ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 5 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 14 si 16

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cu masina prin Apuseni 2

TIPĂREȘTE URM de aici

Bine v-am regasit sanatosi in 2013!

Dupa primele 2 zile de cazare la Steaua Ariesului, vizitarea ghetarului Scarisoara din prima zi si vizita neplanificata la Cluj din a 2-a zi ne-am propus pt a 3-a zi un traseu mai lung si indraznet totodata care sa cuprinda lacul Fantanele, platoul Padis, Cetatile Ponorului si daca ne ramane timp poienile din Lumea Pierduta despre care nu stiam mare lucru si de care auzisem intamplator la pensiunea la care eram cazati.

Asa ca, dimineata devreme, dupa ce servim micul dejun plecam din Albac, pe valea Albacului, prin localitatea Horea si mai departe peste munti trecem peste un pas situat la cca 1300 m (al carui nume nu l-am retinut) din jud. Alba in jud. Cluj, pe un drum neasteptat de bun pt relieful respectiv (aveam proaspat in minte drumul catre ghetarul Scarisoara!) dar deosebit de frumos, trecem prin Poiana Horea si ajungem pe malul lacului Fantanele iar dupa cativa km in statiunea Belis-Fantanele unde am oprit pt a servi o cafea si un ceai cald (era destul de racoare dimineata pe malul lacului!) si pt a admira peisajul superb.

Dupa scurtul popas plecam mai departe prin Calatele-Margau si ajungem in comuna Rachitele, locul natal al premierului de la acea vreme Emil Boc si eram foarte curiosi daca in zona s-au facut ceva investitii asa cum auzisem prin media iar eu cu sotia aveam un termen de comparatie al imprejurimilor pt ca tranzitasem zona in urma cu cativa ani dar in sens invers-dinspre Bihor spre Cluj si am fost foarte dezamagiti de drumuri.

Cand am ajuns cumva in centrul localitatii, cu ochii dupa casa parinteasca a premierului pt a-i saluta parintii un indicator ne atrage atentia si ne ,,obliga"sa viram la dreapta fata de drumul principal iar dupa vreo 6-7 km ne felicitam pt decizia luata deoarece aveam in fata una dintre cele mai frumoase cascade de la noi din tara si anume Valul Miresei, o cascada cu o diferenta de nivel de cca 30m, dar, datorita faptului ca aceasta curge in 2 trepte principale are o lungime de cca 50m.

Dar nu lungimea sau inaltimea m-au impresionat la aceasta cascada (in 2011 am vizitat Cascada Cailor din Borsa-Maramures care are o inaltime de cca 100m) ci volumul de apa care se pravaleste deasupra stancilor facand un zgomot foarte mare dar care ne-a captivat total cu frumusetea ei pt cca o ora (nu ne-am dat seama cand a trecut timpul!).

Cand ne-am ,,trezit" am plecat mai departe pe traseul propus si am beneficiat din plin de investitia de care pomeneam mai devreme si anume portiunea de drum dintre Rachitele si Ic Ponor, portiune largita si nivelata in vederea modernizarii pe cea mai mare portiune si pe care am avut noroc ca, fiind duminica nu se lucra.

Fiind ora pranzului ni se facuse ,,putina fomica" asa ca am oprit la vila Agrement din Doda Pilii, o vila care parea si cred ca era noua si unde am servit o niste ciorbite foarte gustoase facute de gazde in special grupului cazat acolo dar care momentan era plecat-norocul nostru pt ca am fost serviti foarte rapid.

Mai departe, pe un drum mai prost de data aceasta ne-am deplasat spre platoul Padis trecand prin Ic Ponor dar unde n-am oprit desi initial acolo ne propusesem sa servim pranzul-am observat totusi posibilitatea mai mare de cazare a locatiei fata de Doda Pilii dar nu ma pot pronunta asupra calitatii dar se pare ca pe langa o tabara de copii mai veche au ,,rasarit"si vreo 2 vile mai noi.

Ajunsi pe platoul Padisului am facut un popas de cca o ora pt a ne bucura de peisajele superbe, de soarele care incalzea nu foarte tare si de pepenii rosii pe care-i racorisem in... Somesul Cald; a fost un popas foarte relaxant de care ne-am despartit foarte greu dar intrasem deja in criza de timp.

