28024 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Iulia Hasdeu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.03.2012
DE
Avatar private_rayen
vârsta 20-30 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 30.01.11
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
150
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Stropul de magie al Campinei - Castelul Iuliei Hasdeu - partea a-II-a


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Gandalf - In the presence of angels

Asculta mai multe audio diverse

Câmpina… o poartă spre lumea munţilor, oraşul situat la 426 m deasupra mării, ce ne primeşte cu răcoarea sa caracteristică şi ne invită să-i cunoaştem istoria şi tradiţia. Este timpul să lăsăm pentru altă dată deja clasicul drum spre Valea Pahovei şi preţ de câteva clipe să ne lăsăm chemaţi sau… mai mult decât atât, să ne lăsăm purtaţi de magie…de stropul de magie al Câmpinei.

În jur este răcoare şi linişte. Probabil, aşa este în Câmpina. De departe, însă, istoria şi legendele frământă crâmpeie de iluzii şi fantasme. Dincolo de gratii reci, străjuind Templul Spiritului, parcă o voce îngână versuri. Sunt versuri rostite de-o candidă voce tremurândă, o voce pură de copil… o voce purtată de vânt şi învăluită în mister. Parcă se aud si felicitările bătranului Haşdeu. Îşi laudă fiica… Iulia sa mult iubită, geniul său in miniatură.

Şi cum să nu-şi laude micuţa sa prinţesă, când, încă de la frageda vârstă de doi ani şi jumătate, Iulia avea darul de a recunoaşte literele alfabetului român. Tot în jurul acestei vârste micuţa minune juvenilă descoperea lumea poeziei, o lume care o va adopta încă de la primele versuri, versuri pe care Iulia le memora şi le recita ca şi când însuşi versul ar fi un rând din poezia vieţii ei, un rând pe care-l însufleţeşte cu calda şi exacta sa pronunţie. Crescând în vârstă, la cei patru ani ai săi, înţelegea germana şi începea să devină atât povestitoarea cât şi personajul basmelor şi poveştilor încărcate de fantezie. Era o fantezie de care se simţea atât de mult atrasă, o fantezie atipică vârstei sale când alte fetiţe împleteau părul papuşilor sau ieşeau ore-n şir la sărit coarda pe alei... Dar Iulia nu era aşa. Iulia şedea cuminte lângă străbunica sa din partea tatălui şi împreună desluşeau basmele cu frumoasele prinţese şi bravii cavaleri.

Când a împlinit şase ani, Iulia îşi continua uimitoarea evoluţie intelectuală şi deja manualele şcolare ale cursului primar nu mai reprezentau nici o dificultate sau vreo necunoscută. Şi cum poveştile însemnau foarte mult pentru ea, de multe ori identificându-se cu ele, iat-o pe Iulia noastră lăsându-se purtată de condei, dând viaţă ideilor sale în încântătoarele poveşti pe care le scria pentru cei mici. Mai mult decât atât, chiar înainte de a împlini vârsta de 7 anişori, Iulia începuse să scrie primele sale versuri. La opt ani neîmpliniţi, eleva Haşdeu a trecut, fară nici o ezitare, examenele aferente celor patru clase primare.

În particular, Iulia şi-a îndreptat atenţia spre limbile germană, franceză şi engleză. Probabil, după atâtea aspecte filologice, vă întrebaţi unde e magia? Păi… magia apărea când micuţa Iulia lăsa deoparte lumea literară, iar plăpândele sale degete dădeau naştere armoniilor muzicale prin finele atingeri de pian. Da, Iulia Haşdeu deja învăţase să cânte la pian şi pe lângă acest detaliu începuse să ia şi lecţii de canto. Haideţi să mai presărăm puţină uimitoare magie juvenilă şi să ne-o închipuim pe Iulia fără de scrieri literare, fără de ore muzicale, fără de cântec… Probabil, credeţi că acum, Iulia este la joacă… Vă inşelaţi! Iulia stă cuminte în preajma şevaletului pictându-şi magia în culori bine alese, pentru că aşa cum spuneam în începutul descrierii micuţa prinţesă a lui B. P Haşdeu, era un geniu în miniatură.

