ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.04.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
8 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Cote d’Azur – o parte din paradis - partea 1

Ilustrație video-muzicală
Instrumental - Cocktail- Edward Simoni


TIPĂREȘTE

Am ales aceasta parte a Frantei pentru a vedea ‘’live’’ de ce este atat de apreciata de milioane de turisti – si m-am convins ca peisajele oferite si atmosfera de aici isi merita din plin popularitatea. Am stat in Nisa de duminica seara pana joi seara, si nu am reusit sa vedem toate locatiile propuse – asta inseamna ca va trebui sa revin. Voi descrie ceea ce am vazut in ordinea in care s-au derulat aceste vizite. Zborul cu Blue air a fost ok, iar aterizarea se face pe al doilea aeroport din Franta din punct de vedere al numarului de pasageri. Capitala Rivierei Franceze, Nisa, are circa 945.000 de locuitori si este al 5-lea oras ca populatie din Franta, dupa Paris, Marsilia, Lyon si Toulouse.

De la aeroport am luat autobuzul 99 care in circa 15 minute va duce (fara oprire) la gara principala a orasului Nice Ville. De aici puteti lua multe alte mijloace de transport catre hotelul in care stati. O alta varianta este bus 98 care opreste in mai multe statii pe parcursul traseului. Biletul costa 4 euro si este de fapt abonamentul pentru 1 zi pe mijloacele de transport din Nisa. Deci cu acelasi bilet puteti urca in alt autobuz pentru a va continua calatoria. Despre cazare am scris aici.

Pentru cei care stau minim 3 zile in aceasta zona este indicata cumpararea cardului French Riviera Pass (il voi numi de acum-incolo FRP) care este valabil 72 ore (nu 3 zile), si care costa 56 euro/persoana. Acesta card este disponibil si in variantele pentru 24 si 48 de ore, la pretul de 28 si respectiv 36 euro/persoana. Cu acest card aveti multe obiective gratuite si reduceri la altele, dar nu este inclus transportul. Noi l-am ales si l-am facut profitabil, vizitand obiective al caror cost insumat a fost de 84 euro. Acest card se poate achizitiona de la oficiile de turism din aeroport, langa gara principala Nice-Ville sau de la cel aflat pe Promenade d’Anglais. Tot de la aceste oficii de turism primiti gratuit o brosura cu obiectivele ‘’acoperite’’ de card (odata cu achizitia cardului) si cereti o harta a orasului precum si orarul autobuzelor de care aveti nevoie pentru a va deplasa. Mai multe info despre acest card: aici.

De mentionat ca toate biletele de autobuz, indiferent de ruta si distanta costa 1 euro, pentru a incuraja lasarea masinii in parcare si a diminua poluarea. Chiar si in aceasta perioada a anului, circulatia este uneori dificila si pentru ca, multe sosele sunt pe coasta si au o singura banda pe sens. Daca totusi alegeti sa inchiriati masina evitati pe cat posibil intervalele orare 8.30-10 si 15-18. Noi am mers o singura data cu trenul – ceea ce este o optiune viabila data fiind durata mai mica a calatoriei, dar si costul este mai mare – de exemplu un bilet de tren Nisa-Monte Carlo costa 4,8 euro/sens/persoana, fata de 1 euro autobuzul. La o familie de 2 persoane diferenta dupa cateva calatorii este apreciabila.

Abonamentul pentru o zi costa 4 euro si este valabil doar in unul din orase (Nisa, Monte Carlo, Antibes etc), nu si pentru deplasarea intre orase. Informati-va din timp asupra orarului autobuzelor care fac legatura intre orase pentru a nu pierde timp inutil asteptand in statii. Pentru orice linie de autobuz va puteti printa orarul de aici.

In partea dreapta (sub timetables) tastati numarul autobuzului si veti avea orarul si statiile in care opreste. Va puteti descarca orarul si traseul liniei dorite. Majoritatea autobuzelor interurbane au ca punct de plecare gara rutiera J. C Bermond, aflata la circa 300m de Place Massena (separata de aceasta printr-un parc cu flori si multi palmieri) si langa centrul vechi. Puteti ajunge aici si cu tramvaiul 1.

