ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.03.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
FEB-2012
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
25.00%
Foarte nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
65.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul Bruxelles - locaţie frumoasă, mâncare bunicică. Servirea a cam lăsat de dorit

TIPĂREȘTE

Am fost la restaurantul Bruxelles mai mult tentată de oferta „exotică” gasită pe unul dintre site-urile de cupoane. Restaurantul are o locaţie destul de uşor accesibilă, fiind situat în zona Dorobanţi-Floreasca, foarte aproape de Spitalul de urgenţă Floreasca. Oferta suna aşa: „Un meniu belgian rafinat! 10.9 lei/ persoana pentru: pui cu vişine/ fructe de pădure + cartofi cu rozmarin la cuptor + salată de murături + clătite de la Restaurant Bruxelles în valoare de 65 lei - Reducere 83%! ”. Pui cu vişine??? . Am cumparat imediat două vouchere şi apoi m-am uitat pe site-ul restaurantului (sigur, ordinea trebuia, în mod normal, să fie inversă, adică întâi să văd site-ul şi apoi să iau decizia dacă merg sau nu, dar, de data asta, a contat primul impuls). Primul aspect care mi-a lăsat un uşor gust amar după ce am văzut site-ul şi, implicit, meniul restaurantului, a fost că produsele din oferta de pe voucher, adunate fiecare în parte la preţurile din meniu, făceau 38 de lei, şi nu 65 de lei (Pui cu vişine – 18 lei, Cartofi – 5 lei, Salată de murături – 6 lei, Clătite cu dulceaţă – 9 lei). Aşadar, din start am perceput un uşor iz de inducere în eroare, deoarece nu prea am înţeles cum au calculat cei 65 de lei. Indiferent de condiţii (65 lei, 38 lei sau altă sumă), preţul voucherului a fost foarte mic şi, deci, foarte atractiv pentru potenţialii clienţi, iar ceea ce am primit la restaurant în contul voucherului a fost mai mult decât ceea ce am plătit pentru el.

Primul lucru care mi-a displăcut atunci când am ajuns la restaurant a fost că în faţa intrării era o baltă destul de mare şi nu aveai cum să intri decât dacă treceai prin ea. Când am plecat din restaurant, după aproape două ore, puseseră o scândură, deci am putut ieşi oarecum civilizat de acolo. La intrarea în restaurant este un afiş potrivit căruia „În acest local, fumatul este permis”. Am fost împreună cu mama mea, ambele nefumătoare, şi iniţial am fost destul de îngrijorată că ne vom „afuma” acolo; au, însă, un sistem de aerisire destul de bun şi fumul nu a fost deranjant. Interiorul este intim şi foarte plăcut.

Deşi în meniul pe care ni l-a adus chelneriţa figurau, la capitolul ciorbe/supe, două produse - „Borş de viţel cu tarhon” şi „Supa zilei” – chelneriţa ne-a spus că nu au aşa ceva, pentru că este duminică şi acolo se găteşte la început de săptămână… Aşa că ne-am decis să ne rezumăm, la capitolul mâncare, la ceea ce era trecut în voucher. La capitolul băuturi, am cerit, iniţial, o bere. Fiind extrem de rece, iar noi fiind uşor răcite, am rugat chelneriţa să pună un minut sticla în apă caldă. A fost extrem de deranjată de această rugăminte; a luat sticla şi ne-a adus-o după vreo 5 minute FIERBINTE. A spus, pe un ton foarte iritat, că ea nu are obligaţia să stea să vadă cât de mult s-a încălzit. Personal, cred că astfel de angajaţi fac deservicii grave unei afaceri, pentru că nimeni nu se va întoarce într-un loc unde este tratat, de la intrare până la ieşire, doar cu dispreţ (cel puţin, eu aşa am perceput comportamentul ei). Sigur, poate şi faptul că nu mai exista alt chelner şi-a spus cuvântul, dar nu cred că acest lucru trebuie să-l resimtă clientul. Problema cu berea fierbinte am rezolvat-o într-un mod destul de simplu, în sensul că am mai comandat una rece şi, din combinarea celor două, a ieşit temperatura optimă.

