29081 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Marele Zid Chinezesc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.05.2012
DE
Avatar Marian Preda
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.03.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ SEJUR:
200 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

MUNTIANYU - Marele zid chinezesc


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Categoric, cel mai emblematic punct turistic din China, este Mutianyu sau in traducere Marele Zid, un reper turistic monumental construit de un popor din diferite medii sociale, avand sa indeplineasca o mare misiune istorica.

Un proverb chinezesc spune ca ,,cel care nu reuseste sa ajunga la Marele Zid, niciodata nu poate fi privit ca un... intreg". Tradus ar insemna ca daca nu ai privilegiul de a vizita impresionanta constructie, niciodata nu poti intelege inspiratia, splendoarea, captivarea sau farmecul unei constructii de mare creativitate umana.

Dar Marele Zid apartine tuturor celor care in aceasta lume il iubesc si-l admira. Este constructia cea mai mare de pe glob, fiind considerat in lumea antica o adevarata minune si comparat cu un dragon urias care serpuieste de la vest in zona lacurilor Lop Nur printre munti si vai, terenuri manoase sau deserturi ajungand pana la mare prin trecatoarea Shanhai.

Are o lungime controversata, estimata de la 6350 de kilometri la 10 000, cu 45 de castele si sute de mii de turnulete de observatie sau pentru semnale, ce ofereau pe timp de asediu, aprovizionare cu alimente sau arme.

In componenta s-au gasit elemente de varste diferite, deoarece a trecut prin mai multe faze de lucrari cu modificari sau reconstituiri din diverse epoci. De la imparatul Qin (Chin - numele fiind dat ulterior tarii!) din secolul 5, pana-n zilele noastre, se tot fac consolidari si reparatii de intretinere.

Nu poate fi observat din spatiu (marturisire facuta chiar de astronauti chinezi!) asa cum se vehicula.

De-a lungul Marelui Zid s-au construit mai multe sectiuni strategice legate de mai multe trecatori.

Am sa incep cu cea mai cunoscuta turismului: sectiunea Badaling.

BADALING

Am luat contact cu o firma privata de turism, care pentru suma de 600 RMB, ne-a stat la dispozitie (cu masina, sofer si ghid) de la ora 9:00 pana la ora 20:00. Ne-a luat din fata hotelului SciTech (4*) din Beijing (in traducere... Orasul de Nord) si, dupa 90 de kilometri am ajuns la naucitoarea constructie.

Mutianyu este localizat in Districtul Huairou si a fost constuit de generalul XuDa, sub regimul lui Zhu Yuanzhang, la inceputul Dinastiei Ming. Locul este inconjurat de munti tociti, imbracati in paduri de pin si arbori de camfor.

Se poate ajunge pe 16 drumuri noi, fiind un punct turistic incomparabil in lume.

Sunt alocate 5 zone generoase pentru parcare, puncte de prim-ajutor, oficiu de politie, restaurante (Yishanglou...), centru turistic ce confera vizitatorilor un muzeu, si chiar un mini-cinema in care se poate viziona un filmulet despre istoria acestei minuni antice. Langa casa de bilete se afla un bazar specific altor vremuri cu practica vetusta, cu tot felul de suveniruri, brosuri, DVD-uri, tricouri etc. inscriptionate, toate imortalizand imagini cu Marele Zid, de parca tot fluxul energetic comploteaza si se canalizeaza aici.

Inzestrat cu tot felul de pliante, alaturi de ghida noastra Lisa (ei isi procura nume europene, deoarece ale lor sunt greu de pronuntat!...), am platit la casa de bilete 120 RMB/pers - pret ce include intrarea pe platou (40 RMB), urcare cu telescaunul (40 RMB) si coborare pe tobogan (40 RMB).

Pentru tobogan, in caz ca te razgandesti, poti sa-ti cumperi bilet si din zona de platforma, chiar daca stai la coada mai bine de o ora.