Dupa aceasta introducere sa revenim la parcursul nostru din prima zi. Pe lista sunt satucul medieval Eze si cosmopolitul Monte Carlo. Din statia Vauban – unde se ajunge cu tramvaiul 1 – am luat autobuzul 82 (se poate si 112 – difera doar orele de plecare) catre Eze-Village – se coboara la statia cu acest nume. Drumul este spectaculos si va ofera din loc in loc peisaje frumoase asupra Mediteranei. Incercati sa stati pe partea dreapta a sensului de mers, iar la intoarcere alegeti partea stanga, pentru a beneficia de aceste panorama spectaculoase.

Atentie! – autobuzul 100 va lasa in Eze sur Mer, adica jos langa mare, pe cand orasul vechi (care este de fapt tinta propusa) este sus pe munte. Daca optati pentru aceasta varianta (cu linia 100), aveti 2 posibilitati: din Eze sur Mer luati autobuzul 83 pana in Eze village (verificati orarul) sau o luati pe jos (circa o ora si jumatate). Autobuzele 82 si 112 merg pe un drum national (numit si Moyenne Corniche) situat la circa 300 m deasupra nivelului marii – panorama este spectaculoasa, si va lasa chiar la baza stancii pe care este amplasat satucul medieval. La circa 100m de statia de autobuz este oficiul de turism de unde puteti sa va luati o harta a oraselului. In Eze veti gasi cele doua parfumerii renumite si anume: Galimard si Fragonard. Acestea produc mai multe parfumuri pe baza de flori cultivate in regiune.

Eze este un satuc medieval cu case, stradute si alei din piatra, cu magazine cu suveniruri cu felinare de diferite forme, atarnate la intrarile in case, chiar si un hotel ‘’Chateau Eza’’. Acest satuc te ‘’cucereste’’ imediat, iar dupa ce te plimbi minute in sir prin labirintul de stradute ajungi in varful muntelui unde veti gasi o gradina exotica cu foarte multi cactusi. Intrarea este gratuita daca aveti FRP sau 5 euro. Privelistile oferite de la inaltimea de 429 m sunt absolut minunate. Predomina nuantele de albastru – cerul, marea, chiar si ceasul din turnul bisericii este albastru. Se mai vad acoperisurile de tigla rosie, multiplele nuante de verde ale cactusilor si steagul Frantei care flutura zi si noapte pe una din casele localnicilor. Prin aceasta gradina exotica veti intalni si statui care reprezinta ‘’zeitele pamantului’’ sculptate de Jean-Phillipe Richard.

Coborand pe aleile gradinii veti inatlni un loc deosebit pentru relaxare – un spatiu cu sezlonguri de lemn, incojurat de plante exotice, care este foarte cautat de turistii ajunsi aici. Puteti sa va intindeti si sa ‘’savurati’’ privelistile oferite de aceasta terasa. Dupa circa 2 ore petrecute in acest ‘’merveilleux’’ satuc am pornit pe aceleasi stradute pietruite catre statia de autobuz cu destinatia Monte Carlo. Am coborat la nivelul marii cu autobuzul 83 si dupa circa 5 minute de asteptare am urcat in busul cu nr. 100. Am coborat in statia Place d’Armes de unde incepe un mic urcus catre partea veche a orasului si catre castelul princiar. Veti remarca imediat modalitatea in care au fost construite blocurile locuite de oameni ‘’amarati si sărmani’’ si fara grija zilei de maine.

Suprafata principatului Monaco este de circa 2 kmp, dar s-a construit mult pe pantele stancoase care inconjoara aceasta zona. De sus se vede in toata splendoarea sa portul, cu ‘’barcutele’’ mai mari sau mai mici ale unor…. norocosi, iar culoarea apei Mediteranei este ireala. Partea veche a orasului - Monaco Ville - este situata pe o stanca si cuprinde cateva stradute inguste cu terase, restaurante, cafenele si magazine de suveniruri. Am pornit pe una din aleile strajuite de palmieri catre oceanograf, nu inainte de a admira de sus portul Fontvieille – un port mai mic cu alte cateva ‘’barcute’’, care stateau cuminti in bataia soarelui asteptand sa iasa in larg. In drumul nostru ne-a iesit in cale catedrala orasului in care ne-am oprit pentru cateva minute.

