35568 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De văzut / vizitat în regiunea Antalya

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.10.2012
DE
Avatar sanis
vârsta 50-60 ani
DIN Iasi
înscris/ă în 22.06.12
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2008
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
200 TL
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Excursii in imprejurimile Antalyei


Urmare de aici

Antalya este un punct de plecare spre locuri interesante. In general, ele pot fi arvunite ca „tururi” (daily trip) de la multele agentii intilnite in toata zona turistica – sau chiar de la hoteluri. Ele cuprind, de obicei, vizitarea „celor trei cetati” din zonă: Perge, Aspendos, Side. De obicei vizita se incheie in Side, cu citeva ore de plaja chiar in cetatea antica. Altele cuprind si o vizita la Cascadele Kursunlu sau Duden – in loc de Side. Putine insă organizează vreun trip la Termessos.

PERGE se află la 18 km de Antalya, pe valea riului Aksu, la citiva km de gura riului. Pe vremuri, corabiile urcau pe riu pina in dreptul cetăţii (cca 3 km est) – care era, astfel, principalul port al Pamfiliei. Dupa construirea portului Attaleii si colmatarea riului, cetatea si-a pierdut importanta, fiind parasita. Apostolul Pavel, aflam din Fapte, l-a vizitat in prima lui calatorie –nu si la întoarcere. Ruinele cuprind un teatru cu 12000 locuri, un stadion (situat in afara cetatii, dincolo de parcare), o Agora si o cale cu colonada. In capatul colonadei (lunga de citiva km) se afla nymphaeum (fintina), construita pe timpul lui Hadrian, ale carei statui se afla in muzeul din Antalya. Alaturi sunt ruinele celor doua turnuri ale portii principale si ruinele unor termae.

ASPENDOS se afla la 47 km de Antalya, in apropierea satului Belkiz, situat pe rîul Eurymedon (Kuprucayi). S-a păstrat apeductul roman, care si-a conservat pe alocuri inaltimea originala, de 850m lung de 20km), cel mai mare din regiune, fiind completat, din punct de vedere arhitectural, de o basilică şi o agoră. Peste riu se arcuieste un pod selgiucid. Teatrul, cel mai bine păstrat din lumea romana, a fost construit la poalele unei coline in sec. II d. Hr., avind o capacitate de primire de 15.000 de spectatori. Teatrul este celebru mai ales pentru galeriile sale, pentru scena sa mare si pentru acustica care reflecta reusita arhitectului Zenon. Gradenele formeaza un semicerc cu un diametru de 95m. Scena este alcauita dintr-o fatada (la origine, din marmura) cu inaltimea unui teatru si dintr-o estrada cu cinci porti de acces. Aici au loc permanent spectacole „life” de opera, balet, teatru, pe tot parcursul sezonului, cu trupe faimoase din intreaga lume. Biletele trebuie rezervate in avans, se epuizează rapid desi costă cca 100E de pers. (include transport si o masa).

TERMESSOS este mai rar oferit turiştilor. Accesul este dificil, locul de parcare se afla in mijlocul parcului, la vreo 12 km de soseaua spre Denizli, la 34 km de Antalya. La Otogar se pot inchiria taxiuri pentru Termessos, 35-50 Euro (pt 4 persoane). Eu am inchiriat o masina din Antalya, vizitind toate obiectivele (mai putin Side) intr-o zi (100 TL plus benzina).

Cetatea a fost construita pe un platou al muntilor prapastiosi, ceea ce a făcut sa fie singura cetate necucerita vreodată de dusmani. Chiar si marele Alexandru a trebuit sa treaca pe linga, acceptind o pace „onorabila”... Dupa un urcus dificil de cca 30-40 min, se ajunge la ruine – din care, cu adevarat impresionant este teatrul. Cu o capacitate de 4200 locuri, asezat chiar pe buza prapastiei, e cel mai interesant teatru vizitat de mine! Mai exista un Odeon de 600 locuri, rezervoare subterane de ulei (de măsline) si apă, Agora, ruine ale templelor lui Zeus si Artemis, un Hereon şi peste 1200 de morminte sapate in stinca (la nekropola se ajunge dupa un alt suis de cca 30 min). Fara a te grabi, dar si fara a pierde prea mult timp, intr-o zi se pot vizita obiectivele descrise pina aici plus cascadele.

