28192 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Complexul Muzeal Goleşti

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.03.2012
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cloşca cu puii de aur în vizită la Muzeul Goleşti


La sfârşitul lui februarie am auzit la radio că din martie până la sfârşitul lui mai, la Muzeul Goleşti va fi expus într-o expoziţie temporară celebrul tezaur de la Pietroasele.

Iată un bun prilej să revăd colecţia... mi-am zis.

Drept urmare, într-o zi însorită de început de martie mi-am adunat copiii şi am plecat spre Goleşti. Fac aici precizarea că nu e vorba de copiii mei naturali, aflaţi mult prea departe pentru a face această vizită, ci de un grup de studenţi inimoşi şi frumoşi, cărora îmi place să cred că le-am trezit gustul pentru călătorii şi descoperiri.

Iniţial, am crezut că este vorba de chiar tezaurul original şi chiar m-am întrebat cum este asigurată paza acestuia la muzeul Goleşti, dar m-am lămurit repede că, de fapt, era vorba de copia acestuia, al cărei loc de expunere permanentă este Muzeul Judeţean Buzău (www.muzeubuzau.ro).

Chiar şi numai o copie, dacă aveţi ocazia, merită cu prisosinţă să o vedeţi, sau, eventual puteţi vedea originalul, la muzeul de istorie a României. Dacă sunteţi interesaţi de povestea tezaurului şi să aflaţi mai multe decât ştiţi din manualul de istorie, o puteţi citi pe saitul Muzeului Judeţean Buzău (www.muzeubuzau.ro), sau al Muzeului Naţional de Istorie a României (www.mnir.ro)

Dar să vă spun câteva lucruri despre Complexul Muzeal Goleşti, nu prea multe totuşi, pentru că o descriere amănunţită a fost deja făcută, o găsiţi aici.

Înfiinţat în 1939, în conacul familiei Goleştilor, la vremea aceea vechi de 300 de ani, muzeul are în prezent două secţii.

Prima este cea a Ansamblului feudal, singura construcţie laică feudală fortificată din ţară, iar cea de-a doua, înfiinţată în 1966, este Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din România, un muzeu al satului, axat pe activităţile ţărăneşti de viticultură şi pomicultură, care se întinde pe zece hectare şi are vreo 40 de gospodării ţărăneşti din diferite zone ale ţării, precum şi alte construcţii, printre care şi o biserică din lemn, dar nu maramureşeană, ci argeşeană, din zona Cotmeana. Ca o părere personală şi, deci, subiectivă, pot spune că acest muzeu al satului nu este cu nimic mai prejos decât fratele său mai mare din Bucureşti, mai ales că el este în continuă expansiune, prin aducerea de noi exponate, din alte regiuni ale ţării.

Cei care doresc să ajungă la Muzeul Goleşti, o pot face venind dinspre Piteşti (9 km de la ieşirea Piteşti Est de pe A1), sau Bucureşti, pe şoseaua veche Bucureşti-Piteşti (DN7). În satul Ciocăneşti (care ţine de comuna Călineşti), pe partea dreaptă venind dinspre Piteşti, se face un drum (este bine semnalizat), asfaltat, în stare foarte bună. Urmându-l, după aproximativ un kilometru, chiar la intrarea în satul Goleşti (care, deşi este mai aproape de Călineşti, ţine de oraşul Ştefăneşti), se ajunge la Muzeul Goleşti. De fapt sunt două intrări. Prima este folosită de angajaţi, sau de grupuri mari, sosite cu autocarul, iar cea de-a doua este intrarea principală.

Aici, trecând prin portalul foişorului lui Tudor Vladimirescu, se intră în Ansamblul Feudal, fostă reşedinţă a familiei Goleştilor. Foişorul poartă numele revoluţionarului de la 1821, pentru că aici, acesta şi-a petrecut ultimele zile de libertate, înainte de a fi asasinat.

Clădirea conacului se află în mijlocul unei curţi înconjurate de ziduri de apărare, ansamblul fiind socotit, din punct de vedere arhitectonic, un precursor al stilului brâncovenesc de mai târziu. În dreapta foişorului, încorporată în zidul de apărare, se află clădirea în care a funcţionat Şcoala slobodă obştească, una din primele şcoli laice din ţară. La data vizitei noastre, ea era în reamenajare, aici desfăşurându-se lucrări ample. Tot aici, se afla şi Bolniţa, unde, de obicei sunt expuse lucrări de artă naivă ale copiilor care vin în taberele de vară organizate de muzeu.