Cardul FRP a reprezentat biletul de intrare la oceanograf, altfel pretul unui tichet este de 14 euro. Acest oceanograf a fost fondat de printul de Monaco, Albert 1-er. La interior bazine cu pesti frumos colorati, murene gigant, caluti de mare, cu un tunel unde puteti admira rechini si pisici de mare, acvarii mai mici cu cele mai periculoase specii de pesti veninosi etc, etc. De asemenea un muzeu in care veti gasi diferite machete de vase cu panze sau fara, vasul Titanic prezentat inainte de catastrofa si starea in care zace pe fundul oceanului, rechini si un casalot in marime naturala etc. Urcati si pe terasa cladirii de unde puteti fotografia panoramele care se deschid cu generozitate.

Site oficial: www.oceano.mc

In Monte Carlo sunt 5 linii de autobuz – atasez si info despre harta, tarife si orar click aici, aici si aici.

Din Monaco-Ville am luat autobuzul 2 cu care am mers pana la capat adica la gradina exotica din Monaco. Traseul autobuzului trece pe langa port si apoi urca pe stradute aglomerate si inguste pana sus pe o stanca terasata unde este si intrarea in aceasta zona verde plina de cactusi de toate formele si marimile cu care nu ai vrea sa intri in contact. Gradina a fost construita in secolul 20 sub domnia lui Prince Albert 1 si a fost deschisa publicului in anul 1933. Veti intalni specii de cactusi din toate colturile lumii: Mexic, America de Sud, Africa de Sud, Peninsula Arabiei etc. De aici de sus aveti o extraordinara priveliste asupra orasului Monte Carlo precum si asupra Rivierei Franceze. Veti vedea blocurile cu gradini sau copaci pe acoperis, portul, stradutele aglomerate, stadionul, vapoarele din larg etc.

Veti ramane minute in sir sa admirati aceste panorame si veti face cu siguranta multe fotografii. Aleile gradinii sunt pe mai multe nivele datorita reliefului si veti avea de urcat si coborat destule trepte. In aceasta perioada a anului unii cactusi sunt infloriti si veti ramane fermecati de multitudinea de culori ale florilor. Gradina este deschisa intre 9-18, iar intre mai si septembrie 9-19. Intrarea este gratuita pentru detinatorii FRP sau 7 euro. La intrare veti primi un pliant cu harta gradinii si cateva informatii. La baza gradinii veti da si de o pestera, in care se poate intra cu ghid (intra in pretul biletului). Veti avea de coborat si urcat circa 600 de trepte (asa scrie la intrare, eu nu le-am numarat, dar inclin sa le dau dreptate) si veti cobori pana ajungeti aproape de nivelul marii. In pestera veti vedea o multime de formatiuni calcaroase – coloane, stalactite, stalagmite si draperii (ca niste cascade) – iar ghidul va explica istoria pesterii si va da informatii celor care le solicita. Este interesant si daca tot ati ajuns aici ar fi pacat sa ratati.

La incheierea vizitei am luat din nou bus nr. 2 si am coborat la o statie aflata aproape de Cazinoul din Monte Carlo. Parcul din fata cazinoului este minunat, cu aranjamente florale viu colorate, cu palmieri si fantani arteziene. Este o reala placere sa faci o plimbare prin acest parc, iar apoi sa ajungi in fata cazinoului, unde poti admira …... diferite masini (probabil achizitionate prin programul rabla) :). Terasa cafenelei de langa cazinou mai are cateva mese goale care va asteapta (verificati-va cardul mai intai). Cerberii de la intrare in cazinou ne-au facut semn ca putem intra in holul cazinoului, dar fara a putea face fotografii. Am intrat si daca aveam costum/frac puteam sa dam si o bila (minim 10 euro). Noi nu aveam timp/bani de pierdut asa ca am luat-o la pas incercand sa parcurgem o parte a traseului pe care se desfasoara cursa celebra de Formula 1. Am trecut si prin tunel, apoi am iesit in port unde am privit cu admiratie catre iahturile insirate ca margelele, am trecut pe langa cateva magazine (nu am luat nimic ca erau inchise :)) si usor-usor am ajuns in statia autobuzului 100. Pe la 19.30 am plecat din minunatul Monte Carlo, iar ora fiind destul de inaintata am parcurs distanta pana la Nisa in circa 25-30 de minute (nu a oprit in multe statii, iar soseaua era destul de libera) fata de cele 50 de minute specificate in orar si care sunt reale intre orele 9-18.

