa nu iau in considerare alte alternative mai rapide si mai ieftine-raportate la timpul petrecut pe drum, oboseala, taxe, etc...

   Repert: daca sunt doritori, ma inscriu si eu la autocar pentru completrea numarului de persoane, gandindu-ma ca banii economisiti pot fi utilizati pe insula in diferite scopuri....

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Cris_Alb
[26.03.13 10:45:16]
» mesaj pers

   @DB-01-VIN: Am citit parerea dvs privind confortul oferit de autocar si va dau dreptate in foarte mare masura. Cu ce pot veni eu in sprijinul acestei variante e ceva mai mult tehnic, referitor la confort, dar vreau sa fac specificare asta. Autocarul are 44+2 locuri, 9 randuri dreapta 11 randuri stanga la urmatoarele dimensiuni (L x l x h): 13700 x 2540 x 3715. De aici va puteti da seama de spatiul disponibil fiecarui turist, care depaseste mult standardul. Standardul este de maxim 14 randuri la o lungime de 12 m.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DB-01-VIN
[26.03.13 11:15:25]
» mesaj pers

   @Cris_Alb: Da, asa este. Cunosc amplasarea scaunelor in autocare -in trecut chiar am retapitat cateva exemplare. Ideea e ca restul participantilor -presupunand ca vor fi doritori- sa stie la ce sa se astepte. Una e sa faci 1 ora 20 min. cu avionul pana pe insula, alta e sa faci 1 zi inteaga doar pana la ferry. Am intalnit turisti care se asteptau ca o calatorie de peste 14 ore cu autocarul sa fie ceva simplu, un fel de plimbare prin Romania de 150km, si cand au "incercat" pe pielea lor si parcurgerea distantelor lungi au avut un mare soc.

   Personal imi surade si aceasta varianta, in sensul ca daca majoritatea vor opta pentru autocar, eu chiar nu am nimic impotriva. Cu masina personala chiar si 4 pers. in ea nu mi se pare deloc o varianta buna -ma refer la faptul ca timpul scutit fata de autocar nu este cu mult mai mare, costurile de carburant, vignieta, ferry, etc fiind insa mai mari, apropiindu-se de biletul de avion. Deasemenea drumul cu autocarul poate fi o buna ocazie pentru noi ca sa ne cunoastem mai bine...

   In concluzie, astept sa vad daca sunt doritori ca sa stiu pentru ce optez.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Nasshu
[26.03.13 11:22:26]
» mesaj pers

   @DB-01-VIN:

Cu masina personala chiar si 4 pers. in ea nu mi se pare deloc o varianta buna -ma refer la faptul ca timpul scutit fata de autocar nu este cu mult mai mare, costurile de carburant, vignieta, ferry, etc fiind insa mai mari, apropiindu-se de biletul de avion.

   Am facut o simulare pentru auto propriu, 4 pesoane in masina. Costuri totale max 150 euro / persoana.

   Sa nu uitam, ca desi se plateste transportul la autocar, pasagerii acestuia platesc trecerea cu ferry... separat de autocar cca 46 euro dus intors/ persoana.

   Cred ca @Cris nu a luat asta in calcul la suma de 3000 de euro, care nu stiu daca cuprinde si pretul de transfer ferry pentru autocar.

   Singurul dezavantaj - ptr mine - intre autocar/ auto propriu este ''oboseala'' generata de condus.

   Avantaj insa ca nu depinzi de alti 30 de turisti.