Şcoala gimnazială a facut-o la Liceul Sf. Sava din Bucureşti, paralel cu susţinerea examenelor la Conservator.

Începând cu anul 1881 Iulia Haşdeu, însoţită de mama sa, pleacă pentru a continua studiile la Paris. Astfel, ea va fi admisă în clasa a treia la Colegiul Sevigne din Paris. În iulie 1886 îşi va lua bacalaureatul în litere la Sorbona.

În acelaşi timp, frecventa cursurile la “Ecole des Hautes Etudes”. Aflându-se la Paris, Iulia a început să ia lecţii de limba greacă şi de latină. În anul 1886, fiind studentă a Facultatii din Sorbona, Iulia Haşdeu a frecventat şi seminarul de pedagogie. În paralel cu acest seminar şi cu celelalte cursuri era înscrisă şi la licenţa în litere şi filozofie.

Un fapt incredibil ar fi fost că la numai 20 de ani ar fi devenit prima femeie doctor în litere a Facultăţii din Paris. Dar n-a fost să fie. Micuţa minune a fost răpusă de tuberculoză, necruţătoarea boală care se pare că a învins magia unei vieţi uimitoare. In toamna lui 1888, cu câteva luni înainte de a împlini 19 ani, Iulia moare, în camera ei. Tăcerea s-a aşternut… însă, magie va fi şi după moarte, căci spiritul Iuliei este viu, iar tatăl ei ştie prea bine acest lucru.

“Cu ce naturii i-am greşit

N-am să dezleg

Pedeapsa ei n-am desluşit

Şi n-o-nţeleg.”

("Descurajare” – de Iulia Haşdeu)

Astăzi, Castelul Iulia Haşdeu din Câmpina ni se înfăţişează ca un altar de piatră, construit de B. P. Haşdeu pentru fiica sa, Iulia. Întreg edificiul este învăluit de simboluri, care rând pe rând ne fac să întelegem şi mai mult tulburătorul destin al familiei Haşdeu. Aici, practic, este altarul sufletelor lor…

Însă, o simplă privire rătăcită nu te poate face să întelegi adevăratul sens al poveştii familiei Haşdeu. Acest monument, pentru a putea fi înţeles, trebuie sa fie “citit”. Doar privit cu superficialitate (cum a şi fost privit timp de-un secol) Castelul din Câmpina poate părea o simplă construcţie stranie şi-atât.

Dar magia nu este pentru oricine, cum nici simbolismul ales de bătrânul Haşdeu nu este unul întâmplător. Aşa cum spunea şi I. L. Caragiale, la castel, în fiecare colţ “materia spune ceva”.

Iar tu, cititorule, când vei pătrunde în castel, locul în care fiecare lucru aparţinând familiei Haşdeu a devnit un adevărat obiect de cult, te vei opri. Paşii tăi vor părea îngheţaţi. Fiorii se vor juca cu tine, iar tu, uşor cuprins de tremur, vei simţi răcoarea unor gânduri ce par să te învăluie. Dincolo de gratiile reci, geamurile par că se deschid iar vântul aduce dinspre alte sfere o voce bătrână, o voce răguşită de suferinţa pierderilor. Este vocea bătrânului Haşdeu care te atenţionează că…

"Noi suntem aci numai in gazdă. Pentru aceea, mai nainte de orice, trebuie să te prezint stăpînei casei".

Text& Foto: Cristian-Alexandru CATANǍ

Articol publicat in paginile Revistei Vacante la tară.