Seara am incheiat-o cu o plimbare pentru a cauta in partea veche a orasului un local unde sa cinam (asa am fost sfatuiti de la hotel si de o cunostinta care a fost pe acolo). Dupa vizionarea mai multor terase si studierea ofertelor de pret ne-am oprit la un restaurant tipic cu diverse feluri de mancare specifice zonei, dar si cu alte preparate internationale. Restaurantul se numeste ‘’Le Tapenade’’ si este situat pe Rue Sainte-Reparate. Noi am ajuns pe la ora 20.30 si era plin (acest fapt ne-a si determinat sa intram si nu ne-a parut rau), dar totusi mai era libera o masa rotunda de 6 persoane pe care am ocupat-o noi. In meniu exista si pui, iepure, rata, peste, paste si supe, pizza (nu luati ca este congelata) etc. De mentionat ca mancarea se pregateste in momentul in care se comanda astfel ca se poate astepta destul de mult pana soseste comanda (acest lucru este specificat si pe meniu). Ca si bautura, vinul casei este o alegere foarte buna – exista vin de Provence alb, rose sau rosu la carafe de 0,5 sau 1l. In acelasi timp cu vinul ti se aduce si o carafa de apa. Noi am ales rosu sau rose si nu am regretat deloc aceasta alegere. Am ales in fiecare seara altceva si toate preparatele alese de noi au fost gustoase, iar unele erau bine asezonate cu ierburi de Provence. Portiile sunt mari si satioase, iar pentru o masa de seara pentru doua persoane – cu un fel principal si bautura – costul nu a trecut de 30 de euro cu tot cu bacsis.

Desertul il serveam in alta parte, adica la circa 100 m de restaurant unde este gelateria Fenocchio. Eu nu am mai vazut niciunde asemenea varietate de inghetate ca aici – sunt 4 vitrine frigorifice cu cate 24 de sortimente fiecare, in total 96 de variatiuni de inghetata – de la cea de lavanda, iasomie, violete, rubarba, masline negre sau diverse fructe si pana la clasica ciocolata (recomand ciocolata cu orange), vanilie, alune, fistic, nuci etc. – voi atasa fotografii. Gama diversa pune multe persoane in incurcatura mare – efectiv nu stii ce sa alegi. Portiile sunt mari, o cupa costa 2 euro, doua cupe 3,5 euro, trei cupe 5 euro. In fiecare seara aici era locul unde serveau acest desert sute de turisti. Nu ratati acest loc.

continuarea, aici


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 24.04.12 21:14:20
Validat / Publicat: 24.04.12 22:23:45
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7204 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Indicator catre hotelul din Eze village
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster [24.04.12 22:26:35] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Alex_Macedo [24.04.12 22:52:07] »

... "sunt" mai rar prin ecouri, mai nou, pentru ca citesc ceea ce cred eu ca ma... respecta ca cititor si doritor de informatii, ca orice turist dealtfel. Acest vot care, este unul din multele ce vor veni, sunt sigur, este cu ce RĂMÂN din acest review. Sa pot sa asimilez la un mod la care, la o data viitoare, voi ține minte! Asta ai facut tu, Bogdane, cu acest review. M-ai respectat!

Acest guideline despre o țară (sau in cazul de față cu/și directie despre Coasta de Azur), care a fost tot timpul lângă sufletul meu, ar trebui sa fie si o lectie la capitolul: "Cum se scrie un review".

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenahelen [25.04.12 08:18:55] »

Superb scris, superbe poze, extrem de util.

elenahelen [25.04.12 08:26:04] »

ma bucur ca votul meu a fost cel care a dat superbonusul meritat la maxim: -): -)

webmaster13 [25.04.12 09:36:02] »

Melodia atasata este propunerea muzicala, se poate sterge/schimba!

BOGDAN DSN [25.04.12 19:10:53] »

Va multumesc pentru aprecieri.

webmaster13 - excelenta alegere... inspirat ca de obicei. Multumesc.

@Alex Macedo - multumesc pentru cuvintele frumoase... am incercat sa redau cat se poate de bine atmosfera de acolo si imaginea locurilor vazute. Am adaugat si informatii utile pentru ca eu nu prea am gasit asa ceva si stiu cat de greu sa mergi undeva si sa ''orbecai'' dupa una-alta.