În ceea ce priveşte mâncarea, puiul cu vişine era, în fapt, grătar de pui peste care fusese adăugat un sos de smântână cu sirop de vişine. Era destul de bun la gust, dar departe de produsul exotic pe care mi-l imaginam. Porţia de cartofi cu rozmarin nu era în nici un caz o porţie, ci trei bucăţele micuţe de cartofi; la fel au stat lucrurile şi în ceea ce priveşte aşa-zisa salată de murături, care consta în trei fâşiuţe de gogoşar (după cum se poate vedea şi în poza ataşată). Desertul – clătitele cu dulceaţă – mie mi-au plăcut destul de mult.

Pe scurt, mâncarea a fost destul de buna, însă cu o asemenea servire nici dacă m-ar plăti nu m-aş întoarce.


Acest text a fost adăugat ulterior de către autoare, ca ecou; l-am adăugat la textul iniţial, fiind deosebit de important pentru corecta informare a tuturor cititorilor:

Am trimis un mail la firma care distribuie voucherele si le-am semnalat, pe scurt, neconcordanţa dintre ceea ce scria în ofertă şi "realitatea de pe teren". M-a impresionat foarte plăcut că au luat imediat legătura cu restaurantul pentru a clarifica acest aspect şi am fost sunata la telefon chiar de către patronul restaurantului, care şi-a cerut scuze pentru aceasta, a spus că s-a făcut o greşeală când s-a calculat "valoarea reală" a ofertei, că "salata de murături" din oferta nu a fost în farfurie decât un decor de gogoşari deoarece era restaurantul plin şi cei de la bucătărie nu mai făceau faţă şi - în compensaţie - m-a invitat să mai servesc o dată masa acolo. Evident, nu am acceptat, pentru că scopul demersului meu nu a fost acela de a revendica ceva, mai ales că - repet - am primit mai mult decât suma plătită. Am vrut, însă, să menţionez acest aspect pentru că m-a impresionat foarte plăcut faptul că atât site-ul care a vândut voucherul, cât şi managerul restaurantului, au avut o reacţie pozitivă la faptele semnalate. Mai ales că am mai citit un review scris de o colegă de-a noastră, despre o experienţă mai puţin plăcută la un alt restaurant, în care spunea că sesizările ei nu au avut niciun răspuns.


[fb]
---
Trimis de alex1968 in 26.02.12 18:17:36
Validat / Publicat: 26.02.12 19:31:54
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2153 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex1968); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bruxelles - "Pui cu visine + cartofi cu rozmarin + salata de muraturi"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

vlado2
[27.02.12 17:30:44]
»

Multumim pentru "pont"... asa ne iau ochii cu tot felul de denumiri. Eu m-am distrat copios citind meniurile pt. revelion ale restaurantelor. Erau atat de alambicate si exotice! Cind de fapt erau doar niste biete gratare cu cine stie ce frunze sau siropuri...

alex1968AUTOR REVIEW
[27.02.12 18:13:14]
»

@vlado2,

Eu am mai fost la cateva restaurante prin metoda asta, la modă, a voucherelor, insa nu am avut acolo nimic de reprosat. E drept, cele două restaurante unde am mai fost cu vouchere erau din categorie superioară, mă refer la Terasa Doamnei şi Rodon (acesta din urma un restaurant cu specific grecesc). Acolo am primit ceea ce scria pe voucher, dar şi preţul a fost sensibil mai ridicat. Şi aici, la "Bruxelles", mâncarea a fost destul de bună, însă nu am înţeles de ce au simţit nevoia să adauge "în valoare de 65 de lei", când valoarea produselor era, după calculele mele, de circa 30 lei (poate am greşit eu calculul, dar oricine poate consulta meniul de pe site si poate face o simplă operaţie aritmetică). În plus, nu cred ca trei fâşiuţe de gogoşari se pot numi "salată de murături", dar - sigur - asta este tot părerea mea. Una peste alta, repet, a meritat banii pe care i-am plătit, iar eu - cu excepţia modului în care am fost serviţi - am fost mulţumită. Însă pentru mine - şi, de fapt, asta am vrut să semnalez - această experienţă a fost un exemplu că nu totdeauna ceea ce e pe hârtie găseşti şi la faţa locului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vlado2
[27.02.12 18:32:08]
»

@alex1968: Tu spui: "iar eu - cu excepţia modului în care am fost serviţi - am fost mulţumită. "

