35873 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ocna Sibiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.11.2012
DE
Avatar urjanclaudiu
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 24.07.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
100 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.0 %
  
Satisfăcător
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
8.88
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Complexul Lacurile Sărate


După mai multe amânări, până la urmă am reuşit să ajungem la începutul lunii august şi la Ocna Sibiului. Din fericire, ne-am putut bucura de vreme frumoasă şi pentru cele trei zile cât am stat, ne-am planificat timpul astfel încât să putem „face cunoştinţă” cât mai mult cu staţiunea care deşi mică, a avut destule să ne ofere, şi pozitive şi... din cealaltă categorie, în care eu am inclus condiţiile de cazare de care am avut parte –puteţi găsi aici mai multe detalii.

După cum probabil mulţi deja ştiu, principalele atracţii ale staţiunii sunt constituite de către ştrand şi lacurile sărate. Noi am vrut să le vedem pe amândouă şi cum prima zi am petrecut-o la Ştrand (vezi impresii), conform planurilor, în cea de-a doua ne-am îndreptat către COMPLEXUL LACURILE SĂRATE.

Complexul este amplasat pe muntele de sare al Ocnei Sibiului şi se întinde pe o suprafaţă destul de mare, cuprinzând pe lângă cele şapte lacuri sărate, şi unităţi de alimentaţie publică, spaţii comerciale, puncte medicale, locuri de distracţie şi relaxare, plus diverse alte amenajări de utilitate. Este un loc foarte frecventat în sezonul cald, la sfârşit de saptămână (în funcţie şi de condiţiile meteo) devenind aproape neîncăpător. De altfel, aş putea spune că nici în restul zilelor, situaţia nu este foarte diferită. Am văzut destule persoane venite la lacuri, ba chiar a trebuit să stăm la coadă la intrare. Din câte mi-am dat seama, pe lângă localnici şi cei cazaţi în staţiune, erau mulţi „navetişti” din împrejurimi sau turişti ce erau cazaţi în altă parte (în special, Sibiu) şi care veneau zilnic cu autocarul în Ocna. Nu am putut să nu remarc prezenţa unui număr mare de turişti străini.

Despre cum se ajunge la Ocna Sibiului deja am povestit într-un review anterior, cât despre a găsi complexul... este cât se poate de simplu. Eu aş zice că e chiar imposibil să nu fie găsit, ţinând cont şi că are trei intrări, cred că special gândite pentru a facilita accesul indiferent cu ce mijloc de transport s-ar ajunge în staţiune: tren, transport auto în comun sau maşină personală. Poarta nr. 3 este cea folosită în principal de cei ce vin cu trenul, foarte utilă deoarece aceştia evită un ocol destul de mare până la o altă intrare. Se găseşte pe strada Gării (defapt acolo se intră pe o alee ce duce către poartă), foarte aproape de halta CFR. Poarta nr. 2 este amplasată pe strada Minei, la aproximativ 20-30 de metri de „parcarea mare” –recent construită chiar la intrarea în staţiune (la prima intersecţie dinspre Sibiu). Această poartă deserveşte în special pe cei veniţi cu maşina personală. Poarta nr. 1 este considerată poarta principală, pe aici existând cel mai mare flux de persoane. Se află pe strada Salinelor (drumul judeţean 106B), în apropiere de centrul staţiunii, lângă parcarea complexului şi staţia mijloacelor de transport în comun. La toate cele trei porţi, sistemul de acces este unul automat, cu turnicheţi, iar intrarea se realizează cu ajutorul fiselor achiziţionate de la casele de bilete (existente lângă fiecare poartă).

