28009 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Iulia Hasdeu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.03.2012
DE
Avatar private_rayen
vârsta 20-30 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 30.01.11
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2012
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
150
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Stropul de magie al Campinei - Castelul Iuliei Hasdeu - partea I


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Pitorescul oraş Câmpina se află situat pe teritoriul Judeţului Prahova, la altitudinea de 426 m, desfăşurându-se în toată frumuseţea sa pe Valea Prahovei. Acest loc binecuvântat de istorie şi tradiţie are o caracteristică aparte, fiind oraşul cu cele mai multe zile însorite din an. Splendorile Câmpinei n-au trecut nevalorificate astfel că personaje importante ale culturii româneşti precum, pictorul Nicolae Grigorescu, marele filolog şi scriitor Bogdan Petriceicu Haşdeu şi savantul chimist Constantin Istrati au elogiat pe parcursul activităţilor lor culturale şi ştiinţifice aceste zone. Mai mult decât atât, s-au şi stabilit pe-aceste meleaguri pe care le considerau născătoare de linişte şi inspiraţie creativă.

Aflat la aproximativ 97 km. spre nord de Bucureşti, Castelul Iuliei Haşdeu mai este cunoscut şi sub denumirea populară de “Templul Spiritului”. La urma urmei, încă din denumire trebuia să ni se inducă această atmosferă ocultă, mistică…atmosferă pe care o vom descoperi pe parcursul magicei noastre călătorii prin tulburătoarea şi misterioasa lume a Iuliei. Astfel, magia îşi are începutul între anii 1893 şi 1896, timp în care Marele Templu al Câmpinei a fost ridicat de către Bogdan Petriceicu Haşdeu în memoria micuţei sale prinţese, Iulia Haşdeu. Secretul acestei construcţii are şi el, la rândul său, proporţii fanteziste. Se spune că planurile aferente construcţiei castelului din Câmpina sunt rezultatele şedinţelor de spiritism în care B. P Haşdeu se cufunda, lăsându-se purtat de chemarea ocultă, pentru a auzi fictiva voce a fiicei sale, o voce izvorâtă de dincolo de normalele percepţii. Astfel, toate aceste şoapte îmbrăcate în detalii tehnice vor da naştere unui adevărat monument încărcat de sacralitate, o bijuterie arhitecturală presărată cu origini simbolice. Pas cu pas, edificiul devine aşa cum şi numele ne sugerează…un adevărat Templu al Spiritului, al spiritului Iuliei.

Îndreptându-ne paşii spre intrarea în Castelul Iuliei Haşdeu, observăm în partea stângă, acolo unde toamna îşi foşneşte aspectele, statuia înfăţişându-l pe B. P Haşdeu, tatăl Iuliei. Pare uşor ascuns, într-un loc în care umbra-şi poartă veşnica nuanţă, stând împietrit, la umbra copacilor, parcă nedorind ca profilul său să optureze imaginea de ansamblu a Castelului Iuliei. Edificiul ni se înfăţişează prin 3 turnuri impunătoare de piatră, detalii nelipsite de simbolism şi de interpretări oculte. Astfel, distingem prezenţa cifrelor 3 şi 7, repere demne de luat în seamă în multe cazuri, tratând simbolistica numerologică. Aşadar, 3 turnuri şi 7 trepte ce ne călăuzesc paşii spre magia descoperirii unei noi lumi, pe cât de simplă, pe-atât de complicată, la fel ca şi viaţa Iuliei… Ridicându-ne uşor privirea, observăm deasupra uşii, sculptat în basorelief, respectabilul blazon al Familiei Haşdeu, purtând cu mândrie deviza familiei “Pro fide et patria". Alături de-aceste cuvinte se află celebrele vorbe ale lui Galileo Galilei “E pur si muove”. Acum, dacă simţeaţi că ne îndepărtăm de partea magică, continuăm sa ridicăm privirea noastră avidă de a descoperi noi si noi lucruri şi privim deasupra cuvintelor pe care le-am menţionat. Astfel, vom observa “Ochiul Divin” încadrat într-un triunghi. Şi curios din fire de a elucida fiecare simbol, fiecare mister pe care mi-l trezea întreaga atmosferă, cercetez şi descopăr însemnătatea acestui reper. Se pare că “Ochiul Divin” reprezintă Ochiul Înţelepciunii lui Dumnezeu, un simbol cu origini masonice. Ochiul Îl înfăţişează pe Marele Creator al Universului, Dumnezeul nostru, al tuturor. Încadrând acest “Ochi Divin” într-un triunghi, i se va acorda acestuia, simbolistica misterului, reprezentat prin 3 (iarăşi 3) atribute: înţelepciune, frumuseţe şi forţă.

