35289 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Alte subiecte off-topic

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.10.2012
DE
Avatar Cristian_h
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Craiova
înscris/ă în 18.01.09
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2012

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: SECȚIUNE OFFTOPIC [DE LA LUME ADUNATE]

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Tort cu Cirese din Padurea Neagra

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Upss!!! Domnilor scuze pentru deranj... nu-i nimic interesant aici... e vorba despre "torturi"... dulci…puteţi rămâne doar dacâ sunteţi un gurmand, în rest ar fi mai bine sa arătaţi asta, soţiei, prietenei, fiicei sau mamei!!!

Doamnelor credeţi-mă Tortul cu Cirese din Pădurea Neagră, îsi merita toti bani.

Zilele trecute am fost la o aniversare şi gazda m-a surprins punând pe masa acest tort ornat identic cu cele din vitrinele cofetăriilor din Pădurea Neagră, surpriza şi mai mare a fost gustul parcă mai bun decât cel pe care-l ştiam, secretul constă în cireşile amare, pe lângă asta se face foarte uşor. Eu sunt destul de pretenţios cu dulciurile, insă acest desert chiar imi place, este uşor si aromat.

Iată reţeta si clipul după care s-a inspirat gazda de care va vorbeam: http://www.youtube.com/watch?v=ot5YdDTLTBY&feature=related

Sper sa va fie de folos!

1. BLATUL DE CIOCOLATA

In prealabil se încălzeste cuptorul la 180 grade

Aveţi nevoie de o cratiţa cu diametrul de 23 cm care se unge si se tapetează cu hârtie pentru copt.

60 grame faina (1/2 cana) se amesteca cu 30 grame de cacao (1/4 cana) si un sfert de lingurita de sare. Separat se amesteca patru oua mari cu 135 grame de zahar praf si se incalzesc 2/3 minute intr-un vas cu apa fiarta, amestecant non stop dupa care se bat cu mixerul pana cand devine consistenta ca si friscasi se adauga esenta de vanilie dupa care se mai amesteca putin. Separat se topesc trei lingurite de unt. Se amesteca ouale cu cacao si faina (se strecoara in trei reprize) Untul topit se amesteca cu 2/3 linguri de aluat la inceput, apoi cu tot aluatul dupa care se toarna in cratita si se tine la cuptor 25/30 minute. Blatul este gata atunci cand devine elastic adica revine la forma initiala cand se impinge cu degetul, daca se inteapa cu o scobitoare aceasta trebuie sa fie curata cand iese. Blatul se lasa la racit.

2. FRISCA

600 ml smantana pentru frisca, intaritor pentru frisca si 3 linguri de zahar, si o lingurita extract de vanilie, se amesteca manual pana se dizolva zaharul, apoi se baga la frigider cam o ora (trebuie bagate la frigider si paletele mixerului)

3. UMPLUTURA de cirese.

750 g de compot de cirese (reteta originala este cu cirese amare, tortul are un gust deosebit insa cred ca merge si cu cirese normale)

Sucul din compot (o cana, 240ml) se amesteca cu 50g zahar si se pune pe foc si se face un sirop, se tine doar cateva minute pana cand se dizolva zaharul, apoi se pun doua linguri de ciresata (merge si cu visinata)

Ciresele din compot se stropesc si ele cu 2 linguri de ciresata (visinata).

Blatul se taie in doua straturi, partea de jos se insiropeaza cu siropul din compot. Se bate frisca. La final se umple tortul cu frisca, cirese si se decoreaza cu cirese confiate (se gasesc si la noi) si aschii de ciocolata (acum stiu si eu cum se fac) )

---
Impresii încărcate de Cristian_h in 08.10.2012 12:25:33

Validat / Publicat: 08.10.12 12:55:25

VIZUALIZĂRI: 2683
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Cristian_h); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  2020 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- valimi
[08.10.12 13:14:54]
» mesaj pers

   S-avem pofta, Cristi, daca pui si poza raportez ca inadecvat. Vezi ca esti tot una de faina pe pantaloni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- johnnyredlabel CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[08.10.12 15:04:38]
» mesaj pers

   Ma laaaaasi! Chiar cand voiam sa m'apuc de cura :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- piti
[08.10.12 17:54:46]
» mesaj pers

   Pai bine mai Cristi, tu la subiecte off topic. Vine sfarsitul lumii. Ma duc sa ma impusc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- david
[08.10.12 21:57:16]
» mesaj pers

   cristian h spune-mi ca este doar o gluma review-ul tau! Retete de prajituri, astept eu de la tine???