Dacă tot a venit vorba de casele de bilete, cred că e momentul să vă spun câte ceva şi despre tarife însă nu mă voi rezuma doar la cele de intrare ci la toate cele ce ţin de complex, preţuri ce le-am găsit afişate la fiecare casierie. O să încep cu cele de parcare: între orele 07.00-24.00 -10 lei, între orele 07.00-15.00 -5 lei şi între orele 15.00-24.00 -5 lei. Tarife intrare: adult -12 lei; copil peste 6 ani -8 lei; abonament 7 zile -70 lei; abonament 10 zile -90 lei; abonament 14 zile -112 lei. Copii mai mici de 6 ani şi persoanele cu handicap beneficiau de intrare gratuită. Deşi o parte din ele mai puţin utile turiştilor, iată şi preţurile pentru diverse închirieri: şezlong -10 lei/zi; teren pentru activităţi promoţionale, culturale, etc. -50 lei/mp/zi; teren pentru ambulanţi -2 lei+TVA/mp/zi; căsuţe comerciale exterioare -1050 lei+TVA/lună. Un ultim tarif afişat era cel al jetoanelor folosite la duşurile cu apă caldă -2 lei/bucată/2 minute. Acestea erau preţurile practicate în luna august. O informaţie foarte importantă referitoare la acces ar fi aceea că părăsirea perimetrului ce aparţinea complexului însemna anularea biletului de intrare, cei ce doreau să reintre fiind obligaţi să plătească din nou. Tot aici ar trebui menţionat şi programul de funcţionare: al casieriilor -zilnic, între orele 07.00-20.00; al complexului –zilnic, între orele 07.00-22.00.

Voi continua articolul încercând să fac o descriere a ceea ce înseamnă Complexul Lacurile Sărate. Pentru aceasta, cred că cea mai bună soluţie ar fi „efectuarea” unui tur virtual, cu prezentarea (în ordine) a principalelor puncte de interes. Voi începe însă cu nişte generalităţi. Nu ştiu cum arăta în trecut dar am înţeles că în ultima perioadă s-a investit masiv în reamenajarea complexului, astfel că începând cu vara ce a trecut, acesta a căpătat o cu totul altă faţă. Au fost modernizate duşurile şi grupurile sanitare, multe din spaţii au fost reamenajate şi au primit o altă destinaţie (de exemplu, locul de joacă), au fost realizate alei de acces şi sisteme de iluminare a acestora, şi nu în cele din urmă, pe malurile lacurilor s-au construit noi terase şi scări ce facilitează intrarea în apă. Nu sunt sigur dar probabil că investiţia totală nu se limitează doar le cele menţionate şi zic asta deoarece în exteriorul perimetrului, într-o anumită zonă, se lucra de zor la îndreptarea terenului, fapt care m-a făcut să mă gândesc la o eventuală extindere. Rămâne de văzut ce va fi, deocamdată să începem „plimbarea”.

După ce am trecut de poartă, urmând aleea principală, imediat am ajuns la primul lac. Înainte de a continua trebuie să spun că lângă fiecare lac era amplasat câte un panou informativ, pe care erau menţionate numele, adâncimea, salinitatea şi suprafaţa. Dacă despre primele trei caracteristici nu aş avea nimic de comentat, nu în aceeaşi situaţie se află şi cea din urmă. Încă nu îmi pot da seama la ce se referă cu exactitate suprafaţa lacurilor dar dacă, aşa cum ar fi normal, este luat în calcul luciul de apă, trebuie să recunosc faptul că cifrele mi s-au părut extrem de exagerate. Le voi prezenta totuşi ca atare.

Lacul Balta cu Nămol este cel mai redus ca dimensiuni indiferent că vorbim despre suprafaţă -680 mp- sau despre adâncime -1 m. Ce mi s-a părut curios a fost faptul că deşi pe fundul lacului era nămol –ce era scos la suprafaţă şi folosit la „împachetări”, apa nu era prea tulbure. Lacul are o singură intrare iar salinitatea apei este de 300 g/litru. Lângă acesta, drumul se ramifică, două dintre alei urcând uşor în dreapta iar cea de-a treia ţinând direcţia iniţială şi făcând legătura cu Poarta nr. 3. De menţionat că pe toată lungimea celei de-a treia (pe partea stângă) erau înşiruite diverse spaţii comerciale şi de utilitate. Chiar lângă lacul de care vorbeam exista un punct sanitar –cu servicii contra cost (masaj, măsurare puls/tensiune, aerosoli, etc.) şi unul din spaţiile cu duşuri.

