ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.08.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 13.01.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un coltisor de liniste

TIPĂREȘTE

Buna ziua dragilor!

Dupa cum va spuneam in descrierea traseului Balea - Vf. Moldoveanu, marti seara, 21.08.2012, ne-am cazat la cabana Cartisoara. Posibilitati de cazare erau o gramada insa ce gasisem eu pe site-uri ba erau mizerabile, ba erau neingrijite si vechi, asa ca asta parea cea mai buna varianta si nu ne-a parut rau. Rezervarea o facusem pentru marti si miercuri noaptea dar cum nu am mai reusit sa coboram in aceeasi zi de pe munte, am ramas la refugiu miercuri noaptea (noapte pe care am platit-o la cazare pentru ca aveam o parte de bagaje in camera) iar joi dimineata in timp ce coboram pe valea Vistei am sunat si am prelungit cu inca o noapte. Proprietara a fost intelegatoare si a fost de acord cu prelungirea.

La cabana ne-a intampinat o doamna foarte draguta si prietenoasa care era angajata sa administreze cabana si care facea de toate din cate am observat noi, de la receptie la curatenie, mancare si servirea mesei, impreuna cu sotul dumneaei care era la fel de amabil. Intr-un cuvant doi oameni frumosi si prietenosi (spun prietenosi pentru ca mai tarziu dupa ce ne-am cunoscut un pic am ajuns chiar sa impartasim intamplari hazlii legate de copiii nostrii).

Receptia se facea in sala de mese care tinea loc si de living, din care mai intrai intr-o baie si o bucatarie mica in care incapeau maxim doua persoane. Incaperea era amenajata cu gust si elegant si mai avea un semineu mare intr-un colt. Nu mi-a placut culoarea verde a semineului, dar asta tine de gustul fiecaruia, nu poti multumi pe fiecare nu-i asa?

Camera ocupata de noi a fost camera 12 (pe care am verificat-o inainte sa ne dam aprobarea) care la prima vedere a parut ok din toate punctele de vedere ,spun la prima vedere pentrui ca mai tarziu am avut mici obiectii.

Aceasta camera era micuta si era impartita in doua, partea de la intrare unde erau geamurile, iesirea in balcon si intrarea in baie, si partea unde erau dulapurile si patul. Impartirea asta era data de faptul ca baia era in camera insa nu va speriati ca nu venea miros pentru ca baia avea geam de aerisire ceea ce m-a facut de-a dreptul fericita (asta pentru ca la majoritatea pensiunilor pe unde am fost aerisirea se facea prin sisteme de aerisire care de cele mai multe ori nu faceau fata). Nu am nimic de obiectat asupra marimii camerei pentru ca dupa cum spuneam Cartisoara e cabana, nu pensiune, prin urmare era de asteptat sa fim cazati in regim de cabana. o sa va dati seama si din poze cum era impartita . La capitolul dotari in camera pot sa amintesc televizorul (nu avea multe canale dar aveai la ce te uita), un mini frigider si un balcon cu doua scaune si o masuta. In partea a doua a camerei am avut un dulap cu trei usi, o comoda pe care trona televizoruyl si un pat care mie mi s-a parut incomod, insa eu am probleme cu coloana asa ca nu va puteti lua dupa mine in privinta patului. Asternuturile erau curate.

Referitor la baie pot sa va spun ca era foarte curata, ceea ce m-a impresionat pentru ca tin foarte mult la curatenie mai ales in baie. Asa cum spuneam si alta data curatenia este un trebuie, nu un lux si nu tine de stelele sau de margaretele unei locatii. Pacat ca in Romania sunt prea putini care tin cont de lucrul asta.

Meniul nu era bogat dar ce puteai manca era foarte gustos. Din ce retin eu gaseai ciorba de burta si vacuta, peste la gratar cu mamaliga, cotlet de porc, gratar din piept de pui, gordon bleu si cam asta e ce am retinut eu. A, la micul dejun puteai consuma papara cu sunca sau platou rece (branza, salam, rosii, sunca). La bauturi aveau mai multe variante insa nu le retin pentru ca nu le am cu astea. In curte te poti relaxa in foisorul din mijloc la care ajungi urcand cateva trepte sau pe la umbra ca erau multe scaune si mese, aveau chiar si un leagan. Mai exista la etaj si o sala semiinchisa cu mese lungi si multe scaune unde banuiesc ca se pot tine team building-uri si alte activitati (o sa vedeti in poze unde este aceasta incapere).

