31110 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumul spre Halkidiki / Cu mașina prin Peninsulă

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.07.2012
DE
Avatar biancuta
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Târgu Mureş
înscris/ă în 03.04.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Drumul din Tg. Mures spre Halkidiki


Dupa multe discuţii incotro să ne indreptăm pentru petrecerea concediului în acest an, am luat decizia de a merge în Grecia. Am renuntat la Turcia, cu toate că ne-ar fi convenit mai mult pentru sistemul all inclusive, dar drumul era mai mai lung. Am renunţat si la alte destinaţii pe care le-am dorit iniţial şi am optat pentru ceea ce ştiam concret: Halkidiki!

Ruta pe care am mers a fost aceeaşi ca în fiecare an: Tg. Mures – Russe – Pleven – Sofia – Sandanski – Serres – Salonic – Neos Marmaras, în total 1135 km, pe drum european şi pe autostradă, acolo unde era aşa ceva.

Am pornit din Tg. Mureş puţin înainte de 9 dimineaţa. Ne-a fost teamă să nu prindem aglomeraţie pe Valea Prahovei, dar blocajul a fost pe sens invers, pentru că mai toţi plecau spre casă, fiind final de weekend.

Ca întotdeauna, GPS-ul ne-a traversat Bucureştiul. Într-un an am intrat pe centura Bucurestiului şi am regretat amarnic. Era o aglomeratie foarte mare, multe tiruri oprite, se circula pe un singur sens, am stat cam doua ore atunci. De atunci evităm centura, GPS-ul ne scoate uşor din oraş, chiar daca traficul e uneori mai mare. Prin Bucureşti a fost ceva aglomeraţie, dar nu mare, însă din cauza drumurilor nemarcate, la sensuri giratorii sau curbe, aveam impresia uneori ca ne vom ciocni de cei de pe sensul alăturat. Am traversat oraşul fără probleme.

Pentru ca GPS-ul să nu ne duca spre alte vămi, noi am setat Tg. Mures – Giurgiu, astfel că am traversat orasul. Ultima data când am fost aici mi-a părut un oraş pustiu, dar acum, ori s-a mai făcut câte ceva prin oraş, ori datorită faptului că am circulat pe alte străzi, am remarcat un aspect mai îngrijit al oraşului, am văzut, statui, sensuri giratorii, astfel că orasul mi-a făcut o impresie mult mai buna decat dăţile trecute.

Prin vama romana am trecut repede, la fel şi prin cea bulgărească, un vameş chiar ne-a salutat in limba română. În vama româna am plătit taxa de pod, in valoare de 26.70 lei pentru traversarea Podului Giugiu – Russe, Podul Prieteniei , peste Dunăre. În legatură cu taxa de pod, trebuie să adaug că la întoarcere am plătit numai 2 E taxa de pod, plătită la bulgari, cu toate astea podul din partea bulgară arată mult mai bine. La jumătatea podului este graniţa România – Bulgaria. Cu toate ca taxa de pod e mai mică la bulgari, aceştia au refacut partea lor de pod, însă partea romana are doar schele montate la picioarele podului iar denivelările se remarca până la delimitarea teritorială. Urât din partea noastră, urât la intrarea în ţara...

La ieşirea din vamă am constat că nu mai sunt chioscurile pe care le ştiam pentru cumpărarea vignetei. Ăm plecat precauti, până ce am vazut dupa colţ un punct privat pentru cumpărarea vignetei. Am plătit aici 5 Euro şi am primit o chitanţă de 10 leva bulgăresti.

După ce am trecut de Russe am intrat pe drumul european. Drumul prin Bulgaria a fost foarte bun, liber, foarte puţine maşini, prin urmare s-a circulat foarte bine. Trebuie avut grijă la depăşirile de viteză, sunt foarte multe restricţii cu « interzis peste 60 » şi cu « depăşirea interzisă », în locuri unde se poate merge cu viteză mai mare sau chiar depăşi. Aceste locuri sunt în general vizate de poliţişti. Dar am avut noroc, am circulat fără probleme, oricum noi am respectat indicatoarele rutiere pentru a evita problemele.

GPS-ul ne-a dus prin Sofia. Aveam setat oraşul, pentru a fi siguri că nu ne duce pe alte drumuri decat cel eurpean, şi am uitat să-i scoatem punctul intermediar când ne-am apropiat de Sofia, prin urmare ne-a dus direct în centrul oraşului, dupa care ne-a anuntat: « Aţi ajuns la destinaţie! ».