Am luat telescaunul, care are o lungime de 50 de metri, iar timp de 5 minute pana am ajuns sus, m-am putut bucura de frumusetile din jurul Marelui Zid. In stanga mea se afla toboganul, iar in dreapta Badaling-ul, ce ofera o panorama a imprejurimilor deosebit de pitoreasca.

Toboganul amesteca sportul cu distractia si a devenit un proiect de amuzament amestecat cu adrenalina. Se foloseste teoria acceleratiei si a gravitatiei, cu multe slalomuri de-a lungul muntelui. Viteza se controleaza usor cu ajutorul unei manete simplu de manevrat. Daca apesi inainte, luai viteza, daca o tragi spre tine ,,bobul" se infrana.

Compania Weigang din Germania a conceput aceasta ,,inginerie turistica" fabricat din otel, si are o lungime de 1580 de metri (am ,,levitat'' aproximativ 10 minute!) construit in concordanta cu relieful muntelui in forma de sarpe.

De asemenea, pe Marele Zid Chinezesc se poate ajunge pe alt traseu si cu telegondola, mai la vest de sectiune. Compania care a construit-o este una mixta: intre chinezi si un mare bussines-man din Austria. Acopera o suprafata de 12500 de metri patrati, iar lungimea cablului este de 732 de metri, la o inaltime de 640 de metri si se deplaseaza cu 3,5 m/sec.

Are 58 de cabine in dotare, care-ti ofera siguranta, confort si servicii rapide, totul fiind automatizat si computerizat. Este cel mai sigur si mai faimos din lume, construit in 1987, proiectul s-a bazat in mod fundamental pe siguranta, gazduind de atunci peste 6 milioane de turisti.

Ajungand pe platforma (unde se pot organiza diferite spectacole...), am fost cuprins de o emotie de mare intensitate. N-as fi crezut niciodata c-o sa ajung sa-l vad! Am inceput sa-l inconjor cu mine, sa-l acopar ocrotitor cu iarba marturisita de cuvinte si priviri admirative, si cu o infinitate de brate l-am strans intr-o imbratisare puternica. Sunt aici! Urc pe cea mai naucitoare constructie facuta vreodata de mana omului, avand ca marturie istorica... trei milenii.

Ne-am inceput aventura, luand-o in dreapta, spre Da Jiaolou, care este localizat in estul ZhenguanTai si are 2 etaje. Ultimul etaj este un pavilion de observare, iar cel de mai jos, face o trecere catre alte drumuri in 4 directii. Turnul de observare protejeaza 2 porti-cai, atat in vestul, cat si in estul ZhengGuan-ului. Este o constructie realizata stiintific si arata ca un ,,coltisor" de oras, de aceea a fost numit ,,DaJiaoLou", in traducere ,,Marele Turn din Colt".

Ne-am continuat periplul in Zhengguantai sau ,,SanZuoLou" construit in cel de-al doilea an al Dinastiei Ming (1404), fiind folosit ca o conexiune a 3 forturi cu porti de trecere. Are 2 etaje si pasaje subterane. Structura sa este mai mare decat restul zidului, cu 3 pavilioane de observatie. (vezi foto)

Aceste faimoase pavilioane se afla in partea dreapta a zonei de vizitare, aproape de telescaun, spre Beijing. Sunt singurele iluminate, iar la caderea serii zidul din Badaling da senzatia unei scari pana la cer in... flacari, care alaturi de o luna plina, agatata ca un felinar pe bolta cereasca, confera un scenariu demiurgic (vezi foto).

Peretii din sectiunea Badaling, au o inaltime medie de 8 metri, fiind construit din dale de granit montati pe o pasta de orez amestecata cu coaja de ou, formand un clei - liant. Partea superioara este suficient de lata pentru a incape 10 oameni sau 5 cai, iar crenelurile au fost asamblate deasupra peretelui exterior pentru scopuri de a scruta orizontul, dar exista si spatii libere pentru a facilita tragerea cu arcul.

