37319 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ohrid

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.02.2013
DE
Avatar Nicu
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Timisoara
înscris/ă în 29.01.08
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Ohrid bijuteria Macedoniei


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Mai e denumit si Ierusalimul din Balcani datorita numarului mare de biserici din zona, se spune ca Ohridul are sau a avut la un moment dat 365 de biserici, una pentru fiecare zi, eu am vazut doar citeva.

Că e adevarat sau nu eu nu pot sa ma pronunt.

Ohridul e renumit in primul rind pentru *Old Town* asa îi spune toata lumea acestui loc din Ohrid unde e multă istorie veche de sute de ani in multe cazuri mult peste o mie de ani.

Sus de tot in Old Town e cea mai impunatoare constructie veche din Ohrid adica Fortăreața din Ohrid denumita Fortăreața lui Samuil, dupa parerea mea proprie poate fi denumit si Marele zid al Ohridului e ceva imens si intradevar e ca si o fortăreata.

Cine a fost Samuil? A fost un tar si aici a fost prima capitală a imperiului bulgar, aici sunt mai multe de spus fiinca macedonenii spun ca Samuil e al lor la fel cum spun si bulgarii ca e al lor.

Am vizitat si citeva biserici, unele doar pe afara, altele si prin interior.

-Biserica Sfinta Sofia e cea mai mare biserică din zonă, in perioada ocupatiei tercești a fost transformată in moschee. Unii spun ca e biserica, altii ca e catedrală sau a fost.

-Biserica Sfintului Iovan din Caneo

-Biserica Sfintului Pantelimon

-Minastirea Sfintului Clement

Si multe alte biserici in zona aia, toate foarte vechi, nu m-am pus sa numar cite am vizitat, dar daca vrei sa vezi doar biserici nu stiu daca vei reusii sa vezi tot.

Unele biserici au fost darîmate cind au venit aici turci, la plecarea lor au fost reconstruite, un astfel de conducător al turcilor i-a părut rau ca dărima un lăcas de cult si a făcut aici prima cantină pentru săraci, a zis ca a făcut un păcat si asa poate va fi iertat.

Multa istorie foarte veche si multe legende.

Tot acolo in Old Town e si Teatrul antic construit aici in jurul anilor 200 îen, construit pentru teatru, muzica dar pîna la urmă a fost si loc de lupte intre gladiatori si loc de executat crestinii.

Ohridul si lacul se vad cel mai bine de sus de pe zidurile fortăretei, pentru amatorii de fotografie aici e cel mai bun loc, se vede in spate orasul propriuzis, cartierul albanez, orasul Struga, si peste lac Albania.

La un moment dat vrei nu vrei ajungi pe strada comercială unde poti sa cumperi tot ce vrei sau in capat spre lac sa mergi la restaurante.

In capătul acestei renumite strazi (si loc de promenada) spre orasul nou se ajunge in o piațeta unde incepe si cartierul turcesc, asa ca aici e si strada comerciala cu localnici musulmani.

Unde sunt musulmani este si geamie, am vrut sa intru si aici nu numai la ortodocsi sa vad cum e dar nu am reusit, există si aici un ritual nu intrii cind vrei tu cu toate ca am cerut voie sa intru nu am fost lăsat inauntru.

Am mers spre strada comercială din zona turcească unde erau si barurile si restaurantele lor, aici am băut in fiecare zi cafeaua la nisip. 2 cafele 60 denari (1 euro), la acelaș bar turcesc.

Pe strada aia erau mai multe baruri si restaurante, eu întimplător am nimerit pe terasă afară si am văzut ceva... la bar se servea cafea si ceai ca la turci dar pentru toate barurile de pe strada aia doar aici se facea cafeaua, in fața barului era o bicicletă si venea băiatul proprietarului turc (avea cam 16-18 ani) se urca pe bicicletă cu tava si ducea cafeaua si ceaiul la celelalte baruri din zonă.

Turcul si sotia lui faceau cafelele si ceaiul si fumau non stop, bărbatul fuma la un moment dat din doua tigari, una era afara pe pervaz lăsată pina facea cafeaua si venea cu alta aprinsă, o termina si continua cu cealaltă.

Am fost si la magazine tip Profi unde era si mincare gătita ca la supermarket, eram in magazin inainte de ora 7 seara cu citeva minute, am pus in coș ceva printre care si o sticluță mică de coniac de 100 mililitri tip cadou, toate băuturile erau in vitrine cu geamuri, dupa citeva minute ma gîndesc să iau o sticlă de coniac la jumate dar toate vitrinele cu băuturi erau inchise cu lacăt, era deja ora 7 seara si stop băuturi.