CASCADA KUSURNLU se afla la 22 km de Antalya, intre Perge si Termessos, intr-un Parc National. Cea mai buna perioadă de a fi vizitata este in primavara, in Mai-Iunie, cind majoritatea plantelor sunt inflorite, iar apele vin încă bogate in urma topirii zapezilor din munti. In acea perioada, locul este un aevarat paradis terestru! Evitaţi să mergeti in weekend, intrucit este un loc vizitat de locuitorii Antalyei pentru picnic. Parcul, care are aproape 400 ha, cuprinde padurea din jurul unui canion unde cade cascada si unde se afla si lacul. In padurea de pini se gasesc locurile de picnic – dar si terase unde se pot minca produse de gratar si bea bauturi racoritoare. Bineinţeles, alaturi de tarabele de „suveniruri”, au aparut si citeva camile pentru poze – si niste care rustice si unelte agricole si o moara din lemn (cu zbaturi). Dar minunea este pe fundul prapastiei, in jurul lacului: platani, dafini, maslini salbatici, pomi de mastic, curmali, fagi, bambus, menta de apa, crini... Printre ei se pot observa (dacă se pastreaza linistea), vulpi, iepuri, veverite, lilieci, ciocanitori, turturele de stinca, gusteri, brotacei, testoase si o multime de pesti din familia crapilor (koi japonezi, colorati). Fiind singurii vizitatori la ora aceea, chiar am vazut parte din animalele pomenite!

Aceste locuri le recomand in special celor care ajung în Antalya folosind masina proprie, dar si celor care accepta sa „strice” o zi de plaja, inscriindu-se intr-o excursie-tur. Desigur, unii considera ca „bolovani au vazut de-ajuns, chiar si în Romania" – am întîlnit destui, care au preferat sa ramina in afara unor situri ca Delphi, Olympia, Mykene si chiar Akropolis! decit sa plateasca biletul de intrare (preferind, desigur, un kil de masline in plus...), dar minunea Cascadei Kusurnlu nu trebuie ratata de nimeni! Va asigur, am vazut foarte multe locuri, pe patru continente, dar nu sunt multe care sa se compare cu aceasta cascada.

Desi Cascadele Duden sunt mai des vizitate, fiind in apropierea Antalyei, eu nu le descriu, fiind deja descrise de altii. Mai ales romanii care stau in Lara le viziteaza, eventual... Eu le-am vizitat in excursie separata, luind un dolmus din Otogara de est (Dogu Garaji), intr-o zi in care mi-am petrecut timpul pe plajele din Lara (acestea sunt mult mai bune decit Konyaalti, dar in general sunt private si trebuie platit bilet de intrare). Partea spectaculoasa a Cascadei, Lower Duden (de la caderea in mare) se viziteaza de obicei intr-un trip cu vas de croaziera.

SIDE este un loc in care, in mod normal, turistul roman isi petrce vacanta. Salba de hoteluri (majoritatea de 4-5*, A. I.) se intinde acum pe cei peste 20km de plaja spre nord-vest de Cetate. Eu voi vorbi aici doar despre “Centru”, despre fosta cetate.

