ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 16.12.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
67.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Copie dupa litoralul romanesc, unu la unu

TIPĂREȘTE

Dupa obositorul drum de doua zile (despre care am scris deja aici) iata-ne ajunsi la hotel. Hotelul avea sa ne gazduiasca pentru urmatoarele 7 nopti, fiindu-ne “sediul” pentru partea muntenegreana a circuitului nostru. Sosirea a fost in jurul orei 22, asa ca ghidul ne-a rugat sa nu ne dam jos bagajele din autocar, ci sa mergem direct la masa, pentru ca cei de la hotel au fost intelegatori si au asteptat dupa noi pana la aceasta ora pentru a ne servi cina. Abia dupa aia, pe la 22:30, au urmat procedurile de cazare si primirea cheii de la camera.

Asa cum s-a mai scris, hotelul este format dintr-o cladire centrala si alte 6 corpuri separate in care se cazeaza turistii. Cladirea centrala gazduieste receptia, sala de conferinte si restaurantul, acesta din urma fiind chiar la etajul 3 si de pe terasa ofera o priveliste panoramica de exceptie, cu vedere la golful Ulcinj. Celelate corpuri sunt imprasiate pe acelasi versant si legate intre ele de alei si multe multe trepte, fapt ce a starnit nemultumirea celor mai multi turisti, mai ales ca majoritatea lor facea parte din grupa de varsta +60, asadar nu stateau prea bine la partea de conditie fizica. E inutil sa mai specific ca 90% din hotelurile din Ulcinj (si in general, de pe coasta Adriaticii) sunt situate pe astfel de versanti, deoarece tot tarmul fost-iugoslav al Adriaticii este deosebit de muntos, practic alta varianta de constructie a cladirilor nu exista. Noi am primit camera in corpul 1, destul de aproape de corpul central cu restaurantul, insa mult mai sus de acesta ca altitudine, astfel ca aveam de urcat ceva trepte sa ajungem la el. Avantajul era atunci cand mergeam la mic-dejun si cina, era destul de aproape. Dezavantajul era ca eram departe de piscina, aceasta fiind undeva intre corpurile 4-5-6. Dar oricum la piscina am fost o singura data, era ultrapopulata cu aceleasi personaje de care eram satui inca din autocar si nu prea mai aveam chef de socializare cu fortza. Ca fapt divers, intamplare de la piscina care denota gradul de civilizatie a turistului roman mediu: o doamna destul de tanara (pe la 30 si ceva de ani) facea plaja topless. Vine la dumneai un om de ordine si-i face semn ca trebuie sa-si puna sutienul, pentru ca nu e permis topless. Aceasta destul de iritata nu intelege in prima faza ce se intampla, dupa care isi pune sutienul si striga in gura mare catre restul grupului care era la cativa metri mai incolo, sub o umbrela: „auziti, mai, cica sunt indecenta, m-au pus sa-mi iau sutienul pe mine. pai ce-or zice oare daca ma duc sa-mi iau chilotii cu atza-n c*r”. Si totul cand fiu-so de vreo 12 ani era langa ea, pe acelasi sezlong. Frumos!

Despre mancare si camere s-au spus destul de multe in celelate review-uri asa ca nu o sa insist. Spun doar ca au fost multumitoare, le-as da o nota de 8. Ceva probleme la sosire cand am depistat, sotia mai bine zis cu radarul ei ultraperformant, niste fire de par neadunate si niste mizerie pe jos prin baie, insa am dat noi cu mopul si apoi a fost totul in regula. Lenjeria curata, prosoapele se schimbau non-stop, nu stiam cum sa le lasam notite sa nu mai schimbe proasoapele ca nu e cazul. O intamplare haioasa: le-am lasat femeilor ce faceau curatenie la un moment dat un bacsis (3 EUR) pe pat, dar seara cand am revenit in camera, bancnotele erau tot acolo. Asa ca am cautat pe google transalte cum se spune in sarba „multumim pentru curatenie” si in ziua urmatoare le-am lasat din nou monedele si sub acestea un biletel cu mesajul de mai sus in sarba. Seara la sosire in camera am observat ca acceptasera de aceasta data bacsisul nostru. Ah, sa nu uit: in zona restaurantului exista si semnal de internet wireless. Parola o primiti de la receptie. Uneori, in zilele bune, semnalul batea chiar pana la corpul 1, unde eram cazati, asa ca daca ieseam pe balcon aveam internet. Dar nu mergea tot timpul. In schimb daca aveti urgente, exista wireless gratis la multe terase de pe faleza, chiar si in unele zone ale plajei.