Trecând pragul muzeului, vizitatorii au ocazia să admire portretele membrilor familiei Haşdeu, obiecte aparţinând acestora alături de diverse fotografii şi documente originale. Pe rafturile bătrânei biblioteci din interior parcă celebrii scriitori se împrietenesc. Alături de ei, nu lipseşte nici B. P Haşdeu prezent printr-o importantă colecţie de cărţi si ediţii princeps aparţinând savantului român. Însă, acestea nu sunt decât detalii, mărturii ale existenţei familiei Haşdeu. Dar dincolo de-aceste mărturii, domneşte magia, magia poveştii Iuliei Haşdeu, o poveste care părea să înceapă cu …”A fost odată o fată frumoasă…. Iulia o chema…”. Şi pe cât de minunat părea să-nceapă această poveste, pe-atât de brusc s-a spulberat. Oare…aşa-i magia?

"Trecuseră şase luni după moartea fiicei mele. Era în martie: iarna plecase, primăvara nu sosise încă. Într-o seară umedă şi posomorîtă şedeam singur în odaie lîngă masa mea de lucru. De-nainte-mi, ca totdeauna, era o ţestea de hîrtie şi mai multe creioane. Cum? nu ştiu, nu ştiu, nu ştiu, dar fară ca s-o ştiu, mîna mea lua un creion şi-i rezemă vîrful de luciul hîrtiei. Începui a simţi la tîmpla stîngă bătăi scurte şi îndesate, întocmai ca şi cînd ar fi fost băgat într-însa un aparat telegrafic. Deodată mîna mea se puse într-o mişcare fară astîmpăr. Vreo cinci secunde cel mult. Cînd braţul se opri şi creionul căzu dintre degete, mă simţii deşteptat dintr-un somn, deşi eram sigur că nu adormisem. Aruncai privirea pe hîrtie şi cetii acolo foarte limpede: "Je suis heureuse; je t'aime; nous nous reverrons; cela doit te suffire. Julie Hasdeu" - (Sunt fericită; te iubesc; ne vom revedea; asta ar trebui să-ţi fie îndeajuns. Iulia Haşdeu)

Era scris şi iscălit cu slova fiicei mele. Ce să fie? O va spune această carte. "

Fragment din prologul pe care B. P. Haşdeu l-a scris pentru lucrarea sa, "Sic cogito".

Serbări în incinta Castelului Iulia Haşdeu:

În apropierea datei de 28 februarie (ziua aniversară a savantului) în incinta Castelului Iulia Haşdeu se desfăşoară acţiunea culturală şi ştiinţifică "B. P. Haşdeu, in memoriam".

În jurul zilei de 14 noiembrie, la castel se desfăşoară un program închinat memoriei poetei Iulia Haşdeu, "Julia Haşdeu, in memoriam".

Pe data de 2 Iulie, B. P. Haşdeu le aniversa simbolic pe cele doua Iulii, soţia şi fiica. Astfel, în zilele noastre tradiţia continuă, la aceasta dată organizându-se o importantă acţiune cultural-ştiinţifică, "Sărbătoarea celor 2 Iulii". An de an această serbare atrage un număr considerabil de vizitatori.

Castelul Iulia Haşdeu / Muzeul Memorial Bogdan Petriceicu Haşdeu

Adresa: B-dul Carol I nr. 199 Câmpina

Tel. /Fax: 0244/335.599

Program de vizitare: 09.00-16.30

Servicii oferite: vizite ghidate, audioghid, infotouch (informaţii şi tur virtual), documentare.

Sfarsitul primei parti.

Continuarea aici

Text& Foto: Cristian-Alexandru CATANǍ

Articol publicat in paginile Revistei Vacante la tara

---
Impresii încărcate de private_rayen in 21.03.2012 17:31:36

Validat / Publicat: 21.03.12 18:54:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3203


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  14600 PMA (din 15 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- TEOANCA
[21.03.12 19:38:19]
» mesaj pers

   Primul vot de la o campineanca care iti multumeste Alexandru pentru ca ai scris atat de frumos despre Campina si despre Castelul Iulia Hasdeu.