Urma sa vizitam Cetatile Ponorului-ultimul obiectiv declarat pt acea zi-asa ca am plecat mai departe pe platou si dupa vreo 3 km am parasit drumul principal virand la stanga mai mult din intuitie pt ca nu prea erau indicatoare.

Am oprit cateva minute la campingul Poiana Glavoi (sau La Grajduri cum mai este denumit) care era intesat de corturi (mult mai multe decat pe platou) si dupa ce ne-am aprovizionat de la o rulota cu ceva de baut si ne-am informat putin am plecat mai departe pana la cabana Cetatile Ponorului unde urma sa parcam masinile.

Aici am avut parte de un eveniment mai putin placut si a trebuit sa contramandam vizitarea Cetatilor (oricum doamnele nu erau dispuse la acest efort!) si anume constatarea pierderii verighetei prietenului meu; asa ca ne-am pus toata lumea pe cautat verigheta in toate locurile in care am oprit-in zadar insa sa gasesti acul in carul cu fan.

Oricum in aceasta zona merita zabovit mai mult pt ca pe langa Cetatile Ponorului si Lumea Pierduta de care pomeneam la inceput ar mai fi de vizitat pestera Focul Viu si Cheile Galbenei dar pe acestea din urma aveam sa aflu ulterior ca e musai sa ai echipament adecvat pt ca-s foarte periculoase.

Asa ca fiind si ora destul de tarzie am plecat catre Albac spre dezamagirea copiilor care erau dornici de noi aventuri dar le-am promis ca vom reveni candva si dupa ce am trecut de satul de vacanta Boga (pe un drum prost) am ajuns in Pietroasa iar de aici in E79 iar dupa Stei in dreptul localitatii Lunca unde am facut la stanga spre Campani.

Asa s-a terminat cea de-a 3-a zi cu masina prin Apuseni.

Voi reveni!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 08.01.13 20:47:11
Validat / Publicat: 08.01.13 22:30:36
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6317 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 lacul Fantanele vazut din statiunea Belis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

iulianic [09.01.13 12:39:05] »

@marocanu21: Frumoase peisaje, frumoase poze si frumoase amintiri din plimbarile de vara! N-am fost in Muntii Apuseni, dar prezentarea ta m-a facut sa sper ca intr-o zi vom ajunge si acolo, chiar daca nu urmand in intregime traseul facut de tine si grupul tau.

Mi-a placut ideea cu pepenii racoriti in Somesul Cald. Oare nu s-or fi incalzit si mai mult? In orice caz, poza P15 - pauza de pepeni pe platoul Padis, pare a spune ca toata lumea era multumita si… portiile destul de mari.

Pacat ca incidentul cu verigheta a stirbit frumusetea acestei plimbari!

Vacante placute in viitor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
marocanu21 [09.01.13 14:10:33] »

@iulianic: In mod sigur o sa fiti foarte incantati de ce o sa vedeti acolo mai ales daca o sa alocati un timp suficient pt vizitarea obiectivelor (nu pe fuga cum am facut noi!) si daca o sa faceti o planificare prealabila mai riguroasa (noi stabileam ad-hoc traseul fara a avea posibilitatea unei documentari amanuntite si nici impresiile membrilor AFA).

Un an bun iti doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
marocanu21 [09.01.13 14:14:16] »

@iulianic: Era sa uit: in privinta verighetei tot raul a fost spre bine-au topit-o pe cea ramasa, au mai adaugat ceva si dupa aceea a urmat o frumusete de nunta de argint!

iulianic [09.01.13 14:52:03] »

@marocanu21: Ei, da! Un asemenea ghinion sa se termine atat de frumos! Felicitari "noilor insuratei" si tuturor celor ce au petrecut alaturi de ei!

amero [09.01.13 14:58:32] »

po17- caii de pe platoul Padis- poate rivaliza cu orice alta fotografie de top despre zona pe care frumos ne-ai descris-o. felicitari ptr. rew.

marocanu21 [09.01.13 16:19:56] »

@amero: Multumesc!

Caii sunt apanajul copiilor la noi in familie-dar pe aia nu prea aveau cum sa-i calareasca!

Admin [20.01.13 19:11:12] »

Trecând, în acest al doilea segment al itinerariului vostru, în partea "crișană" a Munților Apuseni, am mutat și noi articolul (și povestea) în rubrica "Cu mașina prin Apuseni" (în la fel de nou-creată regiune CRIȘANA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, iulianic, marocanu21
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas / cu mașina prin versanții vestici ai Apusenilor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045212030410767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1