Turnurile de lupta sunt proiectate la intervale de 500 de metri si, totodata aici se depozitau tot arsenalul de arme, fiind mai bine pazite.

Multi osteni care pazeau Marele Zid, ramaneau acolo toata viata, fiind chiar ingropati acolo.

Sectiunea Badaling a fost construita in 1505, in al 18-lea an de domnie al regelui Hangzhi al Dinastiei Ming, in plina dezvoltare in acea vreme. Este o fortareata greu de penetrat, cu ziduri dubli si ofera vizitatorilor locuri teatrale precum: Creasta Cornului de Taur, Zborul vulturului sau Arcul lui Nock (o arcada din stanci simple suspendate... riscant!). Deasupra portilor din vest sta inscriptionat avertizarea ca ,,Aici se blocheaza Poarta de Nord '', referire facuta la importanta strategica a acestui loc, iar in partea estica un text ne anunta ca ,,Aici se termina Orasul, in Trecatoarea Juyong ''.

Se crede ca, din antichitate calea catre ,,Drumul matasii'' se facea prin Pasul Juyong, iar aceasta sectiune oferea protectie asupra invadatorilor.

Trecatoarea Juyong

Situat la 60 de kilometri de Beijing, formeaza un defileu intre doi munti si ofera o inexpugnabila protectie asupra nord-vestului Beijingului. Peretii cu versanti abrupti de pe ambele valuri ale trecatorii, erau ocrotitori... o strategie gandita in operatiunile militare, cu doua porti in trecatoare. Poarta de Sud a fost construita de imparatul Taizu din Dinastia Yuan.

Interiorul platformei a fost acoperit de marmura, in 1268, in al 5-lea an de domnie a imparatului Zhiyuan din aceeasi dinastie.

Aici se gaseste un pasaj cu sculpturi in basorelief, in ,,Cele 4 zari", cu incantatii budiste in sanscrita, tibetana, mongola, Uygur, Han si Xixia. Pe pereti, se afla diferite nise (peste 2000, la numar...), care sunt consacrate acestor perioade.

Pasajul se intinde intre 20 si 50 de kilometri, masuratoarea aproximativa fiind omologata de specialistii chinezi. Coridorul platformei este construit sub o padure de pini, un loc captivant denumit si ,,Locul cel mai verde de la Juyougguan".

Jinshanling, se afla la granita provinciilor Miyun si Luanping a Hebeiului, numele deriva dupa marele fortarete Jinshan de pe Marele Zid. Trecatoarea din aceasta sectiune a fost construita prima data in 1378, ca apoi sa fie refacut de TanLun si QiJiguang, generali in armata Dinastiei Ming. Din turnurile acestei diviziuni se observa o magnifica panorama a imprejurimilor. Constructiile sunt solide, sub diverse forme si aici se gasesc o impresionanta serie de turnuri de veghe la intervale intre 60 si 200 de metri. Astfel in timp de razboi, soldatii din garda, puteau sa se ajute reciproc. Parapetul are o inaltime de 2,5 metri, construit in asa fel incat poti sa ripostezi armat sau sa veghezi intreaga zona de jur-imprejur.

A fost un loc de importanta strategica, cu parapeti conceputi ca soldatii de paza sa indeparteze cu usurinta inamicii.

Trecatoarea Huangya

Se afla la 30 km nord de provincia Jixian si la 100 km de Tianjin. Constructia originala dateaza din anul 556, in al 7'lea an de domnie a lui Tianbao din Dinastia Qi de nord. In 1567, in timpul regelui Longqing din Dinastia Ming, trecatoarea a suferit reparatii majore, consolidandu-se de la baza zidului, facandu-se sub- zidiri. Aceasta sectiune cuprinde turnuri de veghe, fiind o baza importanta in lupte, avand ca scop garnizoane defensive. Este construit avand forma reliefului, in care spiritul natiunii chineze domina si cristalizeaza intelepciunea acestui popor. Turnul principal numit ,,Phoenix", are 23 de metri inaltime si 16 in diametru, fiind construit din caramizi si pietre intr-un mod traditional, este construit pe o baza deosebit de solida si apare amenintator in ochii dusmanilor invadatori, avand un sistem suplimentar de fortificatii. Aici a fost construit primul muzeu al Marelui Zid Chinezesc.