   Desi l-am vizitat de nenumarate ori (ne duceau de la scoala) dupa ce am citit ce ai scris... cred ca merg sa-l mai vad o data.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[21.03.12 21:23:15]
» mesaj pers

   Melodia postata se poate sterge/schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- private_rayen CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.03.12 21:24:07]
» mesaj pers

   @webmaster13: E foarte potrivita. Multumiri... parca, parca te astepti sa iasa si Iulia... de undeva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- private_rayen CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.03.12 21:29:30]
» mesaj pers

   @TEOANCA: va multumesc frumos pentru aprecieri. Este un loc care farmeca atat prin impozanta constructiei cat si prin tulburatoarea poveste a copilului Campinei. De cum am descoperit si eu aceste cateva file din scurta viata a Iuliei am inceput sa citesc si sa ma interesez de fiecare semnificatie a fiecarui colt din acest Templu al Spiritului. Recomand, deasemenea, pentru cei interesati de povestea Iuliei Hasdeu si a tatalui acesteia sa vizitati si cavoul familiei Hasdeu care se afla in Cimitirul Bellu din Capitala. La fel ca si castelul si cavoul familiei a fost construit in urma sedintelor de spiritism prin care Iulia i-ar fi descris tatalui cum doreste sa se inalte acest edificiu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2012] Pianul care parca asteapta atingerile fine ale degetelor Iuliei -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304211">Şterge vot</a></div><span id="v9304211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2012] Pianul care parca asteapta atingerile fine ale degetelor Iuliei
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [FEB-2012] Biroul si camera de lucru apartinand lui B.P Hasdeu - Tatal Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304212">Şterge vot</a></div><span id="v9304212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2012] Biroul si camera de lucru apartinand lui B.P Hasdeu - Tatal Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2012] Papusa preferata din copilaria Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304213">Şterge vot</a></div><span id="v9304213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2012] Papusa preferata din copilaria Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2012] Biroul lui B.P Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304214">Şterge vot</a></div><span id="v9304214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2012] Biroul lui B.P Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2012] Obiecte pastrate in original -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304215">Şterge vot</a></div><span id="v9304215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2012] Obiecte pastrate in original
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [FEB-2012] Obiecte folosite in timpul sedintelor de spiritism -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304216">Şterge vot</a></div><span id="v9304216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2012] Obiecte folosite in timpul sedintelor de spiritism
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2012] Camera de lucru a lui B.P.Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304218">Şterge vot</a></div><span id="v9304218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2012] Camera de lucru a lui B.P.Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [FEB-2012] Amintire din Templul Spiritului -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304219">Şterge vot</a></div><span id="v9304219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2012] Amintire din Templul Spiritului
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [FEB-2012] Tablou infatisandu-i pe B.P Hasdeu si spiritul Iuliei -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304220">Şterge vot</a></div><span id="v9304220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2012] Tablou infatisandu-i pe B.P Hasdeu si spiritul Iuliei
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2012] De vorba cu Iulia -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304221">Şterge vot</a></div><span id="v9304221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2012] De vorba cu Iulia
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [FEB-2012] Straluciri in jurul Castelului Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304222">Şterge vot</a></div><span id="v9304222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2012] Straluciri in jurul Castelului Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2012] Detaliu din exteriorul Castelului Iuliei Hasdeu -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304223">Şterge vot</a></div><span id="v9304223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2012] Detaliu din exteriorul Castelului Iuliei Hasdeu
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [FEB-2012] Castelul Iuliei Hasdeu, vedere din curtea interioara -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304225">Şterge vot</a></div><span id="v9304225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2012] Castelul Iuliei Hasdeu, vedere din curtea interioara
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [FEB-2012] -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304226">Şterge vot</a></div><span id="v9304226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2012]
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [FEB-2012] Detaliu exterior al constructiei -- foto by <b>private_rayen</b> [uploaded 21.03.12] - <span class="allrVotedi" id="av304227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv304227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=304227">Şterge vot</a></div><span id="v9304227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(304227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f304227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e304227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2012] Detaliu exterior al constructiei
foto private_rayen [21.03.12]
# [50 PMA, fara bonus]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105008125305 sec