Am trecut de primul lac şi am început să urcăm pe una din aleile din dreapta -încă ceva: acestea două (să le zicem, de bază) au „legături” între ele astfel încât toate cele cinci lacuri din această zonă a complexului pot fi înconjurate. Următorul pe listă este lacul Negru, cu o suprafaţă de 4400 mp şi o salinitate de 280 g/litru. Deşi adâncimea maximă este de 3 metri, în cea mai mare parte, „mlaştina” înţesată de nămol nu depăşeşte un metru. Datorită nămolului, este unul din cele mai căutate lacuri şi are două intrări, dintre care una cu terasă, aceasta din urmă fiind mult mai solicitată. În imediata apropiere am dat de lacul Gura Minei, ce are amenajate trei intrări, două dintre ele având şi terase. Suprafaţa acestui lac este de 4500 mp, adâncimea de 80 de metri iar salinitatea apei este de 210 g/litru. Am ocolit Gura Minei şi imediat am ajuns pe malul unui alt lac, a cărei unicitate se datorează unei mici insule de sare. Este vorba despre lacul Auster, adânc de 4 metri şi cu o suprafaţă de 6900 mp. Salinitatea apei este de 140 g/litru iar pentru a intra în lac există doar două posibilităţi: o scară şi o terasă -foarte apropiate una de alta. Dacă tot am ajuns aici, nu ar trebui să îi uităm nici pe cei mici, lângă acest lac (în zona din dreapta, pe direcţia de urcare) fiind amenajat un loc de joacă ce include şi două bazine (din câte am înţeles) cu apă dulce.

Dintre toate, situat la cea mai mare altitudine este lacul Brâncoveanu. Având o salinitate de 320 g/litru, este şi cel mai sărat lac al staţiunii, fiind din această cauză unul dintre cele mai căutate. Lacul are două intrări apropiate una de cealaltă –„comunică” printr-o terasă, o suprafaţă de 5500 metri şi deşi adâncimea este de 45 de metri, salinitatea accentuată garantează cu atât mai mult plutirea (nu că la celelalte ar exista vreo posibilitate să te duci la fund!). Unde vreau defapt să ajung? Cred că se poate numi prostie omenească –sau chiar românească!!! Deşi nu ar exista nici un motiv de îngrijorare, la acest lac am văzut persoane care se foloseau de „elemente ajutătoare” pentru a pluti. Nici o problemă, înţeleg că unii sunt mai nesiguri şi preferă să aibă şi un colac gonflabil cu ei dar nu pot să pricep cum este posibil să intri în apă cu ditamai buşteanul. Acest lucru mie mi se pare o mare aberaţie şi consider că ar trebui total interzis, ba chiar şi sancţionat pentru că, în primul rând, cel ce foloseşte aşa ceva îi poate pune în pericol pe cei din jur.

În zona lacului Brâncoveanu există o construcţie cu duşuri şi grupuri sanitare, un spaţiu amenajat pentru sezlonguri, plus vreo două terase de unde se poate cumpăra câte ceva. Tot în apropiere am găsit şi duşurile cu apă caldă (singurele de acest fel pe care le-am „dibuit” unde sunt), amplasate lângă aleea pe care, după ce am dat un ocol lacului, am început să coborâm, binenţeles pe partea opusă celei pe care urcaserăm. În scurt timp, am ajuns lângă lacul Rândunica, a cărei „scobitură” se adânceşte în dreapta căii de acces. Acesta are trei intrări, suprafaţa de 5500 mp şi adâncimea de 45 metri. Din câte am observat, aici erau cele mai puţine persoane, probabil datorită faptului că este vorba despre lacul cu cea mai mică salinitate, concentraţia fiind de doar 120 g/litru. Am continuat să coborâm şi înainte de a ajunge la ultimul lac, am trecut pe lângă mai multe terase şi spaţii amenajate de către vânzătorii ambulanţi.

Cu o suprafaţă totală de 22800 mp şi o adâncime de 130 de metri, lacul Avram Iancu Ocniţa este cel mai întins şi mai adânc lac al staţiunii -teoretic, este vorba defapt despre două lacuri alipite. Are (să zicem) forma unui „arc de cerc”, în interiorul căruia exista o mică plajă cu nisip, plus un bazin pentru copii. De asemenea, pe malul vestic, erau spaţii amenajate pentru sezlonguri, dar şi zone unde se putea sta pe iarbă. Nu mai stiu sigur dar cred că erau cinci locuri pe unde se intra în apa a cărei concentraţie de sare se ridica la valoarea de 220 g/litru. Lângă acest ultim lac s-a terminat turul nostru, aleea pe care am coborât intersectându-se cu cea de care spuneam la început că face legatura între porţile 1 şi 3.

