ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2012
DE MCM
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.02.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2010
DURATA: 5 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Beijing - Forbidden City

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Continuare de aici

Ma asteptati? Sper ca da, pentru ca abia asteptam sa ajung acasa si va va spun o poveste.

Este povestea Orasului Interzis sau mai pe romaneste „Forbidden City” :)

In ziua de 26 mart am plecat hotarata (a se citi singura) sa fac o ieseala. Daca este sa ma iau dupa ora setata pe poza era 3+8 ora 11 dimineata. Fata mea, acasa, dormea somn de inger frumos. Am luat un taxi, care dupa aproape 30 min m-a lasat la intrarea nordica, adica in partea opusa pietei Tien’an Men, pentru ca ghidul ne-a recomandat sa incepem de acolo, fiind mai putin aglomerat. Si a avut dreptate, dupa 5 min de stat la coada, de luat harta si audioghidul si am intrat. Foarte tare a fost ca la taraba cu audioghiduri, aveau si in limba romana. Plateai un depozit, iti dadeau un bon, iar la iesire cu bonul si aparatul + castile primeai banii inapoi.

Bucatica de istorie: este un monument dedicat celor 24 de imparati care au condus China. A fost terminat in 1420 (va dati seama?) in doar 14 ani. A fost utilizat exclusiv de catre Curtea Imperiala pana in 1912, poporul de rand neavand acces (de aceea si denumirea de oras interzis). A fost deschis publicului in 1949. Are o serie de porti, Sali cu denumiri sugestive: Poarta puritatii Pufletesti, Sala Vitejiei Razboinice.

Mai sunt:

- o serie de statui lei care pazesc intrarile in Sali.

- ceramica pe ziduri cu cocori, care sunt mesagerii zeilor si reprezinta vigilenta, longevitatea si fericirea;

- cazane de bronz care stateau umplute cu apa, in caz de incendiu;

- zidul exterior care are 10 m latime si un sant adanc de 6 m,

- drumul de marmura sau Large Stone Carving, care avea o lungime de 16,75 m, latime 3,07 si grosime de 1,7 m. Cantareste 200 tone, uau! Acest drum a fost sculptat dintr-o singura bucata de stanca, reprezinta dragoni alergand dupa perle si era rezervat doar imparatului. Va atasez o poza ca sa puteti citi mai multe.

- paznicii acoperisului, vietati mitologice acvatice, care trebuiau sa apere cladirea de foc

-- 9999 de camere!!!

- Sala Armoniei Centrale – era folosita ca loc de odihna de catre imparat inainte de o ceremonie importanta si inainte sa primeasca Curtea Imperiala. Inscriptiile din partile laterale spun „Yun Zhi Jue Zhong”, tineti-va sa vedeti traducerea: „Felul de a fi al Raiului este profund si misterios si felul omenirii de a fi este unul dificil. Numai daca ne facem un plan unificat si precis, si urmam doctrina, putem conduce tara bine”. Foarte intelept, dar totusi bine ca n-au fost mai multe cuvinte, ca scriam un roman traducandu-le :)

Impresii: maret, impresionant, impunator (am intrebat-o pe fi’mea de sinonime)

De la intrare pasesti in alta lume. Mai profunda, mai inteleapta. De cateva ori in timpul vizitei, gaseam cate un loc mai ferit (exista, exista nu va speriati de aglomeratie), inchideam ochii si incercam sa-mi imaginez cum se strangeau ostile pentru a fi inspectate de catre imparat, cum era ceremonia incoronarii. Sau cum reusea sa faca fata ultimul imparat, copilasul Pu Yi (al doisprezecelea imparat al Chinei, care a domnit intre 1908 – 1912, de la varsta de 2 ani), care era condus de catre mama lui, o femeie foarte aspra si severa, supramunita si femeia Dragon. Va recomand sa vedeti filmul „Ultimul Imparat”o perla a cinematografiei. Bertolucci.

Imi aduc aminte si acum ce uimita eram de informatiile pe care le auzeam in casti. Ca de exemplu: in tot orasul nu trebuia sa fie nici o cladire mai inalta ca Palatul, acoperisurile erau galbene, deoarece galbenul era culoarea imparatului, oamenii de rand nu aveau voie sa poarte aceasta culoare.

Intinderea spatiului este....... Este! Nu am vazut pana acum, un spatiu mai mare de atat. Si aproape tot acest loc era ocupat de catre turisti de toate natiile. Cei mai multi erau chinezi, in grupuri foarte mari, de 40-50 de persoane, care aveau fiecare cate un semn distinctiv ca sa nu se piarda. De exemplu un grup avea sepci rosii, altul avea sepci galbene si tot asa. Foarte ingenios. Mi s-au parut mai inceti la miscare, daca aveai ghinionul sa ajungi in spatele unui grup, caruia ghidul ii dadea info despre o sala care putea fi vazuta doar de la usa, puteai sa impletesti cosita alba pana plecau de acolo ca sa o poti vedea, sala.

Am petrecut acolo doar putin peste 2 ore (atat aveam de „cheltuit”), care mi s-a parut ca au trecut ca o clipa. Am plecat impregnata de istorie si trairi frumoase, pe care mi le-am reamintit multumita voua. Va multumesc.

Si va rog, inca o data, vedeti filmul „Ultimul Imparat” ca sa puteti gusta vizual din maretia locului si oamenilor.

Urmeaza Templul Cerului – Temple of Heaven (vezi impresii)


[fb]
---
Trimis de MCM in 15.03.12 19:23:32
Validat / Publicat: 15.03.12 21:14:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1974 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea nordica, singurul grup de europeni din milioanele de turisti
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[15.03.12 22:40:42]
»

Am ales acest videoclip atat pentru muzica cat si pentru spectacolul in sine, probabil ati mai vazut aceste imagini cu ocazia ceremoniei de incepere a Olimpiadei, pentru cei ce nu stiu, acest ansamblu este format din hipoacustici, sincronizarea cu muzica se face cu ajutorul celor doua persoane care prin gesturi urmaresc linia melodica. Dansul se intituleaza "Budha cu o mie de brate"

Clipul atasat se poate sterge/schimba!

ileanaxperta*
[16.03.12 10:14:43]
»

... mi-a placut faza cu: mai pe romaneste spus "Forbidden City"... ))). In rest, excelent review. M-ai starnit la nervul curiozitatii sa citesc toate impresiile tale din China, mai ales ca-mi place si stilul literar nu doar utilitatea randurilor.

Go for it! sau Go ahead! cum ar spune... tot romanul! )))))

@web13, ca intotdeauna te autodepasesti. Bravos pt. clip si pt. show! (tot o exprimare neaosa )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[06.04.17 09:45:04]
»

Mutat în rubrica "Orașul interzis - Zijin cheng - Forbidden City, BEIJING" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ileanaxperta*
Alte impresii din această RUBRICĂOrașul interzis - Zijin cheng - Forbidden City:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048669815063477 sec
    ecranul dvs: 1 x 1