Distanta de Antalya este de cca 80 km si se parcurge cu un autobuz in cca o ora jumatate. Se coboara la intersectia cu soseaua spre Manavgat, orasul principal din zona, aflat la vreo 5 km pe deal, la picioarele munţilor, (peste 70 mii loc). De aici, un dolmus care face legatura cu statiunea la fiecare cursa de autobuz (in general pe traseul Antalya-Alanya) duce turistii in parcajul din fata cetatii, in cca 15 min. De aici se merge pe jos, intrarea masinilor fiind interzisa. Sunt cca 1 km pina in Centru. Costul transportului din Antalya este de cca 12 TL (daca-mi aduc eu bine aminte)

Se zice ca Side a fost fondat de niste colonisti eolieni pe la 600 iHr, dar cind a ajuns Alexandru acolo, ei uitasera limba greaca... Side ar putea sa insemne „rodie" intr-o limba anatoliana locala. Sub greci, localnicii s-au ocupat cu pescuitul, comentul si, mai ales pirateria, devenind si un vestit tirg de sclavi. Profitau de portul puternic intarit si de cetatea construita pe un promontoriu inconjurat de mare din trei parti. Romanii au stirpit pirateria, asa ca orasul a decazut economic. Totusi, Antonius si Cleopatra au ales aceasta cetate sa se intilneasca si petreaca luna de miere.

Aici o paranteza. Multe locuri din zona - pina hat, la Hierapolis! - sunt legate de aceste doua personaje faimoase in Antichitate (si azi, dupa filmele holywoodiene). In realitate, analele consemneaza DOAR vizita lor la Side! Este vestit modul in care Cleopatra l-a cunoscut (si cucerit) pe generalul roman triumvir Marcus Antonius: intr-o corabie cu visle aurite, impodobita cu salbe de flori, ea insasi mai mult dezbracata si pudrata cu praf de aur! Ulterior, cei doi s-au intors aici sa isi petreaca "vacanta de miere"...

Statiunea este cit se poate de interesanta. Dupa ce localnicii greci au fost deportati în 1923, locul lor a fost luat de turci sositi din Creta. Acestia au transformat orasul-port intr-un bazar deschis si l-au pus pe harta turistica a Turciei. Profita de cele trei plaje excelente, cu nisip nu extrem de fin si intrare lina in apa (deci, destul de curata), lungite chiar la picioarele ruinelor. Multe monumente se pastreaza in ruine impresionante, mai ales teatrul. Se pot vizita de asemenea Monumentul lui Vespasian cu Poarta-Arc de triumf si strada cu coloane, Muzeul organizat in termele romane, cladirile crestine dinspe est (Casa Episcopala, Basilica si un Baptisterium), Agora, un Nymphaeum (Fintina monumentală) - chiar la intrarea in perimetrul cetatii antice. Toate pot vazute venind dinspre autogara/parcare spre oras.

Iesind din zona fortificata, patrundem pe stradutele-bazar ale statiunii. Sute, mii de mici magazine, tarabe, pensiuni, restaurante... cu mii de turisti cautind acel deal (in eng.) deosebit, de covoare, pielarie, bijuterii. Sau doar pierzind timpul, spre seara. Dincolo, inspre capul peninsulei, deasupra portului, este fostul Templu al lui Apollo si Athenei - emblema a orasului, alaturi de statuia celor trei Gratii (alata in Muzeul din Antalya, cu o copia in cel din Side). Nu se pastreaza decit citeva coloane si arce, dar ele fac o imagine deosebita, mai ales la apusul soarelui, cind iau foc in soarele ce dispare in largul golfului Antalya.

De obicei, pensiunile sunt rezervate, e greu de gasit cazare in high seazon. (in aceasta zona; in afara Centrului, se mai gasesc…) In acest caz, se poate cauta cazare în Manavgat, de unde curse din sfert în sfert de oră te aduc in citeva minute la autogara. Acolo se afla si bazarul de fructe/legume, supermagazine si, in general, restaurantele sunt mult mai ieftine decit in Centrul Side.

