ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.08.12
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
74.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 5 MIN

Akrotiri Beach Hotel - Paleokastritsa - este loc de mai bine

TIPĂREȘTE

Consider ca este unul dintre hotelurile cel mai bine amplasat in comparatie cu Hotel Paleokastritsa si Hotel Apollon. Ambele laturi ale hotelului au privire la mare (cu oarecare variatii ale privelestii) astfel incat cred ca 99% din camere au priveliste la mare. Referitor la inaltime, este situat la nivel strazii (undeva la 30-35 m deasupra marii) spre deosebire de Hotel Paleokastritsa care este cocotat in varf de munte. Hotel Apollon este putin deasupra nivelului marii.

Akrotiri Beach are 5 niveluri, nivelul zero corespunde receptiei aflata la nivelul strazii si are 2 etaje deasupra si 2 etaje dedesupt. Etajul 4 corespunde etajului de deasupra receptiei. Noi am stat la etajul 4, camera situata spre strada cu vedere la plaja publica.

Camerele sunt mari. Au frigider gol (scapi de grija mini-barului), televizor LCD, 2 paturi cam tepene lipite unul de altul, aer conditionat, internet WiFI gratis. Baia este cu cada, cam mica dar exista. Ce nu ne-a placut la cemera au fost: a) baia are o fereastra de aerisire (care se poate inchide) prin care vine uneori miros de tigara de la vecini, b) aerul conditionat avea miros de mucegai, trebuia lasat sa mearga ceva timp, apoi sa-l opresti si sa aerisesti si sa-i dai iarasi drumul. Functionarea aerului conditionat este "conditionata" de inchiderea usii de la balcon. Iesirea in balcon este formata din doua usi pe intreaga suprafata fiind pusa plasa de tantari tip rulou. Pe balcon gasesti o masa si 2 scaune. In camere se face curat zilnic si se inlocuieste sau completeaza cu ce este nevoie (prosoape, hartie igienica, etc.). In camera veti gasi doar un cos de gunoi aflat la toaleta, 2 pahare in baie pentru periutele de dinti si umerase in dulap. In dulap mai gasiti 2 perne mai moi si 2 pilote. In camera nu veti gasi coli de scris, pix, lingurite, perie de pantofi, ata si ac, etc., asa cum se gasesc in unele hoteluri cu acelasi numar de stele.

Noi nu am avut probleme cu tantarii, deoarece seara batea vantul si odioasele inaripate nu urcau la etajul 4, insa cei cazati la primele nivele au avut probleme ("Suntem mancarea tantarilor! "). Am avut si un aparat antitantari.

Mancarea este aceeasi de ani de zile. Noi am avut doar mic dejun. La micul dejun aceleasi oua fierte combinate cu omleta sau ou ochi, carnaciorii "de bere" antici, cafeaua "trezita", rosiile oribile (aceleasi rosii manate ca la noi, parca si mai manate), cascavalul si parizerul. Cam se se putea manca se rezuma la: paine prajita cu unt + cascaval + sunca; suc de grapefruit (cel de portocale e diluat cu apa); ceai; cupa de iaurt + gem sau miere de albine; croasante cu unt; fructe; masline. Referitor la cina (cine avea demipensiune), majoritatea se plangea de mancare. La demipensiune este inclusa doar mancarea, bauturile (de orice fel) fiind platite din buzunarul propriu (daca nu pe loc, sigur la plecarea din sejur).

Hotelul are doua restaurante, unul in hotel (cina + mic dejun) si unul la piscina. Altfel stau lucrurile la acest restaurant, de la piscina, unde platesti. Dupa 3 zile de mancat prin diferite locuri am ajuns sa incercam si aici. Mancarea este buna, destula si ieftina comparativ cu celelalte taverne din statiune. Recomand ca in prima zi cand ajungeti sa luati masa de pranz acolo pentru a va face o parere. Aici o masa de pranz pentru doi costa cam 23-25 euro (calamar + souflaki + garniturile de rigoare, uzo + bere, cocktail + apa). Prin celelalte locuri pe unde am mancat preturile erau cam 27-30 de euro si cam lipsea garnitura.