Un alt aspect demn de luat în seamă ar fi locurile de alimentaţie publică. Nu ştiu sigur dacă la toate terasele se putea comanda şi de mâncare dar oricum, nu se ducea lipsă de oferte. Undeva, între Rândunica şi Avram Iancu Ocniţa era o terasă (din categoria celor mici) ce oferea meniul zilei la 14 lei: ciorbă de legume, cartofi prăjiţi cu sniţel de pui şi salată. Nu prea ne-a plăcut locaţia dar mai ales nu am vrut să repetăm meniul din ziua anterioară, aşa că am trecut mai departe. Cele mai mari şi importante unităţi erau terasele Caraiman, Rareş şi Simpatico. Deşi preţurile erau destul de piperate, acestea trei erau cele mai aglomerate. În privinţa serviciilor, decizia de a o alege pe ultima dintre ele s-a dovedit a nu fi una inspirată. După ce timp de un sfert de oră am aşteptat să ne bage şi pe noi cineva în seamă, până la urmă am cerut unuia dintre (aşa zişii) ospătarii ce se tot plimbau pe acolo să ne aducă un meniu. Cum “Imediat”-ul primit ca răspuns s-a dovedit a fi doar un simplu cuvânt, după alte zece minute ne-am ridicat de la masă şi am plecat. Ne-am gândit că, cine ştie, poate nu le plac feţele noastre aşa că i-am scutit de neplăceri. Ne-am dus la mica terasă din apropiere (lângă Balta cu Nămol), unde chiar dacă amenajarea nu era una de excepţie, am văzut ca preţurile erau mai mici, ulterior dovedindu-se că şi mâncarea era bună. Deşi mulţi dintre clienţi comandaseră peşte iar lângă noi, pe grătar mai sfârâiau câţiva păstrăvi de toată frumuseţea, preţul afişat ni s-a părut extrem de mare pentru noi. Până la urmă am aflat că suma de 14 lei nu era pentru suta de grame ci pentru o porţie completă, cu peşte, cartofi natur, lămâie, pâine. Nu cred că mai are rost să vă spun ce am comandat! Şi să stiţi că alegerea a fost foarte bună!

Fiind spuse şi acestea concluzia ar fi următoarea: binenţeles că oriunde este loc de mai bine dar cu mici excepţii, ne-a plăcut cum arată complexul şi sperăm să mai avem ocazia de a ne întoarce şi anul următor. Acum cred că ar cam fi cazul să închei că deja am lungit destul acest review. Şi probabil că ar mai fi fost încă multe de detaliat. Să nu mai spun că, aruncându-mi o privire către “tolbă”, am mai găsit destule informaţii, referitoare în special la staţiune, ce au rămas neîncadrate la niciunul dintre articolele postate. Nu ştiu însă dacă voi mai scrie încă unul (neplanificat), deocamdată nu m-am hotărât, aşa că mai bine prefer să vă zic acum că merită să ai parte de câteva zile de relaxare la Ocna Sibiului.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de urjanclaudiu in 14.11.2012 11:30:52

Validat / Publicat: 14.11.12 16:00:31

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 15448


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Admin
[14.11.12 16:00:03]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[14.11.12 16:09:34]
» mesaj pers

   extrem de util si frumos scris. felicitari si multumiri

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.11.12 07:41:42]
» mesaj pers

   Vă mulţumesc foarte mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[16.11.12 09:09:26]
» mesaj pers

   Tare P05... aia cu bustenii :)

   Ma intreb daca si prin alte tari sunt astfel de lacuri sarate si daca turismul asta cu namol e practicat, sau e doar o chestie ce a prins foarte bine la noi.

   E bine ca sunt turisti straini si ii intereseaza astfel de locuri.

   Foarte bun review. Felicitari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.11.12 16:52:24]
» mesaj pers

   @TraianS În primul rând, vă mulţumesc pentru apreciere.

   Despre folosirea lacurilor sărate respectiv a namolului sapropelic în scop terapeutic şi pe alte meleaguri ale lumii... nici eu nu am mai multe informaţii. Şi sincer să fiu, nici nu prea m-a interesat acest subiect. Singurul lucru sigur pe care îl ştiu e că lacul Assal din Africa este cel mai sărat din lume. În rest... generalităţi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Rodel
[30.11.12 20:31:03]
» mesaj pers

   Informatii detaliate si utile despre lacuri. As adauga utilitatea apelor sarate si a namolului: cei care vin la Ocna-Sibiului o fac pentru sanatate si ma refer la afectiunile reumatice. Dupa 10 sedinte, te simti... ca nou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicu1iancu
[28.06.13 14:06:30]
» mesaj pers

   Salut,

   Vreau sa merg si eu anul acesta, in august, la Ocna Sibiului, cu rulota. Te rog spune-mi si mie daca se merita, din punct de vedere a conditiilor de campare! Ma intereseaza daca exista camping pt. rulote, daca este ceva umbra, unde pot campa rulota si daca au amenajari decente pt. campare. Cam care ar fi preturile de campare, daca stii si cat se plateste pentru accesul la lacurile sarate daca esti campat acolo...