Vrei sa bei cumpara pina la ora 7 seara nu dupa aia.

Ajung la casă si in coș aveam sticluța de 100 grame de coniac, imi taxeaza ce aveam in coș si ia sticla mica si imi arata ceasul, eu zic sa deschidă vitrina sa mai iau una, nu se poate, vitrina inchisa trecut de ora 7 seara si sticla in cos, sună sa vină cineva sa dea ceasul de la casă inapoi sa primesc sticla care avea doar 100 grame.

Old Town e principalul obiectiv turistic din Ohrid

Lacul care se spune ca e cel mai vechi din Europa si cu apa cea mai curata.

Ohrid in aromână Ohrida, sunt si aromâni aici dar mai mulți sunt la Struga la 20 min de mers cu masina de Ohrid.

Mulți trec sau vor trece pe aproape de acest mare lac si acest oras plin de istorie in drumul spre Grecia dar prea putini opresc sau vor opri si aici.

Daca totusi ajungeti aici faceți o vizita si la Struga la 20 min cu masina tot pe malul acestui lac dar ff aproape de granita cu Albania, la Struga peste 70 % populatie de origine albaneza si poate dați si de un aromân, sunt peste doua mii de aromâni acolo.

Ohrid si zona lacului sunt... locuri... incă nedescoperite si mai puțin frecventate de români.

O zonă mult mai ieftina si buna pentru o vacanta nu numai pentru citeva zile.

Turisti din toata lumea prezenti aici mai ales in Old Town, americani, nemti, asiatici, nordici mai putin romani.

Lumea vazută la fața locului e... altfel... față de ce am crezut ca voi gasi acolo.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Nicu in 18.02.2013 13:13:08

Validat / Publicat: 18.02.13 15:14:00


 • Alte destinații turistice prin care a fost: Kosovo, Elvetia etc.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5244


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20900 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Nicu
[18.02.13 14:04:06]
» mesaj pers

   As dori acest videoclip, multumesc. http://www.youtube.com/watch?v=LbQueeXA_dA


Rezolvat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[18.02.13 15:03:44]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2012] Vedere spre oras din cetate -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401287">Şterge vot</a></div><span id="v9401287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2012] Vedere spre oras din cetate
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2012] Fortareata din Ohrid -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401288">Şterge vot</a></div><span id="v9401288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2012] Fortareata din Ohrid
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2012] Turisti straini la teatrul vechi -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401289">Şterge vot</a></div><span id="v9401289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2012] Turisti straini la teatrul vechi
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2012] Una din cele 365 de biserici -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401290">Şterge vot</a></div><span id="v9401290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2012] Una din cele 365 de biserici
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2012] Old Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401291">Şterge vot</a></div><span id="v9401291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2012] Old Town
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [OCT-2012] Old Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401292">Şterge vot</a></div><span id="v9401292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2012] Old Town
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2012] Teatrul vechi si lacul -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401293">Şterge vot</a></div><span id="v9401293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2012] Teatrul vechi si lacul
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2012] Spre Old Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401294">Şterge vot</a></div><span id="v9401294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2012] Spre Old Town
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2012] Vedere spre lac de sus -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401295">Şterge vot</a></div><span id="v9401295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2012] Vedere spre lac de sus
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2012] Drumul spre orasul vechi -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401296">Şterge vot</a></div><span id="v9401296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2012] Drumul spre orasul vechi
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2012] Biserica si vedere spre lac -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401297">Şterge vot</a></div><span id="v9401297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2012] Biserica si vedere spre lac
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2012] Ohrid vedere spre lac in portul turistic -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 18.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401298">Şterge vot</a></div><span id="v9401298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2012] Ohrid vedere spre lac in portul turistic
foto Nicu [18.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2012] Masina veche in orasul vechi -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401357">Şterge vot</a></div><span id="v9401357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2012] Masina veche in orasul vechi
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2012] Masina noua in orasul vechi -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401358">Şterge vot</a></div><span id="v9401358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2012] Masina noua in orasul vechi
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2012] Masina noua in Old Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401359">Şterge vot</a></div><span id="v9401359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2012] Masina noua in Old Town
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2012] Parcare in Qld Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401360">Şterge vot</a></div><span id="v9401360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2012] Parcare in Qld Town
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2012] Pe traseu in Old Town -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401361">Şterge vot</a></div><span id="v9401361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2012] Pe traseu in Old Town
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2012] Poftiti la masa -- foto by <b>Nicu</b> [uploaded 19.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av401362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv401362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=401362">Şterge vot</a></div><span id="v9401362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(401362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f401362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e401362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2012] Poftiti la masa
foto Nicu [19.02.13]
# [50 PMA, fara bonus]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.106357097626 sec