Plaja publica este un amestec de nisip, pietris si pietre. "two sunbeds + one ombrela" = 6 euro (o umbrela si 2 sezlonguri de inchiriat pe toata ziua). Apa este limpede, foarte clara si are si ceva pestisori prin ea. Lipsesc aricii de mare (ii numeri pe degete). Temperatura apei variaza de la o zi la alta, ba este OK ba este fff rece. Plaja hotelului reprezinta cateva terase betonate cu 2-3 sezlonguri legate intre ele cu scari tot betonate care coboara spre apa. Intrarea in apa se face pe o scara de inox, intrarea este brusca, sub tine avand cam 10 m pana la fund. Dupa 5 metrii de inotat constati ca sub tine sunt vre-o 15-20 de metrii. Lucrul bun este ca este situata in apropierea piscinei, cand te saturi de "cada" dai o fuga pana jos sa faci cunostinta cu marea cea mare.

Noi seara ne cumparam de la supermarket ceva de mancare si cam cu 10 euro in total scapam de foametea de seara (suc, bere, apa, salam, cascaval, paine, iaurt).

Ca si excursii am fost in 2: Paxi/Antipaxi si BBQ (croaziera cu gratar). Ambele cam rasuflate. La intoarcerea din Paxi/Antipaxi jumatate de vas "se certa cu valurile" (de la rau de mare) iar celalta jumatate statea cuminte ca la scoala. Am facut popas pentru masa in orasul Gaios unde am mancat la indrumarea ghidului la taverna Mediteraneo. Cea mai scumpa masa din tot sejurul (34 de euro - aceeași mancare ca la restaurantul piscinei de 23-25 de euro). Aici se plateste de 2 ori cosul de paine, cica e taxa pentru uleiul, otetul, sarea si piperul de pe masa (nicaieri in Grecia nu am mai vazut asa ceva). In BBQ am avut parte de o mancare oribila iar bauturile care erau gratuite (apa, suc de portocale, vin alb si vin rosu) la fel de oribile. Masa era servita pe niste platoruri care la sfarsit se clateau cu apa din mare (fara detergent) de niste doamne de pe care curgea apa (a se citi transpiratia).

Mai puteai face Marele Tur al Insulei Corfu (35 euro), Zorba Corfiota ("mafiota" mai bine zis), Aventuri in Albania (38 euro, chiar nu cred ca cineva ar dori asa ceva), Croaziera Paxos-Parga (35 euro, nu mai vreau astfel de croaziera in viata mea), Scuba diving (35 de minute de dat la fund = 48 euro si juma de zi pierduta), Aqualand (38 euro). Sfatul meu este sa inchiriati o ambarcatiune (preturile pornesc de la 50 euro/zi) si sa va plimbati si scufundati pe unde vreti voi. Banii pe excursii nu merita (35 euro * 4 persoane e 140 euro = 60/65 euro ambarcatiune de 4 persoane + 80 euro pentru mancare, benzina suplimentara).

Cam acestea sunt de spus pe scurt. Referitor la inchirierea de masini, aveti grija la asigurare, mai nou asigurarea acopera doar pagubele de peste 500 euro; adica daca este spart parbrizul si acesta face 499 de euro ii scoti din buzunar, daca costa 501 euro este acoperit de asigurare

Concluzia este urmatoarea: statiunea Paleokastritsa merita vazuta, peisajele sunt superbe dar nu merita cazarea de aici. Prea multi bani pentru serviciile de cazare primite.


[fb]
---
Trimis de alex7905 in 20.08.12 16:11:55
Validat / Publicat: 20.08.12 17:37:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Tassos, Asprovalta, Creta
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4920 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex7905); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Privelistea din balconul camerei noastre.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [20.08.12 17:00:07]
    »

    Un review ce pare scris de un membru PREMIUM (cel putin!), nu de un nou-inscris

    @alex7905: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo.

    Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare

    snakebyte
    [30.04.13 17:36:17]
    »

    Sunt valuri in zona? Bate vantul?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    snakebyte
    Alte impresii din această RUBRICĂAkrotiri Beach Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056997060775757 sec
    ecranul dvs: 1 x 1