Si de la Side se pot organiza excursii in imprejurimi. Cel mai apropiat loc de interes este Cascada Manavgat (9 km), nu foarte spectaculoasa, dar care ofera un loc racoros, propice unui picnic dupa arsita plajei. In apropiere, la Belek (intre Manavgat si Antalya), este cel mai important teren de golf din Turcia (si altele citeva) – pt cine iubeste acest sport. Alanya poate fi destinatia unei excursii de jumatate de zi (50km sud), cu impunatoarea fortareata bizantina (cu o frumoasa catedrala bizantina in interiorul fortificatiilor.) In port se gaseste faimosul Turn Rosu, hexagonal, construit de selgiucizi. Are bune locuri de plaja si baie, si chiar la picioarele fortaretei se gasesc grote (cea mai vestita e cea Albastră) cu stalactie, stalagmite si jocuri de lumini - vizitabile cu barci din port.

Din Antalya se mai pot face excursii de o zi in locuri mai indepartate – de ex, Pammukale/Hierapolis, Alanya/Silifke, Phaselis/Memre/Myra. Mai sunt si croazierele pe mare, desigur, pentru cei carora le place acest tip de excursii. Una peste alta, turistul care vrea sa imbine utilul (vizitarea de locuri frumoase si interesante) cu placutul (plaja si masa la restaurante de prima mina), gaseste toate acestea in Antalya mai degraba, nu in statiunile „de faima” din statiunile din jurul marelui oras.

---
Impresii încărcate de sanis in 25.10.2012 10:49:22

Validat / Publicat: 25.10.12 14:25:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4191
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (sanis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22250 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de sanis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[25.10.12 14:29:53]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster77
[26.10.12 08:57:16]
» mesaj pers

   Din pacate unele poze au avut dimensiuni mult prea mici asa ca nu au putut fi validate. Se valideaza restul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [23.10.19 01:39:25]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[11] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2008] Perge - Intrarea principala -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379918">Şterge vot</a></div><span id="v9379918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2008] Perge - Intrarea principala
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2008] Perge - Turn de la Poarta principala, vazut din termele Coloanele fac parte din colonada strazii principale.romane -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379919">Şterge vot</a></div><span id="v9379919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2008] Perge - Turn de la Poarta principala, vazut din termele Coloanele fac parte din colonada strazii principale.romane
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2008] Perge - Strada principala. In fundal, dealul Akropolei. -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379920">Şterge vot</a></div><span id="v9379920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2008] Perge - Strada principala. In fundal, dealul Akropolei.
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2008] Termessos - Teatrul -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379922">Şterge vot</a></div><span id="v9379922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2008] Termessos - Teatrul
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2008] Perge - termae (Baile romane) -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379923">Şterge vot</a></div><span id="v9379923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2008] Perge - termae (Baile romane)
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2008] Side - Templul lui Apollo, in apus -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379924">Şterge vot</a></div><span id="v9379924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2008] Side - Templul lui Apollo, in apus
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2008] Side - Teatrul -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379925">Şterge vot</a></div><span id="v9379925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2008] Side - Teatrul
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2008] Side - Long Beach -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379926">Şterge vot</a></div><span id="v9379926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2008] Side - Long Beach
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUN-2008] Side - Short Beach. In departare, Long Beach (spre Manavgat) -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379927">Şterge vot</a></div><span id="v9379927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2008] Side - Short Beach. In departare, Long Beach (spre Manavgat)
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2008] Cascada Kursunlu - canionul superior -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379928">Şterge vot</a></div><span id="v9379928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2008] Cascada Kursunlu - canionul superior
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2008] Mincare turceasca: kibbeh (un fel de placinta din carne tocata, tip drob, din miel, prajita pe gratar) -- foto by <b>sanis</b> [uploaded 26.10.12] - <span class="allrVotedi" id="av379931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv379931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=379931">Şterge vot</a></div><span id="v9379931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(379931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f379931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e379931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2008] Mincare turceasca: kibbeh (un fel de placinta din carne tocata, tip drob, din miel, prajita pe gratar)
foto sanis [26.10.12]
# [50 PMA, +BONUS]

[11] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0988609790802 sec