Sectiunea Simatai

Simatai este localizat in nordul provinciei Miyun, la 120 km de Beijing si detine accesul prin Valea Gubeikon, o trecatoare intre doua siruri muntoase. Constructia originala dateaza din 550- 577, din timpul dinastiei Qi de Nord si a fost reconsolidat de regele Wanli (1573-1620) din Dinastia Ming.

Aceasta constructie amprenteaza taramul zonei a Muntelui Yanshan. Structura cuprinde ziduri duble, asezati in forme trapezoidale cu turnuri de veghe in forme rotunde sau oblice, avand cate 3 ferestre, acoperisurile sunt variate sub forma de streasina sau plate, altele arata ca o copertina peste ,,o barca", iar altele sunt bombate.

Simatai iese in evidenta ca fiind exemplul cel mai fascinant de arhitectura de-a lungul intregului zid. Captivante sunt obiectivele turistice din zona, cu stanci ,,ca de sticla", ce se ingusteaza pana la doar 40 de cm, locul fiind cunoscut sub numele de ,,Podul Ceresc" sau ,,Scara spre cer", ce pare ca sprijina muntele, intr-un unghi de 90 de grade. Simatai este cunoscut prin importanta celor doua turnuri de veghe: Wangjinglou si Xiannulou.

Wangjinlou (supranumit si... Turnul de Veghe Beijing) - este asezat pe varful unei coline de aproape 1000 de metri. Intr-o seara senina sa pot observa de la distanta luminile stralucind din capitala.

Caramizile cu care a fost construit acest turn sunt datate cu un numar de cod al armatei si se specifica in amanunt locul de fabricatie si materialul utilizat!

Xiannulou (Turnul Ingerilor) - este cunoscut mai mult prin scrierile in fabule sau incantatii istorice in... ,,Cartea Cantecelor", care are o colectie de peste 350 de poezii, ilustrind natura divina patrunsa de acest loc strategic.

Pe latura de nord a Muntelui Simatai, crestele sunt foarte inguste, cu prapastii periculoase, care au dus la o constructie anevoioasa a zidului. Cu toate acestea, aici capacitatea de aparare era maxima, peretii fiind grosi din cate 2 caramizi, cu multiple conexiuni intre turnurile de supraveghere. De aceea acest loc este numit si ,,Singurul Zid", deoarece face referire la rezistenta sa.

Trecatoarea Shahai

Se afla la poale de munte si in apropierea Marii Chinei de Est, in nord-estul orasului Qinhungdao din provincia Hebei, la 3 ore de mers cu masina de la Beijing. Lungimea zidului aici a ajuns la 260 de km, cu tronsoane ce concentreaza diferite caracteristici istorice cu arhitectura specifica, multe pastrandu-si infatisarea initiala.

Renumitul turn ,,Prima trecatoare din lume" sau ,,Singura trecere de sub cer", este inscriptionata cu 5 simboluri chinezesti (caractere), fiecare masurand 1,6 metri inaltime, avand o lungime de 6 metri, fiind scrise de catre Xiao Xian, cel mai cunoscut caligraf din Dinastia Ming, situandu-se la poarta estica a trecatorii Shanhaiguan. Aceasta trecatoare este cea mai de seama a punctului de plecare din partea estica a Mutianyu-lui, fiind o artera importanta din regiunea Chinei de Nord catre nord-est. In turn sunt expuse arme vechi, arcuri cu sageti, armuri sau turnuri. Din punct de vedere al ordinii nu este prima, o numim asa deoarece este cea mai mare si cea mai importanta trecatoare. De la Laolongtou pana aici exista 9 trecatori, prima fiind Nanhaikouguan si a doua este Naushuiguan. Shanhaiguan este cea de-a treia, dar cea mai semnificativa ca importanta strategica in apararea impotriva invadatorilor.