În conac se pot vizita mai multe camere (camera de lucru a fraţilor Goleşti, camera Anicăi şi a doctorului Carol Davila, camera soţiei lui Dinicu Golescu, Zinca, camera orientală), unde sunt expuse obiecte aparţinând familiei Goleştilor, mobilier de epocă etc. În aceste camere, accesul se face din holul principal, în care se găseşte şi scara de fier, ce duce la etaj, loc ce nu este accesibil publicului vizitator. La subsolul clădirii se află pivniţele, în care se putea ajunge şi direct din casă, printr-o uşă secretă. Aici, pe soclul unei bolţi este cioplit numele meşterului Stoica, cel ce a clădit conacul.

Expoziţia temporară cu Tezaurul de la Pietroasele este organizată în camera din colţul nord-estic al conacului şi cuprinde cele 12 piese care se mai păstrează în prezent, din cele 22 iniţiale. De fapt, aşa cum spuneam anterior, este vorba de una din cele patru copii, realizate de orfevrierul german Paul Telge în 1884, când acesta a şi restaurat tezaurul în forma în care se află şi în prezent.

După vizitarea conacului, am ieşit în parcul acestuia, am trecut pe podeţul peste eleşteul, restaurat şi el şi ne-am continuat plimbarea prin muzeul satului. Am rămas plăcut impresionat de interesul pe care tinerii mei camarazi de plimbare l-au arătat caselor, acareturilor şi obiectelor din gospodăriile ce fac parte din muzeu, unii dintre ei amintindu-şi că văzuseră lucruri asemănătoare în gospodăriile bunicilor lor, alţii, copii ai oraşului, recunoscând că le vedeau pentru prima oară. Ne-am amuzat de-a binelea când una dintre fete a recunoscut surprinsă clădirea vechii primării din satul de baştină.

De altfel, inspirate de vizita noastră, peste o săptămână, două dintre fete, aflate în vizită la Bucureşti, la foste colege de liceu, ce credeţi că au făcut? S-au dus să vadă Muzeul Satului. E mai frumos cel de la Goleşti! au declarat ele, cu mândrie locală.

Plimbarea pe "uliţele satului" s-a încheiat când am revenit la conac, de data aceasta pe latura vestică a acestuia. În clădirile încorporate în zidul de apărare (a cărui înălţime iniţială era de peste cinci metri) este organizată în prezent Secţia de etnografie şi artă populară, în care sunt expuse frumoase costume populare argeşene, unelte şi obiecte gospodăreşti din zonă.

În final, am trecut şi pe la baia turcească, aflată în colţul nord-vestic al curţii, după care, mulţumind gazdelor pentru explicaţiile oferite, am încheiat vizita, cu promisiunea că vom reveni într-o perioadă mai plină de verdeaţă.

Nu pot însă încheia povestea mea înainte de a spune pentru cei interesaţi că, în timpul verii, aici se organizează numeroase activităţi pentru copii: tabere şi ateliere de confecţionare păpuşi, arta lemnului, încondeiat de ouă, ceramică, pictură, ţesături.

De asemenea, sunt organizate cursuri de dansuri populare şi de iniţiere în echitaţie.

Aceste cursuri se organizează însă numai cu grupuri de cel puţin 20 de persoane.

Pentru cei interesaţi, cel mai simplu este să ia legătura direct cu cei care se ocupă de aceste lucruri, chiar pe saitul muzeului (www.muzeulgolesti.ro).

---
Impresii încărcate de Costi in 31.03.2012 13:41:07

Validat / Publicat: 31.03.12 16:31:20

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3192


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24050 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- alinaro
[01.04.12 17:18:05]
» mesaj pers