Cu toţi nervii soţului, am avut satisfacţia de a vedea cate ceva din acest oras si pot spune ca mi-a plăcut, ba chiar mi s-a părut că seamăna din anumite puncte de vedere cu Bucurestiul. Cel puţin asta a fost părerea mea in ce priveşte cladirile nu foarte vechi, altele decât cele comuniste.

Am reţinut Podul cu lei, unul din cele mai frumoase monumente ale Sofiei, construit de doi arhitecţi cehi la sfârşitul sec. XIX. La capetele podului, pe pilaştri, patru lei strajuiesc podul, doi pe o parte, doi pe cealaltă. Din păcate nu am găsit informaţii despre el, decât că apare pe bancnota de 20 leva.

Înainte de Sofia începe autostrada, cam 75 de km şi continuă şi dupa oraş, o porţiune destul de mare trecând doar pe autostrada. Am admirat viaductele şi tunelurile construite, făcând comparaţie fără să vreau cu Romania. Cred ca am numărat şase tuneluri prin care am trecut, de lungimi diferite, cel mai lung are peste 1000 m. Nu-mi amintesc aceste informaţii, cu toate că erau panouri informative la intrarea in tunel.

Peste noapte ne-am cazat în Sandanski, la un hotel interesant, despre care voi scrie un alt review. Sandanski se afla cam la 20 km de graniţa cu Grecia.

A doua zi de dimineaţă am pornit cu elan spre Grecia, uitând de poliţişti, prin urmare, la coborârea unei pante, incă de la distanţă am vazut cum iese un poliţist grăbit din maşină de teamă să nu ne piarda. Nu ştiu ce fel de radar ne-a semnalizat, însă pe drum am văzut foarte multe radare video, din cele care au fost montate şi pe la noi, dar până la urmă le-au declarat ca nefiind valabile.

Am trecut rapid prin vama, erau câteva maşini dar vameşii au aruncat doar o privire pe paşapoarte şi am intrat in Grecia.

Şi în Grecia am circulat foarte bine, pe autostrada. Am ţinut direcţia Serres / Thesalonic. La un moment dat este o ieşire la dreapta spre Halkidiki. Dupa Salonic apar indicatoare şi cu Kassandra.

Drumul pe ambele brate este comun până în Nea Moudania. Cei care merg pe primul brat, Kassandra, merg mai departe, spre Nea Potidea, iar cei care merg pe Sithonia o iau spre Psakoudia// Metamorfossi/ Nikiti/ Neos Marmaras.

Pentru cei care doresc sa viziteze Peştera Petralona îi rog să fie atenţi, vor gasi indicatoare spre acest obiectiv pe autostradă, înainte de a intra pe unul din cele doua braţe.

După intrarea pe brat, autostrada se termina şi începe drumul de coastă, unde fiecare va opri în localitatea dorită.

Am intâlnit şi un grup de clujeni şi un altul de timişoreni, cu toţii au ales drumul prin Serbia, ieşirea prin Orşova. Ei au spus ca drumul este bun, prin Serbia mergand foarte mult pe autostradă. Din Tg. Mureş sunt 1100 km, este o variantă pe care s-ar putea să o încercăm şi noi în viitor.

O alta variantă ar fi pe la Bechet, km mai putini (933 km), dar nu am informaţii despre drum. Cel puţin porţiunea din România, cred ca se merge greu. E o variantă care ne-ar interesa şi pe noi, mai ales ca sunt mai puţini kilometri. Vom vedea în viitor.

Sper ca informaţiile mele sa vă fie de folos. Vacanţa frumoasa celor care incă nu au fost in concediu!

---
Impresii încărcate de biancuta in 19.07.2012 22:58:14

Validat / Publicat: 20.07.12 07:13:18

VIZUALIZĂRI: 6545


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  18650 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de biancuta? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
    sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster15
[20.07.12 07:12:42]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Drumul spre/dinspre Halkidiki".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nils1
[20.07.12 12:16:34]
» mesaj pers

   Si, pana la urma, v-a oprit politia bulgara sau nu??

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[04.08.12 09:44:29]
» mesaj pers

   @nils1, da, ne-a oprit politia bulgara.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [18.07.19 21:05:05]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0803790092468 sec