ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Dublin
ÎNSCRIS: 28.07.08
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 9 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 100 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Madeira, august 2012

TIPĂREȘTE

Am ales acest hotel folosind site-ul celebru de rezervări (booking dot com); nu pot să spun că m-am documentat foarte mult iar per total alegerea a fost destul de bună. Hotelul este localizat în „cartierul de hoteluri” din vestul orașului Funchal în imediata vecinătate a șoselei principale („Estrada Monumental”), la mică distanță de mall-ul Forum Madeira și de „zona Lido”. Toate camerele au vedere la ocean (directă sau laterală).

Camera rezervată de noi a fost din categoria „superior” (29mp), cu balcon tip terasă, baie cu cadă și bideu; oarecum sub balconul nostru se afla piscina exterioară a hotelului (există și o a doua piscină, interioară) însă nu am avut în general probleme de zgomot iar singura excepție dintr-o după-amiază o voi detalia ceva mai jos.

Ca aspect general hotelul este de tip „boutique” (aprox. 30 de camere), conceput pentru turism individual și fără facilități speciale pentru familii cu copii mici. Nivelul superior (unde erau recepția și restaurantul) era „la stradă”, camerele fiind la nivelele inferioare. Tot hotelul este situat pe vârful unui mic promontoriu al falezei, în orice caz la 80-100 de metri deasupra nivelului oceanului. Accesul la promenada Lido și la plaja de la clubul naval se face pe o alee îngustă sau pur și simplu pe strada principală, fiind totuși destul de mult de coborât și apoi de urcat, poate nu genul de sport pe care să îl practici zilnic pe propriile picioare („jos” se poate ajunge cu mașina, e și o parcare publică destul de mare).

Micul dejun – clasic cu 3 felul de salam, brânză, ouă, fasole și șuncă prăjită („English breakfast”), iaurt, patiserie, fructe din compot etc.

Piscinele – am zis mai sus că sunt 2, ambele destul de micuțe. Cea exterioară are 1.65m, cea interioară 1.55m și mirosea destul de tare a clor. Există dușuri și de asemenea primești prosoape în schimbul unor cartonașe plastifiate primite la check in. Poți să iei prosoapele și să te duci și la ocean dacă simți nevoia însă dacă le rătăcești... 25euro!

Ce ar mai fi de adăugat – la restaurant se organizează seri tematice (cina e tot în sistem de tip bufet, plătești taxă fixă + băuturile separat), sunt și tot felul de oferte și discount-uri dar oricum per total e mai scump decât la restaurantele „populare” de pe insulă (de Pingo Doce cu mâncarea la kg nu mai zic). Și să mai zic că hotelul are review-uri bune pe tripadvisor sau booking și că au umplut un perete cu diplome de „recunoaștere a meritelor”. Așa, și wi-fi gratis, să nu uit...

Revin: am zis mai sus de singura după-amiază în care am avut probleme de zgomot de la piscină; nu aș folosi cuvinte gen „evident” însă autorii au fost conaționali de-ai noștri, în speță 2 familii tinere, cei doi masculi având calități de demonstrat unul altuia și fiecare din ei partenerei din dotare. De-a lungul timpului discutând cu oameni mai deștepți ca mine sau lecturând cărți și articole scrise de astfel de oameni am ajuns la 2 concluzii majore:

1. În România (București dar și în alte orașe mari) nivelul zgomotului ambiant este sensibil mai ridicat decât în locații cu apă caldă. Implicit, fără să ne dăm seama, vorbim mai tare – logic, pentru a ne înțelege unii cu alții - și ni se pare normal. E normal în România (și așa trebuie să vorbim) însă prin alte locuri cu zgomot ambiant mult redus același ton al vocii înseamnă stridență și lipsă de educație.

2. Percepția asupra spațiilor publice la care avem acces după plata unei taxe (de la compartimente de tren până la piscina privată a unui hotel de 4*): în cultura vestică aceste spații sunt privite ca locații la care ai un acces partajat în timp și spațiu, locații pe care trebuie să le „utilizezi” în beneficiul propriu în limitele impuse de condițiile respective de acces. Culturile estice (rușii fiind exemplul negativ clasic) au mentalitatea de „cucerire” a acestor spații – de aici și descălțarea în compartimentele de tren sau „cucerirea” piscinei și demonstrarea abilităților fizice în gura mare și în dauna celorlalți „ocupanți” (sau asistenți direcți sau indirecți).

Deci asta este, sper că persoanele care vor citi acest review vor conștientiza faptul că dacă se duc în Madeira chiar se duc în Madeira și nu în Ma... (zăre „country”).

## end review sc

[fb]
---
Trimis de DanCld in 09.09.12 15:43:29
Validat / Publicat: 09.09.12 16:45:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3643 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Prima zi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3150 PMA (din 4 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 100.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.032735109329224 sec
    ecranul dvs: 1 x 1