ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2009
DURATA: 5 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O minunata creatie a naturii-Iguassu Falls

Ilustrație video-muzicală
Anton Hughes - Sounds of Nature

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Tarziu, trecuse de miezul noptii, cand am aterizat cu avionul la Foz do Iguacu, unde eram asteptate de un autoturism al pensiunii Charm Suits, unde facusem pe booking, rezervarea, 4 nopti, cu mic dejun si transferuri aeroport 30 euro/noapte camera cu 2 paturi, care ne-a condusla micutul, intim si eleganta piensiune, gazda noastra desi era ora 2 noaptea, ne astepta la receptie, si ne-a recomandat ca maine dupa ce ne sculam sa organizam impreuna un program de vizite.

A doua zi, am facut un program care s-a dovedit ulterior minunat, cu vizitarea cascadei, prima zi partea Braziliana, cu un pranz in restaurantul asezat la punctul final al traseului si cu Parcul de pasari, a doua zi partea Argentiniana, seara o cina cu un minunat spectacol de dansuri sud-americane, tinut intr-o sala de sport cu 1000 de locuri la mese si ultima zi hidrocentrala de la Itaipu, tot acest program il faceam cu masina lor, acel autoturism care ne-a adus de la aeroport si de care ne desparteam la plecare in aeroport, pretul 169 euro/persoana si noi mai suportam doar pretul biletelor la intrarea in parcuri. Asa ca imediat ce am definitivat totul, am plecat rapid la intalnirea cu faimoasa, pe buna dreptate si cea mai intinsa cascada din lume, care isi intinde perdeaua de apa pe 2 tari: Brazilia si Argentina intr-o imensa padure tropicala, declarate in 1986 Patrimoniu Natural al Umanitatii, de UNESCO, datorita frumusetii fara limita si in acelasi timp pt. biodiversitatea de plante, si animale (peste 2000 de specii) dintre care putem enunta: begonii, orhidee, ferigi, liane, palmieri, tucani, papagali, lastuni, fluturi, furnicari (nasua-nasua), care se plimba prietenosi printre picioarele vizitatorilor, dar si pradatori care stau in zonele limitate accesului turistului ca: jaguarul, pantera, sarpele Coral.

Aceasta asezare paradisiatica a devenit destinatia favorita a turistilor din intraga lume, anual 2 mil. de turisti dar si regi, principi, presedinti, celebritati vizitaeza si admira cu respect creatia Mamei NaturaDupa ce ai strabatut jungla pe o dist. de 1 km cu autobuze, cu emisii reduse pt. a proteja mediul si a nu altera eco-sistemul, care merg destul de incet pt. a proteja animalele salbatice din jungla, se deschide in fata ochilor un magnific spectacol, cand raul Iguassu se arunca peste podisul Parana, aruncand nori de spuma si stropi peste jungla tropicala. Zeci de curcubee, aruncate ca niste arcuri colorate formeaza un tablou pitoresc, in aceasta atmosfera incetosata, multumita razelor soarelui care o strapung, apa se revarsa sub forma unei perdele intr-o serie de 275 caderi, numite cataracte, despartite de praguri de piatra sau insulite. Cantit. de apa care curge e atat de mare, incat crezi ca e un ocean ce curge in abis" dupa cum spunea botanistul elvetian Robert Chodat si intraga cascada acopera un vol. de 10 mil. de litri /sec. in sezonul ploios.

Pe alocuri raul se lateste si in cadere produce un vuiet asemanator bubuitului de tunet, care poate fi auzit pana la 24 km. In dreptul fiecarei cataracte, un balcon iti permite sa te apropii atat de mult incat te atinge ploaia de apa pulverizata. Cascada are o latime de 4 km, cu o cadere de nivel de 150 m in cel mai inalt punct Cataracta Uniunii, care se revarsa intr-un abis spectaculos numit Gatul Diavolului, situat pe partea Argentinei, dupa ce ai traversat raul pe un podet de 2 km, aflandu-se la jumatatea latimi raului. Pe partea Argentinei, jungla o strabati cu trenuletul din Gara Centrala dist. aici fiind mult mai mari, prima oprire dupa 20 min. este si locul de plecare pe traseu, care incepe cu Circuitul de Sus, cu grad redus de dificultate, fara scari, afundandute adanc in jungla, din cand in cand ti se deschide o minunata priveliste a caderilor de apa, cand ai terminat de traversat jungla, incepe Circuitul de jos, care coboara pe o serie de trepte unite de drum in panta, si din loc in loc ai acces la balcoane, de unde te poti apropia de caderile de apa, facand si scurte popasuri, cand s-au terminat scarile ajungi la rau, despartit de o mica insula.