---
Impresii încărcate de private_rayen in 22.03.2012 14:50:45

Validat / Publicat: 22.03.12 16:09:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2863


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  2016 PMA (din 16 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster0
[22.03.12 15:07:20]
» mesaj pers

   Fiind o continuare a altui articol ma vad nevoit sa-l fac nepunctabil (se poate vota simbolic), in ciuda frumusetii scrisului si cu siguranta, si a pozelor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- private_rayen CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[22.03.12 15:23:54]
» mesaj pers

   @webmaster0: Nici o problema. Sper sa isi gaseasca utilitatea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[22.03.12 16:25:20]
» mesaj pers

   melodia postata se poate sterge/schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TEOANCA
[22.03.12 16:29:20]
» mesaj pers

   Aexandru, frumos scrii dom'le!

   Parca imi vine sa ies in usa biroului si sa ma mai uit o data daca seamana Campina asta pe care o vad eu cu cea descrisa de tine.

   Wm 0, pot sa-i dau din punctele mele?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elenahelen
[22.03.12 22:02:29]
» mesaj pers

   superba descriere, mi-am propus de ani buni sa ajung acolo, m-am documentat, am citit si cartea... Cu siguranta ca o sa ajung acolo, mai ales ca mi-ati retrezit interesul... frumoase si pozele

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sorindezmi
[23.03.12 07:57:49]
» mesaj pers

   de-a dreptul impresionantă şi pătrunzătoare descriere, felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[23.03.12 08:06:08]
» mesaj pers

   Foarte utila prezentarea, iar pozele sun tuluitoare. Sunt curioasa daca le retusati sau e doar munca aparatului...

   Am fost si eu acolo, la Castelul Iuliei si m-am incarcat de emotii si impresii, e un loc special, demn de un documentar Discovery!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2012] Imagini infatisand Familia Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304354">Şterge vot</a></div><span id="v9304354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2012] Imagini infatisand Familia Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2012] Statuia lui Iisus Hristos din incinta Castelului Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304356">Şterge vot</a></div><span id="v9304356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2012] Statuia lui Iisus Hristos din incinta Castelului Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2012] Scaun sculptat in camera de lucru a lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304358">Şterge vot</a></div><span id="v9304358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2012] Scaun sculptat in camera de lucru a lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2012] Vechi aparat de fotografiat ce a apartinut lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304359">Şterge vot</a></div><span id="v9304359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2012] Vechi aparat de fotografiat ce a apartinut lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2012] Masa de spiritism -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304360">Şterge vot</a></div><span id="v9304360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2012] Masa de spiritism
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [FEB-2012] Biroul din camera lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304362">Şterge vot</a></div><span id="v9304362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2012] Biroul din camera lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2012] Camera de lucru a lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304364">Şterge vot</a></div><span id="v9304364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2012] Camera de lucru a lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2012] Obiecte de mobilier in camera de lucru -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304365">Şterge vot</a></div><span id="v9304365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2012] Obiecte de mobilier in camera de lucru
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2012] Tablou ce infatiseaza un vis de a lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304366">Şterge vot</a></div><span id="v9304366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2012] Tablou ce infatiseaza un vis de a lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2012] Carti in Biblioteca lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304367">Şterge vot</a></div><span id="v9304367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2012] Carti in Biblioteca lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2012] Biblioteca scriitorului B P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304368">Şterge vot</a></div><span id="v9304368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2012] Biblioteca scriitorului B P Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2012] Descoperind tainele Iuliei -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304369">Şterge vot</a></div><span id="v9304369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2012] Descoperind tainele Iuliei
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2012] Sigiliul familiei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304371">Şterge vot</a></div><span id="v9304371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2012] Sigiliul familiei Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2012] Ceas in prima camera din Castelul Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304372">Şterge vot</a></div><span id="v9304372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2012] Ceas in prima camera din Castelul Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2012] Detaliu exterior al Castelului Iuliei Hasdeu. -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 22.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304373">Şterge vot</a></div><span id="v9304373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2012] Detaliu exterior al Castelului Iuliei Hasdeu.
foto private_rayen [22.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105455160141 sec