Locuri de parcare am numarat eu vreo 5 in curte.

Acum la urma o sa va spun si micile obiectii:

- curatenia in camera (subliniez in camera, pentru ca baia v-am spus ca era curata) putea fi facuta mai bine in sensul ca se putea sterge praful si intre televizor si receiver findca era spatiu destul de mare, si se putea aspira si spala pe jos mai bine

-prosoape am primit doar unul mic si unul mare la doua persoane, insa daca ceri doamnei de acolo iti mai da pe parcurs

- la baie sapun era doar la chiuveta in recipient prins in perete prin urmare daca vroiai sa faci dus trebuia sa te duci cu sapunul in mana de la chiuveta la cabina de dus

-mobila avea ceva polite cazute si nepuse la loc datorita palului nu prea bun

Cam astea ar fi obiectiile dar nu e ceva ce nu se poate remedia.

Prin urmare in ansamblu cabana Cartisoara este un loc unde iti poti petrece un concediu frumos si linistit ca sa nu mai spun ca e la doar o jumate de ora de lacul Balea de unde poti pleca pe trasee. Frumusetea locatiei e data si de faptul ca e inconjurata de padure si nu e chiar in drumul principal destul de circulat, asa cum e complexul Europa de exemplu. Noi am venit dinspre Cluj, am intrat pe drum spre satul Cartisoara, am trecut de el si am mai mers cativa kilometrii buni pana am ajuns la cabana, pe partea dreapta a drumului peste podetul spre cabana Vama Cucului.

Despre distractii in zona nu va pot spune mare lucru pentru ca nu ma intereseaza altceva in afara de traseele pe munte.

Sper ca v-am putut fi de folos ca noi am avut un concediu minunat si va doresc si voua la fel, cat mai multe concedii de neuitat.

ps- o sa revin si cu poze incurand ,numai sa le descarc


[fb]
---
Trimis de florentin_dobre in 29.08.12 13:58:57
Validat / Publicat: 29.08.12 15:53:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN. A mai fost în/la: Moeciu, Bran, Cheia, Vatra Dornei, Rasinari, Novaci
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2368 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florentin_dobre); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

dorgo [30.08.12 22:02:06] »

@florentin_dobre... acel varf c-un steag in frunte din prima poza, este cumva Vf. Moldoveanu, ce poseda 2544 de metri inaltime? si pe care baietii mei ma descurajeaza mereu sa-l escaladez... "mai tata mai, la varsta ta? "... fiind, dupa cunostiintele mele, al doilea varf din tara ca inaltime? , (dupa "muntele de sare de la Praid", care are 3000 de metri inaltime, dar care din pacate, are doar 80 de metri la suprafata pamantului, restul fiind "dedesubt"...)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
florentin_dobre [04.09.12 21:05:22] »

@dorgo: Buna, da acela este si intr-adevar este o adevarata aventura sa-l urci dar nu este imposibil mai ales daca ai trei, petru zile la dispozitie si nu te grabesti (asta ca sa nu te lase inima), si in plus sunt trasee si mai usoare decat cel pe care l-am facut noi, su poate urca pe la Nucsoara (drum mai lung dar mai lin la urcare) sau prin Fereastra mare a Sambetei. Spor la urcat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bose [19.12.12 17:38:02] »

E mai uşor de urcat decât Negoiu... şi legat de mărimea unui munte sub pământ - aceasta este direct proporţională cu înălţimea reală a acestuia... vezi Himalaia!

webmaster70 [21.01.15 21:22:09] »

@florentin_dobre - rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=45. ... &hl=ro&t=m&z=16.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click-dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    bose, dorgo, florentin_dobre
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Cârțișoara:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.79101896286011 sec
    ecranul dvs: 1 x 1