De pe aceasta insula te poti apropia de cataracta San Martin, unde cascada face 2 salturi, de cate 30 m, apoi te reantorci la gara in care ai coborat pt. ati continua drumul cu aceeasi mocanita, prin padurea tropicala pt. a doua etapa la Gatul Diavolului, la coborare din trenulet, am facut cu totii un scurt popas la o terasa pt. a ne aproviziona cu noi sticle de apa, a merge la toilete, pt ca de aici drumul este destul de lung, aici, furnicari prietenosine dadeau tarcoale, infruptanduse din biscuitii oferiti de turisti, iar pe balustrade, papagali mici cu un penaj viu colorat sau fluturi stateau sa-i admiram.

Am continuat drumul si in scurt timp am ajuns la un pod de lemn, construit peste ramificatiile raului, dupa 1h30min. de mers continuu in bataia soarelui, am ajuns la punctul unde toate bratele converg intr-o cadere voilenta pe un zid in forma de u si cazand la o adancime de 269m, este Gatul Diavolului, aceasta priveliste o traiesti odata in viata, stropii de apa pulverizati te racoresc, iar curcubeul deschis pe aceasta involburata cadere te vrajeste. Lastunii agatati de stanci, srabat apa involburata, plecand in cautare de hrana, iar cele mai frumoase privelisti sunt atunci candrazele soarelui deschid curcubee in abisul apei, este un spectacol de culoare si sunet, facut de apa in cadere, si admiri maretia naturii.

De aici spectacolul oferit se incheie iar noi ne-am intors spre iesire, dar cu speranta ca si in urmatoarea zi Brazilia ne va mai oferi ceva de neuitat, si nu am fost dezamagita, fiecare zi a fost un minunat spectacol al naturii atat de generoasa cu aceasta tara


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 03.02.12 15:20:45
Validat / Publicat: 03.02.12 17:21:23
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2803 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 alta imagine a cascadei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[03.02.12 20:54:47]
»

Fondul sonor atasat se poate sterge/schimba!

station5*
[03.02.12 21:29:12]
»

Foarte-foarte frumos! Mi-am si pierdut cuvintele inca de la P01

ARA
[03.02.12 22:16:48]
»

Cea mai mare cascada din America de Sud ca si debit.

O excursie de neuitat!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[04.02.12 11:32:40]
»

@ARA e cea mai mare din lume, ca debit si intindere, ca din America de Sud, oricum e cea mai mare, latimea raului Iguassu e de 4 km inainte de cadere in Gatul Diavolului si face parte din cele 3 mari cascade din lume: Victoria-cea mai inalta; Niagara-ca intindere si despre care chiar Eleonor Roosevelt, fosta sotie a presedintelui, a spus ca in comparatie cu cascada Iguassu ''Niagara noastra pare un robinet de bucatarie ''si pe care am vazut-o si eu, si ii dau dreptate

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alex_iasi
[04.02.12 14:58:06]
»

deosebit, fara cuvinte. cine n ar vrea sa ajunga pe acolo? felicitari inca odata

viviv
[05.02.12 16:58:03]
»

Frumos... nici nu stiu cum sa va multumesc ca m-ati "plimbat" in peisajul acela mirific... minunat.

magdalena
[05.02.12 21:38:27]
»

Superbe fotografii, pentru mine, care sunt o mare iubitoare de cascade!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex_iasi, ARA, grecudoina, magdalena, station5*, viviv
Alte impresii din această RUBRICĂBrazilia - un vis:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053079128265381 sec
    ecranul dvs: 1 x 1