Din pacate in ceea ce priveste entuziasmul care am vazut ca domina opiniile de pe-aici vis-a-vis de statiunea Ulcinj, sunt nevoit sa spun ca nu prea sunt de acord. Orasul fiind localizat in extremitatea sudica a rivierei, este locuit predominant de etnici albanezi si din pacate amprentele muslmane se simt de la o posta: hartii aruncate pe strazi, gunoaie pe spatiile care ar fi trebuit sa fie verzi, etc, m-am simtit exact ca la mare in Romania. Sa nu mai zic de muzica lor care este cea din care se trag actualele manele de la noi si care stim cu totii cum suna si stim cu totii ce senzatie ne starneste celor care nu prea agreem aceasta modalitate de manifestare (ca sa zic asa), si mai ales pe cei care o practica. Destul de aproape de hotelul nostru era o discoteca unde in fiecare seara se canta live pana pe la 1:00 AM astfel de muzici, deci de obicei pana la acea ora nu prea puteam sa ne odihnim cum se cuvine. Drumul de la hotel la plaja, nesfarsitele trepte, serpuia printre spatii de-a dreptul inundate de mizerii. Daca prin absurd ai fi vrut sa cauti un loc unde sa-ti pui o patura sa stai pe iarba, n-ai fi avut nicio sansa.

Plaja, la fel ca la noi, la Costinesti (sau mai rau). Tot timpul se plimba vanzatori ambulanti care vand gogosi si alte dulcegarii, diferiti pictori amatori care fac portrete si caricaturi, indivizi care fac tatuaje temporare, dar si unii care aveau cu ei o maimuta si-un piton pe care le „imprumutau” contra cost pentru ca turistii sa faca poze cu ele. Cupa cum spuneam, cam ca pe la noi. Intrarea in apa pe plaja din Ulcinj (este una singura) este foarte-foarte lina, trebuie sa mergi cel putin 50m pt ca apa sa-ti ajunga la piept. Si fiind plaja cu nisip, este arhiplin de lume cu copii care se balacesc pe margine si care fac ca la orele de maxima inghesuiala apa sa fie foarte nisipoasa. Dar daca te trezesti foarte dimineata inainte sa se aglomereze, ai sanse sa prinzi apa mai curata. ATENTIE LA TANTARI. Seara intre orele 21-22, exact dupa ce se insereaza, tantarii parca innebunesc. Pur si simplu ne-au rupt la plimbare pe faleza sau la diferitele terase. Dupa aia, dupa ce se innopteaza ca lumea se mai calmeaza, insa intre anumite ore, pret de cateva zeci de minute, pur si simplu ne-am aparat de tantari si ne-am scarpinat non stop, asta in fiecare seara.