Zidul a fost construit de generalul XuDa in timpul Dinastiei Ming in 1382, in al 14-lea an de domnie a regelui Hangwu.

Trecerea Shahai are 4 porti renumite: Zhendong, Ying'en, Wangyang si Weiyuan, cu ziduri de 14 metri inaltime, construit din caramida si piatra. Poarta-turn arata maiestuos, fiind acoperita cu tigla-dubla, dotata cu 9 margini colorate cu ornamente in forma de frunza clasica.

Dincolo de trecatoare se afla Marea Chinei de Est, iar locul se numeste Laolongtou (in traducere ,,Capul Batranului Dragon"), care are multe atractii turistice, cel mai insemnat fiind un templu dedicat lui Meng Jiangnu, o femeie care a murit de durere, cautandu-si sotul care muncea la zid. Este o balada arhicunoscuta, in provincia Shanxi. De asemenea ,,Poarta Jadului", din oraselul Xiaofangpan, cunoscut pentru transportul jadului, provenit din localitatile limitrofe. Poarta ,,Gastei Salbatice", un defileu cu pereti stancosi si abrupti, in care se spune ca gastele salbatice nu puteau sa treaca in zbor. Totodata aici se gasesc ruine si situri arheologice din timpul Dinastie Han din provincia Gansu.

Trecatoarea JiaYu, situat in sud-vestul orasului, ce-i poarta numele (JiaYu) din provincia Gansu, este pozitionat in vestul Marelui Zid. Este o capodopera a abilitatilor tehnice, cu un trecut simbolistic prin natura inventiilor si descoperirilor.

China din acea vreme era organizata dupa doctrina confucianista a armoniei sociale, aici s-a inventat roaba (utilaj pentru transportul manual al materialelor) de catre un general JugoLiang, in timpul Dinastiei Han - dinastie care a consolidat imperiul.

De asemenea, chimistii din acea epoca au descoperit proiectilele, fumigenele, praful de pusca si explozibiile incendiare folosite in timpul asediilor (anul 1044), busola si hartia!

Aceasta trecatoare a fost datata in istorie ca fiind construita in 1372 avand o arie de supraveghere de 33 500 de metri patrati si o circumferinta de 733 de metri. Inaltimea zidului are 6 metri inaltime, iar turnurile ajungeau si la 11 metri.

Se estimeaza ca de-a lungul timpului, peste 2 milioane de chinezi au murit in timpul acestei constructi de o complexitate nemaintalnita.

Mentalitatea mandarina de a fi ocrotit, a trecut din a-si construi zid in jurul casei, in a-si proteja tara cu unul megalomanic!

Istoria lor ne dovedeste ca aceasta tara, nu a avut numai o evolutie tehnologica, ci si a gandirii...

Au inteles realitatea din toata lumea si in contextul acesta larg, contribuie la progresul dezvoltarii civilizatiei, avand o preocupare speciala...

Ei nu pretind, isi reprima sentimentele iar atunci cand se simt ,,pierduti'', munca devine o ratiune de a trai in sine si pentru sine...

CHINA...

---
Impresii încărcate de Marian Preda in 19.05.2012 21:36:06

Validat / Publicat: 20.05.12 00:03:46


 • Alte destinații turistice prin care a fost: Rusia, Germania, Spania, Turcia, Grecia, New York, Slovacia, Ungaria
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5556

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ARA
[20.05.12 00:14:49]
» mesaj pers

   O destinatie de exceptie, mult visata! Am onoarea primului vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[20.05.12 00:35:52]
» mesaj pers

   Impresionant! Ametitor!

