ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sighişoara
ÎNSCRIS: 08.01.08
STATUS: PARTENER
LUNA
AUG-2012
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Restaurantul Pestisorul de Aur

TIPĂREȘTE

Restaurantul Pestisorul de Aur [Zlatnata Ribka] se afla la 3-4 km de Vama Veche. In primul sat intalnit dupa granita se face la un moment dat la dreapta stanga un drum neasfaltat dar bun si in 1-1,5 km ajungi la acest restaurant cu specific pescaresc.

Restaurantul se afla pe malul lacului si face parte dintr-un complex care mai cuprinde 3-4 vile cu camere pentru inchiriat. O camera in august costa 60 de leva insa este bine sa va interesati inainte daca au disponibil la dona_drk@abv. bg.

Eu am vrut sa raman acolo peste noapte dar nu aveau disponibil. Locatia este linistita, frumos amenajata, langa restaurant este amenajat si un mic loc de joaca pentru copii.

Restaurantul are cam 25 de mese de 4-6 persoane si desi am ajuns la restaurant pe la ora 16 deci intre masa de pranz si cea de seara erau ocupate vreo 6-7. Nu are terasa, masa se poate servi doar inauntru dar au aer conditionat.

Preturile sunt de bun simt, meniul este in bulgara, romana, engleza iar chelnerita vorbeste putin romaneste, insa intelege tot ce-i cereti. Se poate plati si in lei insa nu stiu la ce curs va calculeaza, eu am schimbat niste bani in vama la un curs destul de bun (1,89 leva/euro) si am platit in leva.

Servirea este buna iar timpul de asteptare nu este mare.

O ciorba de peste este 2,5 leva (deci vreo 6 lei). Este facuta putin diferit fata de cum eram eu obisnuit, adica legumele sunt pasate insa pot spune ca este foarte buna si cu mult peste. La ciorba iti aduce si un bol cu o pasta de ardei iute si usturoi inclusa in pret. Atentie ca este foarte iute.

Se pot comanda si mancaruri uzuale gen gratar, snitel etc insa este pacat sa comandati asa ceva avand in vedere sortimentul mare de peste de apa dulce si peste marin (salau, somn, crap, stiuca, calcan, chefal, lufar, zargan plus inca cateva, nu le mai tin minte denumirea) scoici, raci, icre, etc

O portie de peste este intre 7 si 15 leva, scoicile 6-7 leva (insa poriile sunt mari, eu nu am putut dovedi portia dupa ce am mancat si ciorba), racii 1 leva/buc., sucuri, apa, bere intre 1 si 3 leva. Salate 2-4 leva daca mai tin bine minte.

Paine nu este inclusa in pretul mancarii, se comanda separat.

Pentru 2 ciorbe de peste, o portie de salau cu cartofi, o portie de scoici pane, o salata snejanka (un fel de tzatziki fara usturoi), paine prajita, 2 sucuri si o apa am platit 31 de leva plus bacsis.

Daca sunteti in concediu in sudul litoralului nostru sau mergeti spre Balcic, Nisipuri prin Vama Veche merita sa va opriti pentru o masa cu peste la Pestisorul de Aur din Durankulak


[fb]
---
Trimis de Andox in 03.09.12 17:09:55
Validat / Publicat: 03.09.12 18:19:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15393 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andox); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Alta vila
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67449 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster10
[03.09.12 18:50:43]
»

Sa-i spunem "welcome back" (si) lui @Andox, la aproape doi ani si 18 ore de la ultimul rasfat publicistic. Te asteptam si cu alte impresii din vacanta proaspat terminata!

Dragoș_MD
[03.09.12 20:32:08]
»

@Andox:

o salata snejanka (un fel de tzatziki fara usturoi)

frate!!! te păcăliră ăia! Cristi, să ştii că la o snejanca adevărată, NU lipseşte usturoiul! Uite, de pildă aici. (usturoi = чесън).

AndoxAUTOR REVIEW
[03.09.12 21:41:13]
»

Asa o fi mai Dragos, dar daca e in bulgara eu de unde sa-l "simt" In plus dupa iuteala de la sosul care l-am pus in ciorba puteau sa-mi puna si dovlecei in loc de castraveti ca tot nu mai simteam

Apropo, la impresiile tale am citit de salatele sopska si snejanka si acolo tot a trebuit sa intreb chelnerita care este aia cu iaurt si castraveti. Deh... batranetea...

alba.ca.zapada
[04.09.12 10:41:16]
»

si... superbonusul

interesant de stiut despre aceasta locatie, multumim

Alex_Macedo
[04.09.12 15:11:35]
»

In sfarsit!! Bine ai revenit, frate Andox!!

fanespoitorul
[04.09.12 21:23:40]
»

E bine de tinut minte. In loc sa ma sparg in figuri la mazarica in Mamaia, mai bine merg aici. Multumesc. Oricum ajungi imediat de pe litoralul romanesc. Ma gandesc ca daca beau si ceva la masa, va trebui sa rezerv camera ca sa nu pierd permisul

vasilica
[15.09.12 15:31:22]
»

ah, ce mă bucur că a mai descoperit cineva Peştişorul de Aur!

Şi dacă nu te superi Andox, aş mai adăuga câteva informaţii pe care probabil le-ai scăpat sau de care n-ai aflat. Anume, că Peştişorul e deschis tot timpul anului! eu am fost într-un ianuarie, acum câţiva ani şi pot spune că oferă o cazare impecabilă.

Alt amănunt ar fi că specialitatea care nu trebuie ratată sunt racii, ei fiind procuraţi din propria fermă a complexului.

Şi, în fine, o inexactitate strecurată în indicaţiile de acces- de la DN se face stanga, cum mergi din România spre Balcic şi nu dreapta. Mă bucur să aud că drumul e bun. Acum câţiva ani, era praf la propriu şi la figurat!

AndoxAUTOR REVIEW
[15.09.12 17:47:26]
»

@vasilica: completarile sunt mai mult decat binevenite, ba daca ai stat acolo poti scrie un review, eu nu am mai gasit locuri.

Intradevar de la sosea se face la stanga, nu la dreapta cum am scris eu insa se face si la dreapta la bifurcatia aflata la vreo 50 m de la sosea (poza 2). Oricum daca treci pe acolo nu prea ai cum sa-l ratezi.

Poate modifica cineva si in review.

le_maitre
[29.09.12 11:50:33]
»

Aratau genial scoicutzele alea pane... plus shalau'!

Sa va fie de bine!

calatorul
[16.09.15 15:36:23]
»

Multumim, vara asta l/am ocolit, dar cu prima ocazie il caut, faza ar fi ca nu stiu cand sa fac la stanga in Durankulak inteleg, mai studiem.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alba.ca.zapada, calatorul, fanespoitorul, le_maitre, vasilica
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în nordul litoralului bulgăresc?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08099102973938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1