   In ambele variante, transportul este mai ieftin decat avionul, insa asa cum ai spus ca durata este o diferenta fff mare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Cris_Alb
[26.03.13 12:31:06]
» mesaj pers

   @Nasshu: E adevarat ca nu am toate costurile prinse in 3000... dar ai vazut ca practic costurile stiute sunt in jur de 2300,700 am pus in plus pentru alte costuri pentru care nu am informatii. In rest, diferentele intre cele 2 mijloace de transport (avantaje vs dezavantaje) sunt destul de clare si stiute de marea majoritate a celor de aici. Un alt avantaj ar fi, poate, deplasarile pe insula, diversele excursii optionale, care, din experientele trecute stiu ca erau destul de scumpe. Eu nu insist pentru varianta propusa de mine, ci doar am venit in intampinarea unei idei sugerate de administratorul site-ului. Si pentru ca mi se pare interesanta o astfel de organizare a unei actiuni, intr-un mod cu totul diferit fata de cel clasic. Cum am mai specificat sunt destul de nou in acest gen de activitati, am organizat actiuni, dar nu pe Grecia. Asa ca orice discutie, orice idee, orice informatie mi se par utile si va multumesc. Iar in alta ordine de idei, avand in vedere ca pe acest site sunt doar persoane care isi doresc cunoasterea lumii prin turism, vreau si sa anunt disponibilitatea mea de a ma implica in asa ceva cu ceea ce pot pune la dispozitie. Nu numai pentru actiunea asta, ci pentru orice alta propunere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- DB-01-VIN
[26.03.13 13:31:24]
» mesaj pers

   Da, cu aproximatie cam 600euro ar fi un drum pana in Skiatos dus/intors. Bun... acum calculeaza diferenta sa zicem la hotelul de 3 stele dintre pretul cu si fara avion, de unde rezulta suma de 264 euro (avion dus / intors + taxe aeroport + transfer).

   Sa zicem ca nu apar evenimente deosebite, deasemenea excludem uzura masinii (desi majoritatea "uita" ca 2000 km inseamna practic 1/5 dintr-un schimb de ulei de ex, de restul componentelor nu mai zic), sau vreo amenda, alte cheltuieli inerente unui transport individual, oboseala soferului cat si a pasagerilor, si observam ca e mai scump cu apox. 115 euro (264e fata de 150e). Dar pt. 115e se elimina stresul, oboseala, riscul altor cheltuieli neprevazute, uzura masinii, salvandu-se totodata o gramada de timp care poate fi folosit constructiv pentru altceva - adica un zbor pana acolo dureaza cam cat imi ia mie sa parcurg drumul Targoviste- Bucuresti + centura + inscrierea spre Giurgiu, adica eu nici nu sunt la vama cu Bulgaria, iar avionul a aterizat deja in Skiatos. Si din Pitesti (ca banuiesc ca sunteti din Pitesti) cam tot pe acolo sunteti ca si timp parcurs...

   Va respect optiunea, si eu sunt un impatimit al volanului ca sa zic asa, conduc de la 18 ani, am pacurs Europa in lung si-n lat, dar nu pot sa nu iau in considerare alte variante mai rapide chiar daca sunt sensibil (si aparent) mai scumpe.

   Discutia era in comparatie cu un transport cu autocarul, unde desi exista "riscul" sa stati dupa alte persoane, acest risc este unul incert, adica poti avea chiar in masina pe cineva care va avea nevoie de opriri dese (o indigestie, o stare de rau, sanatate precara, etc) pe tot parcursul drumului, mai multe decat toti pasagerii unui autocar la un loc.

   Nu te baza pe faptul ca daca rezisti la drum lung, si restul sunt la fel, sau daca pana acum au rezistat nu vor aparea pe viitor necesitati inerente si poate mai dese.

   Nu mai insist, eu doar aprobam varianta autocarului in cazul in care ar fi destui doritori, in nici un caz pe cea a transportului cu masinile personale.

   O zi faina, Radu R. Tgv.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[1] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01x Hotel Skiathos Palace si plaja Koukounaries -- foto by <b>webmaster</b> [uploaded 04.04.13] - <span class="allrVotedi" id="av410072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv410072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=410072">Şterge vot</a></div><span id="v9410072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(410072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f410072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e410072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01x Hotel Skiathos Palace si plaja Koukounaries
foto webmaster [04.04.13]
# [50 PMA, +BONUS]  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117928981781 sec