   Numai cand ma gandesc ca este singura constructie, de pe pamant, care se vede de pe luna!

    Acest review este interesant, ati povestit frumos si astfel ne-am plimbat si noi, virtual, pe acolo!

    Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[20.05.12 00:40:21]
» mesaj pers

   Felicitari si... pe mai departe cu povestile.

   O destinatie mareata, bine pusa in pagina, cu destule amanunte si poze de vis care sa te duca acolo cu puterea mintii.

   Un loc unic pe pamant, prin maretia si incarcatura istorica.

   Astept... va urma.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[20.05.12 00:52:37]
» mesaj pers

   @balasa violeta:

   Din pacate, Marele Zid nu se observa din spatiu!

   Doar din avion! O sa mai adaug... fotografii de la 10 000 de metri!

    Va multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[20.05.12 00:59:55]
» mesaj pers

   As dori o melodie care sa reflecte maretia acestei constructii!

   Ajutati-ma, DJ -WEB!

   La ora asta m-a lasat... inspiratia!

   Cu consideratie... !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.05.12 09:20:28]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[20.05.12 09:50:56]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc! Ma simt onorat!

   Cu consideratie...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- MCM
[20.05.12 10:18:31]
» mesaj pers

   Superb rw, superbe fotografii, superbe carti postale.

   Am retrait alaturi de voi sentimentele avute in urma du 2 ani, cand am vizitat MZC. Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[20.05.12 10:30:03]
» mesaj pers

   Melodia postata se poate sterge/schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[20.05.12 10:41:04]
» mesaj pers

   @webmaster13:

   Multumesc, DJ-Web 13!

   O alegere perfecta!

   Cu consideratie...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[20.05.12 14:48:05]
» mesaj pers

   @MCM:

   Multumesc pentru cuvintele frumoase!

    Imi amintesc cand iti citeam rw -ul despre aceasta megalomanica constructie, cu un sentiment de usoara invidie! (... ce pot sa fac! Sunt balcanic!)

   O parte din aceasta ambitie de a ajunge aici ti se datoreaza tie!

   Deci, stimata colega, eu iti multumesc pentru aceasta optiune!

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- MCM
[20.05.12 21:59:51]
» mesaj pers

   @Marian Preda:

   Adevarul este ca suntem niste norocosi :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[08.06.12 21:54:19]
» mesaj pers

   Absolut superb! Bine ca macar avem posibilitatea de a vedea pozele unor norocosi care au fost acolo si care ne impartasesc si noua aceasta placuta experienta!

    Felicitari pt rw si pozele superbe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviadavidescu CONS. ONORIFIC AFA / CHINA
[08.06.12 22:56:01]
» mesaj pers

   Cum si eu ma numar printre norocosii care au vazut Zidul, nu pot sa nu recunosc un review de calitate. Sincere felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[09.06.12 11:49:28]
» mesaj pers

   @liviadavidescu:

   Va multumesc pentru cuvintele laudative!

   Cunosc experientele dumneavoastra in aceasta uimitoare tara, de pe vremea cand faceam ,,ucenicie'' in aceasta minunata comunitate!

    Mi-amintesc despre sfaturile de la cumparaturi sau despre ceremonia ceaiului, cu descrierea acelor ,,pi-pi boy'' (acum detin si eu doua exemplare!), impresiile despre Templul Cerului, Marele Zid, Orasul Interzis etc... etc, locatii pe unde m-ati plimbat cu dumneavoastra.

   Daca nu ma-nsel, tot in recenziile acestea, am descoperit ca in copilarie citeam aceleasi carti scrise de James Clavell, scriitorul care si-a pus ,,amprenta '' in dorinta de a ajunge neaparat pe aceste taramuri...

   Va multumesc pentru... tot!

