ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2012
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sfântu Gheorghe
ÎNSCRIS: 12.06.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2+ 1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Evadare din cotidian, pensiunea Casa de piatră Gârda de Sus

TIPĂREȘTE

Evadare din cotidian - Pensiunea Casa de Piatră, Gârda de Sus

Perioada: 15.06 - 19.06.2012,4 nopți, 2 persoane +1 în ultimile două nopți, cazare cu pensiune completă (băutura este achitată suplimentar). Preț: 50 lei cazarea și 50 lei pensiune completă pentru fiecare persoană; total 1172 lei, rezervare din 26.05., plată avans 350 lei. În preț au fost inclus și trei trasee cu mașina pensiunii, ceva bere și un coctail (Călin are și alte talente).

Sejurul a avut loc la întoarcerea de la Hajduszoboszlo, spre casă, cu recuperarea din Cluj a fiului nostru,  la finele sesiunii studențești anuale care s-a intâmplat pe 17.06.

Detalii suplimentare se pot afla pe site-ul pensiunii: www.apusenitour.ro, eu încercând sa postez doar informații din experiența personală.

La pensiune se ajunge din centrul localității Gârda de Sus, intersecție spre peștera Scărișoara, parcurs cca. un km pe drum modernizat îngust (atenție la întâlniri cu mașini mari care transportă lemne) apoi urmează o intersecție în care drumul modernizat continuă la dreapta spre peștera lui Ionele și cheile Ordăncușii iar pensiunea este pe stânga la încă cca. 700 m pe drum îngust forestier (drumul spre peștera Scărișoara pe care circulă și autobuze). Mașina se parchează pe malul stâng al pârâului Gârda Seaca, în fața pensiunii, de unde Călin vă transbordeaza, peste pârâu, cu tot cu bagaje, în curtea pensiunii. Dacă aveți mașini 4x4 și gardă înaltă, puteți încerca singuri traversarea. Există punte pentru trafic pietonal, lângă pensiune.

Opțiunea pentru această locație s-a datorat impresiilor postate pe AFA, care sugerau oportunități suplimentare privind excursiile montane: cunoștințe de detaliu privind zona, mașini off road pentru trasee dificile și nu în ultimul rând ghid montan (Călin) -  informații confirmate.

Locația trebuie aleasă în principal pentru trasee montane fie pedestre, fie motorizate, împreună cu Călin, care cunoaște foarte bine zona și eventual cu una din cele trei mașini echipate off road sau de ce nu, cu ATV-ul.

Cazarea la aceată locație ofera avantajul priorității asupra eventualelor trasee montane, pentru care Călin este solicitat și din alte locații de cazare și de aceea trebuie să vă asigurați, la momentul rezervării, despre traseele pe care le are deja angajate și data acestora.

Recomand să cunoașteți și să vă documentați privind obiectivele turistice din zonă și să le grupați pe zile. În funcție de disponibilitatea la efort, puteți face trasee de o zi sau de câteva ore. Recomand ca măcar o zi (lunga) să fie rezervată Padișului. Este bine să aveți echipament, obligatoriu rucsac, haine de schimb și bocanci. Temperatura zonei este mai scăzuta, noaptea ajungând la 7-8 grade iar ziua, prin pădure la 22 grade, când în țară era caniculă.

Prin peșteri temperatura este de 10-12 grade, iar la ghețarul Scărișoara poate fi și de un grad, în zona cea mai de jos (practic pe gheață).

În situația în care, din diverse motive nu aveți nici un fel de echipament, Călin vă pune la dispoziție cele necesare.

Gazdele, Claudia și Călin (30-35 ani?!), sunt primitoare, atente și maleabile la program, propuneri și sugestii. Claudia gătește foarte bine (uneori ajutată și de Călin), pe cât posibil cu produse naturale, iar porțiile sunt mai mult decât suficiente și foarte gustoase. Meniul se poate discuta și/sau modifica, de comun acord cu gazdele și în raport de preferințe (evident nu foarte diversificate).

Cazarea se face la mansardă, în camere sumar echipate, lambrisate în lemn, cu baie la fiecare cameră. Baia este destul de mică, cu duș și mai poate suporta îmbunătățiri. Totul este curat, așternuturi curate și noi. Masa se servește la parter, într-un living generos și prietenos. Există internet wi-fi, care funcționează bine. Semnalul la telefonie orange există doar într-un colț al terasei. Cel mai bun semnal este pe cosmote, nu știu pe vodafone. Pe trasee montane, cea mai bună acoperire este pe cosmote dar și aceasta cu intermitențe. Noaptea se aude clipocitul pârâului, care pentru mine a fost reconfortant. Începând cu ora 5 dimineața până spre ora 22, este trafic destul de intens, datorat atât turiștilor care trec spre peștera Scărișoara cât și localnicilor.

Am rămas profund impresionat, în sens negativ, de lipsa preocupării pentru un mediu curat. Astfel, de la localnici - plastic, resturi de lemn, mult lemn pe marginile pâraielor, evacuarea apei menajere direct în pârâu, fose septice pe malul apei iar de la autoritați publice și rangeri ai rezervației faptul că permit sau nu văd exploatarea lemnului din rezervație, veți vedea gatere în locuri ascunse și resturi de lemn nefasonat și rumeguș peste tot dar cu precădere pe marginea  cursurilor de apă.

Informații despre excursiile pe care le-am făcut nu fac obiectul acestui rewiev.

Pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție.


[fb]
---
Trimis de ak-ar de rumÂn † in 21.06.12 20:55:44
Validat / Publicat: 21.06.12 21:55:53
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2513 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ak-ar de rumÂn †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Si inca una
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

Fir de discuție ÎNCHIS - nu se mai pot scrie ECOURI.

[pentru solicitari de redeschidere, scrieti-mi pe Feedback]
Daca ai fost acolo si doreşti sa ne povesteşti experienţa ta: Scrie impresii

Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Colibă (ex Casa de Piatră) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044802904129028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1