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.07.13 10:38:58]
» mesaj pers

   Îmi cer scuze pentru marea întârziere însă nu am avut posibilitatea de a vă răspunde mai devreme – o perioadă am fost plecat în concediu apoi problemele personale m-au ţinut departe de calculator. Nu ştiu dacă între timp aţi luat o decizie aşa că o să vă spun ceea ce ştiu, binenţeles fiind vorba despre informaţii ce se rezumă la vara trecută. La acea vreme noi am găsit trei campinguri.

   1. Campingul Apior, situat lângă Lacul fără Fund, în zona gării, era închis.

   2. Campingul Complexului Ştrand este cel în care noi am stat (vezi impresii) şi pe care NU vi-l recomand. Argumentele le puteţi găsi în review-ul dedicat acestui loc.

   3. Campingul Salinele Romane este situat tot în zona gării, între strada Gării şi Complexul Lacurile Sărate. Ca şi „decor”, acesta ar îndeplini cerinţele dumneavoastră, fiind o zonă unde este destulă verdeaţă (iarbă, copaci) şi umbă. Ştiu că au în interiorul campingului şi căsuţe, pensiune şi restaurant, grupuri sanitare, duşuri, însă nu ştiu ce condiţii oferă. Din întâmplare am auzit pe cineva afirmându-şi nemulţumirea referitor la starea grupurilor sanitare, lipsa apei calde şi a iluminatului nocturn dar... nu v-aş putea spune nimic concret. Cert este că la vremea când am trecut noi pe acolo, nu cred că se mai găsea vreun locşor liber. Probabil trebuie o rezervare - nu aş putea să vă ajut cu un număr de telefon căci cel pe care îl aveam tocmai l-am testat şi se pare că nu mai este valabil.

   Spaţiu „special” pentru rulote nu am văzut, fiecare instalându-se unde găsea loc. Referitor la faptul că merită sau nu un sejur cu rulota... e greu de spus, depinde de aşteptările fiecăruia. Dacă vă ajută, vă pot spune că tariful era de 10 lei /zi pentru adulţi şi 5 lei /zi pentru copii, sume la care (cel mai probabil) se adaugă şi cei 5 lei percepuţi pentru... maşină (aşa era afişat).

   Cât despre tarifele de intrare la Lacurile Sărate, găsiţi în review toate preţurile pe care le-am aflat.