   Vacante frumoase, stimata colega!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dragos
[19.05.14 10:50:37]
» mesaj pers

   Un videoclip foarte reușit mi se pare și acesta:

   youtube

   

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[22.07.15 14:58:39]
» mesaj pers

   Ei da! la asta visez si eu de cand ai pus tu pozele alea!!! Superb, sper sa ajung si eu pe acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[139] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2012] Certificat de...Am fost acolo ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318257">Şterge vot</a></div><span id="v9318257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2012] Certificat de...Am fost acolo !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2012] Casa de bilete de la poalele muntelui -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318258">Şterge vot</a></div><span id="v9318258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2012] Casa de bilete de la poalele muntelui
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2012] Fotografie facuta din ultima parcare ,reprezentand o particica din bazar -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318259">Şterge vot</a></div><span id="v9318259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2012] Fotografie facuta din ultima parcare ,reprezentand o particica din bazar
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2012] Schema detaliului Badaling,...alaturi de ,,colega de camera '' ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318260">Şterge vot</a></div><span id="v9318260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2012] Schema detaliului Badaling,...alaturi de ,,colega de camera '' !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2012] Ei, as ! Apar si eu in peisajul turistic de mare anvergura ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318261">Şterge vot</a></div><span id="v9318261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2012] Ei, as ! Apar si eu in peisajul turistic de mare anvergura ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2012] Dovada ! Bilete pentru doua persoane ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318262">Şterge vot</a></div><span id="v9318262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2012] Dovada ! Bilete pentru doua persoane ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2012] Am intrat !Suntem in drum spre telescaun ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318263">Şterge vot</a></div><span id="v9318263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2012] Am intrat !Suntem in drum spre telescaun ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2012] Vedere cu o portiune din ...telescaun -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318264">Şterge vot</a></div><span id="v9318264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2012] Vedere cu o portiune din ...telescaun
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2012] Ne pregatim pentru ....Marea aventura ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318265">Şterge vot</a></div><span id="v9318265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2012] Ne pregatim pentru ....Marea aventura !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2012] Ne apropie ...telescaunul ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318266">Şterge vot</a></div><span id="v9318266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2012] Ne apropie ...telescaunul !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2012] Imagine cu tobogan -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318268">Şterge vot</a></div><span id="v9318268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2012] Imagine cu tobogan
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [APR-2012] Toboganul serpuieste ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318269">Şterge vot</a></div><span id="v9318269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2012] Toboganul serpuieste ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2012] Imagine din sectiunea Badaling -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318270">Şterge vot</a></div><span id="v9318270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2012] Imagine din sectiunea Badaling
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2012] Pe telescaun sunt atasate ...,,bob-urile pentru traversarea toboganului -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318272">Şterge vot</a></div><span id="v9318272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2012] Pe telescaun sunt atasate ...,,bob-urile pentru traversarea toboganului
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2012] Parte din traseul toboganului -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318273">Şterge vot</a></div><span id="v9318273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2012] Parte din traseul toboganului
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2012] Incepe sa se arate Marele Zid -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318274">Şterge vot</a></div><span id="v9318274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2012] Incepe sa se arate Marele Zid
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2012] Pe platforma Badaling -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318275">Şterge vot</a></div><span id="v9318275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2012] Pe platforma Badaling
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2012] Imagine de pe platforma -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318276">Şterge vot</a></div><span id="v9318276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2012] Imagine de pe platforma
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2012] Marele Zid.... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318277">Şterge vot</a></div><span id="v9318277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2012] Marele Zid....
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2012] Imprejurimile pline de ...verde -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318278">Şterge vot</a></div><span id="v9318278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2012] Imprejurimile pline de ...verde
foto Marian Preda [19.05.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [APR-2012] Sectiune din Zid -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318279">Şterge vot</a></div><span id="v9318279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2012] Sectiune din Zid