Mancarea in zona plajei destul de buna si OK ca preturi. Am testat mai multe terase din zona falezei si n-am avut probleme. O pizza intre 4-7 EUR, un fel principal de diferite grill-uri cu salata si garnitura, pe la 5-6-7 EUR. O bere cam 1,8-2,5 EUR, insa nu exita la 500 ml, numai la 330, sau chiar si la 250. Eventual daca vrei mai mare poti doar sa iei la halba, la 400 ml. Din cate am observat berea lor nationala este Niksic (cu variatiuni de genu Niksic Gold, Niksic Stroong, etc) si este destul de buna. Tariile la terase se vand la shoturi de 30 ml si costa cam 2-3 eur/buc. De exemplu un Amaro Montenegro de care mai beam eu era 2 EUR/30 ml. Daca doriti sa mancati la o terasa sau taverna sus, in orasul vechi, preturile cresc destul de simtitor. De exemplu jos o bere la halba era cam 1,5-1,8 EUR, sus nu exista sub 2,50 eur. La plaja sunt si gherete cu bauturi racoritoare, aici e singurul loc unde am gasit Niksic la 500 ml si culmea era si mai ieftina- 1,5 EUR. Se mai pot inchiria si hidrobicilete (5 eur/30 min) sau jetski-uri (20 EUR/15 min). Dar atentie, pentru hidrobiciclete nu exista un culoar cum stim noi ca ar trebui, pe unde sa iesi in larg. Iesi pur si simplu prin ingramadeala. Noi am inchiriat una si nu ne-a fost usor sa ne strecuram cu ea printre lumea care facea baie, pana cand am ajuns in larg unde am putut pedala in voie.

Cu parere de rau trebuie sa spun ca nu prea vad in ce circumstante am putea sa mai vizitam din nou Ulcinjul. Am fost si prin Budva si am constatat ca intr-adevar cei care ne-au avertizat au avut dreptate. Fiind mai nordic si mai in afara ariei de influenta albaneza, este mult mai curat, civilizat, aerisit. Cladirile mai asezate, spatiile verzi mai intretinute, pare o optiune mult mai buna pentru petrecerea unui sejur relaxant. Deci daca o fi sa mai fie Muntenegru, ci siguranta va fi undeva mai la nord, in niciun caz Ulcinj. Ceea ce va dorim si Dvs!


[fb]
---
Trimis de cristi_an3000 in 24.07.12 13:14:25
Validat / Publicat: 24.07.12 14:20:34
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3699 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi_an3000); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 vedere din balconul corpului principal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

Nicu CONS. ONORIFIC AFA / MUNTENEGRU
[24.07.12 17:01:02]
»

După cum se vede ați fost cazați lingă plaja mica din oraș care este foarte mică dar nu e singura, la ieșire din oraș spre sud este cea mai mare și renumită plajă cu nisip din Muntenegru lungă de peste 10 km.

Această zonă se numește Copacabana de Ulcinj și e foarte apreciată pentru nisipul fin.

De la plaja unde ați fost adica cea mica se poate merge și pe jos spre sud pe lingă mare dar prin padurea de pini și ajungeți in celălalt capăt al orașului și cam de acolo incepe plaja cealaltă care e considerată adevărata stațiune. Sau se merge cu mașina, pe jos sau cu transport in comun prin oraș.

Am fost și la Budva și la Ulcinj dar cine vrea mare cu nisip trebuie să aleagă Ulcinj, cine vrea plaja mică si inghesuială in sezon alege Budva.

Cine vrea să vadă peisaj merge in fiord.

Am fost in toate zonele astea, cel mai frumos a fost in zona Kotor - Tivat - Herceg Novi.

Depinde fiecare ce vrea dar astea trebuie făcute pe cont propriu nu cu grup.

cristi_an3000AUTOR REVIEW
[24.07.12 17:13:31]
»

Da, stiam de Velika Plaza, dar si acolo s-au organizat excursii tot cu autocarul, cu acelasi grup, asa ca am spus pas.

anamaria1412
[30.06.13 21:34:53]
»

un hotel ce nu il recomand nici dusmanilor eu am avut noroc ca am stat in vila 6 dar la etajul 3 noroc ca nu am avut multe papornitze ci doar un troler cu lucruri strict necesare am vazut si serpi faceau plaja chiar in fata vilei era sa lesin

webmaster
[30.06.13 22:43:36]
»

@anamaria1412: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Poți folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anamaria1412, Nicu
Alte impresii din această RUBRICĂMediteran Resort:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5834951400757 sec
    ecranul dvs: 1 x 1