   Ahhh... "hogar, dulce hogar" (casa, dulce casa)... Ce dor imi e de Pitesti, de Romanica mea, mai ales ca se apropie sarbatorile pascale... Va multumesc frumos pentru aceasta "vizita" acasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[06.05.15 20:22:10]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Complexul Muzeal Goleşti" (nou creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2012] Foişorul lui Tudor Vladimirescu şi intrarea principală ăn Muzeul Goleşti -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306204">Şterge vot</a></div><span id="v9306204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2012] Foişorul lui Tudor Vladimirescu şi intrarea principală ăn Muzeul Goleşti
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2012] Conacul familiei Goleşti, având în faţă bustul cărturarului Dinicu Golescu -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306205">Şterge vot</a></div><span id="v9306205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2012] Conacul familiei Goleşti, având în faţă bustul cărturarului Dinicu Golescu
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2012] Rotonda Goleştilor, o galerie a celor mai de seamă membri ai familiei -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306206">Şterge vot</a></div><span id="v9306206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2012] Rotonda Goleştilor, o galerie a celor mai de seamă membri ai familiei
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2012] Portretele lui Radu Golescu şi fiilor acestuia, Gheorghe şi Constantin, din sala de oaspeţi -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306207">Şterge vot</a></div><span id="v9306207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2012] Portretele lui Radu Golescu şi fiilor acestuia, Gheorghe şi Constantin, din sala de oaspeţi
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2012] Blazonul familiei Goleştilor, pe spătarul unui scaun din camera de oaspeţi -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306208">Şterge vot</a></div><span id="v9306208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2012] Blazonul familiei Goleştilor, pe spătarul unui scaun din camera de oaspeţi
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2012] Holul principal al conacului. În fundal, scara de fier, care duce la etaj -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306209">Şterge vot</a></div><span id="v9306209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2012] Holul principal al conacului. În fundal, scara de fier, care duce la etaj
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2012] Camera soţiei lui Dinicu Golescu, Zinca Golescu -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306210">Şterge vot</a></div><span id="v9306210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2012] Camera soţiei lui Dinicu Golescu, Zinca Golescu
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2012] O imagine din camera orientală, cu mobilierul tipic turcesc -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306211">Şterge vot</a></div><span id="v9306211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2012] O imagine din camera orientală, cu mobilierul tipic turcesc
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2012] Trei dintre piesele Tezaurului de la Pietroasele. În partea de jos, tipsia tăiată cu toporul. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306212">Şterge vot</a></div><span id="v9306212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2012] Trei dintre piesele Tezaurului de la Pietroasele. În partea de jos, tipsia tăiată cu toporul.
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2012] Cele mai frumoase piese ale Tezaurului de la Pietroasele. Oare cum vor fi arătat ele atunci când în locurile rămase acum goale se aflau pietre preţioase? -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306213">Şterge vot</a></div><span id="v9306213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2012] Cele mai frumoase piese ale Tezaurului de la Pietroasele. Oare cum vor fi arătat ele atunci când în locurile rămase acum goale se aflau pietre preţioase?
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2012] Alte cinci piese ale Tezaurului de la Pietroasele -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306214">Şterge vot</a></div><span id="v9306214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2012] Alte cinci piese ale Tezaurului de la Pietroasele
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2012] Conacul şi zidul de apărare, văzute din parcul alăturat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306215">Şterge vot</a></div><span id="v9306215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2012] Conacul şi zidul de apărare, văzute din parcul alăturat.
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2012] Eleşteul din parcul conacului, amenajat ca o reconstituire a celui iniţial. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306216">Şterge vot</a></div><span id="v9306216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2012] Eleşteul din parcul conacului, amenajat ca o reconstituire a celui iniţial.
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2012] O gospodărie viticolă din Ştefăneşti-Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306218">Şterge vot</a></div><span id="v9306218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2012] O gospodărie viticolă din Ştefăneşti-Argeş
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2012] Şcoală sătească din zona Buzăului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306219">Şterge vot</a></div><span id="v9306219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2012] Şcoală sătească din zona Buzăului
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2012] Construcţia din stânga este o 'Pimniţă pe beci', din comuna Boţeşti-Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306220">Şterge vot</a></div><span id="v9306220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2012] Construcţia din stânga este o "Pimniţă pe beci", din comuna Boţeşti-Argeş
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2012] Casă de deal cu etaj, din zona Gorjului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306221">Şterge vot</a></div><span id="v9306221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2012] Casă de deal cu etaj, din zona Gorjului
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2012] Clădirea primăriei vechi din Hârseşti-Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306222">Şterge vot</a></div><span id="v9306222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2012] Clădirea primăriei vechi din Hârseşti-Argeş
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2012] Un bordei acoperit cu paie. Construcţie tipic doljeană, ce se poate vedea şi la Muzeul satului, din Bucureşti -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306223">Şterge vot</a></div><span id="v9306223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2012] Un bordei acoperit cu paie. Construcţie tipic doljeană, ce se poate vedea şi la Muzeul satului, din Bucureşti
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2012] Interiorul unei case din zona Argeş. Imegine din 'dormitor' -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306224">Şterge vot</a></div><span id="v9306224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2012] Interiorul unei case din zona Argeş. Imegine din "dormitor"
foto Costi [31.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAR-2012] Interiorul unei case din zona Argeş. Imegine din 'sufragerie' -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 31.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av306225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306225">Şterge vot</a></div><span id="v9306225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2012] Interiorul unei case din zona Argeş. Imegine din "sufragerie"
foto Costi [31.03.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.103563070297 sec