ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 14.09.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Cisnadioara

TIPĂREȘTE

Este foarte aproape de Sibiu – 5 km cu aprox. La iesire pe drumul spre Muzeul Astra si Rasinari va fi si indicatorul de Cisnadie si Cisnadioara. Este o zona foarte frecventata si apreciata de ciclisti, ca sofer va veti simti in inferioritate.

De la distanta de cum intrati in Cisnadioara veti vedea pe deal cetatea (biserica fortificata, mai precis = bazilică în stil romanic din a doua jumătate a secolului al XII-lea).

Intrarea se faca la baza dealului, este 5 lei de persoana si este o plimbare foarte placuta si nu prea grea. Totul este sub patronajul Sf. Mihai acolo – basilica este cu numele lui, satul in sine isi lua numele tot de la el (Michel + diverse terminatii in functie de limba/dialect).

Este una dintre puţinele fortificaţii săseşti anterioare invaziei mongole din 1241. Zidurile interioare ale bisericii romanice au fost cândva acoperite cu picturi murale. Arcul triumfal era împodobit cu chipuri de sfinţi în medalioane. În interiorul Bisericii se păstrează plăcile funerare ale unor soldaţi din armatele germană şi austro-ungară, căzuţi în luptele de la Sibiu din primul război mondial.

Cetatea are o legenda simpatica – se spune ca tinerii care vroiau sa dovedeasca ca sunt gata sa-si intemeieze o familie trebuiau sa urce fara nici un ajutor niste bolovani/ghiulele pana in varful dealului. O sa le vedeti ghiulele rotunde prin curtea interioara a cetatii. Se pare ca ajungeau pana la 100 kg in greutate si mai aveau si un scop practic, ele erau depozitate si folosite in caz de asediu.

Un alt obiectiv demn de luat in calcul la vizita este biserica evanghelica, situata in centrul istoric, adica tot la poatele dealului care duce spre basilica, undeva in dreapta. O veti recunoaste dupa turn. Interiorul este simplu si frumos decorat. Deosebit de valoroase sunt stranele pictate în secolele XVII-XVIII din interiorul acesteia. Tot aici se află o și cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (începutul secolului al XVIII-lea). Se pare ca duminica se tin concerte cu un renumit interpret organist, noi am ajuns undeva dupa ora 13, cand erau adunati cativa enoriasi, probabil, in curtea bisericii, dar am cerut voie sa vizitam interiorul pregatit de slujba. Turnul in sine apartine unei vechi biserici gotice, peste care s-a construit actuala biserica pe la 1700.


[fb]
---
Trimis de diana-s in 12.06.12 12:42:05
Validat / Publicat: 12.06.12 13:50:51
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2763 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-s); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 intrarea in cetate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster77 [12.06.12 13:50:35] »

Pozele care prezinta terte persoane, mai ales cand in acestea apar persoane care nu au stiut/nu si-au dat acceptul sa fie fotografiate nu sunt acceptate pe site.

diana-s [12.06.12 14:43:49] »

multumesc de notificare, deci am facut bine ca am mentionat

o sa am grija pe viitor

webmasterX [25.02.15 12:17:17] »

Mutat în rubrica "Cetatea Cisnădioara, SIBIU" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana-s
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Cisnădioara:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54482507705688 sec
    ecranul dvs: 1 x 1