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2012] Imagine din interiorul unui turn de veghe -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318280">Şterge vot</a></div><span id="v9318280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2012] Imagine din interiorul unui turn de veghe
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2012] Incepem escaladare...per pedes ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318281">Şterge vot</a></div><span id="v9318281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2012] Incepem escaladare...per pedes !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2012] Zhengguantai - imagine cu cele 3 forturi -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318282">Şterge vot</a></div><span id="v9318282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2012] Zhengguantai - imagine cu cele 3 forturi
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2012] Muntianyu - Marele Zid -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318283">Şterge vot</a></div><span id="v9318283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2012] Muntianyu - Marele Zid
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2012] Imagine printr-o crenelura ,vizat fiind fortul Zhengguantai -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318284">Şterge vot</a></div><span id="v9318284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2012] Imagine printr-o crenelura ,vizat fiind fortul Zhengguantai
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2012] Aproape de cele 3 forturi , cu porti de trecere -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318285">Şterge vot</a></div><span id="v9318285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2012] Aproape de cele 3 forturi , cu porti de trecere
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2012] trepte neregulate din aceasta sectiune , Badaling -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318286">Şterge vot</a></div><span id="v9318286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2012] trepte neregulate din aceasta sectiune , Badaling
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2012] Aproape de cer... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318287">Şterge vot</a></div><span id="v9318287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2012] Aproape de cer...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2012] Am trecut de ,,San Zuo Lou''- Zhengguantai -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318288">Şterge vot</a></div><span id="v9318288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2012] Am trecut de ,,San Zuo Lou''- Zhengguantai
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2012] Imagine inedita demna de ...carti postale ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318289">Şterge vot</a></div><span id="v9318289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2012] Imagine inedita demna de ...carti postale !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [APR-2012] Per pedes pe Marele Zid... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318291">Şterge vot</a></div><span id="v9318291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [APR-2012] Per pedes pe Marele Zid...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [APR-2012] ,,Cameramanul-sef'' ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318292">Şterge vot</a></div><span id="v9318292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [APR-2012] ,,Cameramanul-sef'' ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [APR-2012] Da JiaoLou ,un ...coltisor de oras la est de Zhengguantai -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318293">Şterge vot</a></div><span id="v9318293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [APR-2012] Da JiaoLou ,un ...coltisor de oras la est de Zhengguantai
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [APR-2012] Desfatare pe ....Marele Zid ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318294">Şterge vot</a></div><span id="v9318294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [APR-2012] Desfatare pe ....Marele Zid !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [APR-2012] Dupa o ora de mers.... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318295">Şterge vot</a></div><span id="v9318295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [APR-2012] Dupa o ora de mers....
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [APR-2012] O constructie naucitoare ....care respecta formele de relief ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318296">Şterge vot</a></div><span id="v9318296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [APR-2012] O constructie naucitoare ....care respecta formele de relief !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [APR-2012] Iarna in ...Badaling ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318297">Şterge vot</a></div><span id="v9318297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [APR-2012] Iarna in ...Badaling !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [APR-2012] Aceasta sectiune a fost luata in concesiune de guvern in 1952....., fiind temeinic amenajata . -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318298">Şterge vot</a></div><span id="v9318298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [APR-2012] Aceasta sectiune a fost luata in concesiune de guvern in 1952....., fiind temeinic amenajata .
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [APR-2012] ,, Scara de foc '' , imagine inedita din sectiunea Badaling . Iluminarea artificiala se face doar aici ! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318299">Şterge vot</a></div><span id="v9318299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [APR-2012] ,, Scara de foc '' , imagine inedita din sectiunea Badaling . Iluminarea artificiala se face doar aici !
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [APR-2012] Turn de veghe ... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 19.05.12] - <span class="allrVotedi" id="av318300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv318300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=318300">Şterge vot</a></div><span id="v9318300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(318300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f318300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e318300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [APR-2012] Turn de veghe ...
foto Marian Preda [19.05.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[139] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.161122083664 sec