   Vă doresc vacanţă frumoasă! (scuze încă o dată pentru întârziere)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2012] Panoul amplasat lângă şosea, în apropiere de intrarea principală a complexului -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383701">Şterge vot</a></div><span id="v9383701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2012] Panoul amplasat lângă şosea, în apropiere de intrarea principală a complexului
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2012] Lacul Balta cu Nămol (se poate observa şi panoul informativ de lângă lac) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383702">Şterge vot</a></div><span id="v9383702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2012] Lacul Balta cu Nămol (se poate observa şi panoul informativ de lângă lac)
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2012] Acesta este lacul Gura Minei -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383703">Şterge vot</a></div><span id="v9383703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2012] Acesta este lacul Gura Minei
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2012] Lacul Auster, uşor de recunoscut datorită insulei -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383704">Şterge vot</a></div><span id="v9383704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2012] Lacul Auster, uşor de recunoscut datorită insulei
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2012] Lacul Brâncoveanu, cu tot cu “buştenii din dotare” -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383705">Şterge vot</a></div><span id="v9383705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2012] Lacul Brâncoveanu, cu tot cu “buştenii din dotare”
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2012] Acesta este lacul Rândunica. În fundal se vede un camping de care am uitat să mă interesez -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383706">Şterge vot</a></div><span id="v9383706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2012] Acesta este lacul Rândunica. În fundal se vede un camping de care am uitat să mă interesez
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2012] Lacul Negru, cel mai aglomerat lac la acea vreme -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383707">Şterge vot</a></div><span id="v9383707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2012] Lacul Negru, cel mai aglomerat lac la acea vreme
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2012] (Din păcate) doar o parte din lacul Avram Iancu Ocniţa şi amenajările din jurul său -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383708">Şterge vot</a></div><span id="v9383708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2012] (Din păcate) doar o parte din lacul Avram Iancu Ocniţa şi amenajările din jurul său
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2012] Aşa arătau panourile informative amplasate lângă fiecare lac -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383709">Şterge vot</a></div><span id="v9383709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2012] Aşa arătau panourile informative amplasate lângă fiecare lac
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2012] Spaţiul cu sezlonguri amenajat lângă lacul Brâncoveanu -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383711">Şterge vot</a></div><span id="v9383711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2012] Spaţiul cu sezlonguri amenajat lângă lacul Brâncoveanu
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2012] Duşurile şi grupurile sanitare de lângă lacul Brâncoveanu -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383719">Şterge vot</a></div><span id="v9383719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2012] Duşurile şi grupurile sanitare de lângă lacul Brâncoveanu
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2012] Acestea sunt “celebrele” duşuri cu apă caldă... -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383723">Şterge vot</a></div><span id="v9383723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2012] Acestea sunt “celebrele” duşuri cu apă caldă...
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2012] ... iar acestea sunt cele cu apă rece, amenajate lângă Balta cu Nămol -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383724">Şterge vot</a></div><span id="v9383724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2012] ... iar acestea sunt cele cu apă rece, amenajate lângă Balta cu Nămol
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2012] Locul de joacă (în fundal se observă şi cele două bazine) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383725">Şterge vot</a></div><span id="v9383725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2012] Locul de joacă (în fundal se observă şi cele două bazine)
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2012] O parte din spaţiile comerciale –amplasate lângă aleea principală, în apropiere de Poarta 1 -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383726">Şterge vot</a></div><span id="v9383726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2012] O parte din spaţiile comerciale –amplasate lângă aleea principală, în apropiere de Poarta 1
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2012] O imagine de ansamblu asupra unei părţi a complexului –primul lac este Auster iar următorul este Gura Minei -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383727">Şterge vot</a></div><span id="v9383727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2012] O imagine de ansamblu asupra unei părţi a complexului –primul lac este Auster iar următorul este Gura Minei
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2012] Terasa Rareş, amplasată lângă lacul Avram Iancu Ocniţa (vezi colţul din stânga -jos) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383728">Şterge vot</a></div><span id="v9383728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2012] Terasa Rareş, amplasată lângă lacul Avram Iancu Ocniţa (vezi colţul din stânga -jos)
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2012] Terasa Caraiman, amplasată lângă aleea ce face legătura între porţile 1 şi 3 -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383729">Şterge vot</a></div><span id="v9383729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2012] Terasa Caraiman, amplasată lângă aleea ce face legătura între porţile 1 şi 3
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2012] Terasa Simpatico, localizată lângă lacul Balta cu Nămol (se observă în dreapta imaginii) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383730">Şterge vot</a></div><span id="v9383730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2012] Terasa Simpatico, localizată lângă lacul Balta cu Nămol (se observă în dreapta imaginii)
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2012] Zona şi amenajările de lângă Balta cu Nămol -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383731">Şterge vot</a></div><span id="v9383731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2012] Zona şi amenajările de lângă Balta cu Nămol
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2012] Plaja de lângă lacul Avram Iancu Ocniţa -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383732">Şterge vot</a></div><span id="v9383732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2012] Plaja de lângă lacul Avram Iancu Ocniţa
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2012] “Poftiţi la nămol” -Principala intrare în lacul Negru -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383733">Şterge vot</a></div><span id="v9383733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2012] “Poftiţi la nămol” -Principala intrare în lacul Negru
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2012] O foarte mică parte a lacului Avram Iancu Ocniţa. În fundal se vede Poarta nr. 3 -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 14.11.12] - <span class="allrVotedi" id="av383734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv383734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=383734">Şterge vot</a></div><span id="v9383734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(383734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f383734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e383734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2012] O foarte mică parte a lacului Avram Iancu Ocniţa. În fundal se vede Poarta nr. 3
foto urjanclaudiu [14.11.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.107943058014 sec