Eu cred ca alegem sa iesim la un restaurant nu pentru ca ne este lene sa facem un gratar acasa sau ca nu avem nimic in frigider. Ci tocmai ca sa ne simtim bine, sa fim serviti frumos si sa gustam unele preparate intr-o atmosfera frumoasa. Mie mi-ar sta (si crede-ma, mi-a stat de multe ori) mancarea in gat daca o duduie m-ar servi cu berea aia. Dar daca tu spui ca a fost bine pana la urma, nu am ce face, decat sa te cred pe cuvant.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alex1968AUTOR REVIEW
[27.02.12 18:48:53]
»

@vlado2,

Am fost mulţumită exclusiv de mâncare. După cum vezi, am acordat 25% la servicii, şi asta cu indulgenţă maximă. Şi eu doresc să mă simt bine acolo unde mă duc; cred că toţi ne dorim asta. Dacă ar fi fost afacerea mea, acea chelneriţă ar fi zburat de acolo exact în momentul acela. Însă, din moment ce nu am cum să intervin, caut, pe cât posibil, să nu mă indispun. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să nu mai calc pe acolo şi să nu recomand nimănui acel loc. Dacă patronul localului respectiv acceptă un asemenea comportament al angajaţilor, înseamnă că-şi asumă riscurile aferente. Mai ales că restaurante sunt din 10 în 10 metri şi sper că piaţa le va cerne destul de rapid şi vor rămâne doar cele care au ce oferi, nu numai ca meniu, ci şi din punct de vedere al respectului faţă de clienţi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vlado2
[27.02.12 18:52:42]
»

@alex1968: "Însă, din moment ce nu am cum să intervin, caut, pe cât posibil, să nu mă indispun".

Ba tocmai ce ai intervenit prin postarea acestor randuri. Cu siguranta vor citi destui impresiile tale.

alex1968AUTOR REVIEW
[27.02.12 19:07:10]
»

@vlado2,

Mulţumesc. Sper şi eu să fie de folos cuiva, căci doar de asta postăm aici, nu-i aşa? Toate cele bune.

alex1968AUTOR REVIEW
[01.03.12 18:45:57]
»

As vrea să adaug ceva - pentru ca ar fi incorect din partea mea să nu fac menţiunea care urmează - însă nu ştiu dacă textul poate fi inserat la finalul review-ului.

Am trimis un mail .... NOTA WM: am inserat textul în articol.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[05.03.12 09:51:02]
»

La inceputul lunii noiembrie am cautat un restaurant in zona si am intrat si la Bruxelles sa vedem ce, cat si cum. Trebuia sa fim zece persoane. Nu mi-a placut pentru ca: era intunecos si inghesuit, nu aveau fete de mese sau macar un servet in dreptul farfuriei, nu admiteau sa aducem de acasa tariile si tortul, ei urmand sa ne serveaca restul. Am mai intrat in 2-3 restaurante ex. Grafitti alaturi, Balcic pe Dorobanti si ne-am oprit la Perla care a acceptat toate conditiile noastre, pretul final fiind rezonabil.

alex1968AUTOR REVIEW
[05.03.12 14:47:15]
»

@Michi,

Cred ca va puteti considera norocosi ca ati ales alt restaurant, pentru ca daca nimereati la aceeasi chelnerita la care am nimerit eu exista riscul sa va strice tot cheful.

Pe de alta parte, pentru ca exista o singura ospatarita pe tura (cel putin asa era in duminica in care am fost eu), aceasta face cu greu fata unui numar mai mare de comenzi (mai ales ca am vazut ca tot chelnerita prepara si unele bauturi, precum limonada). Cred ca si bucataria este dimensionata pentru un numar nu prea mare de clienti (asta este deductia mea, dupa timpul cat am asteptat ca sa ne aduca ceea ce am comandat).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[05.03.12 17:55:32]
»

@alex1968: chiar ca am avut noroc. Invitasem persoane in varsta, chiar mai mature decat mine, si-ti dai seama... Nu stiu de ce dar nu mi-a inspirat incredere adica e o palida copie a cafenelelor din Bruxelles. La Perla totul a fost OK dar am ramas cu niste intrebari. Scriu acum impresiile.

webmaster26
[03.11.17 20:05:41]
»

Din informațiile/căutările noastre se pare că acest restaurant ''a tras obloanele''. O periaoda de timp a mai funcționt Restaurant Nonna Mia (relocat) apoi Chile închis și acesta.

Prin urmare articolul se arhiovează.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex1968, Michi, vlado2
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090126037597656 sec
    ecranul dvs: 1 x 1