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- motaneata
[09.10.12 00:15:11]
» mesaj pers

   Cristi, hai ca l-am bagat deja la "favorite".

   I-am zis nevesti-mii sa mi-l faca de ziua mea, da ea "nu" si "nu", ca ziua mea pica-n post. Asa ca raman doar cu pozele!

   Ca bine ti-a facut @david, caronasul "rosu" este pe deplin meritat!

   Votul meu are nr. 14, "cireasa de pe tort"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dananecula CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[09.10.12 00:26:53]
» mesaj pers

   Cristian...

   Yam, yam... in miez de noapte-mi ploua-n gura

   Si cu-aceasta reteta mi-ai facut o pofta nebuna

   De-o felie de tort cu cirese din padurea bruna :)

   Iar cand ma gandesc ca-ncerc de vreo luna

    (Vorba colegului @johnnyredlabel) sa m-apuc de-o cura...

   Pe bune Cristi, nu ma provoca sa postez ceva poze de la primul Apfelstrudel ce l-am experimentat imediat cum ne-am intors din Austria. Show-ul ,,strudelului vienez'' de la palatul Schönbrunn m-a vrajit si dupa reteta de-acolo (cum am ajuns acasa) si eu unul am pregatit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- balasa violeta
[09.10.12 11:35:19]
» mesaj pers

   Un review interesant si mai mult decat binevenit! O pata de culoare in ceea ce ne place noua sa facem!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- santana
[09.10.12 12:24:12]
» mesaj pers

   Cristi, La multi ani! Vezi că ai o problem la reţetă, tată: ai 21 de voturi, 13 puncte iar Gheiş, David, Vladex şi Santana-şterge votul sînt cu aluatul roşu. Unde e ceilanţi? Aaaa, şi apropos: poftă bună şi hai pe chat să vezi acolo culinării d-alea, ceva mai hard.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gheisa
[09.10.12 12:28:49]
» mesaj pers

   @santana: daca asa numeri si paharele, e clar! Tu te juri ca ai baut doar 3, doar ca le bei de mai multe ori si nu mai stii de cate ori ai umplut paharul pana la jumate si cate jumatati ai baut! :))) Noroc ca pe chat mai sunt si dinastia cu matematica, nu doar cu limbile. Mersi @Vladex, @Valimi :)) :)))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[09.10.12 12:33:05]
» mesaj pers

   @gheisa, lasa-l in pace pe santana, si-a innodat din greseala sireturile la bascheti acum vreo trei zile, la antrenament, iar acum, fiind un numat mai mare de 10 nu s-a putut descalta pentru un calcul mintal. Mai bine, ca erau 21 de voturi de numarat si cine stie ce ne mai era dat sa auzim...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sirbuvio
[10.10.12 16:25:22]
» mesaj pers

   o reteta buna de mojito ai?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Utube
[11.10.12 21:40:31]
» mesaj pers

   Cireşele amare sunt preferatele mele!

   Am chemat soţia şi am citit împreună reţeta.

   Se va pregăti negreşit!

   Postez după ce-l gust!

   Sănătate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Andox
[14.10.12 17:52:53]
» mesaj pers

   Ieri l-am facut (ok, ok, nu eu... ci nevasta-mea :))

   Foarte bun. Thank's pentru idee si reteta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[30.03.15 20:48:14]
» mesaj pers

   De cate ori se intampla sa votez pentru superbonus am o satisfactie sincera, lucru intamplat si de aceasta data. Cu felicitari si multumiri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)







  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0946829319 sec