@elenahelen - multumesc, ma bucur ca ti-au placut pozele si felul meu de a scrie.

webmaster - te rog sa mai adaugi cateva poze pe pagina review-ului... cred ca mai intra vreo 6-7.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
station5* [25.04.12 19:53:03] »

@BOGDAN DSN:

Felicitari si Toata Stima! am savurat rvw-ul cuvant-cu-cuvant! iar fototgrafiile sunt de exceptie!

articolul este pur-si-simplu valoros!

daca s-ar tine un training "Cum sa scriem un articol de turism elocvent si realmente folositor" acest articol ar trebui prezentat ca si exemplu...

Iti multumesc.

webmaster [25.04.12 20:09:36] »

webmaster - te rog sa mai adaugi cateva poze pe pagina review-ului... cred ca mai intra vreo 6-7.

Done! Au incaput toate

gheisa [25.04.12 21:54:41] »

@BOGDAN DSN: de data asta astept cu nerabdare continuarea cu celelalte parti 2,3, 4... si cate vor mai fi, macar sunt cu folos si dezinteresat (nu ca in multe alte cazuri) si presimt ca nu va fi timp de plictiseala, ca si acum...

Pozele superbe: aproape ca lesin cand vad inghetata aia, iepurele in sos de vin imi lasa gura apa si mai ca mi-as lasa parul sa zboare intr-o "rabla" din alea 4 .

Felicitari, totul la superlativ!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [25.04.12 22:58:58] »

Felicitari! Mi-ai rascolit amintiri de la Nice si Coasta de Azur... Locuri frumoase pe care le-am vizitat si eu. Daca stiam de gelateria aia... eram nedezlipita de linga ea pina nu savuram toate aromele.

BOGDAN DSN [26.04.12 20:54:50] »

@webmaster - multumesc.

@station5 - ma bucur ca ti-a placut. Asa imi place sa scriu si cu atat mai bine daca se considera util acest mod de a reda experientele traite.

@gheisa - multumesc mult... voi posta si episodul 2 imediat. Mi se pare mai util sa includ in 1 sau 2 episoade tot ceea ce am vazut, decat sa scriu un review despre Monte Carlo, altul despre Nisa, altul despre un satuc sau un parc de distractii si tot asa. Este mult mai dificil de urmarit de cel care vrea sa stie ''dintr-una'' cam ce are de vazut/facut in acea zona.

@adri-nico - intr-adevar zona este minunata si in 2013 vreau sa revin. Gelateria este ''raiul ''amatorilor de asa ceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana [27.04.12 09:18:00] »

am calatorit si eu alaturi de voi. Superbe locuri, poate voi ajunge si eu odata acolo, felicitari pentru multele detalii deosebit de importante.

nickro [27.04.12 17:37:37] »

Excelent articol, folositor şi mie pt. că la vară merg şi eu la Nisa. Câteva lămuriri, te rog! De la Eze Village nu se poate continua spre Monaco cu alt autobuz, fără sa mai cobori la Eze Bord de Mer? FRP este avantajos mai ales daca il folosesti la Marineland, la delfinariu (orci, etc.) ?! În Monaco de la place d' Armes se poate lua aotubuzul 2 pt. Grădina exotică? 600 trepte par multe ! Merită mica peşteră efortul?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSN [27.04.12 21:14:30] »

@nickro: De la Eze Village se poate continua catre Monte Carlo cu 112 (printeaza orarul). Ca sa nu astepti acest 112 prea mult, poti cobori cu 83 (cam 10 min) si iei 100 (care vine des, cam la 15 min).

FRP este foarte avantajos doar daca incluzi Marineland in program. Daca nu este pe placul tau acest parc, va fi ceva mai greu sa-l faci asa profitabil.

Din statia Place d'armes poti lua 2 catre gradina exotica - am pus linkuri mai sus si poti printa acele informatii, cu traseu si durata.

Parerea mea este ca merita sa cobori in pestera... nu te gandi la numarul treptelor ci la ce vei vedea acolo.

@adryana - trebuie sa ajungi acolo, sunt locuri care cu siguranta iti vor ramane in suflet.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adryana, Alex_Macedo, BOGDAN DSN, elenahelen, gheisa, nickro, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Coasta de Azur:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073556900024414 sec
    ecranul dvs: 1 x 1